• BIST 100

    11123,47%0,06
  • DOLAR

    42,43% 0,01
  • EURO

    49,32% 0,07
  • GRAM ALTIN

    5726,69% -0,93
  • Ç. ALTIN

    9326,92% 0,00

HÜDA PAR Bağlar Kadın Kolları: Parklar güvenli ve işlevsel hale getirilmeli

10 Ocak 2025, Cuma 20:23
10 Ocak 2025, Cuma 20:23
HÜDA PAR Bağlar Kadın Kolları: Parklar güvenli ve işlevsel hale getirilmeli
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

HÜDA PAR Bağlar İlçe Kadın Kolları, Diyarbakır’ın Bağlar ilçesindeki parkların halkın ihtiyaçlarına uygun hale getirilmesi, parkların ışıklandırma sistemlerinden güvenlik önlemlerine, temizlikten sosyal aktiviteler için ayrılan alanlara kadar pek çok eks

Bağlar ilçesinde bulunan parkların mevcut durumu nedeniyle halkın bu alanlardan yeterince faydalanamadığını belirten HÜDA PAR Diyarbakır Merkez Bağlar İlçe Kadın Kolları Başkanı Halide Kaçan, okuduğu basın açıklamasında, parkların aileler, çocuklar ve kadınlar için güvenli, temiz ve keyifli bir yaşam alanı olmasının önemine dikkat çekerek parkların ihmal edilmesinin çeşitli sosyal sorunlara yol açtığını kaydetti.

"Parklarda uyuşturucu kullanan bireylerin bulunması, aileler ve çocuklar için ciddi bir tehdit oluşturmaktadır"

Parkların yalnızca fiziki düzenlemelerle değil, aynı zamanda sosyal programlarla da desteklenmesi gerektiğini vurgulayan Kaçan, parkların yalnızca birer yeşil alan olarak değil, toplumsal birlikteliği ve dayanışmayı güçlendiren önemli sosyal alanlar olması gerektiğine dikkatleri çekti.

Kaçan, sözlerine şu ifadelerle devam etti:

"Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde bulunan parklar, halkın rahatça kullanabileceği alanlar olmaktan uzak bir durumda bulunmaktadır. Parkların halkımızın ihtiyaçlarına uygun şekilde düzenlenmemesi ve bazı sosyal sorunlarla karşı karşıya kalması, bu alanlardan istifade edilmesini engellemektedir. Bu durum, özellikle aileler, çocuklar ve kadınlar için ciddi bir sorun teşkil etmektedir.

Parklarda çocuklar için güvenli ve eğlenceli oyun alanlarının bulunmaması, çocukların fiziksel ve sosyal gelişimini olumsuz yönde etkilemektedir. Kadınların dinlenip huzurlu bir vakit geçirebileceği düzenlemeler ve mekanlar mevcut değildir. Bu eksiklik, kadınların parkları kullanmasını sınırlandırmaktadır. Parklarda uyuşturucu kullanan bireylerin bulunması, aileler için ciddi bir tehdit oluşturmaktadır. Güvenlik önlemlerinin yetersizliği, bu sorunları daha da büyütmektedir. Bazı kişilerin ahlaka aykırı davranışlar sergilemesi, toplumun genel huzurunu ve parkların kullanımını olumsuz etkilemektedir."

"Halkın taleplerine kulak verilmeli"

Parkların vatandaşların güvenli ve keyifli bir şekilde vakit geçirebileceği mekanlar olması için yetkililerin bir an önce sorunların çözümü için çalışma başlatması gerektiğini ifade eden Kaçan, "Her parkta çocuk oyun alanlarının oluşturulması ve bu alanların güvenliğinin sağlanması, kadınların rahatça vakit geçirebileceği oturma alanlarının ve sosyal mekanların tasarlanması, güvenliği artırmak için parklarda düzenli devriye atan güvenlik görevlilerinin görevlendirilmesi ve kamera sistemlerinin kurulması, toplumsal ahlakı ve düzeni sağlamak adına bilinçlendirme çalışmaları yapılması ve bu tür davranışları önlemek için caydırıcı önlemler alınmalı. Bağlar ilçesi parklarının, halkın tüm kesimlerinin güvenli ve keyifli bir şekilde vakit geçirebileceği mekanlar haline getirilmesi için yetkililerin bu sorunlara acil çözüm üretmesi çağrısında bulunuyoruz. Parklar, toplumun ortak alanlarıdır ve herkes için erişilebilir ve güvenli olmalıdır." dedi.

"Uyuşturucu ve ahlaksızlıklardan dolayı parklara gelemiyoruz"

Parkların içler acısı durumunu değerlendiren çevredeki vatandaşlardan Nazime Çakar, "Ben 30 yıldır Bağlar ilçesinde oturuyorum. Buradaki parklarda herhangi bir sosyal alan yoktur. Mevcut bir parkımız var ama oraya da gidemiyoruz. Canımız sıkıldığı zaman çocuklarımız ile parka gelmek istiyoruz ama parklarda uyuşturucu ve ahlaksızlıklar olduğu için gelemiyoruz." diyerek tepkisini dile getirdi.

Parkların bakımsız ve çocuk oyun alanlarının olmamasından dolayı çocuklarını parka getiremediğini ifade eden Meryem Kınay ise, "Buradaki parka geldiğimiz zaman güven içerisinde oturacağımız bir bank dahi bulamıyoruz. Parkların bakımsız olması, güvenlik önlemlerinin olmaması ve başıboş köpeklerden dolayı buralara gelemiyoruz. Çocuklarımız bizden kendilerini parka götürmemizi istiyorlar ama oyun alanları olmadığı için onları getiremiyoruz." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Engelli hükümlü ve tutuklular açık görüş yapabilecek

İki örnek, tek davet: Mus’ab ve Nesibe Hatun’un iman yolculuğu

Amasya’da tırda gizlenen 13 düzensiz göçmen yakalandı

Norveç, artan kazalar nedeniyle e-scooter düzenlemelerini daha sıkı hale getirmeyi planlıyor

Bakan Göktaş: Hiç kimsenin geride kalmadığı bir Türkiye için yeni eylem planı tamamlandı

Şanlıurfa’da piknik tüpü patladı: 2 yaralı

Batman tekstili çökerse, bir neslin geleceği de çöker

Endonezya'da sel ve heyelanlarda hayatını kaybedenlerin sayısı 712'ye yükseldi

İçişleri Bakanlığı, Cizre'deki "koruma görüntüleri" hakkında inceleme başlattı

Bakan Fidan, Brüksel'de temaslarda bulundu

Bilecik’te 4 ruhsatsız tabanca ele geçirildi: 1 tutuklama

Putin'in, Kremlin'de Witkoff ve Kushner ile toplantısı başladı

Aksaray’da 5,5 milyon TL değerinde ziynet eşyası ele geçirildi

Siyonistlerin Gazze'ye saldırısında biri gazeteci, biri çocuk 3 kişi şehit oldu

Konya’da tartışma kavgaya dönüştü: 2 yaralı

Dyson hakkında soruşturma açıldı

Aldıkları eğitimlerle öğrencilerine Filistin davasını anlatacaklar

Cizre’de terliğini almak isterken nehre düşen çocuk kayboldu

Yetim ve engelli kardeşler hediyelerle mutlu edildi

Türkiye ile Pakistan arasında petrol ve doğal gaz işbirliği anlaşması imzalandı

ABD, Maduro'nun istifası durumunda bir plan hazırladı

İşgalciler, Gazze'den bir siyonist esirin eşyalarını teslim aldı

HÜDA PAR Milletvekili Dinç’ten sosyal medya için yaş sınırlaması ve kimlik doğrulaması talebi

Mersin Limanı’nda konteynerde 44 düzensiz göçmen yakalandı

Çoban koyunları ile tipiye yakalandı

Gazze Direniş Güvenliği, Şeyh Muhammed Ebu Mustafa suikastında işgalci ajanların rolünü ortaya koydu

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er: Eskimalatya'yı hak ettiği yere getireceğiz

Kurtulmuş: Filistin meselesiyle ilgili belki uzun yıllar sürecek yeni bir diplomatik mücadele dönemi başlıyor

Mardin’de engelliler günü programı düzenlendi

Ankara Valisi Vasip Şahin’den 3 Aralık Dünya Engelliler Günü mesajı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Engelli hükümlü ve tutuklular açık görüş yapabilecek

İki örnek, tek davet: Mus’ab ve Nesibe Hatun’un iman yolculuğu

Amasya’da tırda gizlenen 13 düzensiz göçmen yakalandı

Norveç, artan kazalar nedeniyle e-scooter düzenlemelerini daha sıkı hale getirmeyi planlıyor

Bakan Göktaş: Hiç kimsenin geride kalmadığı bir Türkiye için yeni eylem planı tamamlandı

Şanlıurfa’da piknik tüpü patladı: 2 yaralı

Batman tekstili çökerse, bir neslin geleceği de çöker