• BIST 100

    10729,20%1,41
  • DOLAR

    36,61% 0,07
  • EURO

    39,87% 0,04
  • GRAM ALTIN

    3467,97% 0,48
  • Ç. ALTIN

    5594,10% 0,68

Hırka-ı Şerife yoğun ilgi: Bir milyonu aşkın kişi ziyaret ediyor

GÜNDEM 8.03.2025 15:51:20 0
Hırka-ı Şerife yoğun ilgi: Bir milyonu aşkın kişi ziyaret ediyor

Dün cuma namazı sonrasında gerçekleştirilen törenle ziyarete açılan Hırka-ı Şerif, İstanbul başta olmak üzere birçok şehirden ve çok sayıda ülkeden ziyaretçi akınına uğruyor.

Peygamber Efendimize (Sallallahu Aleyhi Vesellem) ait olan ve vasiyeti üzerine Veysel Karani Hazretlerine verilen Hırka-i Şerif, Ramazan ayının ilk cumasında ziyarete açıldı.

Fatih'teki Hırka-i Şerif Camii'ndeki törenle ziyarete açılan kutsal emanetler, yerli ve yabancı ziyaretçilerin yoğun ilgisiyle karşılaşıyor.

Camiye çıkan sokaklarda yoğunluk oluşturan ziyaretçilerden fenalaşanların olabileceği ihtimaline karşı sağlık ekipleri de cami çevresinde hazır bulunduruluyor.

Kadın ve erkeklerin ayrı kapılardan giriş yaptığı cami önünde uzun kuyruklar oluşturan ziyaretçiler, gruplar halinde yine haremlik selamlığa riayet edilerek sırasıyla Hırka-ı Şerif'in bulunduğu alana alınıyor.

"Yılda bir milyonu aşkın kişi ziyaret ediyor"

Yoğun ziyaretçi akını ile ilgili İLKHA muhabirine konuşan Veysel Karani Hazretlerinin 59'uncu kuşak torunlarından olan ve 2009 yılından beri Hırka-ı Şerif Muhafızlığı yapan Barış Samir, "Hırka-ı Şerif'i yılda bir milyonu aşkın kişi ziyaret ediyor. Amerika'dan, Afrika'dan, Asya Kıtasından Endonezya'ya kadar varan uzaklıklardan gelenler var. Her sene ziyaretçi artışı yaşanıyor. Bu sene de ilgi iyi. Ramazan ayının ortasından itibaren ziyaretçi yoğunluğu daha da artıyor. İnşallah geçen seneden daha çok ziyaretçi gelir." dedi.

Hırka-ı Şerif'in Ramazan ayının sonuna kadar ziyaret edilebileceğini aktaran Samir, Kadir Gecesi'ne özel olarak teravih namazının ardından gece 03.00'a kadar açık olacağını duyurdu. (İLKHA)

Elektrik akıma kapılan yaşlı adam hayatını kaybetti

Otomobil kamyona arkadan çarptı: 1 ölü, 3 yaralı

Hatay'da orman yangını

Siyonist rejim ateşkese rağmen saldırıyor: 2 çocuk katledildi

Bursa'da orman yangını

Malatya'da otomobil ile trambüs çarpıştı: 5 yaralı

Bingöl’de market denetimleri devam ediyor

Yapıcıoğlu: Ümmet içerisinde kardeşliğin tesisi ancak İslam ile mümkündür

Rusya, AB yetkililerine yönelik yaptırım listesini genişletti

Bingöl’de maddi hasarlı kaza

Bingöl'de kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Malatya'da 34 mahkum influenza şüphesiyle hastaneye kaldırıldı

Samsun'da zincirleme kaza: 4 yaralı

Batman’da tekstil atölyesinde maddi hasarlı yangın

Malatya'da silahlı kavga: 1 yaralı

İngiltere Başbakanı Starmer: Ukrayna'ya asker göndereceğiz

Suriye'de geçici anayasa onaylandı

Filipinler eski Devlet Başkanı Duterte, UCM tarafından yargılanacak

Çorum'da gıda fabrikasında çıkan yangın kontrol altına alındı

Altının ons fiyatına Trump etkisi

Bolivya'da otobüs kazası: 13 ölü, 20 yaralı

Siirt’te trafik kazası: 1 yaralı

Gazze'de şehit 48 bin 524'e yükseldi

İşgalciler Lübnan’ın güneyindeki 5 noktadan çekilmeyecek

Katar, Ürdün üzerinden Suriye'ye elektrik tedarikine başladı

TikTok, Arnavutluk'ta resmen erişime kapatılıyor

Başıboş sokak köpekleri için 39 müfettiş görevlendirildi

Polonya'dan nükleer silah açıklaması

Dünya Sağlık Örgütü'nden kızamık salgını uyarısı

 Pezeşkiyan: İran petrolüne yaptırım uygulamakla bize sorun çıkaramazlar

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ