• BIST 100

    9317,24%-0,84
  • DOLAR

    37,95% 0,34
  • EURO

    43,14% 0,15
  • GRAM ALTIN

    4074,57% 0,31
  • Ç. ALTIN

    6621,05% 0,78

HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Göçer: Hakkın büyüğü küçüğü yoktur

GÜNDEM 10.12.2024 17:16:47 0
HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Göçer: Hakkın büyüğü küçüğü yoktur

HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Faruk Göçer, "10 Aralık İnsan Hakları Günü" nedeniyle yayınladığı mesajda hakkın büyüklük veya küçüklüğü değil adalete uygunluğunun önemli olduğuna değindi.

Başkan Göçer dünyada adalet sağlanmadığı sürece insan haklarının korunabilmesinin mümkün olamayacağının altını çizdi.

Dünyadaki evrensel insan hakları ihlallerine dikkat çeken Göçer, başta Filistin, Gazze olmak üzere dünyanın tüm mazlum coğrafyalarında akıtılan kanların, haksız ve hukuksuz şekilde zindanlarda tutulan insanların özgürlüğüne kavuştuğu gün 10 Aralık gününün bir anlam ifade edeceğine vurgu yaptı.

"İnsanlar canice katledilmektedir"

Emperyalizmin işlediği soykırımlara değinen Göçer, "Savaşlar, işgaller ve iç çatışmalar nedeniyle insanlar yoksulluk ve açlıkla karşı karşıya kalmakta, yaşam hakları dahil insanca yaşama dair tüm hakları ciddi tehdit altında olan coğrafyalardaki zulüm ve işgal bitmedikçe insan haklarından bahsetmenin bir anlamı olmayacaktır. İnsanı yeryüzünde kendisine halife olarak seçen ve onu diğer yaratılmışlar içinde şerefli kılan Allah'tır. Allah’'n (Celle Celaluhu) insana verdiği şerefi korumak onun hilafet görevine layık olarak yaşamasını sağlamak, insan olarak hakkının tam olarak verilmesi ile mümkündür. İnancımızda kutsal sayılan ve güvence altına alınan can, mal, din, akıl ve nesil emniyeti maalesef bugün emperyalist ülkeler ve onları İslam coğrafyasındaki uzantıları tarafından hiçe sayılmakta kadın, çocuk, bebek denilmeden insanların tüm hakları gasp edilmekte hatta insanlar canice katledilmektedir." ifadelerini kullandı.

"Bütün insanlar hür ve haklar bakımından eşit doğarlar"

"İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nde göre, bütün insanların hür, haysiyet ve haklar bakımından eşit doğduğuna, akıl ve vicdana sahip olduklarına ve birbirlerine karşı kardeşlik fikri ile hareket etmesi gerektiğine değiniliyor. Söz konusu İslam coğrafyası ve mazlum coğrafyalar olduğunda maalesef insan hakları beyannamesini hazırlayanlar üç maymunu oynuyor. Durum böyleyken bugün Gazze'de kadınlar, çocuklar halen katledilirken, Lübnan'da siviller katledilirken İnsan Hakları beyannamesi bir metin olmaktan öteye gitmeyecektir. '10 Aralık Dünya Hakları Günü' ise sıradan bir gün olmanın ötesinde bir anlam ifade etmeyecektir." şeklinde konuştu.

Bu günün mazlum coğrafyalar için kurtuluşa vesile olması için temennide bulunan Göçer, " Yine Gazze'de, Lübnan'da ve tüm mazlum coğrafyalarda kadınların, çocukların ve tüm insanlığın özgürce ve insanca yaşayabileceği günlerin gelmesini Rabbimizden niyaz ediyoruz." dedi. (İLKHA)

Bakan Fidan Cezayir'e gidiyor: Enerji, savunma ve Gazze gündemde

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Şahin: Camilerin elektrik borcu ödenmeli

Şanlıurfa'nın sağlık raporu: HÜDA PAR'dan çarpıcı tespitler ve çözüm önerileri

Peygamber sevdası yarışmayla değil, kalplerde kazanıldı

EÜAŞ ve TEİAŞ'a 1036 yeni personel alımı yapılacak

Doğum yardımları mayısta başlıyor, nüfus alarm veriyor

Etna Yanardağı kül ve lav püskürttü

Kolombiya Devlet Başkanı Petro: Filistin halkı kanlı bir soykırım altında

Batman'da feci tır kazası: 1 ölü, 1 yaralı

Siyonist rejim Kudüs'ü askeri kampa çevirdi

Tacikistan'da 5,5 büyüklüğünde deprem

Kasten öldürme suçundan aranan 5 şüpheli yakalandı

Yenikapı-Hacıosman Metro Hattı'nda Taksim ve Şişhane istasyonları kapatıldı

Ankara’da kuvvetli yağış uyarısı: Sel ve doluya dikkat

Kongo Nehri’nde yanan teknede 148 kişi öldü

Narkokapan-Ankara Operasyonu: 138 şüpheli daha cezaevinde

Molla Beşir Şimşek'ten televizyon yayınlarına tepki: Toplum kültürel işgale uğruyor

Batman'daki yönetici atamalarına yargı engeli

TESK’ten çağrı: Kira stopajı kaldırılsın

İşgalci platformlardan yapay zekâlı küstah "Kudüs" paylaşımı

Tulkerem’de evler zorla boşaltılıyor, askeri üsse dönüştürülüyor

Tarsuslu miniklerden Gazze'ye yürek ısıtan destek

Siyonist rejim Gazze ve Han Yunus’u vurdu: Aralarında çocukların da olduğu çok sayıda şehit ve yaralı var

HSK'dan yargı haritasında değişiklik

Rekabet Kurulu'ndan Tofaş-Stellantis anlaşmasına onay

2025-DGUY bugün yapılıyor

Uluslararası seviyede aranan 3 kişi Türkiye'ye getirildi

Bitlis merkezli dev operasyonda 301 şüpheli gözaltına alındı

Meteorolojiden kuvvetli yağış uyarısı

Suriye Cumhurbaşkanı Şara ile Mahmud Abbas Şam'da görüştü

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ