• BIST 100

    16012,85%1,27
  • DOLAR

    44,06% 0,17
  • EURO

    51,15% 0,09
  • GRAM ALTIN

    7264,85% 1,18
  • Ç. ALTIN

    11873,13% 0,00

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu: Yetimler Allah’ın topluma emanetidir

06 Mart 2026, Cuma 08:00
06 Mart 2026, Cuma 08:00
HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu: Yetimler Allah’ın topluma emanetidir
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Şanlıurfa'da katıldığı iftar programında yaptığı konuşmada, yetimlerin Allah'ın topluma bir emaneti olduğunu belirterek, Gazze'de yaşanan soykırıma ve orada yetim kalan çocukların dramına dikkat çekti.

Şanlıurfa’da, Umut Kervanı Derneği ve Yetimler Vakfı tarafından "Dünya Yetimler Günü" münasebetiyle yetim çocuklara ve ailelerine yönelik iftar programı düzenlendi.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programa HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’nun yanı sıra Umut Kervanı 2. Bölge Koordinatörü Faik Doğan, Yetimler Vakfı Şanlıurfa Temsilcisi Celal Kılıç, STK temsilcileri ile çok sayıda yetim çocuk katıldı.

"Toplumun merhameti, yetimlere gösterilen ilgiyle ölçülür"

Programın açılış ve selamlama konuşmasını yapan Umut Kervanı 2. Bölge Koordinatörü Faik Doğan, yetim ve öksüzün sadece anne veya babasını kaybetmiş bir çocuk olmadığını, aynı zamanda sevgiye ve şefkate en çok ihtiyaç duyan bir emanet olduğunu dile getirdi.

Doğan, "Bizler inanıyoruz ki toplumun merhameti en çok yetimlere gösterdiği ilgiyle ölçülür. Bu iftar sofrası sadece bir yemek sofrası değil, kardeşliğin, paylaşmanın ve dayanışmanın sofrasıdır. Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed (sallallahu aleyhi vesellem), yetimi koruyup gözeten kimse ile cennette yan yana olacağını müjdelemiştir." dedi.

"Peygamber Efendimiz de mahlûkatın en şereflisi olarak yetim doğmuştur"

Ramazan ayının rahmet ikliminde şefkat ve merhamet duygularının zirve yaptığını belirten HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ise konuşmasında böyle bir dönemde "Dünya Yetimler Günü"nün idrak edilmesinin isabetli olduğuna vurgu yaptı.

Bu tür organizasyonlara öncülük eden ve destek olan tüm hayırseverlere teşekkür eden Yapıcıoğlu, Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'in (sallallahu aleyhi vesellem) hayatından örnekler vererek şunları kaydetti:

"Allah Resulü aleyhissalatu vesselam Efendimiz, bir yetimi gözeten ve kollayan kişinin kendisi ile iki parmağını birleştirmek suretiyle cennette yan yana olacağını ifade ediyor. Bu aslında insanın öte taraf için hayal edebileceği en güzel makam, en güzel mevki ve en güzel komşuluktur. Bu sahih hadisin müjdesini alan kişi, yetimi koruyup kollama konusunda mutlaka gayretini artırır. Bizim memleketimizde veya dünyanın herhangi bir yerinde yetimlik zordur. Mahlûkatın en şereflisi olan Efendimiz, babasını görmeden yetim olarak dünyaya gelmiştir. Ben bu vesileyle, yetim kalan çocuklarına hem annelik hem babalık vazifesini aynı anda yerine getirmeye çalışan annelerimizin her birinin ellerinden öpüyorum."

"Gazze'deki tablo, insanları insanlığından utandıracak bir acıdır"

Konuşmasında Gazze'de aylardır devam eden siyonist vahşete ve yaşanan soykırımın çocuklar üzerindeki yıkıcı etkisine geniş yer ayıran Yapıcıoğlu, orada yaşanan acının kelimelerle tarif edilemeyeceğini dile getirdi.

"Özellikle günümüzde yanı başımızda uzun bir süredir devam eden vahşi bir soykırım var, on binlerce çocuk insan eliyle yetim bırakılıyor." diyen Yapıcıoğlu, "Gazze’de 70 binin üzerinde şehit, on binlerce yetim ve 20 binin üzerinde katledilen çocuktan bahsediyorum. Bu öyle tarif edilmez bir acı ki kendi annesini ya da babasını kaybetmiş bir öksüz veya yetimin acısına da benzemez, çok daha ötede bir durum. Oradaki çocuklar sadece babalarını kaybetmiyor, onlara kol kanat gerecek diğer yakınlarını da kaybediyorlar. Başlarını sokacakları bir ev kalmıyor geride. Böylesine yoğun bir vahşet, böylesine insanları insanlığından utandıracak acı tablolarla karşı karşıya kalıyoruz." ifadelerini kullandı.

"Oradaki yetimlere elimiz yetişmiyorsa yanı başımızdakilere sahip çıkmak boynumuzun borcudur"

Gazze'deki ağır tablo karşısında Müslümanların sorumluluklarına dikkat çeken Yapıcıoğlu, "Böyle manzaraları görünce belki kendi öksüzlerimizin acısını onlarla kıyas etmeye dahi utanıyoruz. Ama sonuç itibariyle eğer bizim elimiz oradaki yetimlere yetişmiyorsa biraz daha yetişebildiğimiz, yanı başımızdaki yetimlere kol kanat germek, onları doyurmak, eğitmek ve onlara sahip çıkmak bizim için bir borçtur. Zira yetimler Allah’ın bütün topluma emanetidir ve onlara bakmak Allah Resulü'nün bize haber vermesiyle çok büyük bir saadet, kurtuluşun anahtarıdır. İnşallah biz bu hayır kurumlarını ayakta tuttuğumuz, onların hayırlarına katkı sunduğumuz müddetçe Allah-u Teâlâ’nın rahmeti de bizi bulacaktır." vurgusu yaptı.

"Sığınacağı hiçbir akrabası kalmamış olan yetimler için dua edin"

Yapıcıoğlu, iftar saatinde duaların makbul olduğunu hatırlatarak, "Oruçlu ağızlarla burada bulunan bütün kardeşlerimden şunu istirham ediyorum: Lütfen sadece babalarını değil hem annelerini hem babalarını, amcalarını, dayılarını, teyzelerini, ablalarını, bütün aile fertlerini kaybetmiş, başını sokacak bir yuvası, sığınacağı hiçbir akrabası kalmamış olan yetimler için dua edin. Bu zulmün bir an önce sona ermesi ve onlara bu zulmü reva görenlerin kahrolması için dua etmeyi unutmayın." dedi.

Program, toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi. (İLKHA)

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Orta Doğu gerilimi petrol fiyatlarını yükseltti

DMM: “Antalya’da Türk F-16’larının yoğun uçuş yaptığı” iddiası doğru değil

Meteoroloji'den kuvvetli yağış ve çığ uyarısı

Karadeniz'de 4 büyüklüğünde deprem

Elâzığ Umut Kervanı'ndan Ramazan seferberliği

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu: İslam âlemi birlik içinde hareket etmeli

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu: Yetimler Allah’ın topluma emanetidir

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu: Dünya derin bir ahlaki kriz yaşıyor

Hizbullah misilleme operasyonlarını sürdürüyor: İşgalcilere 5 kilometre geri çekilme çağrısı

İran'dan Tel Aviv'e "Hayber Şekan" füzeleri: Yarım saatte 3 dalga misilleme

Türkiye'nin Doha Büyükelçiliği’nden Katar'daki vatandaşlara ulaşım duyurusu

Hatay’da durdurulan araçta çuval içerisinde 4 kalaşnikof tüfek ele geçirildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Başta Batı dünyası olmak üzere uluslararası toplum olanları izlemekle yetiniyor

Tokat'ta kar nedeniyle yolu kapanan köydeki hasta helikopterle hastaneye kaldırıldı

Hırvatistan Orta Doğu’daki askerlerini geri çekiyor

Kastamonu’da yurt dışı bağlantılı narkotik operasyonu: 3 tutuklama

Siirt’te silahlı kavga: 1 ölü

HÜDA PAR, ABD ve işgalcilerin 'sahte bayrak' oyununa karşı uyardı

Bursa'da tarihi eser operasyonu: 1 gözaltı

Ağrı’da Ramazan ayının neşesi, minik ellere tatlı ikramı yapılıyor

Hakkari’de 25 yıl hapis cezası bulunan hükümlü yakalandı

HÜDA PAR Milletvekili Dinç: Çınar’daki altyapı ve elektrik sorunları çözülmeli

Orban: Drujba petrol boru hattının açılması için Ukrayna'yı siyasi ve mali baskı araçlarıyla zorlayacağız

İngiliz bakan, İran'a saldırılardaki rolleri hakkında kaçamak cevaplar verdi

ABD, Kuveyt Büyükelçiliği'ni kapattı

Küba ile Ekvador arasında büyükelçi krizi

Cezayir’de askeri nakliye uçağı düştü: 2 ölü, 4 yaralı

BAE'ye gitmekte olan Fransa uçağı geri dönmek zorunda kaldı

DSÖ: Nükleer tesislerin zarar görmesi cddi halk sağlığı sonuçlarına yol açabilir

HÜDA PAR Ağrı Gençlik Kolları’ndan teravih çıkışı salep dağıtıldı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Orta Doğu gerilimi petrol fiyatlarını yükseltti

DMM: “Antalya’da Türk F-16’larının yoğun uçuş yaptığı” iddiası doğru değil

Meteoroloji'den kuvvetli yağış ve çığ uyarısı

Karadeniz'de 4 büyüklüğünde deprem

Elâzığ Umut Kervanı'ndan Ramazan seferberliği

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu: İslam âlemi birlik içinde hareket etmeli

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu: Yetimler Allah’ın topluma emanetidir