• BIST 100

    10592,00%-0,23
  • DOLAR

    40,45% 0,09
  • EURO

    47,66% 0,25
  • GRAM ALTIN

    4414,86% -0,96
  • Ç. ALTIN

    7108,96% 0,57

HKÜ’de “Hepimiz İçin Erişilebilir Bir Dünya” etkinliği

02 Aralık 2023, Cumartesi 04:00
02 Aralık 2023, Cumartesi 04:00
HKÜ’de “Hepimiz İçin Erişilebilir Bir Dünya” etkinliği
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

HKÜ’de “Hepimiz İçin Erişilebilir Bir Dünya” etkinliği

Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nde (HKÜ) 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle özel gereksinimli bireylere yönelik farkındalığı artırmak ve erişilebilirliğin önemine dikkat çekmek amacıyla “Hepimiz İçin Erişilebilir Bir Dünya” etkinlikleri gerçekleştirildi.
Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Eğitim Fakültesi, Özel Eğitim Bölümü, Özel Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (ÖZEUAM), Engelsiz Öğrenci Birimi ve Özel Eğitim Öğrenci Topluluğu iş birliği ile 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ne yönelik olarak, özel gereksinimli bireylere yönelik farkındalığı artırmak ve erişilebilirliğin önemine dikkat çekmek amacıyla “Hepimiz için Erişilebilir Bir Dünya” etkinlikleri gerçekleştirildi.
Tüm fakültelerdeki eş zamanlı faaliyetlerin yanı sıra HKÜ kampüsünün çeşitli noktalarında gerçekleştirilen etkinliklere HKÜ Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Gül Rengin Küçükerdoğan ve Prof. Dr. Mehmet Lütfi Yola, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.
Düzenlenen bu etkinliklerin amacının erişilebilirlik hakkında sadece farkındalık oluşturmak veya farkındalığı artırmak olmadığını, bu tür etkinliklerin aynı zamanda herkesin birbirine karşı olan sorumluluklarını hatırlatma ve daha kapsayıcı bir toplum inşa etme fırsatı sunduğunu belirten HKÜ Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, “Hasan Kalyoncu Üniversitesi olarak, farklılıkları zenginlik olarak gören, sürekli empati yapan ve erişilebilir olan bir yükseköğretim anlayışını benimsiyoruz. Erişilebilirlik, sadece fiziksel olarak değil, sosyal ve bilişsel alanlar başta olmak üzere gerekli olan her alanda da önemlidir. Bu nedenle, hep birlikte çalışarak engelleri kaldırmalı, engellerin aşılmasını sağlamalı, hayatı kolaylaştırmalı ve her bireyin potansiyeline ulaşabilmesi için koşulları iyileştirmeliyiz. Üniversitemiz ve birimlerimiz her daim bu seferberlik içerisinde hareket etmektedir. Nitekim üniversitemiz ve fakültelerimiz pek çok kategoride YÖK tarafından verilen engelsiz nişanı ve bayrağına sahiptir. Engelsiz bir dünya için asıl önemli olanın engelleri aşmak değil kaldırmak olduğuna, özellikle de zihinlerdeki engelleri kaldırmak olduğuna, bununla birlikte tüm engellerin sevgi, empati ve dayanışmayla aşılabileceğine yürekten inanıyoruz. Daha erişilebilir ve engelsiz bir dünya için, engelli bireylerin hayatlarını kolaylaştırmak, onlara daha fazla fırsat ve imkan sunmak ve toplumda gerçek ve samimi bir eşitliği sağlamak için hep birlikte hareket etmeli ve daha çok çaba sarf etmeliyiz. Çabamız bir gün değil, her gün süren bir çaba olmalıdır” dedi.
“Hepimiz İçin Erişilebilir Bir Dünya” temasıyla düzenlenen etkinliklerde “Ender Rastlanan Özel Gereksinimliler Poster Sergisi” farkındalığı sanatla bir araya getirirken sergide katılımcılara Progeria Sendromu, Angelman Sendromu, Waardenburg Sendromu gibi ender rastlanan özel gereksinimler hakkında bilgiler aktarıldı.
Etkinliklerin finalinde Oğuzeli Engelsiz Yaşam Merkezi Mehter Takımı’nın performansı eşliğinde balonlarla süslenen kampüs caddelerinde ‘farkındalık yürüyüşü’ gerçekleştirildi.

Samsun'da uyuşturucu operasyonu: 1 gözaltı

Yapıcıoğlu'ndan orman yangınında hayatını kaybedenler için taziye mesajı!

Batı Şeria'nın ilhak çağrılarına Türkiye'den tepki

Rusya ve Ukrayna esir asker takası yaptı

Rusya, Donetsk'teki kritik noktayı ele geçirdiğini duyurdu

Suriye ile Suudi Arabistan arasında 44 yatırım anlaşması

Türkiye'nin ev sahipliğinde üçlü toplantı

Tır yoldan çıkıp direğe çarparak durabildi: :2 yaralı

Kuzey Kafkasya'da sel felaketi!

Sosyal medyada ve kamuya açık alanlarda silah teşhir edenlere operasyon: 29 gözaltı

Alevlerin arasında kalan 11 orman işçisi hayatını kaybetti

ABD ile Japonya arasında ticaret anlaşması

İtalya’da uçak kazası: 2 ölü

DSÖ: Gazze'de açlık nedeniyle meydana gelen ölümlerde ciddi artış var

Batman'dan yetkililere Çağrı: Gazze için harekete geçin

Mardin’de su sorununun kaynağı eski boruları mı?

Siirt’te 200 yataklı öğrenci pansiyonu Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne tahsis edildi

UNRWA: Gazze açlığın yayıldığı, su ve hijyen malzemesinin bulunamadığı insani felaketi yaşıyor

Manisa'da orman yangını

HÜDA PAR Milletvekili Dinç, 28 Şubat mağdurları yönelik komisyon kurulması için çağrıda bulundu

Arakçi: Uranyum zenginleştirme programı İran için vazgeçilmez

İran, ABD destroyerini engelledi

Air India uçağında facianın eşiğinden dönüldü

Gözler Rusya-Ukrayna müzakerelerinin 3. turunda

Gaziantep Valiliği'nden sıcak hava uyarısı

Kur'an kursuna düzenli devam eden öğrencilere hayvanat bahçesi gezisi ödülü

Günlerdir yaşanan su kesintisi, Mardin halkını bezdirdi!

Tekirdağ'da feci kaza: 4 ölü

Kassam Tugayları, Gazze'de son günlerde birçok işgal askerini öldürüp yaraladı

Gaziantep İl Müftüsü Hazırlar yaz Kur'an kurslarını ziyaret etti

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Samsun'da uyuşturucu operasyonu: 1 gözaltı

Yapıcıoğlu'ndan orman yangınında hayatını kaybedenler için taziye mesajı!

Batı Şeria'nın ilhak çağrılarına Türkiye'den tepki

Rusya ve Ukrayna esir asker takası yaptı

Rusya, Donetsk'teki kritik noktayı ele geçirdiğini duyurdu

Suriye ile Suudi Arabistan arasında 44 yatırım anlaşması

Türkiye'nin ev sahipliğinde üçlü toplantı