• BIST 100

    15594,65%0,33
  • DOLAR

    43,27% 0,05
  • EURO

    50,83% 0,86
  • GRAM ALTIN

    6613,51% 1,81
  • Ç. ALTIN

    10690,39% 1,61

HÜDA PAR Bağlar Kadın Kolları: Parklar güvenli ve işlevsel hale getirilmeli

10 Ocak 2025, Cuma 20:23
10 Ocak 2025, Cuma 20:23
HÜDA PAR Bağlar Kadın Kolları: Parklar güvenli ve işlevsel hale getirilmeli
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

HÜDA PAR Bağlar İlçe Kadın Kolları, Diyarbakır’ın Bağlar ilçesindeki parkların halkın ihtiyaçlarına uygun hale getirilmesi, parkların ışıklandırma sistemlerinden güvenlik önlemlerine, temizlikten sosyal aktiviteler için ayrılan alanlara kadar pek çok eks

Bağlar ilçesinde bulunan parkların mevcut durumu nedeniyle halkın bu alanlardan yeterince faydalanamadığını belirten HÜDA PAR Diyarbakır Merkez Bağlar İlçe Kadın Kolları Başkanı Halide Kaçan, okuduğu basın açıklamasında, parkların aileler, çocuklar ve kadınlar için güvenli, temiz ve keyifli bir yaşam alanı olmasının önemine dikkat çekerek parkların ihmal edilmesinin çeşitli sosyal sorunlara yol açtığını kaydetti.

"Parklarda uyuşturucu kullanan bireylerin bulunması, aileler ve çocuklar için ciddi bir tehdit oluşturmaktadır"

Parkların yalnızca fiziki düzenlemelerle değil, aynı zamanda sosyal programlarla da desteklenmesi gerektiğini vurgulayan Kaçan, parkların yalnızca birer yeşil alan olarak değil, toplumsal birlikteliği ve dayanışmayı güçlendiren önemli sosyal alanlar olması gerektiğine dikkatleri çekti.

Kaçan, sözlerine şu ifadelerle devam etti:

"Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde bulunan parklar, halkın rahatça kullanabileceği alanlar olmaktan uzak bir durumda bulunmaktadır. Parkların halkımızın ihtiyaçlarına uygun şekilde düzenlenmemesi ve bazı sosyal sorunlarla karşı karşıya kalması, bu alanlardan istifade edilmesini engellemektedir. Bu durum, özellikle aileler, çocuklar ve kadınlar için ciddi bir sorun teşkil etmektedir.

Parklarda çocuklar için güvenli ve eğlenceli oyun alanlarının bulunmaması, çocukların fiziksel ve sosyal gelişimini olumsuz yönde etkilemektedir. Kadınların dinlenip huzurlu bir vakit geçirebileceği düzenlemeler ve mekanlar mevcut değildir. Bu eksiklik, kadınların parkları kullanmasını sınırlandırmaktadır. Parklarda uyuşturucu kullanan bireylerin bulunması, aileler için ciddi bir tehdit oluşturmaktadır. Güvenlik önlemlerinin yetersizliği, bu sorunları daha da büyütmektedir. Bazı kişilerin ahlaka aykırı davranışlar sergilemesi, toplumun genel huzurunu ve parkların kullanımını olumsuz etkilemektedir."

"Halkın taleplerine kulak verilmeli"

Parkların vatandaşların güvenli ve keyifli bir şekilde vakit geçirebileceği mekanlar olması için yetkililerin bir an önce sorunların çözümü için çalışma başlatması gerektiğini ifade eden Kaçan, "Her parkta çocuk oyun alanlarının oluşturulması ve bu alanların güvenliğinin sağlanması, kadınların rahatça vakit geçirebileceği oturma alanlarının ve sosyal mekanların tasarlanması, güvenliği artırmak için parklarda düzenli devriye atan güvenlik görevlilerinin görevlendirilmesi ve kamera sistemlerinin kurulması, toplumsal ahlakı ve düzeni sağlamak adına bilinçlendirme çalışmaları yapılması ve bu tür davranışları önlemek için caydırıcı önlemler alınmalı. Bağlar ilçesi parklarının, halkın tüm kesimlerinin güvenli ve keyifli bir şekilde vakit geçirebileceği mekanlar haline getirilmesi için yetkililerin bu sorunlara acil çözüm üretmesi çağrısında bulunuyoruz. Parklar, toplumun ortak alanlarıdır ve herkes için erişilebilir ve güvenli olmalıdır." dedi.

"Uyuşturucu ve ahlaksızlıklardan dolayı parklara gelemiyoruz"

Parkların içler acısı durumunu değerlendiren çevredeki vatandaşlardan Nazime Çakar, "Ben 30 yıldır Bağlar ilçesinde oturuyorum. Buradaki parklarda herhangi bir sosyal alan yoktur. Mevcut bir parkımız var ama oraya da gidemiyoruz. Canımız sıkıldığı zaman çocuklarımız ile parka gelmek istiyoruz ama parklarda uyuşturucu ve ahlaksızlıklar olduğu için gelemiyoruz." diyerek tepkisini dile getirdi.

Parkların bakımsız ve çocuk oyun alanlarının olmamasından dolayı çocuklarını parka getiremediğini ifade eden Meryem Kınay ise, "Buradaki parka geldiğimiz zaman güven içerisinde oturacağımız bir bank dahi bulamıyoruz. Parkların bakımsız olması, güvenlik önlemlerinin olmaması ve başıboş köpeklerden dolayı buralara gelemiyoruz. Çocuklarımız bizden kendilerini parka götürmemizi istiyorlar ama oyun alanları olmadığı için onları getiremiyoruz." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Antalya’da drift atan sürücünün ehliyetine geçici olarak el konuldu

Nevşehir'de trafik kazası: 4 yaralı

Tunus'ta şiddetli yağışların yol açtığı sel felaketinde 2 kişi hayatını kaybetti

Malatya'da silahlı kavga: 1 yaralı

Nijerya'da otobüs ile kamyon çarpıştı: 11 ölü, 7 yaralı

Katar ile Moritanya askeri mutabakat zaptı imzaladı

Kamu Diplomasisi Koordinasyon Kurulu’nun 6’ncı toplantısı gerçekleştirildi

Irak Başbakanı Sudani ile Suriye Cumhurbaşkanı Şara görüştü

Manisa'da uyuşturucu hap operasyonu: 1 tutuklama

Ticaret Bakanı Bolat ve KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman bir araya geldi

Malatya'da işçilerin kaldığı prefabrik yapıda yangın

Danimarka ile ABD arasında Grönland gerilimi tırmanıyor

Japonya’dan nükleere dönüş kararı

Mardin’de iki grup arasında silahlı kavga: 1’i ağır 3 yaralı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Pakistanlı mevkidaşı Dar ile görüştü

ABD İç Güvenlik Bakanı: Minneapolis'te 10 binden fazla düzensiz göçmen gözaltına alındı

TBMM Başkanı Kurtulmuş Kartalkaya yangını araştırma komisyonunu kabul etti

ABD uçakları Grönland'a konuşlandırılacak

Dışişleri Bakanı Fidan, ABD'li mevkidaşı Rubio ile görüştü

Bakan Güler ABD’li mevkidaşı Hegseth ile telefonda görüştü

Sason’da kar engeli aşıldı, hasta vatandaş kurtarıldı

Batman'da ev yangınında maddi hasar oluştu

Mardin’de sınır hattında meydana gelen olaylara soruşturma: 35 tutuklu, 77 gözaltı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu operasyonunda 2 kişi tutuklandı

Kar altındaki köylerde sağlık için zamanla yarışan ekipler, 3 hastaya ulaştı

Macron: Uluslararası sistem, kuralların yok sayıldığı bir dünyaya doğru gidiyor

Katar: Gazze'deki ateşkes anlaşması planının başarısına bağlıyız

Mozambik'te sel 4 ayda 100'ü aşkın can aldı

Bursa’da konut satışlarında artış

AB'den ilave gümrük vergisine tepki

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Antalya’da drift atan sürücünün ehliyetine geçici olarak el konuldu

Nevşehir'de trafik kazası: 4 yaralı

Tunus'ta şiddetli yağışların yol açtığı sel felaketinde 2 kişi hayatını kaybetti

Malatya'da silahlı kavga: 1 yaralı

Nijerya'da otobüs ile kamyon çarpıştı: 11 ölü, 7 yaralı

Katar ile Moritanya askeri mutabakat zaptı imzaladı

Kamu Diplomasisi Koordinasyon Kurulu’nun 6’ncı toplantısı gerçekleştirildi