• BIST 100

    15703,40%-1,93
  • DOLAR

    44,06% 0,17
  • EURO

    51,19% 0,04
  • GRAM ALTIN

    7301,06% 1,68
  • Ç. ALTIN

    11854,23% 0,00

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Gülsever: Mervani Camii üzerine eğlence merkezi yapılması kabul edilemez!

17 Nisan 2025, Perşembe 20:34
17 Nisan 2025, Perşembe 20:34
HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Gülsever: Mervani Camii üzerine eğlence merkezi yapılması kabul edilemez!
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Tarihi Dağkapı Burcu’nda bulunan Mervani Camii ve sahabe mezarlarının yer aldığı alanın kafe-restoran tarzı ticari faaliyete açılması girişimine, HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanlığı'ndan tepki geldi.

Beraberindeki heyetle birlikte alanda incelemelerde bulunan HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Zeynul Abidin Gülsever, yetkililere çağrıda bulunarak. "Bu büyük bir fecaattir, derhal bu yanlıştan dönülmelidir." dedi.

Sur halkının şikâyeti üzerine bölgeyi ziyaret ettiklerini belirten Gülsever, "Altında Mervani Camii, onun altında ise Sahabe-i Kiram’ın kabri bulunan bu mekânda eğlence merkezi ya da içkili bir işletme açılması ihtimali asla kabul edilemez. Bu mekân İslam beldesidir, inanç ve tarih mirasıdır." dedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından özel bir şirkete kiralanan alanın, daha önce bakan yardımcısının ziyaretinde dini ve tarihi hassasiyetler gerekçesiyle korunacağı bildirilmişti. Ancak sonrasında Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğü eliyle ticari kullanıma açılması için girişimlerde bulunulduğu öğrenildi.

HÜDA PAR İl Başkanlığı, yetkililere ve idarecilere çağrıda bulunarak, söz konusu yerin bir inanç turizmi alanına dönüştürülmesi gerektiğini vurguladı. Gülsever, "Biz bu işin takipçisi olacağız, halkımızın yanında duracağız," diyerek konunun kapanmasına izin vermeyeceklerini belirtti.

Diyarbakır halkı da tarihi ve manevi değerlere sahip çıkılması için yetkililere duyarlılık çağrısında bulunuyor.

“HÜDA PAR olarak bu işin takipçisi olacağız ve halkımızın yanında duracağız”

Sur halkının şikâyeti üzerine bölgeyi ziyaret ettiklerini belirten Gülsever yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Sur halkımızın şikâyeti üzerine şu anda burada bulunmaktayız. Bulunduğumuz bu alanın, Kültür Bakanlığı tarafından bir şirkete kiralandığı ve buranın eğlence merkezine dönüştürüleceği bilgisi tarafımıza ulaşmıştır. Bu burcun altında Mervani Camii, onun da altında Sahabe-i Kiram’ın kabri bulunmaktadır. Eğer bu iddialar doğruysa, bu bir fecaattir ve bu yanlıştan derhal dönülmelidir.

Diyarbakır surlarının çevrelediği bu sahada bine aşkın sahabe medfundur. Miladi 639 yılında fethedilerek İslam beldesi haline gelen Diyarbakır, o günden bu yana bu kimliğini korumuştur.

Şimdi burada bir kafe, restoran veya eğlence mekânı açılacaksa — ki ihtimal dâhilindedir — bu kabul edilemez bir durumdur. İçkili bir yer açılması ya da başka tür bir eğlence merkezi oluşturulması, halkımızın inanç değerlerine büyük bir saygısızlık olur.

Halkımız bize şikâyetlerini iletti, biz de bu şikâyetleri dikkate alarak buraya geldik ve gördük ki bu durum kesinlikle kabul edilemez. Buradan Diyarbakır’ın idarecilerine ve Kültür Bakanlığı’na sesleniyoruz: Derhal bu yanlıştan vazgeçilmeli ve bu mekân, inanç turizmine kazandırılmalıdır. Biz HÜDA PAR olarak bu işin takipçisi olacağız ve halkımızın yanında duracağız.”

Gülsever ayrıca, söz konusu bölgenin tarihi ve manevi dokusunun korunarak geleceğe aktarılması gerektiğini vurguladı. (İLKHA)

Ömer Faruk SEYHAN

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Malatya'da 78 yaşındaki adam evinde ölü bulundu

Malatya'da imam hatip okullarından teravih buluşması

Batman Petrol Gazetesi 23. Yayın Yılını Kutluyor

Afganistan Savunma Bakanı: Savaş ve barış Pakistan'a bağlı

ABD'nin İran'a yönelik raporu sızdı(rıldı): Saldırılar İran rejimini deviremez

Muş'ta İslam coğrafyasına yönelik saldırılara tepki: Bu saldırılar karşı çıkılmadıkça devam edecektir

İran, Tahran'da rafineriye saldırıya karşılık Hayfa'daki rafineriyi vurdu

ABD'de etkili olan fırtına nedeniyle 4 ölü, 12 yaralı

Ağrı’da kar geçit vermedi, vatandaşlar köy yolundan geri döndü

Kayseri'de uyuşturucu operasyonu: 1gözaltı

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu, Ankara’da STK temsilcileriyle iftar programında buluştu

İran Kızılayı: ABD ve israil saldırılarında 6 binden fazla sivil bina zarar gördü

ABD'den siyonist rejime yeni silah satışı: ABD yönetimi “acil durum” yetkisiyle onayladı

Rusya füze ve İHA'lar ile Ukrayna'yı vurdu: 7 ölü

Erdemci: Siyonist işgal ve ABD destekli saldırılarda en büyük bedeli çocuklar ödüyor

Gaziantep'te 179 tarihi sikke ele geçirildi: 1 gözaltı

Çanakkale açıklarında 39 düzensiz göçmen yakalandı

Pakistan'da bombalı saldırı: 2 ölü, 31 yaralı

Hatay'da tarihi eser kaçakçılığı operasyonu: 1 gözaltı

Gazprom: Avrupa'da kışa hazırlık için depolanan gaz tükendi

İran, Basra Körfezi’nde ABD’ye ait petrol tankerini vurdu

Siyonist işgalcilerin Lübnan'a saldırılarında şehit sayısı 294'e yükseldi

Ters dönen araçta burnu dahi kanamadan kurtuldu

Mersin'de Gazze’de devam eden siyonist vahşete ve bölgede tırmanan gerilime tepki

Gaziantep'te araçtan kavga için inen 3 şahsa 540 bin lira ceza

Kenya'da sel felaketi: 23 ölü

Şırnak'ta lapa lapa kar yağdı

İran Dışişleri Bakanı Arakçi: ABD, sivillerin su kaynağını vurdu

Antalya’da Peygamber Sevdalıları’ndan İran’a yönelik saldırılara tepki

Ordu'da feci kaza: 2 ölü, 2 yaralı

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Malatya'da 78 yaşındaki adam evinde ölü bulundu

Malatya'da imam hatip okullarından teravih buluşması

Batman Petrol Gazetesi 23. Yayın Yılını Kutluyor

Afganistan Savunma Bakanı: Savaş ve barış Pakistan'a bağlı

ABD'nin İran'a yönelik raporu sızdı(rıldı): Saldırılar İran rejimini deviremez

Muş'ta İslam coğrafyasına yönelik saldırılara tepki: Bu saldırılar karşı çıkılmadıkça devam edecektir

İran, Tahran'da rafineriye saldırıya karşılık Hayfa'daki rafineriyi vurdu