• BIST 100

    14183,40%-0,38
  • DOLAR

    42,88% 0,13
  • EURO

    50,49% -0,18
  • GRAM ALTIN

    6251,62% 1,32
  • Ç. ALTIN

    10086,69% 1,00

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Gülsever: Belediyenin yaptığı hizmet değil, ifsat çalışmasıdır

28 Aralık 2025, Pazar 11:11
28 Aralık 2025, Pazar 11:11
HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Gülsever: Belediyenin yaptığı hizmet değil, ifsat çalışmasıdır
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin yol, su ve altyapı hizmeti bekleyen kırsal mahallelerde yürüttüğü toplumsal cinsiyet eşitliği faaliyetlerini eleştiren HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Zeynulabidin Gülsever, bunun hizmet değil ifsat çalışması olduğunu s

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Çüngüş ilçesine bağlı kırsal Elmadere Mahallesinde geçtiğimiz hafta "Toplumsal cinsiyet eşitliği" adı altında birtakım çalışmalar yürütmüştü.

Kısa süre önce yol, su, altyapı gibi temel sorunlarla gündeme gelen Elmadere Mahallesi'nde belediyenin "Toplumsal cinsiyet eşitliği" çalışmasına tepki gösteren HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Zeynulabidin Gülsever, belediyenin asli görevlerini yerine getirmesi hususunda çağrıda bulundu.

"Büyükşehir Belediyesi asli görevlerini terk edip ifsat çalışmasına başlamış"

Kısa süre önce Çüngüş ilçesine gidip halkın sorunlarını birebir görüp şahit olduklarını ifade eden Gülsever, "Çüngüş'ümüz maalesef kaderine terk edilmiş minik bir ilçedir. Çüngüş, gelişmiyor, geliştirilmiyor. Bununla ilgili katkı sunan da yok. Biz orada açıklamalar yaptık. Çüngüş'ün ciddi sorunları var, yol sorunu var. Çüngüş 3 ile komşu olan ve yol açılırsa 3 ille irtibatı kurulacak bir ilçeyken maalesef mevcut iktidar ve yerel yönetimler sahip çıkmıyor. Şimdi buna binaen biz köyleri tek tek gezdik. Köylerin sorunlarını yakından izledik." dedi.

Son günlerde gündeme gelen Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin hizmet götürmek yerine farklı faaliyetlerde bulunduğu kırsal Elmadere Mahallesi ile ilgili konuşan Gülsever, "Elmadere birtakım sorunlarla iç içe yaşayan bir köy. Bu köylerin yol, su, kanalizasyon sorunu varken Büyükşehir Belediyesi'nin asli görevi bunları yerine getirmek, gidermek, bu sorunların üstüne gitmektir ama maalesef Büyükşehir Belediyesi asli görevlerini terk edip ifsat çalışmasına başlamış. Gittiği mahalle ve köylerde toplumsal cinsiyet eşitliği adı altında kadınlarımızı topluyor, ifsat çalışmalarını yürütüyor." ifadelerini kullandı.

"Bu milletin diniyle, örfüyle, gelenekleriyle uğraşmayı bırakın"

Konuşmasının devamında Gülsever, şu ifadelere yer verdi:

"Şimdi bu çalışmaların neye hizmet ettiğini bir soralım. O köyde yol yok, içme suyu yok, kanalizasyon yok… Sen bunu yapmıyorsun ama geleneksel, dindar, örfüne bağlı kadınlarımızı örfünden, dininden, geleneğinden uzaklaştırmak için çalışmalar yürütüyorsun. Bu kabul edilebilir bir durum değildir. Biz buna karşı çıkıyoruz. Büyükşehir Belediyesi'ne de asli işlerine dönmesini istiyoruz. Bırakın artık, düşün bu milletin yakasından. Bu milletin diniyle, örfüyle, gelenekleriyle uğraşmayı bırakın. Bu millet dinine, diyanetine, devletine, milletine, her şeyine sahip bir millettir. Bu milleti ifsat çalışmalarıyla bozup LGBT gibi unsurlara alet etmeye, aile yapısını bozup 'eşinden bir haksızlık görsen boşanmak için biz varız' diyerek arkasına geçmek, o kadınları kocalarına, ailelerine karşı başkaldırıya davet etmek kadın hakları savunuculuğu değildir. Bu tamamen toplumun dinamiklerine dinamit yerleştirmektir ve maalesef Büyükşehir Belediyesi merkezde ve diğer ilçelerimizde bunları yapıyor."

Gülsever, "Parklara kadın heykeli dikmekle hizmet olunmaz. Diyarbakır'ın trafik sorunu var, altyapı sorunu var. Her yağmur yağdığında Diyarbakır sular altında kalıyor. Diyarbakır'a yapılacak hizmetlerden bin tanesini buradan sayabilirim. Bu bin tanesinin yüzde doksanı büyükşehir belediyesini ilgilendiriyor. Diğer geri kalan kısımlar da mevcut iktidardır ki merkezi iktidar da yapmıyor. İki taraf da bu halka, millete, Diyarbakır'a, bu sahipsiz memlekete sahip çıkmıyor. Biz bu memleketin sesi olarak bunu dile getiriyoruz ve diyoruz ki kendi asli vazifelerinize dönün." şeklinde konuştu.

"O iğrenç kültürü Kürt milletine dayatmak tamamen bir projedir, ifsat çalışmasıdır"

Yürütülen söz konusu faaliyetin art niyet barındırdığının altını çizen Gülsever, "Niyet üzüm yemek midir yoksa bağcıyı dövmek midir? Biz bu niyete, niyetlerinin halis olduğuna, kadın haklarıyla ilgili yaptıkları çalışma olduğuna inanmıyoruz. Cinsiyet eşitliği isminden de anlaşıldığı üzere bu sadece kadın erkek üzerinde oynanan bir oyun değildir. Belki halkımız, o topladıkları kadınlar ne yapılmak istendiğini bilmiyor ama biz biliyoruz." diye belirtti.

Gülsever, "Kadın sırtında su taşıyor, çocuğunu hastaneye götüremiyor, belki çocuğuna verecek mama bulamıyorken su, yol, kanalizasyonun olmadığı köyde eşitlikten ya da kadın haklarından bahsetmen tamamen niyetin iyi olmadığının göstergesidir. Belediyeler, halka hizmet içindir. Ana işleri yol, su, trafik, temizlik işleridir. Bu işleri yapmazken bu milletin kültüründen tamamen uzak, Avrupa'nın dahi artık kapısını kapattığı o iğrenç kültürü tekrar memleketimize, Kürt milletine dayatmak tamamen bir projedir, ifsat çalışmasıdır." ifadelerine yer verdi. (İLKHA)

Bitlis’te kar engeli aşıldı: 7 aylık bebek hastaneye ulaştırıldı

Batman'da mahalle sakinlerinden yol tepkisi: Altyapı sonrası yollarımız unutuldu

Han Yunus’ta çadırlar fırtına ve deniz suyuyla yerinden söküldü

STK'lar Sudan için seferber oldu

HAMAS: Somaliland adımı tehlikeli ve meşruiyet arayışıdır

Kosova, sandık başında

Gümrüklerden zehir satıcılarına ağır darbe

İlk kura yarın çekilecek: 500 bin sosyal konutta süreç başlıyor

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Gülsever: Belediyenin yaptığı hizmet değil, ifsat çalışmasıdır

Van ve Hakkari’de 591 yerleşim yeri ulaşıma kapandı

Eylül 2025: Filistin'i tanıma dalgası, diplomatik zirveler ve Türkiye'de anayasa ile iç politika gündemi

OSB’ler için 2026 yılı elektrik dağıtım bedelleri belirlendi

BESO'dan dijital ticaret hamlesi: "Esnaf72.com" lansmanı yapılacak

Bitlis’te hayat durdu, kırsal alanlarla iletişim kesildi

Nijerya’da mayın patlaması: 9 ölü

Alkollü sürücü zincirleme kazaya neden oldu: 4 yaralı

Meteoroloji’den kuvvetli yağış, rüzgâr ve don uyarısı

Ankara'da suç örgütüne operasyon; 16 gözaltı

Memur ve emekli zammı 5 Ocak'ta belli olacak

Plastik poşet fiyatına zam  

Ankara’da Uluslararası Kardeşlik ve Dayanışma Gecesi düzenlendi

Siirt’te hasta çocuk ambulansla hastaneye ulaştırıldı

Vicdan Gemisi belgesel oldu: Galası siyasiler ve STK temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşti

Kanada'dan Ukrayna’ya 2,5 milyar dolarlık ek yardım

Esenyurt'ta servis aracı şarampole yuvarlandı: 5 ölü, 6 yaralı

BMGK "Somaliland" gündemiyle acil toplanacak

Hafif ticari araç şarampole yuvarlandı; 1'i ağır 2 kişi yaralandı

Vietnam’da yolcu otobüsü devrildi: 9 ölü, 9 yaralı

Endonezya'da tur teknesi battı: Kayıp 4 kişiyi arama çalışmaları sürüyor

ABD’de adliye binasında silahlı saldırı: 1 ölü, 3 yaralı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Bitlis’te kar engeli aşıldı: 7 aylık bebek hastaneye ulaştırıldı

Batman'da mahalle sakinlerinden yol tepkisi: Altyapı sonrası yollarımız unutuldu

Han Yunus’ta çadırlar fırtına ve deniz suyuyla yerinden söküldü

STK'lar Sudan için seferber oldu

HAMAS: Somaliland adımı tehlikeli ve meşruiyet arayışıdır

Kosova, sandık başında

Gümrüklerden zehir satıcılarına ağır darbe