Tarih: 03.10.2024 16:28

Hindistan'da polis karakoluna saldıran kalabalık silahları yağmaladı

Facebook Twitter Linked-in

Olay, bugün Manipur'un başkenti Imphal'in yaklaşık 79 kilometre kuzeydoğusundaki Ukhrul kasabasında iki grup arasında çıkan çatışma sırasında yaşandı.

Ülke medyasına göre dün Naga topluluğunun iki grubu arasında kasabadaki tartışmalı arazi konusunda arbede çıktı ve ardından iki taraf arasında silahlı çatışma yaşandı. Çatışmada üç kişi öldü ve 20'den fazla kişi yaralandı.

Şiddet olayları sürerken bir kalabalığın bugün polis karakoluna baskın düzenleyerek silah ve mühimmat yağmaladığı bildirildi.

Polis yetkilisi, "Kalabalık, Wino Bazar'daki polis karakoluna girdi ve polislerin tüfekleriyle kaçtı." dedi.

Yetkililer yasaklayıcı emirler koydu ve kasabada mobil internet hizmetlerini askıya aldı. Durumu kontrol altına almak için kasabaya ek hükümet güçleri sevk edildi.

Raporlarda, geçen yıl eyalette şiddet olaylarının patlak vermesinden bu yana Naga nüfusunun çoğunlukta olduğu bir bölgede ilk kez bir polis karakoluna baskın düzenlendiği belirtiliyor.

Manipur, geçen yıl 3 Mayıs'ta, dezavantajlı sosyo-ekonomik gruplara eğitim ve kamu işlerinde rezervasyon hakkı veren, kabile dışı Meitei topluluğunun kabile statüsüne dahil edilmesine karşı yapılan bir protesto sırasında eyalette büyük çaplı şiddetin patlak vermesinden bu yana diken üstünde.

Geçtiğimiz yıl, çoğunluğu oluşturan Meitei grubu ile Kuki kabilesi azınlığı arasındaki etnik çatışmalar 60 binden fazla kişinin yerinden edilmesine yol açtı.

Şiddet olaylarında şu ana kadar 200'den fazla kişi hayatını kaybetti, 1.100'den fazla kişi yaralandı.

Eyalette barışı sağlamak için federal hükümetin yaptığı çabalar istenilen sonuçları vermedi. (İLKHA)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —