• BIST 100

    9317,24%-0,84
  • DOLAR

    37,95% 0,34
  • EURO

    43,14% 0,15
  • GRAM ALTIN

    4074,57% 0,31
  • Ç. ALTIN

    6621,05% 0,78

HÜDA PAR Bingöl İl Başkanlığı: Safımız net, duruşumuz dik ve mücadelemiz çetindir

GÜNDEM 10.01.2025 14:52:03 0
HÜDA PAR Bingöl İl Başkanlığı: Safımız net, duruşumuz dik ve mücadelemiz çetindir

HÜDA PAR Bingöl İl Başkanlığı düzenlediği basın açıklamasında, “Devlet liderleri başta olmak üzere uluslararası aktörler, devletler ve halklar, siyonist işgale karşı izzet, şeref ve cesaretle mücadele etmekle mükelleftir." denildi.

HÜDA PAR Bingöl İl Başkanlığı, siyonist işgal rejiminin Gazze'ye yaptığı soykırım ve vahşeti telin etmek için her hafta düzenlediği etkinliklerine bu hafta da devam etti.

7 Ekim 2023'te başlayan Aksa Tufanı'nı desteklemek, Gazze'de yaşanan vahşeti kınamak ve tepki göstermek için HÜDA PAR Bingöl İl Başkanlığı kitlesel basın açıklaması düzenledi.

Bingöl Merkez Ulu Camii önünde gerçekleştirilen basın açıklamasını, HÜDA PAR Bingöl İl Başkanlığı adına Hatip Üçgül okudu.

Her hafta düzenledikleri basın açıklamalarına devam edeceklerini söyleyen Üçgül, “Değerli basın mensupları ve muhterem Bingöllü hemşerilerimiz! Her hafta cuma namazı çıkışı bu saatte zulme karşı olan duruşumuzu göstermek, mazluma destek ve zalimleri telin etmek için burada toplanıyoruz. Allah, nasip ederse zulüm bitene kadar, mazlumlar sevinene kadar ve mücahitler zafer elde edene kadar bu çabamızdan vazgeçmeyeceğiz. Maddi ve manevi, zaman ve imkân olarak her zaman bu mümince, izzetli ve hakkaniyetli duruşumuzdan vazgeçmeyeceğiz.” dedi.

“Bundan sonra tarih 7 Ekim öncesi ve sonrası olarak anılacaktır”

Direnişin tüm olumsuzluklar ve imkansızlıklara rağmen devam ettiğini belirten Üçgül, “Selam, Allah’ın dinine tabii olanlara ve bu yolda gayretle çalışanlara olsun! Yaklaşık 15 aydır Gazze'de bir direniş var. Bu direnişin karşısında ise dünyanın gözüne sokarcasına canlı olarak bir soykırım işleniyor. Cami, kilise, hastane, okul, ambulans, yardım kuruluşları demeden işlenen bir soykırım var. 7 Ekim sabahı itibarıyla Aksa Tufanı ile uyandık. O günden bugüne direniş devam ediyor. Asla karamsarlığa girmeyen direniş devam ediyor ve tüm ablukalara rağmen diz çökmedi. Ancak israilin, MOSSAD'ın putu yıkıldı. Amerika ve işbirlikçilerin İkiyüzlülükleri deşifre oldu. Tüm uluslararası sistem fikren, ruhen, ahlaken ve fiilen çöktü. Bundan sonra asla mevcut haline devam edemezler. Sözde dünya barışını sağlamak için kurulmuş olan Birleşmiş Milletler bugün karar alamaz, aldığı kararlar da pratiği olmayan bir sisteme dönüştü. Bu haliyle dünya asla bu sistemle devam etmeyecektir. Bundan sonra tarih 7 Ekim öncesi ve sonrası olarak anılacaktır. 7 Ekim'den sonra Gazze'nin karşısında duran, israilin yanında duranlar bir bir yok olacak ve tarih de buna şahit olacaktır.” şeklinde konuştu.

“Gazzelilerin değil tüm insanlığın imtihanıdır”

Dünya devletlerine çağrıda bulunan Üçgül, “Gazze'de 15 aydan fazladır devam eden zulme karşı insanlık suskun ve seyirci… Siyonist şer ittifakı bebek, çocuk, kadın, yaşlı ve sivil insanları fark gözetmeksizin soykırıma devam ediyor. Gazze'de yaşanan zulüm ile bir halk dünyanın gözü önünde yok edilmektedir. Bu, sadece Gazzelilerin imtihanı değil tüm insanlığın imtihanıdır. Maalesef İslam âlemi bu imtihanda sınavı geçemedi. Her saat, gün ve hafta olduğu gibi bu saat, bugün ve bu hafta da sesleniyoruz: Ey dünya devletleri ve Müslüman liderler, korkmayın, çekinmeyin halklarınız gibi cesur, kararlı ve devamlı olun! Eğer Gazze'de yaşanan vahşet ve soykırıma sessiz kalınırsa siyonist işgal gün be gün yayılmaya devam edecek ve gün gelecek sınırlarımıza kadar dayanacak. Devlet liderleri başta olmak üzere uluslararası aktörler, devletler ve halklar, siyonist işgale karşı izzet, şeref ve cesaretle mücadele etmekle mükelleftir. Sorumluluklarımızı yerine getirmemenin bedeli elbette ağır olacaktır.  İstikbal ve istiklalimiz için siyonist zulme dur demek ile zillet, kölelik ve korkaklığı tercihe sıkışmış bulunmaktayız. Üçüncü bir yol yok.“ ifadelerini kullandı.

“Safımız net, duruşumuz dik ve mücadelemiz çetindir”

Devletleri halk gibi cesur olmaya davet eden Üçgül, “Kudüs, Aksa ve Gazze meselesinde tarafsız kalan bertaraf olacaktır. Halklar olarak kararlıyız, HÜD PAR olarak kararlıyız. Allah’ın izniyle, Müslümanların kararlılığıyla ve mücahitlerin destansı cihatlarıyla bu zulüm bitecek. Safımız net, duruşumuz dik ve mücadelemiz çetindir.  Devletleri, halkları gibi cesur olmaya davet ediyoruz. İslam coğrafyasında yaşanan bunca fitne, fesat, ayrılık, tefrika, tekfircilik, mezhepçilik, ırkçılık, cahiliye adetlerini yerle bir edecek büyük bir vaka yaşanmaktadır. Bu vaka Gazze’dir, bu hakikat Kudüs'tür, bu realite Filistin'in her bir karış toprağıdır, kulakları sağır eden ve vicdanlı herkesi harekete geçirmeye çağıran bu feryat, mazlumların feryadıdır. Aksa Tufanı, yalan, zulüm ve vahşetle dolu bir dönemin kapanmasına ve doğru, mücadele ve izzetle dolacak başka bir dönemin açılmasına kapı aralamıştır.” ifadelerine yer verdi.

“Müslüman ülkeler, siyonist işgal rejiminin yayılmacı politikalarına karşı önlem almak zorundadır”

Son olarak İslam ülkelerinin siyonistlerin yayılmacı politikalarına karşı önlem alması gerektiğini belirten Üçgül “İttifak, vahdet ve ittihat için somut adımların atılması gerekmektedir. Türkiye başta olmak üzere, 57 İslam ülkesi, siyonist işgalin Gazze ile sınırlı kalmadığını görmektedir. Gazze soykırımı, Lübnan’a saldırılar ve Suriye'nin yavaş yavaş ve gerekçesiz bir şekilde işgal edilmesi karşısında somut ve caydırıcı adımların atılması gerekmektedir. Müslüman ülkeler, siyonist işgal rejiminin yayılmacı politikalarına karşı önlem almak zorundadır. Aralarındaki ihtilafları bir kenara bırakıp bölgesel ittifaklar kurmalıdır. Selam olsun doktor el-Hussam’a ve doktor Feda el-Kuraşlı’ya. Selam olsun hidayete tabii olanlara! Ve selam siz kıymetli Bingöl halkının üzerine olsun!” dedi.

Program yapılan dua ile sona erdi. (İLKHA)

Ülke genelinde sağanak yağış ve toz taşınımı bekleniyor

Rusya'dan Almanya'ya Taurus seyir füzeleri uyarısı 

BM'den işgal rejiminin Gazze saldırılarına sert tepki

Arazöz ile otomobil çarpıştı: 1 ölü, 1 yaralı

UNRWA: Gazze'deki halk açlığa maruz bırakılıyor

Van'da feci kaza: 3 ölü, 2 yaralı

Meteorolojiden toz taşınımı uyarısı

Prematüre doğan bebek ambulans helikopterle Van’a sevk edildi

Ağrı'da yüzlerce çiftçiye tohum desteği

Dışişleri Bakanı Fidan, HAMAS heyeti ile görüştü

Rusya Donetsk’ta ilerliyor

Hindistan'da 4 katlı bina çöktü: 4 ölü

Avrupa'da şap hastalığı alarmı

Erkenek Tüneli'nde kömür yüklü tır'da yangın: 1 kişi hastaneye kaldırıldı

Horoz dövüşü alanına silahlı saldırı: 12 ölü

Rusya ile Ukrayna arasında esir takası

Yeni Yüzyıl Partisi Hızla Yükseliyor: İl Başkanları Toplantısında Birlik Mesajı

Filipinler’de 5,9 büyüklüğünde deprem

Siyonist işgalciler yine sivillere saldırdı: 7 şehit, çok sayıda yaralı

Çığ altında kalan 1 kişi öldü

Midibüs ile otomobil çarpıştı: 12 yaralı

Rusya tüm askeri operasyonları durdurdu

Avustralya kıyılarını dev dalgalar vurdu: 5 ölü, 2 kayıp

Gazze'deki soykırım Malatya'da protesto edildi

Çin uzaya 6 uydu gönderdi

Boykotlu işletme önünde Gazze protestosu: "Yemezsen ölmezsin, yersen ölürler"

Ticari araç ile otomobil çarpıştı: 5 yaralı

Batman'dan direniş çağrısı: Gazze için ayağa kalk!

İngiltere'de uzun süreli yağış uyarısı

Çorlu'da uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ