GÜNDEM 20.09.2024 16:21:52 0

HÜDA PAR Genel Başkan Vekili Demir Cizre'de STK'larla buluştu, gündemi değerlendirdi

HÜDA PAR Genel Başkan Vekili Demir Cizre
Haberi Sesli Oku

HÜDA PAR Genel Başkan Vekili Şahzade Demir ve beraberindeki heyet, Memur-Sen Konfederasyonu Şırnak İl Başkanlığı tarafından düzenlenen programda STK temsilcileri ile bir araya gelerek yerel ve ülke gündemi ile ilgili bilgi alışverişinde bulundu.

Bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Şırnak'a gelen HÜDA PAR Genel Başkan Vekili ve Gaziantep Milletvekili Şahzade Demir, Memur-Sen Şırnak İl Başkanlığı misafirliğinde düzenlenen kahvaltı programına katıldı.

Programa, Memur-Sen Konfederasyonu alt sendikalarının yanı sıra Peygamber Sevdalıları, Cihannüma, Hayrat Vakfı, ÖNDER gibi STK'ların temsilcileri de katıldı.

Programda açılış konuşması yapan Memur-Sen Konfederasyonu Şırnak Şube Başkanı Abdullah Çatı, bölge illerinde kitlesel eylemler ve yoğun katılımların siyonizmin taşeronlarını rahatsız ettiğini ve bu yüzden saldırıların arttığını söyledi.

"Bölgede siyonizmin zulmünü haykırıyorsunuz"

Çatı, "Biz HÜDA PAR'ın siyasi çizgisini takip ediyoruz. Allah yar ve yardımcıları olsun. Sizler siyonizme vurdukça, bölgede kitlesel eylemler yaptıkça siyonizm sizlere saldırıyor. siyonizmin Türkiye'deki bağlantıları ve taşeronlarının da topyekûn saldırı yaptığını görüyoruz. Sizler sabır, sebat ve metanetle bunlara gereken cevapları veriyorsunuz. Biz şuna inanıyoruz: bölgede siyonizmin zulmünü haykırıyorsunuz. siyonizmin zulmünü dünyaya haykıran bir kitle var. Memur-Sen ve alt bileşenleri, HÜDA PAR, Peygamber Sevdalıları, Cihannüma, Hayrat Vakfı, ÖNDER gibi birçok sivil toplum örgütümüz ortak bir şekilde siyonizmin gerçek yüzünü dünyaya haykırıyor. Bu da birilerini rahatsız ediyor. Onlar da rahatsız oldukça saldıracaklar, saldırılarına devam edecekler. Biz doğru bildiğimiz yoldan ayrılmadan, önümüze bakacağız, yolumuza bakacağız." dedi.

"Bölge illerinde kitlesel eylemler, siyonizmin taşeronlarını rahatsız ediyor"

"Türkiye'nin en büyük sivil toplum örgütü olarak siyasi çizginizi takip ediyoruz" diyen Çatı, "Diyarbakır'da, Batman'da, Şırnak'ta, bölge illerinde kitlesel eylemler, katılımlar siyonizmin taşeronlarını rahatsız ediyor. Bu rahatsızlıklarını farklı niyetlerle, ithamlarla, iftiralarla yapıyorlar. Hakikat ortada; bizler hakikati çok açık ve net bir şekilde görüyoruz. Türkiye'nin en büyük sivil toplum örgütü olarak siyaset çizginizi takip ediyoruz. Allah yar ve yardımcınız olsun. Rabbim işimizi kolay kılsın." diye konuştu.

"Sorunlarımızın gündeme taşınması ve Şırnak'a sahip çıkılması için sizlere şiddetle ihtiyacımız var"

Programda bir konuşma gerçekleştiren HÜDA PAR Genel Başkan Vekili Şahzade Demir, Şırnak'taki programlarında, yaptığı ziyaretlerde birçok sorunla karşılaştıklarını ve bu sorunların çözümü için önemli bir noktada olduklarını ifade etti.

Demir, "Öncelikle Memur-Sen Konfederasyonu'nun daveti ve misafirliği için çok teşekkür ederim. Bütün teşkilatın burada olması bizim için şereftir. Bu ilginin, hassasiyetin ve verilen değerin ifadesidir. Malumunuz, ben Şırnak bölgesine çok geliyorum. Şırnak'ta neredeyse köy köy gezdik, bütün kurum yetkilileri ile defalarca görüştük. Nereye dokunsak bin sorun işittik. Biz kendimize göre bir resim ve fotoğraf çekmişiz, az çok sorunlara vakıfız ve takipçisi olmaya çalışıyoruz. Eğitimden sağlığa, tarımdan aile düzenine, enerjiden sivil toplum alt yapısına kadar her yerde çok ciddi sıkıntılar var. Biz şu an için icra makamında değiliz ama her türlü sorunu merkeze taşıyıp, sahip çıkabilecek, gündeme taşıyabilecek, çözüm noktasında çok ciddi rol alabilecek bir noktadayız. Bu noktada da sorunların çözümü için, sorunlarımızın gündeme taşınması için özellikle Şırnak'a sahip çıkma anlamında sizlere şiddetle ihtiyacımız var. Evet, bizlerin kendimize göre teşkilatımız ve alt yapımız var ama o kadar çok derin sorunlarımız var ki bu ancak birliktelikle, kardeşlikle ve ilgili bütün paydaşların işe el atmasıyla yapılabilecek bir şeydir. Özellikle Şırnak'ın buna ihtiyacı vardır. Yıllardan beri (Şırnak) suistimallere maruz kalmış, ihmal edilmiş, çok sinsi ve çok derin stratejilere maruz kalmış, yağmalanmış bir memleket. Hem alt yapı hem üst yapı ile yağmalanmış hem ekonomik anlamdaki gelir, enerji kaynakları yağmalanmış hem kültür, değerler, aile ve kadim değerler noktasında yağmalanmış bir memleketle karşı karşıyayız. Bunun tedavisi, ıslah edilmesi, düzeltilmesi, geleceğimizin güvence altına alınması, özellikle yeni neslin, aile kurumunun ve değerlerin muhafazası için tedavinin gerekli olduğunu net görüyoruz. Hepiniz bu konuda hassasiyet sahibi ve bedel ödemiş insanlarsınız. Çok ciddi bir mücadeleye, çok ciddi bir bedel ödemeye ve birlikteliğe ihtiyaç hissediliyor. En azından bu sorunlarla mücadele etmeye talibiz. Bunu Allah'ın izni ile hep beraber sonuna kadar götürmek düşüncesindeyiz." diye konuştu. (İLKHA)

Gazze'de can kaybı 53 bin 655'e yükseldi

ABD ve Filipinler'den ortak askeri tatbikat

Antalya'da uyuşturucu madde ve ruhsatsız silah ele geçirildi

İran ile ABD arasındaki nükleer görüşmelerin beşinci turu Roma'da

Müftü Yardımcısı Kiraz: İsrafa, aşırıya kaçmadan iyilikle tedavi olun

Büyükşehir Belediye Başkanı Er: Fuarlar bölgemizin kalkınması için büyük önem arz ediyor

KKTC Meclisi Başkanı Öztürkler: Gazze’de yapılan soykırım Kıbrıs’ta da yapılmak istendi

Manila'da gecekondu mahallesinde yangın: 2 ölü, 2 yaralı

Eski Ukraynalı siyasetçiye İspanya'da suikast

İran, Rusya ile Stratejik Ortaklık Anlaşmasını onayladı

Böbrek taşının belirtilerini önemseyin!

Fransa'da meydana gelen selde 3 ölü, 2 kayıp

İran, elçilik saldırısı failini idam etti

Ticari taksi ile kamyonet çarpıştı: 1 ölü, 1 yaralı

Gaziantep Umut Kervanı ihtiyaç sahibi ailelere gıda dağıtımı gerçekleştirdi

Son bir ayda deneme sınavlarına ağırlık verin!

Putin, Ukrayna birliklerinden geri alınan Kursk'ta nükleer santrali inceledi

Uzm. Dr. Taka: Obezite ciddi sağlık sorunlarına yol açıyor

Dondurma tüketiminde diş hassasiyetine dikkat

Hindistan’da şiddetli yağış ve sel: 3 kişi öldü

Endonezya'daki Dukono Yanardağı'nda patlama

İSKİ'ye 3 milyon TL'lik ceza

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Macaristan Başbakanı Orban ile görüştü

Belediye Başkanı Taşkın: Çarşı merkezinde kısa sürede teslimatlar başlayacak

Gaziantep İl Müftülüğü, görme ve işitme engellilere yönelik etkinlik düzenledi

Şanlıurfa’da ruhsatsız silah operasyonu

Bursa'da ipekböcekçiliği eğitimi başladı

"İşgali destekleyenlerin konser vermesi hem bizi hem de Filistinli kardeşlerimizi üzer"

TUS tercihleri başladı

Çukurova Üniversitesi öğrencileri, Gazze ile dayanışma yürüyüşü düzenledi

Yükleniyor