• BIST 100

    9486,56%0,12
  • DOLAR

    39,20% -0,11
  • EURO

    44,64% -0,54
  • GRAM ALTIN

    4175,09% -1,44
  • Ç. ALTIN

    6833,74% 0,00

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanlığı ve Kadın Kolları'ndan Ramazan ayı tebrik mesajı

GÜNDEM 28.02.2025 18:21:40 0
HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanlığı ve Kadın Kolları

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Zeynul Abidin Gülsever ve İl Kadın Kolları Başkanı İpek Baz, Ramazan ayı münasebetiyle yayımladıkları mesajda Diyarbakırlıların ve tüm Müslümanların ibadetlerinin kabul olması temennisinde bulundu.

Ramazan ayı münasebetiyle bir mesaj yayımlayan HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Zeynul Abidin Gülsever, başta Gazze olmak üzere tüm ümmet coğrafyası içerisinde ezilen müminlere dua edilmesinin unutulmaması çağrısında bulundu.

Gülsever, yayımladığı mesajda şunları kaydetti:

"Bu akşam kılacağımız teravihler, kalkacağımız sahurla Ramazan'a giriş yapacağız inşaallah. Bizleri Ramazan-ı Şerif'e kavuşturan Allah'a hamdolsun. Değerli Diyarbakırlı hemşerilerim! Bu ayı hep beraber, kardeşçe, hoşgörü içerisinde, geçirmeyi temenni ediyoruz. Bu ay rahmet ve mağfiret ayıdır. Bu ayda yapacağımız ibadetleri bu ayda vereceğimiz sadakaları ve edeceğimiz duaların kabul olmasını diliyorum.

Kardeşlerim! Diyarbakırlılar olarak başta Gazze olmak üzere tüm ümmet coğrafyası içerisinde ezilen çilekeş müminlere dua etmeyi de unutmayacağız. Bin aydan hayırlı olan Kadir Gecesi'ni ihya etmeyi, bu ayda inen Kur'an Kerim'i tilavet edip hayatımıza nakış etmeyi de unutmayacağız inşaallah.

Rabbim bize bayram namazını kılıp hür olmuş bir şekilde bayramlaşmayı da nasip etsin. Bu vesileyle Ramazan-ı Şerif'te yapacağınız ibadetleri Rabbim dergâhı izzetinde kabul buyursun."

Ramazan ayı münasebetiyle bir tebrik mesajı da HÜDA PAR Diyarbakır Kadın Kolları Başkanı İpek Baz'dan geldi

Ramazan ayı münasebetiyle tebrik mesajı paylaşan HÜDA PAR Diyarbakır Kadın Kolları Başkanı İpek Baz, "Bu mübarek ayın, tüm İslam âlemine barış, huzur ve bereket getirmesini, dualarımızın kabul olmasını Yüce Rabbimizden niyaz ediyoruz. Hepimizin Ramazan-ı Şerif'i mübarek olsun!" dedi.

Mesajında Ramazan ayının; sabrın, şükrün ve ihlasın doruğa ulaştığı, kalplerin yumuşadığı ve duaların kabul olduğu bir ay olduğunu hatırlatan Baz, bu mübarek ayı en güzel şekilde değerlendirebilmek için bazı tavsiyelerde bulundu.

"Ramazan'ın ruhunu en güzel şekilde yaşayıp yaşatalım"

Yayımlanan mesajda HÜDA PAR Diyarbakır Kadın Kolları Başkanı İpek Baz, Ramazan ayı tavsiyelerinin de yer aldığı açıklamasında şunları kaydetti:

"Ramazan-ı Şerif'in rahmet, mağfiret ve bereket iklimine bir kez daha kavuşmanın huzurunu yaşıyoruz. Ramazan, sadece oruçla açlığı hissettiğimiz bir ay değil; ruhumuzu arındırdığımız, nefsimizi terbiye ettiğimiz, yardımlaşma ve dayanışmayı artırdığımız mübarek bir zaman dilimidir.

Bu mübarek ay, kadınlar olarak hem kendimizi manevi anlamda geliştirmemiz hem de ailemiz ve çevremiz için daha faydalı bireyler olmamız adına büyük bir fırsattır. Ramazan, sabrın, şükrün ve ihlasın doruğa ulaştığı, kalplerin yumuşadığı ve duaların kabul olduğu bir aydır. Bu fırsatı en güzel şekilde değerlendirmek için:

Oruçlarımızı sadece aç kalmak olarak görmeyelim, dilimizi gıybetten, gözümüzü haramdan, kalbimizi kin ve nefretten arındıralım.

Kur'an-ı Kerim'le bağımızı güçlendirelim, bu ayın en büyük nimetlerinden biri de Allah'ın kelamına daha fazla yönelmektir.

Sadaka ve infakı artırarak ihtiyaç sahiplerini sevindirelim, Peygamber Efendimiz (Sallallahu Aleyhi Vesellem) Ramazan'da en cömert haline bürünmüştür, bizler de ona uyalım.

Ailemizle ve çocuklarımızla manevi atmosferi paylaşalım, bu mübarek günleri ibadet, dua ve güzel ahlakla değerlendirelim.

Ramazan'ın ruhunu en güzel şekilde yaşayıp yaşatalım, çünkü bu ay sadece açlığa değil, kalbe ve ruha da hitap eden bir aydır.

Bu mübarek ayın, tüm İslam âlemine barış, huzur ve bereket getirmesini, dualarımızın kabul olmasını Yüce Rabbimizden niyaz ediyoruz. Hepimizin Ramazan-ı Şerif'i mübarek olsun!" (İLKHA)

Adana'da ağaçlık alanda yangın

Ankara'da "15. Geleneksel Ümmet Bayramlaşması" gerçekleştirildi

Gazze'de yeni bir katliam: En az 15 şehit, 50'den fazla yaralı

Diyarbakır'daki yangın faciasında gözaltı sayısı 5'e yükseldi

Bayramın ilk gününde 692 trafik kazası: 7 kişi hayatını kaybetti, 1128 kişi yaralandı

Otomobil şarampole yuvarlandı: 5 yaralı

Şanlıurfa'da silahlı kavga: 1 ölü

Çocuk kavgası taşlı, sopalı çatışmaya dönüştü: 5 yaralı

Bingöl'de uyuşturucu satıcısı yakalandı

Bayramda gezmek yerine sınava hazırlanmayı tercih ettiler

Umut Kervanı, Bursa’da kurban bağışlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor

Hacılar, teşrik günlerinin ilkinde cemreleri taşladı

BM: israil, uluslararası gazetecilerin Gazze'ye girişini engelleyerek gerçeklerin üzerini örtüyor

AB'den siyonist rejime kısmi yaptırım sinyali

Madleen gemisi bugün Gazze'ye ulaşacak

UNICEF'ten acil çağrı: Gazze'de çocuklar yok ediliyor, derhal ateşkes ilan edilmeli

BM: "Gazze İnsani Vakfı" yardımları savaş aracı olarak kullanıyor

Sivas'ta KKKA nedeniyle ölenlerin sayısı 6'ya yükseldi

Yahudiler ekini ve nesli ifsad etmeyi sürdürüyor

Kurbanlık hayvanların derisini satmak caiz mi?

Han Yunus ve Refah'ta bu sabah 17 şehit

İşgalcinin yeni oyunu: Gazze'de yerel çetelerle direnişi parçalama taktikleri

Gazze'de adım adım işgal: Kuzeyde zorunlu göç emri

Meteorolojiden 10 kente sağanak uyarısı

Uluslararası Çalışma Örgütü'nden tarihi karar: Filistin'e "gözlemci devlet" statüsü verildi

Ebu Ubeyde: Daha fazla tabut karşılamaya hazırlanın

Gazze'de direniş: Siyonist rejim 4 askerinin öldürüldüğünü, 17'sinin yaralandığını kabul etti

Siyonist rejim El-Cezire'nin Ramallah bürosunu kapattı

Kurban Bayramı'nda katliam: Siyonist rejim Gazze'de 31 Filistinliyi şehit etti

Otomobil uçuruma yuvarlandı: 4 yaralı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ