• BIST 100

    9668,36%1,33
  • DOLAR

    38,81% 0,36
  • EURO

    43,29% -0,25
  • GRAM ALTIN

    3996,59% -0,90
  • Ç. ALTIN

    6506,72% 0,56

HÜDA PAR Bingöl İl Başkanlığı: İnsanların diri diri yanmasını seyreden ümmet utansın

GÜNDEM 18.10.2024 14:44:37 0
HÜDA PAR Bingöl İl Başkanlığı: İnsanların diri diri yanmasını seyreden ümmet utansın

HÜDA PAR Bingöl İl Başkanlığı'nın düzenlediği basın açıklamasında, siyonist işgalcilerin Gazze'de yaptığı katliamlara tepki gösterilerek, "Dünyanın bu suskunluğu çoğu çocuk ve kadın olmak üzere 45 binden fazla insanın katledilmesine neden oldu." denildi.

HÜDA PAR Bingöl İl Başkanlığı, siyonist işgal rejiminin Gazze'ye yaptığı soykırım ve vahşeti telin etmek için her hafta düzenlediği etkinliklerine bu hafta da devam etti.

7 Ekim'de başlayan Aksa Tufanı'nı desteklemek, Gazze'de yaşanan vahşeti kınamak ve tepki göstermek için HÜDA PAR Bingöl İl Başkanlığı kitlesel basın açıklaması düzenledi.

Bingöl Merkez Ulu Camii önünde gerçekleştirilen basın açıklamasını, HÜDA PAR Bingöl İl Başkanlığı adına Doğan Gökalp okudu.

Basın açıklamasına "Sakın zâlimlere meyletmeyin; yoksa onları saracak ateş size de dokunur" Hud Suresi 113. ayetini okuyarak başlayan Gökalp, "İzzeti kuşananlara selam olsun. Zalimlerin karşısında dik duranlara selam olsun. Mazlumların safında yer alanlara selam olsun. Gazze'de yaşanan soykırıma seyirci kalmayanlara selam olsun. Selahaddin-i Eyyubi ve Abdülhamid Han'ın torunlarına selam olsun." dedi.

"İnsanların diri diri yanmasını seyreden ümmet utansın, insanlık utansın"

İşgalci siyonistlerin vahşetlerine durmadan devam etmesi ve insanları sığındıkları çadırlarda diri diri yakılmasına sessiz kalan ümmetin utanması gerektiğini belirten Gökalp, "siyonist işgal rejimi, Gazze’de bir yıldan fazladır soykırım yapıyor, Dünya kör, dünya sağır, dünya suskun, Dünyanın bu suskunluğu çoğu çocuk ve kadın olmak üzere 45 binden fazla insanın katledilmesine neden oldu. Hiçbir ölçü ve kaide tanımayan siyonist işgal rejimi, hastaneleri, okulları, camileri, fırınları, kamu binalarını ve sivil yerleşim yerlerini bombalayarak soykırım suçlarını işlemeye devam etmektedir. İnsanlığın bittiği yerdeyiz. Yaşanan zulümleri anlatmaya kelimeler yetmiyor artık. Gazze, çağımızın Uhud’u oldu. Gazze’de bedenler bombaların altında yanıyor. Gazze'de Aksa Şehitleri hastanesinin avlusunda yerinden edilmiş kardeşlerimizin çadırları bombalandı. Çadırların bombalaması sonucu çoğu çocuk ve kadın olmak üzere onlarca insan diri diri yanarak can verdi. İnsanların diri diri yanmasını seyreden ümmet utansın, insanlık utansın. Gücü elinde bulundurup ta yaşanan bu soykırıma seyirci kalanlara yazıklar olsun." ifadelerini kullandı.

"Uluslararası kurumlar çöktü"

siyonistlerin savaşmadığını bilakis soykırım yaptığına dikkatleri çeken Gökalp, "Uluslararası sistem ahlaken, fikren, fiilen çöktü. Uluslararası kurumlar çöktü. Daha da kötüsü, insanlık bütün değerleriyle birlikte bu katil rejim ve onu koşulsuz destekleyen emperyal güçler karşısında zilleti tercih etmektedir. Bu katliamlar bir savaş değil, tam anlamıyla soykırımdır. Bu saldırılar, uluslararası hukuku açık bir ihlal ve insani hukuka karşı bir suçtur. Dünya bugün bu suçları durdurmak için güçlü bir irade ortaya koymalıdır. Uluslararası toplumun bu suça sessiz kalması, binlerce insanın öldürülmesi, açlık ve sefalet altında ezilmesi karşısında büyük bir değerler krizi yaşadığını göstermektedir. siyonist işgal rejimi, Gazze’de, sözde 'Generaller Planı' adı verilen yeni bir soykırım aşamasına geçmektedir. Bu katil sürülerinin soykırımı tüm uluslararası hukuk, insan hakları ve insanlık onuruna karşı açık bir ihlal teşkil etmektedir." şeklinde konuştu.

"Siyonistlerin işgalci politikalarına karşı önlem alınmazsa tüm bölge ülkeleri aynı tehlike altındadır"

İslam ülkelerinin sessiz kalmasından siyonistlerin istifade ettiğini aktaran Gökalp, "İslam ülkelerinin sessizlik ve ihtilaflarından istifade eden siyonist işgal rejimi, soykırım ve işgal politikalarını Gazze dışına taşımıştır. Lübnan'a yapılan saldırılar Lübnan ile de sınırlı kalmayacaktır. siyonistlerin işgalci politikalarına karşı önlem alınmazsa tüm bölge ülkeleri aynı tehlike altındadır. Bizler, İslam coğrafyasının bağrına paslı bir hançer gibi saplanan siyonist rejimin karşısında dik durmaya devam edeceğiz. Buradan bir kez daha haykırıyoruz. Yeter artık ne zamana kadar kadın, çocuk ve bebeklerin katledilmesini devlet liderleri seyretmeye devam edecek." İfadelerine yer verdi.

"Nice az topluluklar, Allah'ın izni ile nice çok topluluklara galip gelmiştir. Allah, sabredenlerle beraberdir." Bakara süresi 219’uncu ayetini okuyan Gökalp, son olarak dünyanın özgür halklarından ve vicdan sahibi devlet liderlerinden taleplerini şöyle sıraladı:

"Dünyanın özgür halklarından ve vicdan sahibi devlet liderlerinden talebimiz şudur:

- İslam ülkelerine, vicdan sahibi devletlere, acil harekete geçme ve Gazze'deki katliamı durdurmak için siyasi ve insani sorumluluklarını üstlenme çağrısında bulunuyoruz.

-Özgür insanları ve tüm onurlu insanları, işgalci siyonist rejimin saldırılarını durdurmak için tüm baskı araçlarını kullanmaya çağırıyoruz.

- Direnişe askeri, lojistik, teknolojik destek verilmelidir.

- Uluslararası kararlar neticesinde, Gazze'de kalıcı ateşkesin sağlanması, işgalcilerin Gazze'den çekilmesi, Gazze'nin yeniden imar edilmesi, insani yardımların ulaştırılmasına yönelik söz konusu kararların pratikte yerine getirilmesi için siyonist şer ittifakına karşı baskı yapılmalıdır.

-Gazze'de işlenen soykırım ve suçlardan tamamen sorumlu olan ABD’nin Türkiye’de kullanmış olduğu üsler kapatılmalıdır.

-siyonist işgal rejimine karşılık veren Yemen, İran ve Lübnan desteklenmelidir.

-siyonist işgal rejimine destek sağlayan ürünleri boykot etmeye devam ediniz.

-Üçüncü ülkeler üzerinden siyonist işgal rejimine petrol sevkiyatı başta olmak üzere ticaretin her türlüsünden vazgeçiniz.

-Meclis'e sunulmuş olup uzun süredir bekletilen, Gazze’de soykırım suçunu işleyen Türkiye vatandaşı siyonistlere yönelik çifte vatandaşlık yasası ivedilikle yasallaşmalıdır.

-siyonist işgal rejimi, denize dökülüp haritadan silinene kadar azim ve kararlılıkla Kudüs davasını savunmaya devam edeceğiz. Gazze'nin kahraman halkına, izzeti kuşanan liderlerine, siyonist işgale direnen mücahitlere selam olsun."

Basın açıklaması, yapılan duanın ardından sona erdi. (İLKHA)

Altın fiyatları toparlanma eğiliminde

Döviz kurları haftaya nasıl başladı?

HAMAS: İşgalciler yalan haberlerle direnişi zayıflatmaya çalışıyor

Doğu Anadolu için toz taşınımı uyarısı

BM: Gazze'de 300'den fazla UNRWA personeli çocukları ve sevdikleriyle birlikte hayatını kaybetti

İşgalciler Ürdün sınırına yeni güvenlik duvarı inşa ediyor

Dışişleri: israilin kalıcı bir barışa ulaşma niyeti yok

Siyonist rejimden göstermelik yardım adımı: Açlık ve ölüm kıskacındaki Gazze'ye kısıtlı giriş izni

Gazze'de son üç günde 500 şehit

Viranşehir Peygamber Sevdalıları piknikte buluştu

Balıkesir'de trafik kazası: 3 yaralı

ABD’de etkili olan kasırgada ölü sayısı 27’ye yükseldi

Joe Biden prostat kanserine yakalandı

Bakan Işıkhan: 95 ilaç daha geri ödeme listesine alındı

Ukrayna: Rusya 10.000 km menzilli füze fırlatacak

Nijerya'da yolcu teknesi battı: 37 ölü

Somali'de askeri üsse bombalı saldırı: 10 ölü, 30 yaralı

Parmağına sıkışan yüzük itfaiye ekiplerince çıkarıldı

ANFİDAP: Bu halk, siyonist ordulara askerlik yapanlara sahne açmaz!

Yunanistan'da deprem paniği!

Kontrolden çıkan otomobil şarampole devrildi: 2 yaralı

Muğla açıklarında 95 düzensiz göçmen yakalandı

Erakçi: ABD ile müzakerelerde dengeli bir anlaşmaya hazırız

Rusya Donetsk yönünde ilerleyişini sürdürüyor

Rusya, Yunanistan'a ait petrol tankerine el koydu

Zeugma Mozaik Müzesi 33 yeni esere kavuştu

Şanlıurfa'dan siyonist vahşete tepki:: Bu zulme sessiz kalamayız

Brooklyn Köprüsü'ne gemi çarptı: 2 ölü, 17 yaralı

Diyarbakır'da kırtasiyede yangın paniği

UNICEF: Gazze'de son iki aydır durum daha da kötüleşti

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ