HÜDA PAR Antalya İl Başkanlığından otizmli öğrencilere ziyaret

Tarih: 06.12.2024 18:07 Güncelleme: 06.12.2024 18:07
HÜDA PAR Antalya İl Başkanlığından otizmli öğrencilere ziyaret
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült
Haberi Sesli Oku

HÜDA PAR Antalya İl Başkanı Muhammet Şerif Durmaz ve beraberlerindeki heyet, engelli bireylerin sorunlarını dinlemek üzere Halk Eğitimi Merkezi Şahin Harun Kırbıyık Kursu ve Akdeniz Otizm Derneği'ni ziyaret etti.

Ziyarette Durmaz başkanlığındaki HÜDA PAR heyetini, Halk Eğitimi Merkezi öğretmenleri, öğrenci velileri ve Dernek Başkanı Demet Çileli karşıladı.

Özel gereksinime ihtiyaç duyan bireyler açısından bir farkındalık oluşturma adına okul ve dernekleri ziyaret ettiklerini belirten Durmaz, okul yöneticileri, öğrenci aileleri ve dernek başkanından otizmli bireyler ve aldıkları eğitim hakkında bilgiler aldı.

Akdeniz Otizm Derneği Başkanı Demet Çileli ve öğrenci aileleri anlamlı ziyaretlerinden dolayı HÜDA PAR heyetine teşekkür etti ve heyete otizmli bireylerin istek ve taleplerini iletti.

Kurs merkezinde eğitim alan çocuklarla da yakından ilgilenen HÜDA PAR İl Başkanı Durmaz, otizmli bireylerin diğer engelli bireyler gibi özel insanlar olduğunu vurguladı.

Ziyaretlerin ardından açıklamalarda bulunan Durmaz, "Halk Eğitimi Merkezi Şahin Harun Kırbıyık Kursu ve Akdeniz Otizm Derneği'ni ziyaret ettik. Burada eğitim gören her biri birinden özel olan çocuk ve gençlerimizle yakından ilgilendik, aileler ve öğretmenleri ile sohbet ettik. Otizm Derneği Başkanı Demet Çileli'den faaliyetler, kurs öğretmenleri ve velilerden de eğitimler hakkında bilgiler aldık. Hepsine teşekkür ediyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Otizmin bir nöro gelişimsel bozukluk olduğunu söyleyen Durmaz, açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

"Otizmli çocuklarımızla bir arada bulunmak, empati duygusunun gelişmesine katkı sağlamaktadır. Burada velilerimizden öğrencilerin çeşitli hikâyelerini dinledik. Zor günler geçirmişler ancak şu anda çocuklarıyla hayata bağlandıklarını ifade ettiler. Allah yardımcıları olsun. HÜDA PAR olarak bizler toplumdaki dezavantajlı grupların yanında bulunmaya, seslerini duyurmaya ve sorunlarının çözümü için yetkilileri harekete geçirmeye devam edeceğiz." (İLKHA)

Ukrayna'da Zaporijya Nükleer Güç Santrali alarmı

ABD'de sel felaketi: Afet durumu ilan edildi

Uluslararası Af Örgütü: israil, Gazze'de açlığı soykırım için kullanıyor

Polonya Rusya'ya nota verdi

California alevlere teslim: 52 bin dönüm küle döndü

Hamas, Gazze’de ateşkes önerisini Filistinli gruplarla istişare ettiğini duyurdu

UNRWA: Gazzeliler açlıktan sokaklarda bayılıyor

Hatay'da orman yangını rüzgarın etkisiyle yayılıyor

İran: israil'e attığımız 2 binden fazla füze ve İHA'nın çoğu hedefini başarıyla vurdu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya: Orman yangınları nedeniyle 10 kişi tutuklandı

Manisa'da orman yangını

Dinç: Fevziye Şenoğlu’nun Mersin Limanı’ndaki eylem sırasında gözaltına alınması meselesinin takipçisiyiz

Gazze'de can kaybı 57 bini aştı

Almanya'dan Ukrayna için Patriot adımı

İzmir'deki yolsuzluk operasyonunda 45 kişi tutuklandı

BM: Gazze'de yardım dağıtım noktaları çevresinde bir ayda 613 kişi katledildi

Malatya'da bahçe yangını: Çok sayıdaki kayısı ağacı kül oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştü

Büyükşehir Belediyesi'nden çiftçilere kapalı sistem sulama desteği

Yeşilyurt Belediye Meclisi, 12 maddeyi karara bağladı

Siirt’te doğal gaz altyapısı genişletiliyor

Mavi Marmara Gazisi Tunç: Gazze için tüm İslam ülkeleri derhal harekete geçmeli

Karadaği, Müslüman devlet liderlerine Filistin için bir "İslami İttifak" önerdiğini açıkladı

Adıyaman'da ormanlık alanlara giriş yasaklandı

Rusya'dan Ukrayna'ya savaşın en büyük hava saldırısı

Bakan Bayraktar: Bütçe imkânları nispetinde enerji desteklerine devam edeceğiz

Muğla'da orman yangını

Pakistan’da 5 katlı bina çöktü: 5 ölü

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Güzel ahlak gencin süsüdür

İtalya'da benzin istasyonunda patlama: 40 yaralı

Yükleniyor