Tarih: 02.10.2024 16:43

Hizbullah, sızma girişiminde bulunan işgal kuvvetlerini öldürüp yaraladı

Facebook Twitter Linked-in

Hizbullah Askeri Medyasının Telegram kanalından yapılan açıklamada, "Mücahitlerimiz, ormanlık alandan Yarun kasabasını kuşatmaya çalışan israilli bir düşman kuvvete karşı özel bir patlayıcıyı infilak ettirerek onları öldürüp yaraladı." diyerek bu durumun işgalcilerde şaşkınlık yarattığını bildirdi.

Direniş, Marun El Ras kasabasına doğudan sızan siyonist düşman askerleriyle çatışmalara girdiklerini, işgal saflarında çok sayıda kaybın olduğunu ve çatışmaların sürdüğünü vurguladı.

Hareket, bundan önceki operasyonlarına ilişkin yaptıkları bilgilendirmede Neve Ziv'deki topçu mevzisini çok sayıda İHA ile isabetli bir şekilde vurduklarını kaydetti.

Hizbullah, ayrıca siyonist Amiad üssünü çok sayıda füze ile hedef aldıklarını ve doğrudan isabet sağladıklarını belirtti.

Direniş, ayrıca sabahtan bu yana yaptıkları diğer açıklamalarda da işgal askerlerini ve mevzilerini başarılı bir şekilde füzelerle hedef aldıklarını, çok sayıda işgalcinin öldüğünü ve yaralandığını duyurmuştu.

Hizbullah, "Mücahidlerimiz, Çarşamba günü şafak vakti, Hallet el-Mahafer yönünden El-Adissa kasabasına sızmaya çalışan bir düşman piyade kuvvetiyle karşı karşıya geldi. Mücahitlerimiz; çatışarak kayıplar verdirtti ve onları geri çekilmeye zorladı." açıklamasını yapmıştı.

Hizbullah, bu operasyonlarının Gazze Şeridi'ndeki kararlı Filistin halkını, onların cesur ve onurlu direnişini desteklemek, Lübnan ve halkını savunmak için gerçekleştirildiğini vurguladı. (İLKHA)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —