-
BIST 100
15736,71%-0,86
-
DOLAR
44,45% 0,28
-
EURO
51,30% 0,09
-
GRAM ALTIN
6321,36% 1,21
-
Ç. ALTIN
10554,54% -0,56
Hollanda Savunma Bakanı Yeşilgöz, barış sonrası Ukrayna'ya asker gönderebileceklerini ima etti
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Hollanda'nın yeni Savunma Bakanı Dylan Yeşilgoes-Zegerius, barış anlaşmalarına varılması halinde Hollanda birliklerinin Ukrayna'ya gönderilmesi olasılığını dışlamadı.
Hollanda Savunma Bakanı Dilan Yeşilgöz-Zegerius, böyle bir adım atılırken özel koşulların, operasyonun formatının ve uygun bir yetkinin varlığının dikkate alınması gerektiğini söyledi.
Türkiye asıllı yeni Savunma Bakanı Dilan Yeşilgöz-Zegerius, Başbakan Rob Jetten başkanlığındaki yeni kabinenin ilk esaslı toplantısının ardından Hollanda medyasında De Telegraaf gazetesine konuştu.
Yeşilgöz, barış sonrası Ukrayna'ya Hollanda'nın asker gönderip göndermeyeceğine ilişkin bir soruya, ""Bu olasılığı tamamen dışlamıyorum. Ancak, selefim gibi, evet ya da hayır demek için acele etmiyorum, çünkü bu konu dikkatlice değerlendirilmesi gerekiyor." dedi.
Böyle bir hamle düşünülürken, özel koşulların, operasyonun formatının ve uygun bir yetkinin varlığının dikkate alınması gerektiğini de sözlerine ekleyen Yeşilgöz, şu an için Lahey'in önceliğinin Kiev'e askeri destek sağlamak ve Hollanda'nın kendi güvenliğini güvence altına almak olduğunu belirtti.
Nisan 2025'te AB Dışişleri Bakanı Kaja Kallas, AB ve NATO ülkelerinin "istekli koalisyon" olarak hareket ederek, ateşkesin ardından Ukrayna'ya asker konuşlandırma olasılığını araştırdıklarını, bunun izleme veya barış koruma misyonlarından caydırma veya Ukrayna güçlerini takviye etmeye kadar uzanabileceğini belirtmişti.
İngiliz Başbakanı Keir Starmer'a göre, Londra ve Paris, Ukrayna'da bir barış anlaşması sağlamak amacıyla 10.000 ila 30.000 askerden oluşan bir "barış gücü" kurmayı umuyor. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, geçen yıl 30 Ağustos'ta "istekli koalisyonun" eylemlerinin, Rus-Amerikan temaslarının ardından Ukrayna'daki çözüm sürecinde ortaya çıkan ilerlemeyi baltalamayı amaçladığını belirtti. Daha önce NBC News'e verdiği bir röportajda da bakan, Ukrayna'nın güvenliğinin "Ukrayna topraklarının bir bölümüne yabancı askeri müdahale" yoluyla sağlanmasının Rusya için kabul edilemez olduğunu ifade etmişti. (İLKHA)
STK'lardan bölgemizde yapılan işgal ve saldırılara tepki
Yüksekova–Hakkari karayolu geçici olarak trafiğe kapatılacak
İran’da 120 kültürel alan ABD-siyonist rejim saldırılarında zarar gördü
Siyonist işgal çetesi Filistinlilerin hayvanlarını çalıyor
Çiftçilere 8 milyar 737 milyon liralık destek ödemesi yapılacak
Biber fiyatlarına yönelik denetim başlatıldı
Malatya'da bilgisayar ve robotik kodlama eğitimleri verilecek
Göçmen kaçakçılığına operasyon: 101 düzensiz göçmen yakalandı
Aydın’da 2 göçmen kaçakçısı ve 101 düzensiz göçmen yakalandı
Şubat ayında kurulan şirket sayısı arttı, kapananlar azaldı
Emlakçılar: Konut piyasası son 20 yılın en durgun dönemini yaşıyor
Suudi Arabistan’dan ABD’ye İran için çağrı: Saldırıların genişlemesi lazım
Konya’da Turizm Geliştirme Ajansı toplantısı gerçekleştirildi
Memur-Sen’den ABD Büyükelçiliği önünde 'Savaşa Hayır' eylemi
Konya’da motosiklet hırsızı yakalandı
Gaziantep'te bya silahlı saldırı gerçekleştiren şahıs yakalandı
Van’da seyir halindeki araç alev aldı
Batman'da 7 araçlı zincirleme trafik kazası
Alzheimer hastalarına teknolojik koruma: 93 kişiye GPRS takip cihazı
ABD, İran topraklarından zenginleştirilmiş uranyumu çıkarabilir mi?
İran, Körfez operasyonlarını sürdürüyor: Kuveyt ve Suudi Arabistan'daki ABD üsleri hedef alındı
Bener’den mazlumlar için çağrı: Bir mümin zulme kayıtsız kalamaz
Marmaris Belediyesi’nde rüşvet operasyonu: 13 gözaltı
İzmir’de hastanede taciz iddiası
Trump’ın politikaları Londra’yı alternatif ittifaklara itiyor
Diyarbakır’da silahlı kuyumcu soygunu kameralara yansıdı
HAMAS: İşgalcilerin Mescid-i Aksa'yı kapatma kararı planlı bir Yahudileştirme girişimidir
İstanbul’da engelli vatandaşlar için "Engelsiz Şarj" uygulaması hayata geçirildi
Batman'da sel riskine karşı kuşaklama projesiyle kalıcı çözüm başlıyor
Yeşilyurt Belediye Başkanı GEÇİT, vatandaşların taleplerini dinledi
Yükleniyor







