10208,76%-1,56
41,79% 0,15
48,73% -0,27
5724,11% -1,68
9886,33% 1,99
HÜDA PAR Ankara İl Başkanlığı, Ankara Ulus Meydanı’nda “Soykırımcı Çifte Vatandaşlara Yönelik Kanun Teklifi”nin Meclis’te kabul edilmesi amacıyla imza kampanyası başlattı ve Gazze’de yaşananlara dikkat çekmek için fotoğraf sergisi açtı. Kampanya kapsamında partili yetkililer ve teşkilat üyeleri vatandaşlara broşür dağıtarak destek çağrısında bulundu.
Stantta HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç, HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin İmir ile HÜDA PAR Ankara İl Başkanı Ahmet Karaarslan ve Ankara il teşkilatı hazır bulundu. Yetkililer, imza kampanyasının amaçlarını anlatarak vatandaşları destek vermeye davet etti.
"HÜDA PAR olarak bir kanun teklifi de Meclis’e sunduk; genel kurulda görüşülmesi kabul edildi, ancak hâlâ görüşmeyi bekliyor"
Burada konuyla ilgili yaptığı açıklamada HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç, "Çifte vatandaş olan soykırımcıların yargılanması adına bugün Ankara’da bir fotoğraf sergisi açıldı. Aynı şekilde, 'ülkemizde siyonist istemiyoruz, soykırımlar yargılansın' diye bir imza kampanyası yürütülüyor. Bilindiği gibi biz HÜDA PAR olarak bir kanun teklifi de Meclis’e sunduk; Genel Kurul'da görüşülmesi kabul edildi, ancak hâlâ görüşmeyi bekliyor. Halen kanunlaşmamış. Biz diyoruz ki; çifte vatandaşı olan soykırımcılar yargılansın. Burada, yahudi–musevi konusundan öte çifte vatandaş olup Filistin’de soykırım işleyen gönüllü bir şekilde işgalci israile gönüllü askerliğe yazılan, Filistin’de kadın, çocuk ve sivilleri katleden soykırıma karışanlar yargılansın diyoruz. Çocuk katilleri, kadın katilleri ve sivillerin katilleri yargılansın diyoruz. Bu nedenle bu soykırımların yargılanması adına biz de bugün buradayız. Bu imza kampanyasına destek verdik ve tüm halka çağrımızdır: hep birlikte el ele vererek bu soykırımcıların yargılanması için imza kampanyasına destek verelim. Tanıdığımız kim varsa her platformda bu soykırımcıların yargılanması için bizde sesimizi yükseltelim." dedi.
Son olarak Dinç, şu ifadelere yer verdi:
"Biz ülkemizde siyonist istemiyoruz. Bizim ekmeklerimizi yiyen, suyumuzu içen ve aynı havayı teneffüs eden soykırımcılarla bir saniye bile yaşamak istemiyoruz. Bunların yargılanmasını istiyoruz. Müebbet hapisle cezalandırılmasını istiyoruz. Mal varlıklarına el konulmasını ve bizim ülkemizin vatandaşlığından çıkarılmalarını istiyoruz. Bu yönüyle tüm kardeşlerimizden destek istiyoruz."
"HÜDA PAR olarak da Meclis’te soykırımcı bu katillerin yargılanması için bir kanun teklifi verdik"
HÜDA PAR Anlara İl Başkanı Ahmet Karaarslan, "Gazze’de büyük bir insanlık dramı, bir vahşet yaşandı. Bu vahşete de ülkemizden katılan siyonist çifte vatandaşlar var. Bununla ilgili gerek kamuoyunda ve gerek birçok alanda açıklamalar yapıldı. Son dönemde Sumud Filosuna katılan arkadaşlarımız oraya gittiklerinde; onları kelepçeleyen, yerlerde sürükleyen, onlara hakaret eden ve zindana atanların çok fesih bir şekilde Türkçe konuştuklarını gördüler. Açıkça ortada olan şudur: Bizim ülkemizde hem siyonist vatandaşlığı bulunan hem Türkiye vatandaşlığı bulunan ve israile çalışan ciddi bir kitle var. Biz bu anlamda bunların yargılanmasını talep ediyoruz. HÜDA PAR olarak Meclis’e soykırımcı bu katillerin yargılanması için bir kanun teklifi verdik. Uzun bir süredir bu teklif bekletiliyor; Meclis gündemine alınmasını istiyoruz. Bu anlamda Ankara Ulus’ta bir imza çalışması başlattık ve tüm vatandaşlarımızın desteğini bekliyoruz." ifadelerine yer verdi.
Ayrıca HÜDA PAR Genel Merkezine, “TBMM’ye sunduğumuz Kanun Teklifi: Siyonist Soykırımcılar Yargılansın! #ÜlkemdeSiyonistİstemiyorum” yazılı bir branda asıldığı görüldü.
HÜDA PAR yetkilileri, başlattıkları imza kampanyasına ve açtıkları fotoğraf sergisine tüm vatandaşların destek vermesini istedi. Kampanyanın internet sayfası üzerinden de imza toplanmaya devam ettiği aktarılırken, partinin Meclis’e sunduğu kanun teklifinin bir an önce gündeme alınmasını sağlamayı hedeflediği kaydedildi. Destek çağrısının hem sahada hem de dijital kanallarda sürmesi bekleniyor. (İLKHA)