• BIST 100

    14864,84%0,67
  • DOLAR

    43,15% 0,25
  • EURO

    50,27% 0,03
  • GRAM ALTIN

    6194,18% 0,00
  • Ç. ALTIN

    10114,17% 0,41

Hemşehri Dernekleri Festivali’nin açılışı yapıldı

01 Ağustos 2024, Perşembe 23:14
01 Ağustos 2024, Perşembe 23:14
Hemşehri Dernekleri Festivali’nin açılışı yapıldı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Hemşehri Dernekleri Festivali’nin açılışı yapıldı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 8’incisi düzenlenen Hemşehri Dernekleri Festivali vatandaşların yoğun katılımıyla başladı.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 48 hemşehri derneğinin ve 8 kurumun katılımıyla 8’incisi düzenlenen, 4 gün sürecek olan Yurt Dışı Türkler, Dernekler ve Yöresel Kültürler Buluşması Hemşehri Dernekleri Festivali’nin resmi açılışı AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Zafer Sırakaya, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve kent protokolünün katılımıyla Festivaller Parkı’nda gerçekleştirildi.
Düzenlenen festivalle birlikte çeşitli illerden gelerek Gazi şehre yerleşen, göç eden hemşehrilerin kurdukları derneklerin birlik ve beraberlik içerisinde kaynaşması, kentlilik bilincinin kazandırılması, kültürel ve yöresel güzelliklerinin tanıtımı hedefleniyor.

“Gönül köprülerinin ulaşmasına vesile oldunuz”
Hemşehri Dernekleri Festivali’nde konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Zafer Sırakaya, “Böyle güzel bir etkinliği Gaziantep’te düzenleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e ve tüm hemşehri dernekleri üyesine emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Türk topluluklarını bir araya getiren, bu kadim şehirde misafir eden ve bu gönül köprülerinin ulaşmasına vesile olan herkese sonsuz teşekkürler” dedi.

“Bu tarz etkinlikleri çoğaltmamız lazım”
Bu tarz festivallerin devam etmesi gerektiğini dile getiren Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Gurbetteki kardeşlerimiz yanlarına oturduğumuz zaman bir musikinin, bir hikayenin, biraz önce başkanımızın söylediği bir aşurenin tadının onlar için ne kadar kıymetli olduğunu biliyoruz. Bizim daha çok bir araya gelmemiz lazım. Bu tarz etkinlikleri çoğaltmamız lazım. Birbirimizle daha çok birlikte olmamız lazım. Daha çok dertlerimizi paylaşıp daha çok sevinçlerimizi paylaşmamız lazım. Biz hemşehri derneklerinden razıyız. Biz zorluklarla baş ederken ilk önce hemşehri derneklerimiz geldi. Hepinize çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

“Türkiye’mizin her bir köşesi ayrı ayrı bir tat, ayrı bir lezzet”
Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ise, “Türkiye’mizin her bir köşesi ayrı ayrı bir tat, ayrı bir lezzet. Kıyafetiyle, yöresel adetleriyle, yemekler ile şivesiyle ayrı bir zenginlik. Biz bu durumdan gurur ve mutluluk duyuyoruz. Bu gibi etkinlikler bizi daha da güçlendiren, zenginleştiren bir durum, ben bunu bir aşureye benzetiyorum. Birbirinden farklı lezzetler bir arada ve tadı bozulmuyor. Festivali düzenlediği için Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Törende konuşan Pazarcık Belediye Başkanı Haydar İkizer, “Pazarcık’ta Gaziantep’in eski belediye başkanlarından Celal Doğan’ın yaptığı Atatürk Parkı’nda orada 8 ve 9 Ağustos‘ta deprem yaralarını sarmak için bir etkinlik düzenliyoruz, herkesi oraya bekliyoruz. Bu festivali düzenleyen herkese de çok teşekkür ederiz” diye konuştu.

Suriye ordusu Şeyh Maksud'da kontrolü büyük ölçüde sağladı

Malatya-Adıyaman yolu kar nedeniyle kapandı

Soğuk ve fırtına Gazze'de felaketi derinleştiriyor

Maduro'yu kaçıran ABD, Venezuela petrolünü masada paylaştı

BUDO seferlerine fırtına engeli

Erzurum’da 71 öğrenciye hafızlık belgesi takdim edildi

Uluslararası seviyede aranan şahıs sınır kapısında yakalandı

Batman’da pikap ile kamyonetin çarpıştığı kazada 1 yaralı

Kocaeli’de hırsızlık suçundan 19 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Adana'da kontrolden çıkan otomobil kaza yaptı: 3 yaralı

AB: Rusya’nın Oreşnik saldırısı AB ve ABD’ye uyarı niteliğinde

Trump gözünü Meksika’ya dikti: Kartellere karşı kara operasyonlarına başlayacağız

Gıda denetimlerinde 121 üründe sağlık riski, 1208 üründe tağşiş tespit edildi

Filipinler’de çöp yığını temizlik işçilerinin üzerine çöktü: 1 ölü, 38 kayıp

Güney Afrika Cumhuriyeti, Çin, Rusya, İran’dan ortak deniz tatbikatı

Kapıkule Sınır Kapısı’nın Bulgaristan tarafında 739 kilo esrar yakalandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan 12. Necip Fazıl Ödülleri Töreni’nde konuştu

Besilik hayvan ithalatına ilişkin başvurular ileri bir tarihe ertelendi

Avustralya'da orman yangınları kontrol altına alınamıyor

Adana'da çok sayıda yol trafiğe kapatılacak

Gazze'de can kaybı 71 bin 409'a yükseldi

400 bin TL değerindeki beyaz eşya hırsızlığının şüphelileri yakalandı

Meteorolojiden 48 il için sarı kodlu uyarı: Çığ, fırtına, sağanak ve kar yağışı

Şirvan’da çığ alarmı: Köy yolu gece saatlerinde yeniden ulaşıma açıldı

ABD, Karayipler'de bir petrol tankerine daha el koydu

Kuzey Ege'de feribot seferlerine fırtına engeli

Erzurum’da 3 bin 623 araca mevzuata aykırı taşımacılıktan ceza uygulandı

ABD ve işgal rejiminin kışkırttığı İran'daki protestolarda camiler kundaklandı

AB'den Trump'ın uluslararası anlaşmalardan çekilme kararına kınama

Vali Vasip Şahin’den 10 Ocak İdareciler Günü mesajı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Suriye ordusu Şeyh Maksud'da kontrolü büyük ölçüde sağladı

Malatya-Adıyaman yolu kar nedeniyle kapandı

Soğuk ve fırtına Gazze'de felaketi derinleştiriyor

Maduro'yu kaçıran ABD, Venezuela petrolünü masada paylaştı

BUDO seferlerine fırtına engeli

Erzurum’da 71 öğrenciye hafızlık belgesi takdim edildi

Uluslararası seviyede aranan şahıs sınır kapısında yakalandı