• BIST 100

    10956,37%0,06
  • DOLAR

    40,78% 0,03
  • EURO

    47,77% 0,03
  • GRAM ALTIN

    4399,84% 0,01
  • Ç. ALTIN

    7067,72% -0,11

HÜDA PAR Ağrı İl Teşkilatından tabutlu eylem

09 Mayıs 2025, Cuma 04:35
09 Mayıs 2025, Cuma 04:35
HÜDA PAR Ağrı İl Teşkilatından tabutlu eylem
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Sağlık sektöründeki sorunlarına dikkat çekmek isteyen HÜDA PAR Ağrı İl Teşkilatı, hastane önünde tabutlu eylem yaparak yetkilileri göreve davet etti.

Ağrı Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde gerçekleştirilen basın açıklamasına HÜDA PAR Ağrı İl Başkanı Muhammet Arif Yılmaz, il teşkilatı üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Yapılan basın açıklamasında konuşan HÜDA PAR Ağrı İl Başkanı Muhammet Arif Yılmaz, hastanelerde yaşanan aksaklıklar, yetersiz sağlık hizmetleri ve vatandaşların mağduriyetlerine dikkat çekerek yetkilileri acilen göreve çağırdı. 

Ağrı Valisi Mustafa Koç'a ve seçilmiş dört milletvekiline seslenen Yılmaz, tabutun "hastanede ölmek istemiyoruz" anlamını taşıdığını belirtti.

Daha önce defalarca yetkililere sağlık sorunları ve çözüm önerilerini sunduklarını belirten İl Başkanı Yılmaz, var olan sorunları ve çözüm önerilerini göreve yeni atanan Sağlık İl Müdürü Doç. Dr. Esra Beşer'e aktarmak için özel kalemden randevu talep ettiklerini ama kendilerine olumlu veya olumsuz geri dönüşün yapılmadığını belirtti.

Yapıcı bir siyaset üslubu benimsedikleri için tespit ettikleri sorunları çözüm önerileri ile sunduklarını belirten Yılmaz, yetkililerin yapıcı üsluba önem vermeleri gerektiğinin altını çizdi.

Halkımız yaya olarak girip tabut ile çıkıyor hastaneden

Ağrı'daki sağlık sorunun önemli boyutlara ulaştığını hatırlatan Yılmaz, "Halkımız Ağrı Eğitim ve Araştırma Hastanesine belki yaya olarak giriyor, bu sembolik olarak gördüğünüz tabutun içerisinde çıkıyor. Maalesef Eğitim ve Araştırma Hastanesinin durumu bundan ibarettir. HÜDA PAR Ağrı İl Teşkilatı olarak kurulduğumuz günden bugüne kadar yerel siyaset anlayışının gereği olarak ilimizin sorunları ile yakından ilgilenmiş, imkanlar dahilinde sorunları yerel ve ulusal gündeme taşımış, bir çok soruna çözüm üretmiş ve sunduğumuz bazı sorunlar ise çözüm bekliyor. Sorunu çözümü ile sunduğumuz halde bazı önemli gelişmeler için harekete geçilmiyor." ifadelerini kullandı.

Yılmaz, "Bu sorunlar içerisinde sağlık sorunları başta gelmekte. Ne hikmetse gündeme taşıdığımız ve çözüm önerilerini sunduğumuz halde, insanlarımızın sorunları söz konusu olduğu halde maalesef bir arpa boyu ilerleme kat edilmemiştir. Halkımızın sorun ve sıkıntıları katmerleşmiş, yeri gelmiş hayatlarına mal olmuş, yeri gelmiş engelli kalmışlar ama maalesef kalıcı hiçbir çözüm üretilmemiştir. İnsanımız bu sorun ve sıkıntılar içinde ıstırap çekmektedir. İnsan hayatı bu kadar ucuz ve önemsiz olmamalıdır. HÜDA PAR olarak huzurunuzda bir kez daha bu sorun ve sıkıntıları gündeme taşıyor, sorumlu ve yetkilileri duyarlı olmaya davet ediyor ve her zaman olduğu gibi bundan sonra da bu konunun takipçisi olacağımızı bildiriyoruz." dedi.

"Amacımız sorunların giderilmesi"

Acilen çözülmesi gereken bazı sorunları aktaran Yılmaz sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hastanemizde MHRS yönetimi ile sıra almak çok zor. Bu kentin dört milletvekili ve Valisi var bu konuda elimizi taşın altına koyalım. Buna bir çözüm bulabilmek için bu açıklamayı yapmak zorunda kalıyoruz. Amacımız sorunların giderilmesi. Basın mensupları aracılığıyla Ağrı'nın sahiplerine sesleniyoruz. Aynı zamanda bakın bir MR, tomografi sorunu var. Bir MR'ın çekilmesi için iki ay üç ay sıra verilir mi? Bakın dün vatandaşımız sıra almış ve 65 güne sıra verilmiş. Bu hasta acil, bu hasta yaya gelip tabutla çıkmaz mı? Bir kaç vatandaşın daha durumları böyle maalesef. Endoskopi için durum yine bu. Hasta keyfiyetten mi endoskopiye girecek? Demek midesinde sorun var endoskopiye girmeli. İşte bu tabutu getirmemizin sebebi bu."

Vatandaşında sorumluluk alması gerektiğine değinen Yılmaz şunları söyledi:

"Kentimizdeki hastanemize sahip çıkıp temiz kullanalım, bizler burada hizmet alacağız. Hizmeti iyi bir şekilde alabilmemiz için halkımız personele de yardımcı olması gerekiyor. Personel ise gelen hastalara güler yüzle karşılamalı. Sağlık İl Müdürüne rapor haline getirdiğimiz bu sorun ve sıkıntıları sunalım dedik maalesef randevu talebimize bir türlü geri dönüş yapılmadı. Bize geri dönüş olmayınca, halkımızın sesi olarak çıkıp şuradan açıklamayı gerçekleştiriyoruz. Asansörler çalışmıyor, radyoterapi almak için vatandaşlarımız Erzurum'a gitmek zorunda kalıyor. Ağrı, kanser hastasının en çok olduğu illerdendir. Kemoterapi ünitesi geldi ama radyoterapi için hala vatandaşımız Erzurum'a gidip geliyor. Birçok sorunumuz var ve bunları yetkililerin vicdanına bırakıyoruz." (İLKHA)

Dışişleri Bakanlığı'ndan işgal rejimine tepki

UAEA: Zaporijya Nükleer Santrali'nde nükleer güvenlik etkilenmedi

Otomobil aydınlatma direğine çarptı: 1 yaralı

Washington'da yüzlerce ulusal muhafız konuşlandı

Rusya, Ukrayna'da iki yerleşim yerini daha ele geçirdi

Yolcu otobüsü ile traktör çarpıştı: 10 yaralı

Rabia Katliamı'nın yıldönümünde zindanlardaki 70 bin mahkûm unutulmadı

24 ilde sıcaklıklar 40 dereceyi aştı

ABD'den Trump-Putin görüşmesine ilişkin açıklama

İngiltere'de chikungunya virüsü vakalarında artış

ABD'de artan şiddet olayları nedeniyle olağanüstü hal kararı

Suriye'de orman yangınları kontrol altına alınamıyor

Rusya: Ukrayna’nın balistik füze programını engelledik

Suriye'de bir binada patlama: 2 ölü, 5 yaralı

Diyarbakır’da park halindeki çekici alev alev yandı

Polonya ile arasında F-16 anlaşması

BUDO seferlerine fırtına engeli

Arap Parlamentosu’ndan Netanyahu’ya “büyük israil” tepkisi

Hatay'da orman yangını

Alaska'da baraj taştı, bölge sakinlerine tahliye çağrısı yapıldı

Balıkesir'de art arda iki deprem

Irak'tan işgalci rejimin "büyük israil vizyonu" hakkındaki açıklamalarına tepki

Ticari taksi orta refüje çarparak devrildi: 1 yaralı

Zelenskiy ile Starmer Londra'da bir araya geldi

Rus yetkili, Putin'in Trump ile görüşmesinin konuları ve heyetlerin yapısını açıkladı

İzmir açıklarında 20 düzensiz göçmen yakalandı

Mardin’de iki motosiklet çarpıştı: 3 yaralı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Genel Sekreteri Rutte ile görüştü

Filistin Esirler Kulübü: BM'nin mahkumlara yönelik "cinsel şiddet" suçlarına ilişkin uyarıları artık yeterli değil

Gaziantep'te yaz Kur'an kurslarının kapanışı çeşitli etkinliklerle gerçekleştirildi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Dışişleri Bakanlığı'ndan işgal rejimine tepki

UAEA: Zaporijya Nükleer Santrali'nde nükleer güvenlik etkilenmedi

Otomobil aydınlatma direğine çarptı: 1 yaralı

Washington'da yüzlerce ulusal muhafız konuşlandı

Rusya, Ukrayna'da iki yerleşim yerini daha ele geçirdi

Yolcu otobüsü ile traktör çarpıştı: 10 yaralı

Rabia Katliamı'nın yıldönümünde zindanlardaki 70 bin mahkûm unutulmadı