• BIST 100

    9430,58%-0,47
  • DOLAR

    39,03% 0,29
  • EURO

    44,24% 0,45
  • GRAM ALTIN

    4178,19% 1,34
  • Ç. ALTIN

    6643,34% 0,00

HÜDA PAR Bağlar İlçe Başkanı Zeren'den Nevroz Parkı'na mescit çağrısı

GÜNDEM 1.05.2025 19:48:03 0
HÜDA PAR Bağlar İlçe Başkanı Zeren

HÜDA PAR Bağlar İlçe Başkanı Orhan Zeren, Nevroz Parkı'nda her yıl yüzbinlerce kişinin katıldığı etkinliklerde temel ihtiyaçların karşılanmadığını belirterek, parkta bir mescit yapılması ve temizlik sorunlarının giderilmesi çağrısında bulundu.

Nevroz Parkı'nda her yıl Mart ve Nisan aylarında düzenlenen büyük etkinliklere dikkat çeken HÜDA PAR Bağlar İlçe Başkanı Orhan Zeren, yurt içinden ve yurt dışından binlerce kişinin katılım gösterdiği bu programlarda katılımcıların ibadetlerini yerine getirebilecekleri bir mescidin bulunmadığını ifade etti. Parktaki temizlik ve lavabo yetersizliğine de dikkat çeken Zeren, belediyeye acil çözüm çağrısında bulundu.

Nevroz Parkı'nda açıklamalarda bulunan Zeren, "Bağlar ilçesinin Bağcılar Mahallesi'nde, 136 bin metrekare üzerine inşa edilmiş Nevroz Parkı'ndayız. Her yıl burada büyük etkinlikler düzenleniyor. Peygamber Sevdalıları Platformu'nun düzenlediği Mevlid-i Nebi programı gibi. Bu etkinliklere sadece Diyarbakır halkı değil, Türkiye'nin ve dünyanın dört bir yanından akademisyenler, siyasetçiler, bürokratlar, STK temsilcileri ve kanaat önderleri katılıyor."

Zeren, binlerce kişinin katılım gösterdiği bu etkinliklerde ibadet ihtiyacının karşılanamadığını belirterek, "Buraya bir mescit yapılmasını talep ediyoruz. İnsanlar ibadetlerini rahat bir şekilde gerçekleştiremiyor, çimlerin ya da beton zeminlerin üzerinde namaz kılmak zorunda kalıyor." dedi.

"Lavabolar hijyenik değil, çoğu kullanılmaz halde"

Parktaki lavaboların yetersiz ve hijyen koşullarına uygun olmadığını da vurgulayan Zeren, "Mevcut olan iki lavabo zaten yetersiz ve hijyenik değil. Bazılarının kapısı bile kapalı. İnsanlar ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanıyor. Bu sadece Nevroz Parkı'na özgü değil, Bağlar'daki diğer parkların durumu da benzer." ifadelerini kullandı.

"Yetkililer ilgisiz kalıyor"

Park ve bahçelerden sorumlu belediye birimlerinin bu sorunların farkında olduklarını ancak harekete geçmediklerini dile getiren Zeren, "Belediyeye bağlı Park Bahçeler Müdürlüğü'ndeki yetkililerle geçmiş zamanlarda yaptığımız görüşmelerde mescit ihtiyacının farkında olduklarını söylüyorlar ama bugüne kadar herhangi bir adım atılmadı. Buradan çağrıda bulunuyorum: Yetkililer bu soruna el atsın. Diyarbakır gibi sahabe ve peygamber izleri taşıyan bir şehirde bu eksiklik kabul edilemez." dedi.

Zeren, açıklamasını parkta mescit ve ek lavabo yapılması yönündeki çağrısını yineleyerek tamamladı. (İLKHA)

Adana'da kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Batman'da sağlıklı yaşam için yürüyüş yapıldı

Yemen: Lod Havalimanı'nı hipersonik balistik füzeyle vurduk

HÜDA PAR Tarsus İlçe Başkanı Tanış'tan Bilim Fuarı'na ziyaret

Güney Kore, ABD askerlerinin çekileceği iddialarını yalanladı

Uzmandan cilt kanseri uyarısı

Uzm. Dr. Örkmez: Obezite son yıllarda giderek artmaya başladı

ÖSYM hafta sonu üç sınav düzenleyecek

Bursa'da uyuşturucu operasyonlarında 540 tutuklama

Gazze'de yeni katliam: 28 şehit, onlarca yaralı

Mustafa Karakaş: Bizim sinemamız, İslam’ı tahrif ve Müslüman’ı tahkir üzerine kurulu bir sinema olmuştur

Microsoft, e-postalarda "Filistin", "Gazze" ve "soykırım" kelimelerini yasakladı

Hasankeyf'te kuraklık zararı tespit çalışması yapıldı

Fıstık üreticileri sorunlarını ve taleplerini Bakanlığa iletti

Batman Belediyesi’nden çevre dostu hamle: atık pil kampanyası devam ediyor

HÜDA PAR İstanbul İl Başkanı Eşin: Linet'in konseri halkın tepkisiyle iptal edildi

Dicle Elektrik enerji altyapısını geleceğe taşıyor

Ülke genelinde sağanak ve toz taşınımı uyarısı

Çiftçi Dalçın Tek: Tarım dışa bağımlı hale geldi, yerli üretim desteklenmeli

Emniyet ve TSK'da FETÖ operasyonu: 72 gözaltı kararı

Altın fiyatları güne yükselişle başladı

Döviz kurlarında son durum

4 ilde eş zamanlı dolandırıcılık operasyonu: 1,7 milyar TL'lik hesap hareketi tespit edildi

HÜDA PAR’dan Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı’ya ziyaret

İBB'ye 4. dalga yolsuzluk operasyonu: Üst düzey isimler gözaltında

Elias Rodriguez'e birinci derece cinayet suçlaması

ABD'den Sudan'a kimyasal silah yaptırımı: Hartum'dan siyasi şantaj suçlaması

Netanyahu'dan Batılı liderlere suçlama: HAMAS'a israili yok etme umudu veriyorlar

Gazze'de 24 saatte 85 şehit: Siyonist soykırım sürüyor

Ensarullah'tan siyonist rejime 24 saatte 3 füze

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


YAZARLAR