• BIST 100

    9317,24%-0,84
  • DOLAR

    37,95% 0,34
  • EURO

    43,14% 0,15
  • GRAM ALTIN

    4074,57% 0,31
  • Ç. ALTIN

    6621,05% 0,78

HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Göçer'den "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü" mesajı

GÜNDEM 10.01.2025 14:31:53 0
HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Göçer

HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Göçer, "Özellikle Gazze'de yaşanan soykırımı dünyaya duyurmak gayretinde oldukları anda katledilen gazetecilerimizin gününü tebrik ediyorum." dedi.

HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Faruk Göçer, "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü" münasebetiyle tüm basın mensuplarının gününü tebrik etti.

Medyanın asli vazifesinin toplumun doğru haber almasını sağlamak olduğu ifade eden Göçer, sorumlu medya ve gazetecilik ahlakına şiddetle ihtiyaç duyulduğu kaydetti.

Gazeteciliğin önemine dikkat çeken Göçer, "Özellikle Gazze'de yaşanan soykırımı dünyaya duyurmak gayretinde oldukları anda katledilen gazetecilerimizin ve çeşitli yerlerinden aldıkları darbeler sonucu engelli duruma gelen dünyanın farklı ülkelerindeki sorumluluk sahibi gazetecilerimizin de gününü tebrik ediyorum." dedi

"Toplumlar medya üzerinden şekilleniyor"

Toplumlara şekil veren unsurların başında medyanın geldiğine dikkat çeken Göçer, "Böyle bir çağda kitlesel iletişim araçları hızla yenileniyor ve toplumsal etkisini artırıyor. Kitle iletişim araçları hayatımızın her alanına girmiş ve hayatımızın çok önemli bir parçası olmuş durumdadır. Medya üzerinden beslenen toplumlar, aynı zamanda medya üzerinden şekilleniyor. Medya bir taraftan toplumların yaşam ve düşüncelerini şekillendirirken, diğer taraftan toplumların hafızasını, bilincini ve yargılarını temellendiriyor. Toplumu ahlaki değerlere ve erdemli bir duruşa göre şekillendirme gayretinde olan gazetecilere bugün her zamanınkinden daha fazla ihtiyacımız var." ifadelerini kullandı.

"Dünyanın sorumlu medya ve gazetecilik ahlakına şiddetle ihtiyaç var"

Sorumluluk bilinciyle yayın yapan medyaya ihtiyaç olduğu kaydeden Göçer, "Değer yargılarının aşındığı, insanlar arasında sosyal bağların zayıfladığı, toplumlar arasındaki farklılıkların kutuplaştırıldığı ve çatıştırıldığı dünyamızda, sorumlu medya ve gazetecilik ahlakına şiddetle ihtiyacımız var. Maalesef günümüz medyası egemen güçlerin toplum mühendisliğinde kullandığı bir araca dönüşmekle birlikte, aynı zamanda maddi çıkarlar elde etmenin de güçlü bir aracı olarak kullanılmaktadır.  Bu sebeple yaşananlar, medyanın elinde bulunduğu güce/düşünceye göre ele alınmamaktadır. Çoğu zaman doğrular, gerçekler sümen altı edilmekte, oluşturulmak istenen algılar uğruna yaşananlar dezenforme edilmektedir." şeklinde konuştu.

"Özellikle yerel medyanın desteklenmesi gerekiyor"

Medyanın ekonomik olarak bağımsız olmasının habercilik anlayışında objektifliği artıracağına değinen Göçer, "Özellikle yerel medya ayakta kalma mücadelesi vermektedir. Şehrin sorunlarını dile getirme noktasında gerek ekonomik anlamda gerekse yerel yönetimler tarafından kendini baskı altında hissetmektedir. Bu durumun oluşmaması için belli bazı kriterleri yerine getiren yerel medyanın merkezi hükümet tarafından ciddi anlamda desteklenmesi ve basın yayın kuruluşlarıyla meşgul olacak kişilerin ek iş olarak değil tek iş olarak basın mensubu olmaları ve memleket meselelerine eğilmeleri sağlanmalıdır." dedi.

"İlimizde vefat eden gazetecilerin de gününü kutluyorum"

Göçer son olarak, "10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle meslek ahlakı, bilinci ve gayreti içinde çalışan ilimizde mesleklerini icra etmek için gittikleri bir kaza haberinde bir aracın kendilerine çarpması sonucu vefat eden Muhammed Abdulkadir Esen ve Umut Yakup Tanrıöver kardeşlerime de bu vesileyle bir kez daha Rabbimden rahmet diliyor, onların da günlerini tebrik ediyorum." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Arazöz ile otomobil çarpıştı: 1 ölü, 1 yaralı

UNRWA: Gazze'deki halk açlığa maruz bırakılıyor

Van'da feci kaza: 3 ölü, 2 yaralı

Meteorolojiden toz taşınımı uyarısı

Prematüre doğan bebek ambulans helikopterle Van’a sevk edildi

Ağrı'da yüzlerce çiftçiye tohum desteği

Dışişleri Bakanı Fidan, HAMAS heyeti ile görüştü

Rusya Donetsk’ta ilerliyor

Hindistan'da 4 katlı bina çöktü: 4 ölü

Avrupa'da şap hastalığı alarmı

Erkenek Tüneli'nde kömür yüklü tır'da yangın: 1 kişi hastaneye kaldırıldı

Horoz dövüşü alanına silahlı saldırı: 12 ölü

Rusya ile Ukrayna arasında esir takası

Yeni Yüzyıl Partisi Hızla Yükseliyor: İl Başkanları Toplantısında Birlik Mesajı

Filipinler’de 5,9 büyüklüğünde deprem

Siyonist işgalciler yine sivillere saldırdı: 7 şehit, çok sayıda yaralı

Çığ altında kalan 1 kişi öldü

Midibüs ile otomobil çarpıştı: 12 yaralı

Rusya tüm askeri operasyonları durdurdu

Avustralya kıyılarını dev dalgalar vurdu: 5 ölü, 2 kayıp

Gazze'deki soykırım Malatya'da protesto edildi

Çin uzaya 6 uydu gönderdi

Boykotlu işletme önünde Gazze protestosu: "Yemezsen ölmezsin, yersen ölürler"

Ticari araç ile otomobil çarpıştı: 5 yaralı

Batman'dan direniş çağrısı: Gazze için ayağa kalk!

İngiltere'de uzun süreli yağış uyarısı

Çorlu'da uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama

Kolombiya’da sarıhumma nedeniyle acil sağlık durumu ilan edildi

Peygamber Sevdalıları: Halkımızın hasretle beklediği büyük güne hazırız

Rusya, Barents Denizi İşbirliği Anlaşmas'ını feshetti

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ