• BIST 100

    10228,40%0,39
  • DOLAR

    39,81% 0,04
  • EURO

    46,88% 0,27
  • GRAM ALTIN

    4275,38% 0,39
  • Ç. ALTIN

    6808,69% 0,00

Hırsızların hedefi bu defa piknikçiler oldu

08 Ağustos 2023, Salı 02:40
01 Ocak 0001, Pazartesi 12:00
Hırsızların hedefi bu defa piknikçiler oldu
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Hırsızların hedefi bu defa piknikçiler oldu

Diyarbakır’da pikniğe giden vatandaşlar, hırsızların hedefi oldu. Güvenlik kameralarının olmadığı noktaları belirleyen kişi ya da kişilerin, 16 aracı soymaya çalıştığı, bazı araçlardan hırsızlık yaptığı iddia edildi.
Olay, pazar günü saat 18.30 sıralarında Eğil ilçesi Yatır köyü civarındaki piknik alanında meydana geldi. Piknik alanının üst tarafında park edilen 16 araç, güvenlik kamerasının olmadığını fırsat bilen kişi ya da kişiler tarafından soyulmaya çalışıldı. Aynı zamanda piknikçilerin piknik alanında olduğunu gören hırsızlar, 16 aracın hepsine girmeye çalıştı. Hırsızlar, bu araçlardan 3 tanesini açarak, içinde bulunan para, pantolon ve cüzdanı çaldılar.
Pikniklerini yaptıktan sonra araçlarına binmek isterken durumu fark eden vatandaşlardan kimi arabalarının hırsızlar tarafından soyulduğunu, kimi de hırsızların camdaki parmak izlerinden kapıların zorlandığını anladı.
Araçlarının soyulduğunu fark eden mağdurlardan Yusuf Varol (22) durumu jandarma ekiplerine bildirdi.
Olay yeri inceleme ekiplerinin de bölgeye geldiğini dile getiren Varol, “Eğil ilçesine bağlı Yatır köyü (Şövalye) temiz bir yer olduğu için arkadaşlarımızla 2 gün önce piknik yapma amaçlı gittik. Sabah 07.00 sıralarında oraya vardık. Akşam saat 18.30 sıralarında araçlarımızı park ettiğimiz yere çıktığımızda baktık ki aracımızın camı kırılmış. Sadece bizim araç orada yoktu. Yaklaşık 16 araç vardı. Sadece bizim aracın camı kırılmıştı ama diğer araçlara da hırsızlar tarafından müdahale edilmişti. Araç camının kırıldığını gördüğümüzde hiçbir şeye karışmadan direkt jandarma personellerine haber verdik. Bulunduğumuz konum uzak olduğu için jandarma ekipleri yarım saate kadar geldi. Kendileri de durumu olay yeri inceleme ekiplerine bildirdi. Akşam saat 22.00 sıralarında olay yeri inceleme ekipleri de gelince parmak izlerini falan hepsini aldı. Daha sonra karakola gidip ifade verdik” dedi.

Araç içerisinden pantolon bile çalınmış
34 ZB 5631 plakalı aracının camının taşla kırılıp soyulduğunu ifade eden Varol, “Biz piknik yerinden araçlarımızı park ettiğimiz yere çıktığımızda bütün araçları görebiliyorduk. Bizim aracın camı kırıldığı için diğer araçlara da baktık. Başka bir aracın şoförü otomobilini kilitlemeyi unutunca hırsızlar onun direkt kapısını açmıştı. Hırsız o araçta bulunan pantolon, kimlik, nakit para ne varsa hepsini götürmüştü. Farklı bir aracın içerisinde de nakit parayı gören hırsız camını zorlamaya çalışmış açamayınca eldekilerle yetinip vazgeçmiş. Bizim aracın camını da taşla kırıp hırsızlık yapmış” diye konuştu.
Köylülerin kendilerine daha önce de bu tür hırsızlık vakalarının çok yaşandığını söylediğini belirten Varol, “Olay yeri inceleme ekipleri geldiğinde sadece bizim araç vardı. Diğer araçlarda maddi hasar söz konusu olmadığı için onlar bizden daha önce gitmişti. Yoksa biz de giden parayı göz ardı edip şehre dönerdik. Bu olay köylülerin dediğine göre önceden de oluyormuş. Biz ilk mağdur değiliz. Bu tür olayların devam etmemesi için lütfen yetkililer bir çözüm bulsun” ifadelerine yer verdi.

Dış ticaret mevzuatına aykırı davranan firmalara 5,9 milyar TL ceza

Batman'da uyuşturucu operasyonu: Tırda 27 kilogram skunk ele geçirildi

Doğa Göz Ardı Edildi, Emisyon Ticareti Öne Çıktı!

Trump'ın "Timsah Alkatrazı"na ilk göçmen tutuklular ulaştı!

Josep Borrell: Amerikalı paralı askerler Gazze'de bir ayda 550 Filistinliyi öldürdü

Brent petrolde düşüş

Meteoroloji uyardı: 2 ilde çok kuvvetli yağış

Uluslararası Af Örgütü: israil, Gazze'de açlığı soykırım silahına dönüştürdü

Başkan Altun’dan kurum ziyaretleri

Batman Belediyesi’nden üstyapıda rekor çalışma: 145 bin metrekare parke döşendi

Çin ve Almanya'nın stratejik diyalog turları sürüyor

Yaralı halde bulunan şahin koruma altına alındı

Han Yunus'ta "güvenlik olayı": Kassam işgalcileri havanlarla vurdu

Peygamber Sevdalıları Vakfından Aşura Günü mesajı

Nijerya'daki saldırılarda 28 kişi hayatını kaybetti

Batman'da silahla yağma suçundan aranan şahıs yakalandı

Benzin, motorin ve otogaza ÖTV zammı

Yahudi çeteler Nablus'ta Filistinlilere saldırdı: Yaralılar var

Gazze'de soykırımın 637'nci günü: Çadır kampları vuruldu, onlarca şehit var

Ensarullah Hareketinden işgal rejimine sert mesaj: "Operasyonlarımız devam edecek"

HAMAS: Gazze’deki ateşkes teklifiyle ilgili direniş ve liderlerle istişarelerimiz sürüyor

Yaralı şahin jandarma ekiplerince koruma altına alındı

"Silahla yağma" suçundan 15 yıl 9 ay hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Vali Canalp’ten Gercüş Köylerine ikinci tur ziyaret

Milletvekili Nasıroğlu’ndan Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy’a ziyaret

Taleplere maksimum performans, maksimum başarı hedefi

Rektör Demir’den Siirt Üniversitesi Rektörü Şındak’a ziyaret

Kocaeli'de 6,8 milyon TL değerinde hırsızlık operasyonu

İzmir'de orman yangınlarıyla mücadele sürüyor

Saraçhane'de gözaltına alınan 13 kişi tutuklandı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Dış ticaret mevzuatına aykırı davranan firmalara 5,9 milyar TL ceza

Batman'da uyuşturucu operasyonu: Tırda 27 kilogram skunk ele geçirildi

Doğa Göz Ardı Edildi, Emisyon Ticareti Öne Çıktı!

Trump'ın "Timsah Alkatrazı"na ilk göçmen tutuklular ulaştı!

Josep Borrell: Amerikalı paralı askerler Gazze'de bir ayda 550 Filistinliyi öldürdü

Brent petrolde düşüş

Meteoroloji uyardı: 2 ilde çok kuvvetli yağış