GÜNDEM 6.12.2024 18:07:15 0

HÜDA PAR Antalya İl Başkanlığından otizmli öğrencilere ziyaret

HÜDA PAR Antalya İl Başkanlığından otizmli öğrencilere ziyaret
Haberi Sesli Oku

HÜDA PAR Antalya İl Başkanı Muhammet Şerif Durmaz ve beraberlerindeki heyet, engelli bireylerin sorunlarını dinlemek üzere Halk Eğitimi Merkezi Şahin Harun Kırbıyık Kursu ve Akdeniz Otizm Derneği'ni ziyaret etti.

Ziyarette Durmaz başkanlığındaki HÜDA PAR heyetini, Halk Eğitimi Merkezi öğretmenleri, öğrenci velileri ve Dernek Başkanı Demet Çileli karşıladı.

Özel gereksinime ihtiyaç duyan bireyler açısından bir farkındalık oluşturma adına okul ve dernekleri ziyaret ettiklerini belirten Durmaz, okul yöneticileri, öğrenci aileleri ve dernek başkanından otizmli bireyler ve aldıkları eğitim hakkında bilgiler aldı.

Akdeniz Otizm Derneği Başkanı Demet Çileli ve öğrenci aileleri anlamlı ziyaretlerinden dolayı HÜDA PAR heyetine teşekkür etti ve heyete otizmli bireylerin istek ve taleplerini iletti.

Kurs merkezinde eğitim alan çocuklarla da yakından ilgilenen HÜDA PAR İl Başkanı Durmaz, otizmli bireylerin diğer engelli bireyler gibi özel insanlar olduğunu vurguladı.

Ziyaretlerin ardından açıklamalarda bulunan Durmaz, "Halk Eğitimi Merkezi Şahin Harun Kırbıyık Kursu ve Akdeniz Otizm Derneği'ni ziyaret ettik. Burada eğitim gören her biri birinden özel olan çocuk ve gençlerimizle yakından ilgilendik, aileler ve öğretmenleri ile sohbet ettik. Otizm Derneği Başkanı Demet Çileli'den faaliyetler, kurs öğretmenleri ve velilerden de eğitimler hakkında bilgiler aldık. Hepsine teşekkür ediyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Otizmin bir nöro gelişimsel bozukluk olduğunu söyleyen Durmaz, açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

"Otizmli çocuklarımızla bir arada bulunmak, empati duygusunun gelişmesine katkı sağlamaktadır. Burada velilerimizden öğrencilerin çeşitli hikâyelerini dinledik. Zor günler geçirmişler ancak şu anda çocuklarıyla hayata bağlandıklarını ifade ettiler. Allah yardımcıları olsun. HÜDA PAR olarak bizler toplumdaki dezavantajlı grupların yanında bulunmaya, seslerini duyurmaya ve sorunlarının çözümü için yetkilileri harekete geçirmeye devam edeceğiz." (İLKHA)

Otomobil takla atarak kaza yaptı: 1 ölü, 1 yaralı

Meteorolojiden soğuk hava ve yağış uyarısı

Bayram tatilinde emniyet kemeri takmayan 17 bin 427 sürücüye işlem

Ruffles marka cipsler için acil toplatma kararı

Haiti'de 530 mahkum firar etti

Siyonist işgalciler Şati'de sivillere saldırdı: 3 şehit

Sakarya’da uyuşturucu operasyonları: 41 tutuklama

Pakistan Cumhurbaşkanı Zerdari hastaneye kaldırıldı

Erken Teşhis Hayat Kurtarır!

Kastamonu'da feci kaza: 3 ölü, 4 yaralı

Lübnan: israil, saldırılarıyla BMGK'nin 1701 sayılı kararını ihlal etti

Diyarbakır'da bayramlaşma etkinliği düzenlendi

Antalya açıklarında 4,1 büyüklüğünde deprem

İzlanda'da yanardağ alarmı

Çin'den Tayvan'ın çevresini kuşatan tatbikat

Moldova 3 Rus diplomatı sınır dışı etti

Gaziantep'te narkotik suçlardan 1494 kişi gözaltına alındı

Malezya'da doğal gaz patlaması: 112 yaralı

Osmanlı Teşkilatı Batman İl Başkanlığında Yeni Dönem!

Kontrolden çıkan servis minibüsü devrildi: 1 ölü, 5 yaralı

Hindistan'da havai fişek fabrikasında patlama: 17 ölü

Gümrük kapılarında 182 kilogram uyuşturucu madde ele geçirildi.

Çin uzaya internet test uydusu gönderdi

Elektrik akımına kapılan büyükbaş hayvanlar telef oldu

Sağlık Bakanlığından kanser taraması uyarısı

İzmir açıklarında düzensiz göçmen operasyonu

Bakan Işıkhan: Kanser tedavilerinde ilave ücret almıyoruz

Gazze'de şehit sayısı 50 bin 399'a yükseldi

Bakan Fidan, Fransa'ya resmi ziyaret gerçekleştirecek

İstanbul barajlarında su seviyesi yükseliyor

Yükleniyor