• BIST 100

    9277,01%2,98
  • DOLAR

    39,12% -0,18
  • EURO

    44,55% -0,71
  • GRAM ALTIN

    4218,82% -1,02
  • Ç. ALTIN

    6703,26% -0,16

HÜDA PAR İl Başkanı Sayğın’dan Van Şehir Hastanesi projesi için öneriler

GÜNDEM 25.02.2025 17:53:02 0
HÜDA PAR İl Başkanı Sayğın’dan Van Şehir Hastanesi projesi için öneriler

Van’a yapılması planlanan sağlık yatırımlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan HÜDA PAR Van İl Başkanı Rasim Sayğın, 800 yataklı Şehir Hastanesi’nin mevcut Bölge Hastanesi yerleşkesine inşa edilmesinin yanlış bir karar olacağını belirtti.

Sayğın, ulaşımda büyük sıkıntılar yaşanan SBÜ Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi (Bölge Hastanesi) yerleşkesine Şehir Hastanesi yapılmasıyla bu krizin daha da büyüyeceğine dikkat çekerek kararın gözden geçirilmesi gerektiğini vurguladı.

İl Sağlık Müdürlüğü ile yaptıkları görüşmede Van’a ciddi sağlık yatırımlarının yapılacağını öğrendiklerini ifade eden Sayğın,  “İlimizde ciddi sağlık yatırımları yapılacak. Bostaniçi TOKİ'nin alt tarafında bir hastane, Tuşba'da askeri hastanenin bulunduğu yerde bir hastane ve Bölge Hastanesinin bulunduğu yerde de bir şehir hastanesi yapılması programa alınmış. İhale süreçleri başlatılmış ve Mart ayında da inşallah Bölge Hastanesinin bulunduğu yerde bir şehir hastanesi yapılacak. Bunlar çok önemli yatırımlardır. Şehrimizi hakikaten bir sağlık üssü haline getirecek olan yatırımlardır. Bu yatırımları yapanları biz takdir ediyoruz, teşekkür ediyoruz.” dedi.

“Bölge Hastanesi trafik ve park sorunu nedeniyle alarm veriyor”

HÜDA PAR olarak şehrin tüm sağlık yatırımlarının aynı noktaya sıkıştırılmasının yanlış olduğunu düşündüklerini ve hastane için daha uygun yerlerin değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden Sayğın, “Şehir hastanesinin yapılacağı yer olarak bize söylenen bölge hastanesinin olduğu yer. Biz bölge hastanesinin olduğu yerde bir şehir hastanesi yapılmasının doğru olmayacağını düşünüyoruz. Zira şu anda halihazırda dahi bölge hastanesi hem trafik açısından yani buradan bölge hastanesine ulaşım açısından oluşan yoğunluk hem de bölge hastanesine giden araçların park sorunu gibi nedenlerle alarm veriyor. Bir diğer olumsuz olarak değerlendirdiğimiz yönü ise Van’ın bütün sağlık yatırımlarının bölge hastanesinin olduğu yere sıkıştırılması. Mademki bir şehir hastanesi yapılmaktadır ve bu ciddi bir yük alacak. Bunu bölge hastanesinin olduğu o yerleşkeye sıkıştırmaktan ziyade buradan çıkarıp hem trafik açısından hem de diğer ilçelerin ulaşabilmesi açısından daha uygun Van'ın çok daha elverişli olan yerde yapmalıyız. Örneğin bizim Erciş Yolu üzerinde Eski Ziraat Lisesi'nin olduğu yerde veya AMATEM ve ÇEMATEM olarak kullanılan genişçe bir bölge var. Oraya planlaması yapılabilir. Veya işte çevre yolu tamamlanırsa çevre yoluna müzahir bir yerde aynı şekilde bu hastane yapılabilir. Böyle olursa daha kullanılabilir, milletin daha rahat ulaşabileceği ve aynı zamanda işte şehrin hem Edremit tarafına hem Tuşba ve İpekyolu tarafına hitap eden, Erciş gibi büyük bir ilçemizin ulaşabileceği, diğer ilçelerimizin de ulaşabileceği bir yer seçmiş oluruz. Bunun bir diğer avantajı ise muhakkak ki çevre yoluna yakın olması, çevre yolu üzerinden ulaşımının rahat olabilmesi.” diye konuştu.

“Kırsal mahallelerden Bölge Hastanesine ulaşım büyük sorun”

Kırsal mahallelerde yaşayan vatandaşların hastaneye ulaşımda yaşadığı sorunlara değinen Sayğın, özellikle kırsal mahallelerden gelen vatandaşların büyük zorluk yaşadığını belirterek, “Bir diğer husus ise şu anda hali hazırda bölge hastanesiyle ilgili olarak bizim alanda elde etmiş olduğumuz bir takım sorunlar var. Örneğin vatandaşlarımız daha kırsal mahallelerden bölge hastanesine ulaşmakta kendi özel araçları yoksa çok zorluk çekiyor. Bazen iki bazen üç araç değişerek ancak bölge hastanesine gidebilmektedir. Özellikle çocuklarını kış döneminde hastaneye götürmek durumunda kalan aileler ciddi zorluklar çekebilmektedir. Biz bu yönüyle de belediyelerin bölge hastanesine her mahalleden gidecek şekilde ulaşım ağını kurmasını talep ediyoruz. Öyle bir ağ kurulması gerekir ki insanlar kendi mahallesinden bineceği servisle bölge hastanesine kadar gidebilsin. Ama maalesef hali hazırdaki mevcut durumda birçok mahallemizde bölge hastanesine doğrudan ulaşan bulunmamaktadır. Haliyle insanlar bölge hastanesine gitmekte ve orada tedavi almakta güçlük çekmektedir.” şeklinde konuştu.

Polonya'da cumhurbaşkanlığı sonuçları, hükümeti güven oylamasına sevk etti

Lee, Güney Kore'de sıkıyönetim kargaşasının ardından devlet başkanı seçildi

Büyükçekmece Belediye Başkanı tutuklandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Başkanı Kurtulmuş’u kabul etti

Uluslararası havayolları Tel Aviv'e uçuşların askıya alınmasını uzattı

Suriye Dışişleri Bakanı Şeybani: Katar ziyaretinde bir dizi mutabakata vardık

Numan Kurtulmuş, TBMM başkanlığına yeniden seçildi

İşgal askeri Şucaiye'deki direniş pususunda öldü

Adana'da zincirleme kaza: 2 yaralı

Trafo merkezinde aşırı yüklenmeden yangın çıktı: 150 kırsal mahalle elektriksiz kaldı

Balıkesir'de orman yangını

Gazze Şeridi'nde yardım almak isteyenlere yönelik yeni katliamda 27 kişi şehit oldu

BM Güvenlik Konseyi'nde beş ülke seçildi

Uluslararası Af Örgütü, Gazze'de yaşanan felaketten uluslararası toplumu ve ABD'yi sorumlu tuttu

Öğretmenlerin yer değiştirme sonuçları açıklandı

Sınır Tanımayan Doktorlar: Sudanlı mülteciler Çad'da "zor koşullarla" karşı karşıya

Ukrayna, Kırım Köprüsü'nü su altı patlayıcılarıyla vurduğunu açıkladı

Bingöl’de hırsızlık suçundan aranan şahıs yakalandı

Bingöl’de trafik kazası: 3 kişi yaralandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu'nu kabul etti

Battalgazi'ye yeni millet bahçesi yapılacak

Kurban Bayramı öncesi bıçak bileme yoğunluğu başladı

Hollanda Başbakanı istifa etti

MASFED Başkanı Erkoç: En büyük önlem sürücünün sorumluluğudur

Şırnak’ta sokak kavgasında taş ve sopalar havada uçuştu

Bakanlıktan, CHP Genel Başkanı Özel'in "akaryakıt istasyonları" hakkındaki iddialarına yanıt

2025 Mayıs ayı ihracat rakamları açıklandı

Büyükşehir Belediye Başkanı Er: Belediye kaynaklarını verimli bir şekilde kullanarak hizmet üretiyoruz

Adana'da bir haftada 12 bin 740 sürücüye ceza kesildi

Mardin Umut Kervanı’ndan bayram öncesi yüzlerce aileye şeker yardımı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ