• BIST 100

    10980,78%0,61
  • DOLAR

    42,44% 0,01
  • EURO

    49,25% 0,12
  • GRAM ALTIN

    5672,30% -0,17
  • Ç. ALTIN

    9236,61% -0,07

HÜDA PAR Bağlar Kadın Kolları: Parklar güvenli ve işlevsel hale getirilmeli

10 Ocak 2025, Cuma 20:23
10 Ocak 2025, Cuma 20:23
HÜDA PAR Bağlar Kadın Kolları: Parklar güvenli ve işlevsel hale getirilmeli
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

HÜDA PAR Bağlar İlçe Kadın Kolları, Diyarbakır’ın Bağlar ilçesindeki parkların halkın ihtiyaçlarına uygun hale getirilmesi, parkların ışıklandırma sistemlerinden güvenlik önlemlerine, temizlikten sosyal aktiviteler için ayrılan alanlara kadar pek çok eks

Bağlar ilçesinde bulunan parkların mevcut durumu nedeniyle halkın bu alanlardan yeterince faydalanamadığını belirten HÜDA PAR Diyarbakır Merkez Bağlar İlçe Kadın Kolları Başkanı Halide Kaçan, okuduğu basın açıklamasında, parkların aileler, çocuklar ve kadınlar için güvenli, temiz ve keyifli bir yaşam alanı olmasının önemine dikkat çekerek parkların ihmal edilmesinin çeşitli sosyal sorunlara yol açtığını kaydetti.

"Parklarda uyuşturucu kullanan bireylerin bulunması, aileler ve çocuklar için ciddi bir tehdit oluşturmaktadır"

Parkların yalnızca fiziki düzenlemelerle değil, aynı zamanda sosyal programlarla da desteklenmesi gerektiğini vurgulayan Kaçan, parkların yalnızca birer yeşil alan olarak değil, toplumsal birlikteliği ve dayanışmayı güçlendiren önemli sosyal alanlar olması gerektiğine dikkatleri çekti.

Kaçan, sözlerine şu ifadelerle devam etti:

"Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde bulunan parklar, halkın rahatça kullanabileceği alanlar olmaktan uzak bir durumda bulunmaktadır. Parkların halkımızın ihtiyaçlarına uygun şekilde düzenlenmemesi ve bazı sosyal sorunlarla karşı karşıya kalması, bu alanlardan istifade edilmesini engellemektedir. Bu durum, özellikle aileler, çocuklar ve kadınlar için ciddi bir sorun teşkil etmektedir.

Parklarda çocuklar için güvenli ve eğlenceli oyun alanlarının bulunmaması, çocukların fiziksel ve sosyal gelişimini olumsuz yönde etkilemektedir. Kadınların dinlenip huzurlu bir vakit geçirebileceği düzenlemeler ve mekanlar mevcut değildir. Bu eksiklik, kadınların parkları kullanmasını sınırlandırmaktadır. Parklarda uyuşturucu kullanan bireylerin bulunması, aileler için ciddi bir tehdit oluşturmaktadır. Güvenlik önlemlerinin yetersizliği, bu sorunları daha da büyütmektedir. Bazı kişilerin ahlaka aykırı davranışlar sergilemesi, toplumun genel huzurunu ve parkların kullanımını olumsuz etkilemektedir."

"Halkın taleplerine kulak verilmeli"

Parkların vatandaşların güvenli ve keyifli bir şekilde vakit geçirebileceği mekanlar olması için yetkililerin bir an önce sorunların çözümü için çalışma başlatması gerektiğini ifade eden Kaçan, "Her parkta çocuk oyun alanlarının oluşturulması ve bu alanların güvenliğinin sağlanması, kadınların rahatça vakit geçirebileceği oturma alanlarının ve sosyal mekanların tasarlanması, güvenliği artırmak için parklarda düzenli devriye atan güvenlik görevlilerinin görevlendirilmesi ve kamera sistemlerinin kurulması, toplumsal ahlakı ve düzeni sağlamak adına bilinçlendirme çalışmaları yapılması ve bu tür davranışları önlemek için caydırıcı önlemler alınmalı. Bağlar ilçesi parklarının, halkın tüm kesimlerinin güvenli ve keyifli bir şekilde vakit geçirebileceği mekanlar haline getirilmesi için yetkililerin bu sorunlara acil çözüm üretmesi çağrısında bulunuyoruz. Parklar, toplumun ortak alanlarıdır ve herkes için erişilebilir ve güvenli olmalıdır." dedi.

"Uyuşturucu ve ahlaksızlıklardan dolayı parklara gelemiyoruz"

Parkların içler acısı durumunu değerlendiren çevredeki vatandaşlardan Nazime Çakar, "Ben 30 yıldır Bağlar ilçesinde oturuyorum. Buradaki parklarda herhangi bir sosyal alan yoktur. Mevcut bir parkımız var ama oraya da gidemiyoruz. Canımız sıkıldığı zaman çocuklarımız ile parka gelmek istiyoruz ama parklarda uyuşturucu ve ahlaksızlıklar olduğu için gelemiyoruz." diyerek tepkisini dile getirdi.

Parkların bakımsız ve çocuk oyun alanlarının olmamasından dolayı çocuklarını parka getiremediğini ifade eden Meryem Kınay ise, "Buradaki parka geldiğimiz zaman güven içerisinde oturacağımız bir bank dahi bulamıyoruz. Parkların bakımsız olması, güvenlik önlemlerinin olmaması ve başıboş köpeklerden dolayı buralara gelemiyoruz. Çocuklarımız bizden kendilerini parka götürmemizi istiyorlar ama oyun alanları olmadığı için onları getiremiyoruz." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Mardin'de iki esnaf arasında kavga: 1 ölü 3 yaralı

Dr. Demirtaş: Şeker ödül değildir, çocuklarda bağımlılık oluşturuyor

Hong Kong'daki büyük yangında ölü sayısı 55'e yükseldi

Venezuela İçişleri Bakanı Diosdado Cabello: Uçaklar sizde kalsın, onur bizde

2026 hacı adayları için ek kayıt süreci başladı

Bir Amerikalı ve iki Rus'u taşıyan uzay aracı yörüngeye girdi

İşgalci siyonistler Filistinli çiftçilere saldırdı, biri ağır iki kişiyi yaraladı

Gaziantep'te araması bulunan 2 firari şahıs yakalandı

Dışişleri Bakanı Fidan’dan Almanya’ya ilk ikili ziyaret

4-6 Yaş Kur’an Kursu öğrencilerine uygulamalı sağlık eğitimi

Gaziantep'te kırmızı ışık ihlali yapan 990 araca ceza yazıldı

Malatya'da manevi danışmanlara akaid eğitimi

Mükemmeliyetçilik ertelemeyi besliyor!

Avustralya’da köpekbalığı saldırısı: 1 ölü, 1 ağır yaralı

Diyarbakır'da "Yolumuzu Aydınlatan Yıldızlar" programına davet

İşgal rejimi Batı Şeria’da birçok bölgeye baskın düzenledi

Batman'ın Sembolü atbaşı pompası maket olarak üretiliyor

Batman'da 60 metrelik asma köprü tamamlandı

Güney Kore, yerli uzay roketi Nuri'yi fırlattı

Irak Kürdistanı Bölgesi’nde Kor Mor gaz sahasına İHA saldırısı düzenlendi

KOOP-İş Gaziantep Şube Başkanı Sarıca: Asgari ücret hiçbir zaman içimize sinmedi

YEŞİLAY, vatandaşları bağımlılıkla mücadele konusunda bilgilendiriyor

Sri L'da şiddetli yağışlar ve toprak kaymalarında ölü sayısı 31'e yükseldi

Belediye Başkanı Geçit: Vatandaşların beklentilerine kulak vermek belediyeciliğin temel ilkesidir

500 bin konut için 5 milyondan fazla başvuru yapıldı

KOAH’ta kritik uyarı: Sigara içenlerde akciğer kaybı hızla artıyor

İstanbul'da 175 kilogram kokain ele geçirildi: 3 gözaltı

İstanbul trafiğine 'Papa' düzenlemesi!

Şanlıurfa’da uyuşturucu operasyonu

Şanlıurfa’da denetimlerde çok sayıda ruhsatsız silah ele geçirildi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Mardin'de iki esnaf arasında kavga: 1 ölü 3 yaralı

Dr. Demirtaş: Şeker ödül değildir, çocuklarda bağımlılık oluşturuyor

Hong Kong'daki büyük yangında ölü sayısı 55'e yükseldi

Venezuela İçişleri Bakanı Diosdado Cabello: Uçaklar sizde kalsın, onur bizde

2026 hacı adayları için ek kayıt süreci başladı

Bir Amerikalı ve iki Rus'u taşıyan uzay aracı yörüngeye girdi

İşgalci siyonistler Filistinli çiftçilere saldırdı, biri ağır iki kişiyi yaraladı