• BIST 100

    10870,57%0,43
  • DOLAR

    40,79% 0,09
  • EURO

    47,75% 0,44
  • GRAM ALTIN

    4383,34% 0,13
  • Ç. ALTIN

    7056,83% 0,08

HÜDA PAR Heyeti Hatay'da konteyner kentlerde incelemelerde bulundu

09 Ocak 2025, Perşembe 07:12
09 Ocak 2025, Perşembe 07:12
HÜDA PAR Heyeti Hatay
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

HÜDA PAR Milletvekili Faruk Dinç ve beraberindeki heyet, Hatay'da depremden etkilenen vatandaşlarla konteyner kentlerde bir araya gelerek taleplerini dinledi, çözüm önerileri üzerinde değerlendirmelerde bulundu.

HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç ve Halkla İlişkiler Başkanı Mahmut İrtem öncülüğündeki heyet, Hatay'da deprem bölgesinde kapsamlı ziyaret ve incelemelerde bulundu.

Heyette, Halkla İlişkiler Başkan Yardımcısı Emin Özaslan, Adana İl Başkanı Fethullah Beyazçiçek, Hatay İl Başkanı Aydın Çelik ve Osmaniye İl Başkanı Osman Aslan da yer aldı. Program kapsamında Samandağ merkez konteyner kent, Defne konteyner kent, Antakya Tayfur Sökmen konteyner kent ve Hassa Akbez konteyner kentlerine ziyaretler yapıldı.

Heyet, ziyaret ettikleri bölgelerde depremzedelerle bir araya gelerek sorunlarını dinledi, taleplerini not aldı. Vatandaşların yaşadığı mağduriyetlere çözüm üretmek adına görüş alışverişinde bulunuldu.

HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç, 6 Şubat 2023'te yaşanan depremin ardından depremzedelerin sorunlarının çözümü için yoğun bir çaba içerisinde olduklarını belirtti. Dinç, Hatay'da yürütülen saha çalışmaları sırasında yaptığı açıklamada, depremzedelerin yaşadığı problemlere dikkat çekti.

"Sorunları tespit etmeye çalışıyoruz"

Depremzedelerin sorun ve sıkıntılarının çözüm arayışı içerisinde olduklarını belirten Faruk Dinç, "Bu deprem 6 Şubat 2023'te olduğundan beri HÜDA PAR olarak her zaman gündemimize aldık. Toplantılarımızın ana gündemi oldu. Heyetler halinde sürekli depremzedeleri ziyaret etmek, sorun ve sıkıntılarını tespit etmek ve bunların çözümü için arayış içerisine girdik. Bugün de Hatay'dayız. Hem Adana ve Osmaniye il başkanlarımız hem genel başkan yardımcılarımız hem de teşkilatlarımızla birlikte şu anda saha çalışması yapıyoruz. Konteyner kentleri ziyaret ediyoruz. Buradaki sorunları tespit etmeye çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

"Vatandaşların en büyük problemi konuta erişimdir"

Depremin üzerinden iki yıl geçmiş olmasına rağmen vatandaşların ciddi problemler yaşadığını belirten Dinç, özellikle konteynerde kalanların temel ihtiyaçlarına dikkat çekerek şunları söyledi:

"Bu deprem üzerinden 2 yıl geçti ama vatandaşın sıkıntıları halen var. Gerçekten ciddi problemler de var. Özellikle konteynerde kalan vatandaşların başlıca problemlerinden biri hijyen problemidir. Temiz su problemi var. Belki bu konuda imkan sağlanamadığı için salgın hastalıklar artmış durumda. Şu an bulunduğumuz kentte çocukların yaşadığı park ile ilgili problemleri var. 2 park var fakat ikisi de pasif durumda. Bununla birlikte elektrik problemi olduğuna dair sorunları olduğunu aktardılar. Bu depremzedelerin belki en büyük problemi aslında bir konuta ulaşmamasıdır. Bu ortam, evin ortamını sağlayamıyor. Bundan dolayı problemler var."

"Depremzedelerin sesi olmaya devam edeceğiz"

Depremzedelerin sorunlarını tek tek not aldıklarını ve ilgili yetkililere ileteceklerini ifade eden Dinç, "Bu konular üzerine inşallah çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Depremzede kardeşlerimizin sorunlarını tek tek not alıp ilgili yetkililere aktaracağız ve çözümü için uğraşacağız. Her zaman kardeşlerimizin yanındaydık ve yanında olmaya devam edeceğiz. İnşallah onların sesi olup sorunlarını çözmeye devam edeceğiz." dedi.

Dinç, HÜDA PAR olarak depremzedelerin yanında olmaya devam edeceklerini ve çözüm için gerekli girişimlerde bulunacaklarını vurguladı. Heyetin deprem bölgesine yönelik tespit ve önerilerinin, ilgili yetkililere iletilmek üzere raporlaştırılacağı belirtildi. (İLKHA)

Adana'da orman yangını

"Hayat Namazla Güzeldir" kurslarına katılan kız çocukları: Kurs bizlere çok şey kattı

Rusya ve ABD, Ukrayna'ya yönelik güvenlik garantileri konusunda anlaştı

Avrupa'da 22 ayda Filistin'i desteklemek için 42 bin gösteri ve etkinlik düzenlendi

Siirt’te av sezonu 23 Ağustos’ta açılıyor

Siirt’te otomobil kepçeyle çarpıştı: 2’si çocuk 6 yaralı

Siyonist işgalcilerin Gazze'ye saldırılarında şehit sayısı 61 bin 944'e yükseldi

ABD'de Ukrayna konulu zirve yapılacak

Batman'da yere yığılan kadının alkol etkisinde olduğu belirlendi

Almanya Başbakanı Ukrayna görüşmeleri için Washington'a gidecek

Pakistan'da tren kazası: 1 ölü, 24 yaralı

Gaziantep'te uyuşturucu operasyonu: 6 gözaltı

İspanya'da kuduz vakalarında artış

Batman-Beşiri yolunda feci kaza: 4'ü çocuk 7 kişi yaralandı

Uyuşturucu satışı suçundan aranan şahıs yakalandı

İşgalci Netanyahu’ya karşı genel grev başladı

HAMAS: İşgalin Gazze’yi işgal planlarını onaylaması, yeni bir vahşi soykırım dalgasının ilanıdır

Ankara'da bazı yollar yarın trafiğe kapatılacak

Sırbistan'da protestolar şiddetleniyor

Gazze’de işgal saldırılarında yaralanan bebekler tedavi edilemiyor

Otomobil şarampole yuvarlandı: 1 ölü 5 yaralı

İstanbul’da 75 kilogram skunk ele geçirildi: 2 gözaltı

New York'ta silahlı saldırı: 3 ölü 8 yaralı

İzmir açıklarında 115 düzensiz göçmen yakalandı

Gazze’de 24 saatte 49 şehit ve 226 yaralı

Meteorolojiden Batı Akdeniz için fırtına uyarısı

Peynir fiyatlarındaki artış tüketiciyi ucuz ve sağlıksız ürüne yöneltiyor

Yangınların yüzde 57’si orman dışı alanlarda başladı

Kozluk'ta minik yürekler namazla buluştu

Minik kardeşler kumbaralarını Gazze için bağışladı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Adana'da orman yangını

"Hayat Namazla Güzeldir" kurslarına katılan kız çocukları: Kurs bizlere çok şey kattı

Rusya ve ABD, Ukrayna'ya yönelik güvenlik garantileri konusunda anlaştı

Avrupa'da 22 ayda Filistin'i desteklemek için 42 bin gösteri ve etkinlik düzenlendi

Siirt’te av sezonu 23 Ağustos’ta açılıyor

Siirt’te otomobil kepçeyle çarpıştı: 2’si çocuk 6 yaralı

Siyonist işgalcilerin Gazze'ye saldırılarında şehit sayısı 61 bin 944'e yükseldi