• BIST 100

    10565,74%-0,59
  • DOLAR

    42,17% -0,01
  • EURO

    49,02% -0,28
  • GRAM ALTIN

    5558,99% -1,71
  • Ç. ALTIN

    9196,59% -3,17

HÜDA PAR Batman'da Kürtçe için kurs açacak, panel ve yürüyüş düzenleyecek

04 Şubat 2025, Salı 16:41
04 Şubat 2025, Salı 16:41
HÜDA PAR Batman
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

HÜDA PAR Batman İl Teşkilatı, Kürtçe eğitimin önünün açılması ve Kürtçe'ye sahip çıkılması için bir dizi etkinlik düzenleyecek.

HÜDA PAR, Türkiye’nin birçok ilinde Kürtçe için çalışma başlatıyor. Batman'da da Kürtçenin korunması ve yaygınlaştırılması için önemli çalışmalar başlatılıyor. HÜDA PAR, 2025-2026 eğitim-öğretim yılında ortaokullarda Kürtçenin seçmeli ders olarak tercih edilmesini teşvik etmek amacıyla farkındalık etkinlikleri düzenleyecek. Bu kapsamda yürüyüş düzenlenecek, Kürtçe kursunun açılışı yapılacak ve bir panel organize edilecek.

Cuma günü namaz sonrası yürüyüş düzenlenecek

HÜDA PAR’ın Kürtçe farkındalığını artırmaya yönelik etkinliklerinin ilki, Cuma namazının ardından gerçekleşecek yürüyüş olacak. Yürüyüşle birlikte, halkın Kürtçeye sahip çıkma bilincini güçlendirmek ve yetkililere bu konuda duyarlılık çağrısında bulunmanın hedeflendiği belirtildi. Katılımcıların Kürtçe prtlar taşıyacağı yürüyüşün büyük bir katılımla gerçekleştirilmesi bekleniyor.

Cumartesi günü Kürtçe kursu açılacak

Etkinliklerin ikinci ayağı ise cumartesi günü Kürtçe kursunun açılışıyla devam edecek. Kürtçenin hem konuşma hem de yazma alanında daha yaygın kullanılması için açılacak kurs, gençler başta olmak üzere tüm yaş gruplarına hitap edecek. Kurs kapsamında Kürtçenin gramer yapısı, edebi yönleri ve günlük konuşma pratikleri üzerine eğitimler verilecek.

Kürtçe'nin geleceği için panel düzenlenecek

Cumartesi akşamı düzenlenecek panelde ise Kürtçe'nin mevcut durumu ve geleceği masaya yatırılacak. Kürtçe eğitim veren akademisyenler, dilbilimciler ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katılacağı panelde, Kürtçe'nin eğitim sistemi içinde daha fazla yer alması ve kamusal alanda kullanımının artırılması için atılması gereken adımlar ele alınacak.

"Hedefimiz Kürtçe'nin resmi dil olması"

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, yaptığı açıklamada Kürtçe'nin geleceği için toplumsal duyarlılık oluşturmanın önemine dikkat çekerek, "Aziz Kürt halkı, Kürtçe'mizin eğitim sisteminde daha fazla yer almasını sağlamak için birlikte hareket etmeliyiz. Bu bilinçle yürüyüş, kurs ve panel programlarımızı düzenliyoruz." dedi. Şahin, Kürtçe'nin resmi dil olarak tanınmasının nihai hedefleri olduğunu belirtti.

"Hep birlikte Kürtçe'mize sahip çıkalım"

İl Başkanı Davut Şahin, Kürtçe'nin korunmasının sadece siyasi bir mesele olmadığını, aynı zamanda kültürel bir sorumluluk olduğunu vurguladı. Şahin, "Dilimiz kimliğimizdir. Onu yaşatmak, gelecek nesillere aktarmak hepimizin görevidir. Bu yüzden herkesin Kürtçe'ye sahip çıkması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Şahin, bu çalışmaların uzun vadeli bir hedef doğrultusunda yapıldığını belirterek, Kürtçe'nin resmi dil olarak tanınmasını sağlamak istediklerini dile getirdi. Bu süreçte toplumsal farkındalık oluşturmanın ve dilin günlük hayatta daha fazla kullanılmasının kritik önem taşıdığını ifade etti. (İLKHA)

Gazze Şeridi’nde yüzlerce çadır yağmur sularıyla doldu

Beyaz Saray'da Venezuela için gizli askerî toplantılar

Yalnız yaşayan yaşlı adam ikametinde ölü bulundu

Mahmud Abbas yönetiminin Hişam Harb'i Fransa'ya teslim etme girişimi tepki çekiyor

Siirt’te pikap takla attı: Sürücü araçtan çevredekiler tarafından çıkarıldı

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu, Rojin Kabaiş'in babasıyla görüştü

Siirt’te yağışlı hava trafik kazasına neden oldu

Malatya'da şüpheli çocuk ölümü

İHO EBRAR’dan Diyarbakır’da yüzlerce yetim çocuğa kışlık giyim desteği

Bapnusa kuşatma altında: Sudan Ordusu'ndan "sonuna kadar savaşacakları" mesajı

Bursa’da kamu kurumlarına tütünle mücadele eğitimi verildi

Sürü hayvanlarına gece görünürlüğü için reflektif bant uygulandı

Sındırgı'da 4,4 büyüklüğünde deprem

Japon devi Sony, işgal altındaki topraklarda mikroçip yatırımını durduruyor

Yetimler Vakfı Batman'da 300 yetimi giydirdi

BM Güvenlik Konseyi, Trump'ın Gazze planı için pazartesi günü oylamaya gidiyor

Avrupa Yetim Eli Derneği Ağrı'da nakdi yardım gerçekleştidi

Diyarbakır Gazi Yaşargil Hastanesi'nde 24 yeni poliklinik hizmete açıldı

ZMO Başkanı Çakmak: Kuraklık ve azalan su kaynakları tarımı tehlikeye atıyor

Diyarbakır’da sağanak alt yapı sorunlarını yeniden gün yüzüne çıkardı

Filistinli esirin tanıklığı, siyonist hapishanelerdeki işkence düzenini bir kez daha ortaya koydu

Benzine zam geldi! Akaryakıtta tabela değişti

HÜDA PAR Antalya İl Başkanı Durmaz: Soykırımcıların yargılanması için çalışmalarımız sürecek

Çin, vatandaşlarını Japonya'ya seyahatten uzak durmaları için uyardı

İŞKUR Gençlik Programı’na başvuru sayısı 483 bini aştı

Evde Bakım Yardımı ödemeleri başladı

ABD’den bazı tarım ürünlerine gümrük muafiyeti kararı

5 NATO ülkesi "hibrit tehditlere" karşı işbirliğini güçlendirdi

Mardin’de sağanak yağmur etkili oldu

Malatya'da minibüs trambüs direğine çarptı: 1 ölü

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Gazze Şeridi’nde yüzlerce çadır yağmur sularıyla doldu

Beyaz Saray'da Venezuela için gizli askerî toplantılar

Yalnız yaşayan yaşlı adam ikametinde ölü bulundu

Mahmud Abbas yönetiminin Hişam Harb'i Fransa'ya teslim etme girişimi tepki çekiyor

Siirt’te pikap takla attı: Sürücü araçtan çevredekiler tarafından çıkarıldı

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu, Rojin Kabaiş'in babasıyla görüştü

Siirt’te yağışlı hava trafik kazasına neden oldu