9659,48%0,49
37,90% 0,05
41,06% 0,14
3766,88% 0,98
6070,97% 1,51
Yetim, öksüz ve kimsesizlere dünyanın dört bir yanında yardım çalışmalarında bulunan Yetimler Vakfı, 7 Ekim 2023'ten bu yana aralıksız bir şekilde Gazze'de yardım faaliyetlerini sürdürüyor.
Ramazan ayının son cumasının Dünya Kudüs Günü ilan edilmesiyle beraber toplumda oluşan bilinç ve duyarlılığın yılın sadece bir gününde değil, 365 gününde aynı şuurla hareket edilmesi gerektiğini söyleyen Yetimler Vakfı Genel Koordinatörü Cemil Cahit Ünsal, Gazze'de Ramazanın ilk gününde başlatmış oldukları iftar çadırı ve 50 milyonluk yardım kampanyası çalışmasının devam ettiğini belirterek hayırseverleri destek olmaya davet etti.
"İşgal rejimi, 17 aydır Müslüman kardeşlerimizin kanını dökmektedir"
Bir asırdır işgal rejiminin Filistin'de sistemli bir şekilde katliam ve soykırım uyguladığını belirten Ünsal, "Özellikle bunu her yıl Ramazan ayında arttırarak devam ettiriyorlar. İşgal rejimi, 7 Ekim aksa tufanı operasyonundan sonra daha sistemli bir şekilde Amerika ve diğer emperyalist güçleri yanına alarak yaklaşık 17 aydır Müslüman kardeşlerimizin kanını dökmektedirler. 50 binin üzerinde Müslümanı şehid ettiler, Gazze şehrini bırakmadılar, Mescid-i Aksa rahat bir şekilde ibadet yapılmasına engel olmaktadırlar ve ellerinden gelen her türlü zulmü de yapıyorlar." dedi.
Müslümanlar olarak bu zulmün karşısında sessiz kalınmaması gerektiğini ve dünyanın dört bir tarafında Müslümanların tepkilerini dile getirdiğini sözlerine ekleyen Ünsal, fakat İslam ülkelerinin sözde idarecilerinin bazıları hariç diğerlerinin sessiz kaldığını ve adeta zalimlerin yanında da yer aldığına dikkat çekti.
"Vakfımızın başlatmış olduğu 50 milyonluk yardım kampanyası devam ediyor"
Yetimler Vakfı olarak yaptıkları çalışmalara da değinen Ünsal, "Yetimler Vakfı olarak Aksa Tufanı Operasyonunun ilk gününden bu yana hiç durmadık, gerekli desteklerimizi sunmaya çalıştık. Yardım faaliyetlerimizi yapıyoruz ve bu konuda hayırseverlerimizle sürekli Gazze'deki kardeşlerimizin yanında olmaya çalıştık. Şu an da vakfımızın başlatmış olduğu 50 milyonluk yardım kampanyası var ve hızlı bir şekilde devam etmektedir. Bu konuda hayırseverlerimizin bir kez daha dikkatlerini çekmek istiyoruz. Orada kurduğumuz aşevlerinde hayırseverlerimizin destekleriyle her gün iftar yemeği veriyoruz. Bu konuda hayırseverlerimizden yardım talep ediyoruz. İnşallah oradaki zulme sessiz kalmayacak, kardeşlerimizi sahipsiz bırakmayacağız." ifadelerini kullandı.
"İlk kıblemize tüm dünya Müslümanları sahip çıkmalıdır"
Dünya Kudüs Gününün önemine de vurgu yapan Ünsal, "Yine bilindiği üzere Ramazanın son cuması Dünya Kudüs Günü ilan edilmiş. Her yıl bu cuma gününde dünyanın farklı yerlerinde etkinlikler yapılıyor, basın açıklamaların düzenleniyor, kimi yerlerde miting ve yürüyüşler tertipleniyor. İnşallah bizlerde vakıf olarak bu tür etkinliklere destek vereceğiz. Bugün oradaki kardeşlerimize sahip çıkmazsak Yahudi ve emperyalist güçler onları daha fazla ezecekler. Aslında sadece bir gün değil, her günü Dünya Kudüs Günü olarak bilerek hareket etmemiz gerekir. Çünkü Müslümanlar olarak bunu yapmak zorundayız. İlk kıblemizi savunmak, sahip çıkmak, uğruna bedel ödemek, şehid vermek sadece oradaki kardeşlerimizin boynundaki bir yük değil, tüm dünya Müslümanları buna sahip çıkmalıdır." şeklinde konuştu. (İLKHA)