• BIST 100

    9508,6%2,51
  • DOLAR

    37,90% -0,18
  • EURO

    42,21% 1,43
  • GRAM ALTIN

    3811,26% 1,24
  • Ç. ALTIN

    6214,21% 0,85

Hizbullah: israil ile mücadelede yeni bir strateji uygulayacağız

DÜNYA 15.10.2024 17:48:19 0
Hizbullah: israil ile mücadelede yeni bir strateji uygulayacağız

Lübnan Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Naim Kasım, işgalci siyonist katillere karşı yeni bir strateji izleyeceklerini ve bu stratejinin düşmana acı vermek olduğunu belirtti.

Bugün açıklamada bulunan Kasım, zafer umudunun sınırsız olduğunu belirterek, bu yeni stratejinin sürdürüleceğini vurguladı.

 Filistin'e olan desteğin devam edeceğinin altını çizen Kasım, "Lübnan’ı Filistin'den ayıramayız, düşmanın dizginlerini biz tutacağız ve onu geri iteceğiz, sabırlı olun." dedi.

Kasım, işgal rejiminin yalnızca Filistin'le yetinmeyen genişlemeci bir işgal gücü olduğunu ve tüm Arap bölgesini istediğini söyledi. Ayrıca, işgal edilmiş toprakların herhangi bir noktasını hedef alma haklarının olduğunu ve uygun gördükleri noktayı seçeceklerini belirtti.

Kasım, siyonist işgalin ABD'nin mutlak desteğiyle yürüdüğünü ve ABD'nin bu genişlemeyi desteklediğini söyledi.

Kasım, "Filistinlilerin bu işgali kovmak için harekete geçme hakları yok mu? Neden 'Aksa Tufanı' başladı diye sormak yerine, neden işgalin başladığını sorun" dedi.

Lübnan'ın işgalin genişleme projesinin bir parçası olduğunu belirten Kasım, "Filistinlilere verdiğimiz destek hem bir hak mücadelesidir hem de israilin genişlemesini sınırlama çabasıdır." ifadesini kullandı.

Gazze'deki ateşkes taleplerine dair ise Kasım, ateşkes çağrısında bulunduklarını ama işgalin iki cepheyi ayırmayı talep ettiğini söyledi.

Kasım, İran’ın Filistin’i özgürleştirmek için desteklediğini, bu desteğin İran için bir onur kaynağı olduğunu ve İran'ın Filistinlileri güçlendirmek için elinden geleni yaptığını belirtti.

İşgal rejiminin çocukları, yaşlıları, sağlık çalışanlarını ve sivilleri şehid ettiğini vurgulayan Kasım, "Biz onurlu bir şekilde direniş mücadelesi veriyoruz, onlar ise vahşice öldürüyorlar" dedi.

İşgalin direnişi ve her şeyi ortadan kaldırmayı hedeflediğini belirten Kasım, "Savaş devam ederse boşalan yerleşim yerlerinin sayısı artacak ve iki milyondan fazla insan tehlike altında olacak." dedi.

Kasım, Gazze’deki esirler konusunda işgal rejiminin esirleri umursamadığını belirterek, Hizbullah’ın sahada toparlandığını ve alternatif stratejiler geliştirdiğini söyledi.

Kasım, ateşkesin tek çözüm olduğunu belirterek, işgal rejiminin ateşkesi reddetmesi durumunda savaşın süreceğini vurguladı.

Lübnan halkına seslenen Kasım, "Zafer için sabırlı olmalıyız, evlerinize geri döneceksiniz ve yeniden inşa edilecekler. Biz sizi bırakmayacağız ve siz de bizi bırakmayacaksınız. Direniş halkıyla birlikte güçlü duracak." dedi.

Son olarak Kasım, Hizbullah'ın liderlik yapısının düzenli işlediğini ve her türlü darbeye karşı alternatifler geliştirdiklerini belirtti. (İLKHA)

Rusya'dan e-Vize kararı

Bağımsız Devletler Topluluğu Dışişleri Bakanları toplantısı Kazakistan'da

ABD'de helikopter kazası: 6 ölü

Husumetlilerin kavgasında kan aktı: 1 kişi yaralandı

Almanya'da plastik fabrikasında yangın

Düzce'de uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama

Ege Denizi'nde 3,4 büyüklüğünde deprem

Ankara'da eğitime kar engeli

Filistin'e Yürüyüş Platformu'ndan Mısır Büyükelçiliği önünde çağrı: Refah kapısını açın!

Tarımsal destek ödemeleri çiftçilerin hesaplarına aktarılıyor

Altın rekor tazeledi

BM'den Gazze'de gıda kıtlığı uyarısı

Şanlıurfa'da tarihi eser operasyonu: 2 gözaltı

Kontrolden çıkan otomobil takla attı: 2 yaralı

Peygamber sevdalısı Gaziantepliler Mevlid-i Nebi etkinliğine hazır

Türkiye ile Endonezya arasında 3 anlaşma imzalandı

DSÖ: 10 binden fazla hasta Gazze'den tahliye edilmeyi bekliyor

AB, ABD'ye yönelik tarife misillemelerini askıya aldı

"Gazze için sokaklara çıkın" çağrısı

ABD, Çin'e uyguladığı gümrük vergisini yüzde 145'e yükseltti

Malatya'da İl Koordinasyon ve İl İdare Şube Başkanları Toplantısı gerçekleştirildi

Büyükşehir Belediye Başkanı Er: İlk defa tarımsal hizmetlere bir bütçe ayırdık

Almanya'da koalisyon protokolü onaylandı

Rehberim Peygamberim Hadis Yarışması'nda ödüller sahiplerini buldu

İşgalcilerin çocukken esir aldığı simge isim Manasıra, özgürlüğüne kavuştu

Muhammed Sudan Hoca vefatının 11'inci yılında mezarı başında yad edildi

Bir başıboş köpek saldırı vakası daha

Siyer Yarışması’nda Türkiye geneli dereceye giren 22 Ağrılı ödüllendirildi

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Somalili bakan ile görüştü

Siirt’te tatlı şerbeti dökülen 3 yaşındaki çocuk yaralandı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ