• BIST 100

    11109,39%-0,99
  • DOLAR

    41,61% 0,11
  • EURO

    48,99% 0,43
  • GRAM ALTIN

    5194,19% 0,55
  • Ç. ALTIN

    8519,01% 0,24

HÜDA PAR Adana İl Başkanı Beyazçiçek: Ya İslam ümmeti bir araya gelip kuvvet olacak yahut hepsi tek tek yok olacak

13 Eylül 2024, Cuma 15:55
13 Eylül 2024, Cuma 15:55
HÜDA PAR Adana İl Başkanı Beyazçiçek: Ya İslam ümmeti bir araya gelip kuvvet olacak yahut hepsi tek tek yok olacak
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Ayşenur Ezgi Eygi'nin gıyabi cenaze namazına katılan HÜDA PAR Adana İl Başkanı Fethullah Beyazçiçek, Eygi'nin katledilmesi ve Gazze'de yaşanan soykırım üzerine önemli açıklamalarda bulundu.

Adana'da, Adana Sivil İnisiyatif Meclisi (ASİM) tarafından Merkez Seyhan ilçesi Kızılay Caddesi tarihi Ulu Camii yanında, Gazze'de gerçekleştirilen zulümler protesto edilerek basın açıklaması düzenlendi.

Düzenlenen programın ardından İLKHA mikrofonuna değerlendirmelerde bulunan HÜDA PAR Adana İl Başkanı Fethullah Beyazçiçek, yaptığı açıklamada israilin 7 Ekim'den bu yana süregelen zulmüne dikkat çekerek, zulmün gün geçtikçe katmerleştiğini vurguladı.

Beyazçiçek, "Tüm dünya halkları, ülkelerinin liderlerinin tutumlarına karşı çıkmasına rağmen, maalesef işgalci Siyonist İsrail, zulümde sınır tanımıyor ve bir türlü engellenemiyor." ifadelerini kullandı.

"İşgalci israil aktivistleri ve muhabirleri katlederek, onları da bu zulme maruz bırakıyor"

İşgalci israilin işlediği vahşeti dünyaya duyurmak isteyen aktivist ve muhabirlerin de bu zulme maruz kaldığını belirten Beyazçiçek, "Oradaki zulmü ve vahşeti milletlerin gündemine getirebilmek için bölgeye giden aktivistleri yahut muhabirleri işgalci israil katlederek, onları da bu zulme maruz bırakıyor. Bunlardan biri de Ayşegül bacımızdır. Biz de bugün onun gıyabi cenaze namazı için burada bir araya geldik ve namazımızı kıldık. Bu vesileyle orada hayatını kaybeden tüm şehitlere, aktivistlere, gazetecilere Allah'tan rahmet diliyorum." dedi.

"Ya İslam ümmeti bir araya gelip bir kuvvet olacaklar yahut hepsi tek tek yok olacak"

Soykırımcı israilin yaptığı zulümlerin cesaret kaynağının gücünden ziyade, İslam ümmetinin dağınıklığından kaynaklandığını vurgulayan Beyazçiçek, "Eğer bugün İslam ümmeti bir araya gelebilir ve bu birlik gücünü oluşturabilirse, inanın israil, bırakın zulmetmeyi, oradan kaçmak için delik arayacak. Ya İslam ümmeti bir araya gelip bir kuvvet olacaklar yahut hepsi tek tek yok olacak." şeklinde konuştu.

"Asıl mesele, israilin kendilerine vaat edildiğini zannettikleri bölgeden kaynaklanıyor"

Filistin meselesinin yalnızca Gazze ile sınırlı olmadığını belirten Beyazçiçek, "Bugün mesele sadece Gazze ve Filistin meselesi değil, hepimiz bunu biliyoruz. Cumhurbaşkanı da zaman zaman bunu dile getiriyor. Asıl mesele, israilin kendilerine vaat edildiğini zannettikleri ve Arz-ı Mev'ud olarak isimlendirdikleri bölgeden kaynaklanıyor. Bu Arz-ı Mev'ud projesine engel olan kim varsa, kim olduğunun pek bir önemi yok israil için. Hangi ülke bu gayelerine yönelik bir engel teşkil ediyorsa, israil o ülkeye karşı her türlü çabayı gösteriyor." ifadelerine yer verdi.

"İslam ülkelerinin başındaki liderler, neyi önceleyerek israile karşı sert bir tutum sergilemiyor?"

İslam ülkelerinin halklarının ellerinden gelen tüm gayreti gösterdiğini ancak liderlerinin işgalci israile karşı ciddi bir duruş sergilemediğini söyleyen Beyazçiçek, "Halk israile karşı yöneticilerine baskı yaparak onları harekete geçirmeye çalışıyor. Maalesef İslam ülkelerinin başındaki liderler, akıl almaz bir biçimde, hangi çıkar doğrultusunda ya da neyi önceleyerek israile karşı sert bir tutum sergilemiyor. İnancımız ve Peygamberimizin hadisi ortadayken, hangi gerekçeyle kendisini Müslüman olarak isimlendiren bir lider bu zulme karşı sessiz kalabiliyor ya da askeri anlamda bir tepki göstermiyor?" dedi. (İLKHA)

Abdurrezak Ateş: Bu kadar varlığımız neden zalimleri endişelendirmiyor?

Fransa, Rus petrol tankerine el koydu

BKUBTS sınavı için nüfus müdürlükleri pazar günü açık olacak

Kantinden ürün tercihi çocukların başarısını etkiliyor

Orban AB’yi “savaş planları” hazırlamakla suçladı: AB savaşmaya karar verdi

HAMAS: Kolombiya'nın tavrını takdir ediyoruz

Dışişleri Bakanı Fidan, Kazak mevkidaşı Köşerbayev ile görüştü

Marmara Bölgesi için kuvvetli yağış uyarısı

Marmara Denizi'nde 5 büyüklüğünde deprem: 17 yaralı

İletişim Başkanı Duran’dan deprem açıklaması: “Çok şükür olumsuz bir durum yok”

Gazze kan ağlarken Harran Üniversitesi’ndeki eğlence programı tepki topladı

Güneydoğu Asya'yı Bualoi Tayfunu vurdu: 53 ölü

Darende'nin son kalaycısı mesleğini evinde sürdürüyor

Gaziantep’in eylül ayı ihracatı 883 milyon doları aştı

İşgalin özel timi, Gazze'den bir hemşireyi kaçırdı         

Adıyaman'da kasten öldürme suçundan aranan şahıs yakalandı

Yürüyüş hem bedeni hem ruhu iyileştiriyor!

Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu, TBMM Başkanı Kurtulmuş’un başkanlığında toplandı

Batman'da 7 Ekim için "Gazze Yürüyüşü" düzenlenecek

Siirt’te kaldırım işgali yapan işletmelere geçici kapatma cezası

Camiler ve Din Görevlileri Haftası din görevlisi eksenli kutlanmalıdır

Gazze'de son 24 saatte 77 şehit

Marmara Denizi'nde 5 büyüklüğünde deprem

Malatya Büyükşehir Belediyesi'nden öğrenci ve velilere eğitim semineri

Fransa'nın siyonist rejime yapacağı silah sevkiyatına tepki

Gaziantep’te bin 402 sürücüye 1 milyon 362 bin lira ceza

Bingöl’de su ürünlerinde sürdürülebilirlik için denetimler başladı

Güneydoğu Anadolu eylül ayında 1,1 milyar dolarlık ihracata ulaştı

Mardin’de otomobil ile motosiklet çarpıştı: 1 ölü, 4 yaralı

Söz ve Kalem Dergisi 13 yaşında

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Abdurrezak Ateş: Bu kadar varlığımız neden zalimleri endişelendirmiyor?

Fransa, Rus petrol tankerine el koydu

BKUBTS sınavı için nüfus müdürlükleri pazar günü açık olacak

Kantinden ürün tercihi çocukların başarısını etkiliyor

Orban AB’yi “savaş planları” hazırlamakla suçladı: AB savaşmaya karar verdi

HAMAS: Kolombiya'nın tavrını takdir ediyoruz

Dışişleri Bakanı Fidan, Kazak mevkidaşı Köşerbayev ile görüştü