• BIST 100

    10637,33%0,68
  • DOLAR

    42,33% 0,21
  • EURO

    49,19% 0,14
  • GRAM ALTIN

    5565,17% 0,26
  • Ç. ALTIN

    9220,38% 0,00

Hizbullah: Çağrı cihazlarının patlaması sonucu 3 kişi şehit oldu, çok sayıda kişi yaralandı

17 Eylül 2024, Salı 19:18
17 Eylül 2024, Salı 19:18
Hizbullah: Çağrı cihazlarının patlaması sonucu 3 kişi şehit oldu, çok sayıda kişi yaralandı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Lübnan Hizbullahı, harekete mensup kişilerin kullandığı cihazların patlaması sonucu şu ana kadar 3 kişinin hayatını kaybettiğini, çok sayıda kişinin de yaralandığını bildirdi.

Hizbullah, bugün ülkenin güney bölgelerinde çok sayıda çağrı cihazının patlamasının ardından yüzlerce kişinin yaralandığı olaya ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Hareket, yaptığı açıklamada, bugün yerel saatle 15.30 sıralarında Hizbullah'ın çeşitli birim ve kurumlarında görevli bir dizi personele ait "Pagers" olarak bilinen mesaj alma cihazının infilak ettiğini bildirdi.

Açıklamada, "bu gizemli patlamaların şu ana kadar bir çocuk ve iki kardeşin ölümüne ve çok sayıda kişinin çeşitli yerlerinden yaralanmalarına yol açtığı" belirtildi.

Hizbullah uzmanlarının, "şu anda bu eşzamanlı patlamalara yol açan nedenleri belirlemek için kapsamlı bir güvenlik ve bilimsel soruşturma yürüttüğü" ifade edilen açıklamada, ayrıca hareketin, "Lübnan'ın çeşitli bölgelerindeki bir dizi hastanede yaralılara yönelik tıbbi ve sağlık hizmetleri yürüttüğü" kaydedildi.

"Kudüs yolundaki şehitlerimiz için Yüce Allah'tan rahmet diliyoruz ve yaralıların acil şifalar bulması için dua ediyoruz." denilen açıklamada, Lübnan halkına, "siyonist düşmanın yararına psikolojik savaşa hizmet etmek için bazı taraflarca yürütülen söylentilere ve yanlış ve yanıltıcı bilgilere dikkat etme" çağrısında bulunuldu.

Açıklamada, "Her düzeydeki direnişin ve çeşitli birimlerinin, Lübnan'ı ve onun sadık halkını savunmak için en yüksek düzeyde hazır olduğunu vurguluyoruz." ifadesine yer verildi.

Lübnan makamlarından açıklamalar

Bu arada Lübnan merkezli El Meyadin TV'nin haberine göre İç Güvenlik Kuvvetleri Genel Müdürlüğü Halkla İlişkiler Dairesi, "Lübnan'ın güney banliyöleri başta olmak üzere bazı bölgelerinde belirli türdeki kablosuz iletişim cihazlarının patladığını" doğrulayarak, bunun can kaybına yol açtığını belirtti.

İç Güvenlik Güçleri, yaralıların tedavilerinin ve hastanelere nakledilmelerinin kolaylaştırılması için vatandaşlardan yolları boşaltmalarını istedi.

El Meyadin, kablosuz cihaz patlaması sonucu yaralanan yüzlerce Lübnan vatandaşının ülkenin çeşitli yerlerindeki hastanelere ulaştığını bildirdi.

El Meyadin muhabiri, "Çağrı cihazı"  taşımayan ancak bir arkadaşının taşıdığı cihazın patlaması sonucu İran büyükelçisinin de yaralandığını aktardı.

Buna karşılık Lübnan Sağlık Bakanlığı, "Çağrı cihazları" iletişim cihazlarına sahip tüm vatandaşların bunları "derhal" atması gerektiğini vurguladı.

Bakanlık, hastanelere azami alarma geçmeleri ve hazırlık seviyelerini yükseltmeleri çağrısında bulunarak, tüm sağlık çalışanlarının acilen işyerlerine giderek acil tedavi sağlanmasına katkıda bulunmalarını istedi.

Bakanlık, yaralılar için kan ünitesi ihtiyacının doğabileceğini öngörerek kan bağışı için Kızıl Haç ile koordinasyon çağrısında bulundu. Ayrıca sokaklarda toplanan vatandaşlara ambulansların hızlı hareket etmesi ve yaralıların taşınması için yer açılması çağrısında bulunuldu.

Lübnan Kızıl Haçı ise yaralıların tahliyesine yardımcı olmak için 50 ek ambulans ve 300 acil tıp teknisyeninin hazırlandığını duyurdu.

Bu uyarılar, taşıdıkları Pagers marka "Çağrı Cihazı" iletişim cihazlarının patlaması sonucu onlarca Lübnanlının birçok bölgede yaralanmasının ardından geldi.

Sosyal medyada paylaşılar görüntülürde çok sayıda kişinin çağrı cihazının patlaması nedeniyle el, yüz, karın ve bel bölgeleri gibi yerlerden ağır yara aldıkları görüldü. (İLKHA)

Doğu Ukrayna'da Rusya'nın roket saldırısı: 3 ölü, çok sayıda yaralı

DMM, "Afgan, Iraklı ve Suriyeli suçluların Türkiye’ye gönderildiği" iddialarını yalanladı

Her yıl yaklaşık 150 bin bebek prematüre doğuyor!

BM Güvenlik Konseyi Gazze için oylamaya gidiyor: Washington–Moskova gerilimi sürüyor

Ekonomist Çiftçi: Altın uzun vadede yatırımcısını koruyor

Yetimler Vakfı'ndan Diyarbakır'da yetim çocuklara kışlık giysi yardımı

Batmanlı öğrenciler yöresel lezzetleri fuarın yıldızı yaptı

İşgalcilerden Batı Şeria'da ev baskınları

Umut Kervanı’ndan Doğubayazıt’taki ihtiyaç sahiplerine gıda yardımı

Diyarbakır'ın yüksek kesimlerine mevsimin ilk karı düştü

Akciğer kanseri riskini artıran faktörler

Kış öncesi kombi ve petek temizliği tasarrufun anahtarı

İşgalciler Doğu Gazze'yi hedef aldı: Hava ve topçu saldırılarında evler yıkıldı

BESO Başkanı Çiftçi'den ASRİAD Batman Şubesine ziyaret

Şanlıurfa'da onlarca elektrik panosu kullanılamaz hale geldi

Ekvadorlular referandumda yabancı askeri üsleri reddetti

Gazze'de hepatit salgını krize dönüştü: 70 bin vaka ve önlem yok

Brüksel'de binlerce kişi siyonist rejime karşı askeri yaptırım talep etti

Gazze'den Afrika'ya gizemli uçuşlar: İnsan ticareti şüphesi

Siyonist rejimden Lübnan'a İHA saldırısı: Bir şehit

Altın fiyatlarında düşüş eğilimi sürüyor

Döviz kurları haftaya nasıl başladı?

Ülke genelinde yağış beklenmiyor, sıcaklıklar yükseliyor

Filistin direniş grupları: ABD'nin "Gazze'ye uluslararası güç" planı yeni bir işgal girişimi

Kabine bugün yoğun gündemle toplanıyor

Katil Netanyahu'dan 7 Ekim için gayriresmî soruşturma hamlesi

Fas'ta Gazze ve Sudan için dayanışma çağrısı

Ateşkese rağmen siyonist saldırı: Bir şehit, çok sayıda yaralı

Balıkesir'de 4 büyüklüğünde deprem

Zonguldak’ta çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Doğu Ukrayna'da Rusya'nın roket saldırısı: 3 ölü, çok sayıda yaralı

DMM, "Afgan, Iraklı ve Suriyeli suçluların Türkiye’ye gönderildiği" iddialarını yalanladı

Her yıl yaklaşık 150 bin bebek prematüre doğuyor!

BM Güvenlik Konseyi Gazze için oylamaya gidiyor: Washington–Moskova gerilimi sürüyor

Ekonomist Çiftçi: Altın uzun vadede yatırımcısını koruyor

Yetimler Vakfı'ndan Diyarbakır'da yetim çocuklara kışlık giysi yardımı

Batmanlı öğrenciler yöresel lezzetleri fuarın yıldızı yaptı