• BIST 100

    11007,37%0,81
  • DOLAR

    42,52% 0,07
  • EURO

    49,55% -0,06
  • GRAM ALTIN

    5743,85% -0,15
  • Ç. ALTIN

    9322,75% 0,27

HÜDA PAR Elazığ İl Teşkilatı mahalle muhtarları ve esnafla bir araya geldi

11 Temmuz 2025, Cuma 17:53
11 Temmuz 2025, Cuma 17:53
HÜDA PAR Elazığ İl Teşkilatı mahalle muhtarları ve esnafla bir araya geldi
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Elazığ'da saha çalışmalarını sürdüren HÜDA PAR Elazığ İl Başkanı Metin Suiçer ve İl Yönetim Kurulu Üyeleri, mahalle muhtarları ve yerel esnafla bir araya geldi.

Gerçekleştirilen temaslarda, ülke gündeminde tartışma konusu olan başlıklar masaya yatırıldı. Ziyaretlerin merkezinde ise yeni anayasa ihtiyacı ve kamuoyuna "çevreci düzenleme" olarak sunulan "İklim Değişikliği Yasası" yer aldı.

Ziyaretlerde yapılan değerlendirmelerde, mevcut anayasanın 1982 ruhunu hâlâ taşıdığı ve halkın taleplerine karşılık veremediği açıkça ifade edildi.

HÜDA PAR heyeti, darbe dönemlerinin vesayetçi anlayışını barındıran bu metnin Türkiye'nin önünde bir engel olmaya devam ettiğini vurguladı. Parti, halkın değerlerini esas alan, sivil, kuşatıcı ve insan onurunu merkeze alan bir anayasanın artık kaçınılmaz olduğunu belirtti.

Öte yandan, hükümet tarafından "çevreyi koruma" iddiasıyla gündeme getirilen "İklim Değişikliği Yasası" da sert eleştiri konusu oldu.

Söz konusu düzenlemenin kağıt üzerinde çevreci bir çerçeve sunsa da, içerdiği hükümlerle yerli üreticiyi, küçük işletmeleri ve çiftçiyi ciddi anlamda zora soktuğuna dikkat çekildi.

Enerji maliyetlerini yükselten, üretimi sekteye uğratan ve dolaylı vergilerle halkın sırtına yeni yükler bindiren bu yasa, HÜDA PAR tarafından "küresel dayatmaların bir uzantısı" olarak nitelendirildi.

İl Başkanı Metin Suiçer yaptığı açıklamada, "Çevreyi gerçekten korumak istiyorsanız, önce bu ülkenin insanına zarar vermeyeceksiniz. Yasaya baktığınızda, sözde çevreci ama gerçekte halkı tüketiciye dönüştüren bir düzenlemeyle karşı karşıyayız. Yerli işletmeyi, çiftçiyi, üreticiyi cezalandıran hiçbir yasaya onay veremeyiz," ifadelerini kullandı.

Meclis'e sunulan kanun tekliflerinin ise halkın refahını önceleyen, aile kurumunu güçlendiren ve adaletin tesisi yönünde atılmış somut adımlar olduğu belirtildi. Gençlerin geleceğe umutla bakabilmesi, ekonomik üretimin yeniden canlandırılması ve sosyal yapının korunması hedefleniyor.

Ziyaretler boyunca mahallelerin sorunları, vatandaşın beklentileri ve yerel işletmelerin yaşadığı ekonomik zorluklar da doğrudan dinlenerek not edildi.

HÜDA PAR Elazığ İl Teşkilatı, bu temasların bir seçim yatırımı değil, kalıcı bir sorumluluk anlayışının sonucu olduğunun altını çizdi.

Saha ziyaretlerinin ardından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Elazığ'ın sesi olmaya, halkımızla birlikte yürümeye ve milletimizin değerlerini savunmaya devam edeceğiz. Bu ülke, masa başında yazılan değil, sokakta konuşulan gerçeklerle ayağa kalkar." (İLKHA)

Zonguldak’ta uyuşturucu operasyonu: 3 şüpheli tutuklandı

Yaya üst geçidinin merdivenlerine çarpan otomobil alev aldı: 4 yaralı

Eşsiz manzarasıyla sisler içinde İshak Paşa Sarayı

Muğla’da şap hastalığı tespit edilen 11 mahalle karantinaya alındı

Suriye: israil işgali bitmeden uzlaşma olmayacak

Başakşehir'de boykot nöbeti: İşgal destekçisi firmaların kapatılması talebi

HÜDA PAR Milletvekili Dinç: Her şeyi madde üzerinde inşa ederseniz nesil madde bağımlısı olur

HÜDA PAR'dan "Madde Bağımlılığı" paneli: Gençlik risk altında, çözüm ortak mücadelede

HÜDA PAR Diyarbakır'da "Madde Bağımlılığı" paneli gerçekleştirildi

Van'da 4,6 büyüklüğünde deprem

Gazze'de alıkonulan 5 Filistinli esir serbest bırakıldı

BM'den Benin'deki darbe girişimine kınama

Osmaniye'de yolcu otobüsü devrildi: 3 yaralı

Rusya Ukrayna'ya ait enerji tesisini bombaladı

Türkiye-Macaristan Ortak İstişare Mekanizması’nın ilk toplantısı yarın İstanbul’da yapılacak

Çin ve Rusya'dan ortak füze tatbikatı

Bingöl'de iki otomobil çarpıştı: 6 yaralı

Define arandığı iddia edilen ve bir kişinin öldüğü mağara tüneli kapatıldı

Çin yeni bir internet uydu grubunu uzaya gönderdi

Benin yönetimi darbe girişiminin başarısızlığa uğratıldığını açıkladı

İzmir'de 3,5 büyüklüğünde deprem

Yeni haftada hava durumu nasıl olacak?

Dünya Gıda Programı'ndan Kamerun için "açlık felaketi" uyarısı

Umut Kervanı, bu kış da Siverek’te yüzlerce minik yüreği ısıttı     

Donbass ve Ukrayna'daki 2 yerleşimde kontrol Rusya'ya geçti

Meksika'da polis karakoluna saldırı: 5 ölü, 4 yaralı

Batman’da bir evde çıkan yangın mahalleli tarafından söndürüldü

Hong Kong halkı sandık başına gitti

İşgal rejimi 3 yaşındaki bebeği katletti

Hawaii'de Kilauea Yanardağı yeniden lav püskürttü

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Zonguldak’ta uyuşturucu operasyonu: 3 şüpheli tutuklandı

Yaya üst geçidinin merdivenlerine çarpan otomobil alev aldı: 4 yaralı

Eşsiz manzarasıyla sisler içinde İshak Paşa Sarayı

Muğla’da şap hastalığı tespit edilen 11 mahalle karantinaya alındı

Suriye: israil işgali bitmeden uzlaşma olmayacak

Başakşehir'de boykot nöbeti: İşgal destekçisi firmaların kapatılması talebi

HÜDA PAR Milletvekili Dinç: Her şeyi madde üzerinde inşa ederseniz nesil madde bağımlısı olur