• BIST 100

    14110,37%-0,51
  • DOLAR

    42,93% 0,07
  • EURO

    50,59% 0,07
  • GRAM ALTIN

    6172,79% -1,23
  • Ç. ALTIN

    10106,29% 0,00

Hindistan-israil ittifakı: İslam dünyasına karşı gizli bir savaş

23 Haziran 2025, Pazartesi 15:07
23 Haziran 2025, Pazartesi 15:07
Hindistan-israil ittifakı: İslam dünyasına karşı gizli bir savaş
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Keşmir'deki Cemaat-i İslami'nin Dış İlişkiler Müdürü Halid Mahmud Han, Hindistan-siyonist rejim ittifakının tehlikesine dikkat çekerek bunu İslam dünyasına karşı yürütülen gizli bir savaş olarak nitelendirdi.

Keşmir'deki Cemaat-i İslami'nin Dış İlişkiler Müdürü Halid Mahmud Han, Hindistan ile siyonist rejim arasında son otuz yılda derinleşen iş birliğini İslam dünyasına karşı yürütülen gizli ve sistematik bir savaş olarak tanımladı. Mahmud'a göre bu ittifak, sadece ticari ya da askeri alanlarda değil, aynı zamanda istihbarat, medya, güvenlik ve psikolojik operasyonlar üzerinden tüm ümmeti hedef alan kapsamlı bir tehdit oluşturuyor.

Mahmud Han, Hindistan ve siyonist rejim arasındaki bu yakınlığın temelinde ortak bir düşman algısının yattığını vurguluyor. Her iki taraf da İslam coğrafyasındaki direnişi bastırmak, ümmetin stratejik kaynaklarını kontrol altına almak ve bölgesel hâkimiyetlerini pekiştirmek adına yoğun bir iş birliği içinde. Bu bağlamda Keşmir, bu kirli ittifakın bir test sahası hâline gelirken, Filistin'de uygulanan yöntemlerin aynısının Keşmir'de hayata geçirildiği ifade ediliyor.

İran'a yönelik son siyonist rejim saldırılarının da bu iş birliği çerçevesinde değerlendirilmesi gerektiğini belirten Mahmud Han, özellikle Tahran'daki nükleer altyapıya yönelik hassas operasyonların, ancak içeriden alınan yüksek düzeyde istihbarat desteğiyle mümkün olabileceğine dikkat çekiyor. Bu noktada Hindistan istihbarat servisi RAW'ın rolüne işaret eden Mahmud, Hindistanlı istihbaratçı Kulbhushan Yadav'ın Pakistan topraklarında İran üzerinden yürüttüğü sabotaj faaliyetlerinin, bu derin nüfuzun açık göstergesi olduğunu ifade ediyor.

Mahmud'a göre, siyonist rejim ile Hindistan'ın ortaklığı yalnızca Keşmir ve İran'la sınırlı değil. Bu ittifakın etkileri Pakistan, Türkiye, Körfez ülkeleri ve diğer İslam ülkelerinde de hissediliyor. İki ülke, medya manipülasyonundan istihbarat paylaşımına, gözetim teknolojilerinden eğitim faaliyetlerine kadar birçok alanda koordineli hareket ediyor. Siyonist rejimin Filistin'deki baskı ve yerleşim politikalarının, Hindistan eliyle Keşmir'de birebir uygulanmaya başlandığına dikkat çeken Mahmud, bu sürecin uluslararası kamuoyunca yeterince fark edilmediğini ifade ediyor.

Keşmir'de siyonist rejim yapımı gözetim sistemlerinin kullanılması, demografik yapının değiştirilmeye çalışılması, bilgi paylaşımıyla direnişin bastırılması ve sistematik hak ihlalleri, Hindistan-siyonist rejim iş birliğinin sahadaki yansımaları arasında. Bu gelişmeleri bir model transferi olarak gören Mahmud, aynı taktiklerin diğer Müslüman coğrafyalarda da kullanılabileceği uyarısında bulunuyor.

İslam dünyasına çağrıda bulunan Mahmud Han, bu tehlikeye karşı sessiz kalmanın suça ortak olmak anlamına geleceğini belirtiyor. Müslüman ülkelere şu önerilerde bulunuyor: MOSSAD ve RAW'a bağlı ajanların tespiti ve etkisiz hâle getirilmesi, Hint vatandaşlarının özellikle teknoloji, yardım ve danışmanlık alanlarındaki faaliyetlerinin sıkı denetime alınması, İslam ülkeleri arasında bağımsız bir istihbarat paylaşım sisteminin kurulması ve nihayetinde Hindistan'la tüm ilişkilerin gözden geçirilerek, gerektiğinde boykot politikalarının uygulanması.

Sonuç olarak Halid Mahmud Han, İslam dünyasının karşı karşıya olduğu bu tehdidin farkında olması ve birleşik, kararlı bir duruş sergilemesi gerektiğini vurguluyor. Ona göre İran'da yaşananlar, Keşmir'de devam eden işgal ve Filistin'de süren zulüm; aynı merkezden yönlendirilen, ümmeti içeriden çözmeyi hedefleyen bir stratejinin parçası. Mahmud Han'ın sözleriyle: "Bu savaş, sadece İran ve Keşmir'de değil; tüm İslam coğrafyasında devam ediyor. Direniş, bilinç ve birlik bu savaşın tek cevabıdır." (İLKHA)

Otobüsçüler yıkıcı rekabetten şikâyetçi: Bu şekilde devam ederse sonumuz iyi değil

Silvan–Diyarbakır yolunda kar ve buzlanma nedeniyle kaza

"Esed ya da ülkeyi yakarız" sloganı neden yeniden gündemde?

Batman Kıra Dağı'nda kar ve buzlanma nedeniyle trafik kapandı

Gazianteplilerden boykota devam çağrısı

Siirt’te hasta vatandaş, ambulans ve mahsur kalan araçlar kurtarıldı

Batman'da kış lastiği olmayan araçlar trafiğe çıkamayacak

Bursa'da DAİŞ operasyonu: 1 tutuklama

Batman'da ambulans yokuşta mahsur kaldı

İran, Yemen'deki durumu Suudi Arabistan ve BAE ile görüştü

Siirt’te kar sevinci: Kent beyaza büründü, vatandaşlar sokaklara akın etti

Diyarbakır’da kar sonrası kartpostallık manzaralar

Diyarbakır’da tehlikeli kar oyunu: Sürücüler zor anlar yaşadı

Batman'da karla mücadele hazırlıkları tamamlandı

Netanyahu neden Gazze anlaşmasının ikinci aşamasından korkuyor?

Batman'da kar nedeniyle 20'den fazla köy yolu kapandı

Batman’da okul çıkışında öğrencilerden kar sevinci

Batman'da resmî ve özel eğitim kurumları tatil edildi

Malatya'da gizli buzlanma kazalara yol açtı

Diyarbakır’da yoğun kar yağışı etkisini sürdürüyor

Battalgazi'de karla mücadele sürüyor

Doğu Anadolu illerinde dondurucu soğuk etkili oluyor

Siirt'te "Staghorn" böbrek taşı tek seansta temizlendi

Gündüz: Müslümanların hiçbir kutsalıyla kimse alay edemez. Bu hiç kimsenin haddine değildir. Taviz tavizi doğurur!

Ağrı'da rahatsızlanan hastalar için ekipler harekete geçti

Dargeçit’te kar yağışına "hazırlıksız" yakalanan belediyeye tepki: Ulaşımda aksama oldu

Şanlıurfa’da otomobil sulama kanalına düştü: Baba ve 3 çocuğu için arama çalışması başlatıldı

Yahudi çeteler Kudüs'te yol kapattı

Siirt’te eğitime kar tatili

Adana’da asayiş uygulamalarndaı 454 aranan şahıs yakalandı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Otobüsçüler yıkıcı rekabetten şikâyetçi: Bu şekilde devam ederse sonumuz iyi değil

Silvan–Diyarbakır yolunda kar ve buzlanma nedeniyle kaza

"Esed ya da ülkeyi yakarız" sloganı neden yeniden gündemde?

Batman Kıra Dağı'nda kar ve buzlanma nedeniyle trafik kapandı

Gazianteplilerden boykota devam çağrısı

Siirt’te hasta vatandaş, ambulans ve mahsur kalan araçlar kurtarıldı

Batman'da kış lastiği olmayan araçlar trafiğe çıkamayacak