• BIST 100

    11002,94%0,77
  • DOLAR

    42,50% 0,02
  • EURO

    49,56% -0,05
  • GRAM ALTIN

    5789,32% 0,64
  • Ç. ALTIN

    9322,75% 0,27

HÜDA PAR Bağlar Kadın Kolları: Parklar güvenli ve işlevsel hale getirilmeli

10 Ocak 2025, Cuma 20:23
10 Ocak 2025, Cuma 20:23
HÜDA PAR Bağlar Kadın Kolları: Parklar güvenli ve işlevsel hale getirilmeli
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

HÜDA PAR Bağlar İlçe Kadın Kolları, Diyarbakır’ın Bağlar ilçesindeki parkların halkın ihtiyaçlarına uygun hale getirilmesi, parkların ışıklandırma sistemlerinden güvenlik önlemlerine, temizlikten sosyal aktiviteler için ayrılan alanlara kadar pek çok eks

Bağlar ilçesinde bulunan parkların mevcut durumu nedeniyle halkın bu alanlardan yeterince faydalanamadığını belirten HÜDA PAR Diyarbakır Merkez Bağlar İlçe Kadın Kolları Başkanı Halide Kaçan, okuduğu basın açıklamasında, parkların aileler, çocuklar ve kadınlar için güvenli, temiz ve keyifli bir yaşam alanı olmasının önemine dikkat çekerek parkların ihmal edilmesinin çeşitli sosyal sorunlara yol açtığını kaydetti.

"Parklarda uyuşturucu kullanan bireylerin bulunması, aileler ve çocuklar için ciddi bir tehdit oluşturmaktadır"

Parkların yalnızca fiziki düzenlemelerle değil, aynı zamanda sosyal programlarla da desteklenmesi gerektiğini vurgulayan Kaçan, parkların yalnızca birer yeşil alan olarak değil, toplumsal birlikteliği ve dayanışmayı güçlendiren önemli sosyal alanlar olması gerektiğine dikkatleri çekti.

Kaçan, sözlerine şu ifadelerle devam etti:

"Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde bulunan parklar, halkın rahatça kullanabileceği alanlar olmaktan uzak bir durumda bulunmaktadır. Parkların halkımızın ihtiyaçlarına uygun şekilde düzenlenmemesi ve bazı sosyal sorunlarla karşı karşıya kalması, bu alanlardan istifade edilmesini engellemektedir. Bu durum, özellikle aileler, çocuklar ve kadınlar için ciddi bir sorun teşkil etmektedir.

Parklarda çocuklar için güvenli ve eğlenceli oyun alanlarının bulunmaması, çocukların fiziksel ve sosyal gelişimini olumsuz yönde etkilemektedir. Kadınların dinlenip huzurlu bir vakit geçirebileceği düzenlemeler ve mekanlar mevcut değildir. Bu eksiklik, kadınların parkları kullanmasını sınırlandırmaktadır. Parklarda uyuşturucu kullanan bireylerin bulunması, aileler için ciddi bir tehdit oluşturmaktadır. Güvenlik önlemlerinin yetersizliği, bu sorunları daha da büyütmektedir. Bazı kişilerin ahlaka aykırı davranışlar sergilemesi, toplumun genel huzurunu ve parkların kullanımını olumsuz etkilemektedir."

"Halkın taleplerine kulak verilmeli"

Parkların vatandaşların güvenli ve keyifli bir şekilde vakit geçirebileceği mekanlar olması için yetkililerin bir an önce sorunların çözümü için çalışma başlatması gerektiğini ifade eden Kaçan, "Her parkta çocuk oyun alanlarının oluşturulması ve bu alanların güvenliğinin sağlanması, kadınların rahatça vakit geçirebileceği oturma alanlarının ve sosyal mekanların tasarlanması, güvenliği artırmak için parklarda düzenli devriye atan güvenlik görevlilerinin görevlendirilmesi ve kamera sistemlerinin kurulması, toplumsal ahlakı ve düzeni sağlamak adına bilinçlendirme çalışmaları yapılması ve bu tür davranışları önlemek için caydırıcı önlemler alınmalı. Bağlar ilçesi parklarının, halkın tüm kesimlerinin güvenli ve keyifli bir şekilde vakit geçirebileceği mekanlar haline getirilmesi için yetkililerin bu sorunlara acil çözüm üretmesi çağrısında bulunuyoruz. Parklar, toplumun ortak alanlarıdır ve herkes için erişilebilir ve güvenli olmalıdır." dedi.

"Uyuşturucu ve ahlaksızlıklardan dolayı parklara gelemiyoruz"

Parkların içler acısı durumunu değerlendiren çevredeki vatandaşlardan Nazime Çakar, "Ben 30 yıldır Bağlar ilçesinde oturuyorum. Buradaki parklarda herhangi bir sosyal alan yoktur. Mevcut bir parkımız var ama oraya da gidemiyoruz. Canımız sıkıldığı zaman çocuklarımız ile parka gelmek istiyoruz ama parklarda uyuşturucu ve ahlaksızlıklar olduğu için gelemiyoruz." diyerek tepkisini dile getirdi.

Parkların bakımsız ve çocuk oyun alanlarının olmamasından dolayı çocuklarını parka getiremediğini ifade eden Meryem Kınay ise, "Buradaki parka geldiğimiz zaman güven içerisinde oturacağımız bir bank dahi bulamıyoruz. Parkların bakımsız olması, güvenlik önlemlerinin olmaması ve başıboş köpeklerden dolayı buralara gelemiyoruz. Çocuklarımız bizden kendilerini parka götürmemizi istiyorlar ama oyun alanları olmadığı için onları getiremiyoruz." şeklinde konuştu. (İLKHA)

ABD, Doğu Pasifik’te uyuşturucu taşıdığı öne sürülen tekneyi vurdu: 4 ölü

Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğüne yeni atama yapıldı

AGİT'in 32. Bakanlar Konseyi Toplantısı sona erdi

112 acil sağlık çalışanları: Gereksiz çağrı ve ambulanslara yol verilmemesi hastaların hayatına mal olabiliyor

HÜDA PAR’dan pitbull saldırısına uğrayan aileye ziyaret

Hafta sonu üç sınav düzenlenecek

Veri Analizi Okulu dünyada ilkleri başardı

Vali Köşger: Çocuklarımızın huzur ve güven içinde olması için tüm gücümüzle çalışıyoruz

Uzmanlar uyarıyor: Hareketsizlik yalnızca fiziksel değil ruhsal dengeyi de bozar

Mersin’de 38 kilogram metamfetamin ele geçirildi

DMM'den "kuru fasulye krizi" iddiasına yalanlama

Adana'da 15 ambulansın teslim töreni gerçekleştirildi

Yıkılan Selahaddin Camii’nin enkazında cuma namazı kılındı

Almanya yeni askerlik yasasını onayladı

AKOM’dan İstanbul için hafta sonu soğuk hava ve sağanak uyarısı

İran'dan balistik füze denemesi

Tarihi Kürkçü Han'ın tek ustası: 51 yıldır mesleğini azimle sürdürüyor

Şehri Nuh Platformu’ndan üniversiteye sahip çıkma çağrısı

Malatya'da gıda güvenliği denetiminde 20 milyon TL'nin üzerinde ceza

Şanlıurfa Valiliğinden toplumsal huzur ve hoşgörü çağrısı

Sağlık Bakanı Memişoğlu Sinop’u ziyaret etti

Batman'da "Filistin Direnişi ve İnsanlık Onuru" programına yoğun ilgi

Mervan Bergusi’nin ailesi: Tutuklu lider işkence altında, durumu ağır

Malatya’da 1370 sentetik ecza hap ele geçirildi: 3 tutuklama

Afyonkarahisar'da uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama

Malatya'da ticari taksi ile kamyonet çarpıştı: 2 yaralı

Mersin’de eğitim öğretim süreçlerine yönelik değerlendirme toplantısı yapıldı

Belde statüsü kazanan 5 yerleşimde 7 Haziran 2026’da seçim yapılacak

AB, X platformuna dijital yasalara uymadığı için 120 milyon euro ceza verdi

Adıyaman'da 12 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


ABD, Doğu Pasifik’te uyuşturucu taşıdığı öne sürülen tekneyi vurdu: 4 ölü

Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğüne yeni atama yapıldı

AGİT'in 32. Bakanlar Konseyi Toplantısı sona erdi

112 acil sağlık çalışanları: Gereksiz çağrı ve ambulanslara yol verilmemesi hastaların hayatına mal olabiliyor

HÜDA PAR’dan pitbull saldırısına uğrayan aileye ziyaret

Hafta sonu üç sınav düzenlenecek

Veri Analizi Okulu dünyada ilkleri başardı