• BIST 100

    10145,48%-1,27
  • DOLAR

    39,98% 0,30
  • EURO

    47,02% 0,11
  • GRAM ALTIN

    4255,16% -0,44
  • Ç. ALTIN

    6806,93% 0,00

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu'ndan ANFİDAP'a ziyaret

22 Mayıs 2025, Perşembe 07:03
22 Mayıs 2025, Perşembe 07:03
HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Ankara Filistin Dayanışma Platformu’nu ziyaret etti. Görüşmede Gazze’deki son durum ve Meclis’e sunulan kanun teklifi üzerine istişarelerde bulunuldu.

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, beraberindeki heyetle Ankara Filistin Dayanışma Platformu'nu (ANFİDAP) Araştırma ve Kültür Vakfı’nda ziyaret etti.

ANFİDAP Dönem Sözcüsü Av. Mustafa Eminoğlu ve platform üyeleri tarafından karşılanan Yapıcıoğlu ve beraberindeki heyet, yaklaşık bir buçuk saat süren görüşmede Gazze’deki son gelişmeler, Filistin’le dayanışma çalışmaları ve Meclis’e sunulan kanun teklifi üzerine istişarelerde bulundu.

Ziyaretin ardından Yapıcıoğlu ve Eminoğlu, İLKHA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

"İnşallah Filistin için bundan sonra da elimizden gelen bütün gayreti ortaya koymaya devam edeceğiz"

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, "Maalesef Gazze'deki durum hiç iyi değil. Ankara Filistin Dayanışma Platformu çok uzun bir süredir Gazze'deki durumla ilgili çok değerli bazı faaliyetlerde bulunuyor. Biz de hem Filistin’le hem Gazze’yle ilgili daha fazla ne yapabiliriz, bu saatten sonra ne yapılabilir, bunları konuştuk. Ayrıca Meclis'e sunmuş olduğumuz bir kanun teklifimiz vardı; bununla ilgili de görüş alışverişinde bulunduk. Ben hüsnükabullerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. İnşallah Filistin için, Gazze için bundan sonra da elimizden gelen bütün gayreti ortaya koymaya devam edeceğiz. Zülüm sona erinceye kadar; Filistin ve Mescid-i Aksa hürriyetine kavuşuncaya kadar hiçbir Müslüman’ın oturması, bu konuyu asla gündeminden çıkarması gerekir. Bizim de sürekli gündemimizdedir. Rabbim, oradaki kardeşlerimizin bir an önce içinde bulundukları bu zor durumdan kurtarsın. İnşallah. Bizi de buna vesile kılsın." dedi.

"HÜDA PAR'ın kanun teklifi özelinde soykırıma katılan çifte vatandaşların yargılanması üzerinde verimli bir istişare toplantısı gerçekleştirdik"

ANFİDAP Sözcüsü Av. Mustafa Eminoğlu ise Yapıcıoğlu'nun ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek, "Ankara Filistin Dayanışma Platformu, siyaset üstü bir konumlanma ile tüm partilerimizin Meclis'te olsun ya da olmasın, yer alan tüm partilerimizle birlikte çalışmalar ve istişareler yürütüyoruz. HÜDA PAR'ın kanun teklifi özelinde soykırıma katılan çifte vatandaşların yargılanması üzerinde verimli bir istişare toplantısı gerçekleştirdik." ifadelerine yer verdi. (İLKHA)

Mardin Umut Kervanı’ndan Kur’an Kursu öğrencilerine dondurma ikramı

İşgal rejimi Suriye sınırında 3 kişiyi alıkoydu

Hatay orman yangını soruşturmasında bir kişi tutuklandı

DEHB’li çocuklar için, tatilde de düzenli kalabilmek önemli!

Batman'da kulaklı orman baykuşları, mahalle halkını uykusuz bırakıyor

Avukat Bozkurt, HÜDA PAR'ın kanun teklifini değerlendirdi

Aksaray’da sanayi bölgesinde patlama: 1 ölü, 3 yaralı

Bingöl'de silahlı saldırı: 3 kişi yaralandı

Bingöl Karlıova’da patlama: 6 kişi yaralandı

Ensarullah: Hava savunmamız işgal saldırılarını engelledi; 11 kez işgal topraklarını hedef aldık

Esentepe Millet Bahçesi’nde Örnek Temizlik Çalışması

Bursa kök hücre toplamada Türkiye ikincisi oldu

Hububat ihracatı yılın ilk yarısında 6 milyar doları aştı

Yenigün: Boykot, bir protesto değil, vicdanî ve imanî bir harekettir

Prof. Dr. Tarhan: Çocuk sözleri takip etmez, izleri takip eder

DMD hastası Muhammed Miraç kendisine uzanacak yardım elini bekliyor

MSB: "Metan gazından etkilenerek şehit olan personel sayısı 12'ye yükselmiştir"

Nijerya'da kamyon ve otobüs çarpıştı: 21 ölü

Şanlıurfa’da uyuşturucu operasyonu: 7 kilo skunk ele geçirildi

Bursalılar güne zamla uyandı: Toplu taşıma ücretlerine 5 ayda ikinci zam

Teksas'taki sellerden ölenlerin sayısı 80'e yükseldi: Trump, sorumluluğu reddetti!

Batman'da tarihi eser operasyonu: bin 245 sikke ele geçirildi

Malatya'da zincirleme kaza: 8 yaralı

Altın fiyatlarında son durum ne?

Rektör Demir’den Bilim İletişimi Ofisi’ne ziyaret

Gaziantep'te kaçak krom madeni çıkaran 3 kişi gözaltına alındı

Petrolspor’lu Miniklerden Türkiye Şampiyonasında Büyük Başarı

Brent petrol fiyatı 67,64 dolara geriledi

İşgalcilerin bu sabahki saldırılarında 14 Gazzeli şehit oldu

Bacak ağrısı bu hastalıkların habercisi olabilir!

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Mardin Umut Kervanı’ndan Kur’an Kursu öğrencilerine dondurma ikramı

İşgal rejimi Suriye sınırında 3 kişiyi alıkoydu

Hatay orman yangını soruşturmasında bir kişi tutuklandı

DEHB’li çocuklar için, tatilde de düzenli kalabilmek önemli!

Batman'da kulaklı orman baykuşları, mahalle halkını uykusuz bırakıyor

Avukat Bozkurt, HÜDA PAR'ın kanun teklifini değerlendirdi

Aksaray’da sanayi bölgesinde patlama: 1 ölü, 3 yaralı