Hindistan'da polis karakoluna saldıran kalabalık silahları yağmaladı

Tarih: 03.10.2024 16:28 Güncelleme: 03.10.2024 16:28
Hindistan
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült
Haberi Sesli Oku

Hindistan'ın kuzeydoğusundaki Manipur eyaletinde bir polis karakoluna saldıran bir grup, karakoldaki silahları da yağmalayarak kaçtı.

Olay, bugün Manipur'un başkenti Imphal'in yaklaşık 79 kilometre kuzeydoğusundaki Ukhrul kasabasında iki grup arasında çıkan çatışma sırasında yaşandı.

Ülke medyasına göre dün Naga topluluğunun iki grubu arasında kasabadaki tartışmalı arazi konusunda arbede çıktı ve ardından iki taraf arasında silahlı çatışma yaşandı. Çatışmada üç kişi öldü ve 20'den fazla kişi yaralandı.

Şiddet olayları sürerken bir kalabalığın bugün polis karakoluna baskın düzenleyerek silah ve mühimmat yağmaladığı bildirildi.

Polis yetkilisi, "Kalabalık, Wino Bazar'daki polis karakoluna girdi ve polislerin tüfekleriyle kaçtı." dedi.

Yetkililer yasaklayıcı emirler koydu ve kasabada mobil internet hizmetlerini askıya aldı. Durumu kontrol altına almak için kasabaya ek hükümet güçleri sevk edildi.

Raporlarda, geçen yıl eyalette şiddet olaylarının patlak vermesinden bu yana Naga nüfusunun çoğunlukta olduğu bir bölgede ilk kez bir polis karakoluna baskın düzenlendiği belirtiliyor.

Manipur, geçen yıl 3 Mayıs'ta, dezavantajlı sosyo-ekonomik gruplara eğitim ve kamu işlerinde rezervasyon hakkı veren, kabile dışı Meitei topluluğunun kabile statüsüne dahil edilmesine karşı yapılan bir protesto sırasında eyalette büyük çaplı şiddetin patlak vermesinden bu yana diken üstünde.

Geçtiğimiz yıl, çoğunluğu oluşturan Meitei grubu ile Kuki kabilesi azınlığı arasındaki etnik çatışmalar 60 binden fazla kişinin yerinden edilmesine yol açtı.

Şiddet olaylarında şu ana kadar 200'den fazla kişi hayatını kaybetti, 1.100'den fazla kişi yaralandı.

Eyalette barışı sağlamak için federal hükümetin yaptığı çabalar istenilen sonuçları vermedi. (İLKHA)

İşgal rejimi ve ABD İstanbul'da protesto edildi

HÜDA PAR Milletvekili Demir: İklim Kanunu'nun alelacele kabul edilmesini rasyonel bulmuyoruz

Rusya ve Ukrayna arasında yeni esir takası

Gaziantep'te ilk defa kalça artroskopisi ameliyatı yapıldı

Şanlıurfa’da “Çağın Kerbelası Gazze” programına davet

DUS yerleştirme sonuçları açıklandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye ve İran'a saldırılarının arka planında Filistin halkına diz çöktürme siyaseti yatıyor

Kerbelâ'dan Gazze'ye: Aşure Günü'nün anlamı ve Müslümanların ortak sorumluluğu

Şanlıurfa’da cami çıkışı silahlı saldırı: 2 yaralı

Hz. Nuh'u anma programı Cizre Hz. Nuh Camii'nde başladı

Umut Kervanı, Hatay’daki yangın mağdurlarının yanında

Bursa Valiliği'nden sıcak hava uyarısı

Siirt’te mahalle buluşmalarının 11’incisi Dumlupınar Mahallesi’nde gerçekleştirildi

Zebihullah Mücahid: Rusya Afganistan'ı tanıyarak cesur bir adım attı

Saman yükleyen işçilerin sıcak, ağırlık ve yorgunlukla imtihanı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan ile görüştü

Molla Şenlik: Günümüz Kerbela'sında Hüseyinler Gazze'de şehid ediliyor

Geçit: "Çilesiz semt pazarına market ve kütüphane kazandıracağız"

Siirt'te silahlı aile kavgası: 3 kişi yaralandı

Gazze'de kullanılan silahlar "sahada denenmiş" etiketiyle pazarlanıyor

IAEA uzmanları İran'dan ayrıldı

Gazze direnişinden yeni darbe: 3 işgalci öldü, çok sayıda yaralı var

Peygamber Sevdalılarından karikatür tepkisi: Rezaletin adı İslam düşmanlığıdır

Alçaklığa sessiz kalmadılar: Adana’da Leman’a öfke

Tüp fiyatları el yakıyor: Vatandaş bahçede ateşle yemek yapma noktasına geldi

Gaziantep "Dünyanın En İyi 100 Yemek Şehri" listesinde yer aldı

Çiftçiye 344 milyon lira tarımsal destek

Şanlıurfa’da Peygamberimize yapılan hakarete ve Gazze’deki zulme tepki

Gaziantep'te 213 bin 939 araç denetlendi

Çek Cumhuriyeti'nin bir kısmı elektriksiz kaldı

Yükleniyor