• BIST 100

    9352,37%-0,46
  • DOLAR

    38,16% 0,52
  • EURO

    43,51% 0,36
  • GRAM ALTIN

    4082,68% 0,51
  • Ç. ALTIN

    6611,04% 0,63

Hilvan'da "Şehidler Gecesi" programı düzenlendi

GÜNDEM 24.02.2025 14:28:07 0
Hilvan

Şubat ayının şehadet ayı olması dolayısıyla Peygamber Sevdalıları tarafından Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesinde Şehitler Gecesi programı gerçekleştirildi.

Peygamber Sevdalıları Hilvan Temsilciliğinin düzenlediği "Şehidler Gecesi" programı, Hilvan Ziraat Odası Konferans Salonu'nda düzenlendi.

Program, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayıp Özlem Ajans sanatçılarının seslendirdiği ilahi ve ezgilerle devam etti.

Şiirlerin okunduğu programda şehitlik ile ilgili tiyatro gösterimi sahnelendi.

“Bir avuç Müslüman, bütün konvansiyonel silahlara karşı savaşıyorlar”

Programa konuşmacı olarak katılan Eğitimci-Yazar Cengiz Aydın, “Ancak bu din, hayatta yaşamaya ve ölmeye değerdir. Bizler gördük, Müslümanların imanı kuşandığında kâinata nasıl meydan okuyacağını gördük. Risale-i Nur'da gördük ve okuduk; 'Hakiki imanı elde eden, bütün kâinata meydan okur' diyordu. HAMAS yetkilisi bir kardeşimiz geldi ve dedi ki: 'Biz 40 bin askerle savaşıyoruz.' 'Kime karşı savaşıyorsunuz' diye sorduğumuzda; Amerika, İngiltere, Avrupa Birliği ve İslam ülkelerinden kukla olanlara karşı savaşıyorlar. Bir avuç Müslüman, bütün konvansiyonel silahlara karşı savaşıyorlar. Güçlü olan, imanı elde edenlerdir. Bir avuç Müslüman, bütün dünyaya karşı savaşıyor. Böyle bir misal, böyle bir örnek yok. Açın tarih sayfalarına bakın, böyle bir örnek bulamazsınız.” dedi.

“Hepimiz şehadetin her türlüsünü gördük”

Şehadetle iftihar edilmesi gerektiğini belirten Aydın, “İslam topraklarında bir beldede zulüm gördüğünüzde, o beldeden hicret etme ruhsatınız vardır. Allah Azze ve Celle dedi ki 'Bir yerde imanınızı yaşamak için size zulmediyorlarsa, hicret edin.' Ama onlar etmediler. Ellerinde ruhsat olmasına rağmen Allah'ın melekleri onlara kızmayacak. Oradan ne mücahitler ne kadınlar ne gençler ne de çocuklar çıkmadı. Hepimiz şehadetin her türlüsünü gördük. Bununla iftihar edin. Fotoğraflarını evinizdeki duvarlara asın. Yarın öbür gün çocuklarınıza darb-ı mesel olarak anlatın. Bu nasıl bir imandır? Nasıl oluyor, nasıl başarıyorlar ve neden bizde olmuyor? Bizler de namaz kılıyoruz, bizler de ibadet ediyoruz fakat bizde niye canlanmıyor? Onlara gelip dediler 'Ahzap orduları size karşı askeri birlikler topluyorlar.' 7 Ekim'den önce bu Müslümanlara dediler 'MOSSAD istihbarat topladı. israil büyük ve en güçlü askeri kuvvetini Gazze'nin kuzeyine koydu.” diye konuştu.

“Allah ve Resulü ne demişse doğrudur”

Aydın, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Uhud Savaşı sonrası geldiler ve Allah Resulüne dediler ki 'Sizin için ordular toplanmış.' Ahzap demek, çeşit çeşit ırktan insanların toplandığı bir ordu demektir. 7 Ekim günü de böyle olmuştu. Esirlerin içerisine bakın, dünya kafir milletlerinin hepsinden vardı. Esirlerin prototipine bakın, Rus, Alman, Kore, Japon milletleri vardı. Ahzap orduları toplandı. Bu Müslümanlara, 'Haberiniz olsun, size saldırılacak.' denildi. Biz, onların bize karşı ordu topladıklarını biliyoruz. Bunu bize Allah ve Resulü önceden söyledi. Allah ve Resulü ne demişse doğrudur."

Program, okunan dua ile sona erdi. (İLKHA)

Orban: Batı, Ukrayna'daki vekalet mücadelesini kaybetti

ABD'nin Şam Büyükelçiliğinden Suriye'ye ilişkin seyahat uyarısı

Sivas’ta trafik kazası: 4 yaralı

Meteorolojiden ülke genelinde gök gürültülü sağanak uyarısı

UNRWA: Gazze'de 420 bin kişi yerinden edildi

Yazar Ahmet Bulut: Peygamber Efendimiz ömrünün sonuna kadar asla namazı terk etmemiştir

Kahramanmaraş'ta Siyer Yarışması'nın ödülleri verildi

Görme engelli halasının ziynetlerini çalan şahıs ve arkadaşları yakalandı

HÜDA PAR heyetinden Emtağ köyü'ne ziyaret

Kolombiya'da polis karakoluna bombalı saldırı: 2 ölü, 24 yaralı

Sözleşmeli öğretmen ataması kontenjanları belli oldu

Filipinler'de gemi alabora oldu: 4 ölü

Bingöl’de minik yüreklilerden Gazze'ye anlamlı bağış

Bingöl'de şüpheli araçta silah ele geçirildi: 1 gözaltı

Ankara'da uyuşturucu operasyonu: 635 gözaltı

Burkina Faso'da ordu güçlerine saldırı: 20 asker öldü

Malatya'da ikamete yapılan silahlı saldırı ile ilgili 2 gözaltı

Malatya'da uyuşturucudan 8 gözaltı

Gaziantep'te 39 yıl cezası bulunan şahıs saklandığı yerde yakalandı

Benin'deki saldırıda 8 asker öldü

Filistin’e desteğinden dolayı binden fazla üniversite öğrencisinin vizeleri iptal edildi

Bilecik'te trafik kazası: 2 yaralı

Başhekim Dr. Kaynak: Kalbinizi koruyun, geleceğinize yatırım yapın

DMM'den TOKİ ile ilgili iddialara yalanlama

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze’de yeni tehcirlere asla tahammülümüz olamaz

Hatay'da uyuşturucu operasyonu: 8 tutuklama

Diyarbakır'da ele geçirilen 21 ton uyuşturucu imha edildi

İpekyolu Kariyer Fuarı'nda Battalgazi Belediyesi standına yoğun ilgi

Mardin’de lise öğrencilerinden Filistin yararına kermes

İtalya’da şiddetli yağış ve sel: 3 ölü

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ