• BIST 100

    15807,88%-0,41
  • DOLAR

    44,37% 0,19
  • EURO

    51,18% -0,07
  • GRAM ALTIN

    6417,41% 2,74
  • Ç. ALTIN

    10535,37% -0,74

HÜDA PAR İl Başkanlığından kefenli çağrı: Adıyaman-Kahta yolu ölüm yoluna dönüşmesin

02 Kasım 2025, Pazar 17:00
02 Kasım 2025, Pazar 17:00
HÜDA PAR İl Başkanlığından kefenli çağrı: Adıyaman-Kahta yolu ölüm yoluna dönüşmesin
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Yaklaşık 20 yıldır yapımı tamamlanmayan ve sürekli trafik kazalarının yaşandığı Adıyaman-Kahta yolunda kefenli basın açıklaması düzenleyen HÜDA PAR Adıyaman İl Başkanlığı, yetkililere seslenerek "Bu kısa mesafede kaç canın daha yok olmasını bekliyorsunuz

Adıyaman-Kahta Karayolu son 20 yıldır sürekli yapım, bakım ve onarım çalışmalarıyla kentin trafik gündemini oluşturuyor. HÜDA PAR Adıyaman İl Başkanı Mustafa Yetiş ve beraberindeki vatandaşlar kefenli protesto gösterisi yaparak ihmalkarlığın boyutuna dikkat çekti.

Sıklıkla trafik kazalarının yaşandığı Kahta yolunda basın açıklaması düzenleyen HÜDA PAR Adıyaman İl Başkanı Yetiş, ulaşım sorunun sadece Kahta yoluyla sınırlı olmadığını, benzer mağduriyetlerin Samsat, Siverek, Narince-Gerger ve Çelikhan yollarında da yaşandığına vurgu yaptı.

"Uzun süren yol çalışmaları adeta bir çileye dönüştü"

"Yol çilesi ölümle bitmesin" diyen Yetiş, "Adıyaman Kahta yolu bitmek bilmeyen bir yol inşaatına dönüştü. 20 seneye yakındır 30 kilometrelik yol kaç defadır sökülüp tekrar yapılıyor. Bu yol 2021 verilerine göre Adıyaman'ın günlük ortalama 2 bin 300 araç geçişiyle en yoğun yoludur. Depremden sonra takdir edersiniz ki, bu yolun yoğunluğu neredeyse 2 katına çıkmıştır. Dolayısıyla uzun süren bu yol çalışmaları adeta bir çileye dönüşmüş durumdadır." ifadelerini kullandı.

Yetiş, "Elbette ki yollarımızın kaliteli olması, genişletilmesi ve kazalara sebebiyet vermeyecek şekilde çalışmaların yapılması hepimizin arzusu ve takdirindedir. Ancak bu kadar uzun süren yol çalışmaları dolayısıyla yoğun araç geçişi olan bu yol kaçınılmaz bir şekilde kazalara sebebiyet vermektedir. İşte bugün bundan dolayı buradayız. Depremden sonra Adıyaman- Kahta yolu tekrar yol yapım çalışmasına alınmıştır." şeklinde konuştu.

"Bu kısa mesafeden sağ salim gidip dönmek şükür kurbanı kesmeyi gerektirecek hal aldı"

Sürenin bu kadar uzamasından kaynaklı olarak sürekli kazaların meydana geldiğini hatırlatan Yetiş, "Bir ay önce bir ailenin yok olmasıyla neticelenen kaza hâlâ yüreklerde acısını ve hafızalarda tazeliğini korumaktadır. 2 gün önce Hasancık Mevkiinde yine bir kaza meydana gelmiş ve bu kazada bir polis memuru ile bir muhtar ağır yaralanmıştı. Kazalar ocaklara ateş düşürmekte, travmalar oluşturmakta ya da yaralanmalar sebebiyle sakatlanmalara yol açmaktadır. Bu kısa mesafeden sağ salim gidip dönmek şükür kurbanı kesmeyi gerektirecek hal almış, neredeyse kefen giymeden yola çıkılmaz anlayışı oluşmuştur. Bu panik hali kaza riskini daha da artırıyor, can ve mal kayıplarına sebep oluyor." diye belirtti.

Adıyaman-Kahta Yolu yanı sıra diğer il ve ilçelerle bağlantı yollarında benzer durumların yaşandığına dikkat çeken Yetiş, şunları söyledi:

"Yetkililere soruyoruz: 30 kilometrelik yol neden bu kadar sürede bitirilemiyor? Sadece Adıyaman-Kahta arasındaki yol için burada değiliz. Yıllardır Samsat yolu da ölümlü kazalara sebebiyet vermekte ve ocaklara ateş düşmektedir. Özellikle Taşkuyu ve Uzuntepe köy yol ayrımları bu kazaların olduğu noktalar olmasına rağmen buralarla ilgili bir çalışma yapılmamaktadır. Kahta-Siverek arası yol yapımı malumunuz olduğu üzere 10 yıla yakın bir süredir devam etmekte ve henüz bitirilmemiştir. Narince-Gerger yolunda çalışmalar 2 yıldır başlamış olmasına rağmen uzun süren iş durdurulmasıyla ne zaman biteceği ile ilgili bir cevap bulunamamaktadır."

"Kazaların en aza indirilmesi için lütfen bir an evvel bu çalışmaları hızlandırın"

Yetiş, "Aynı şekilde yıllardır yapılacak denilen Adıyaman-Çelikhan yolu için nihayet çalışma başlamış, ancak bunun da ne kadar sürede bitirileceği ve diğer yollarımız gibi aynı akibetle karşı karşıya kalacağı endişesi mevcuttur. Ulaştırmada ülkemiz her tarafta yol yapım çalışmalarıyla çağ atlamışken Adıyaman ilimizin yol yapım çalışmalarının bu kadar uzun sürmesine dikkat çekmek için kefenlerimizi giydik ve buradan yetkililere sesleniyoruz: Ulaştırma Bakanlığı, Karayolları Genel Müdürlüğü, ilgili mülki amirler ve her yol yapım ihalesi için bize müjdeler veren siyasi yetkililer! Adıyaman'ın toplam il yolu 517 kilometredir. Ülkemiz genelinde en ulaşılmaz yerlere tüneller ve geniş yollar yapılıyor. Adıyaman’ın en işlek yolları bu kadar uzun süre devam eden yol çalışmaları nedeniyle ölüm ve yaralanmalara sebebiyet veriyor. Kazaların en aza indirilmesi için lütfen bir an evvel bu çalışmaları hızlandırın ve vatandaşımızın bu çilesi de sona ersin." dedi. (İLKHA)

Ömer Faruk SEYHAN

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Şırnak'ta istinat duvarı yağışa dayanamadı

Aniden yola fırlayan çocuk ölümden döndü

Eğil ve Kocaköy'e doğalgaz müjdesi: Kamulaştırma süreci başladı

Van-Hakkari karayoluna çığ düştü: Çok sayıda araç mahsur kaldı

Muğla’da uyuşturucu operasyonu: 14 gözaltı

Beyşehir Gölü’nde su seviyesinin yükseltilmesi için yeni proje

Kuyumcu Yüzgeç: Altın uzun vadede yeniden yükselişe geçecek

Konya’da kapalı yol ulaşıma açılıyor

Batman'da kaza: 2 yaralı

Gaziantep'te 30 yıl hapis cezası bulunan şüpheli yakalandı

Gaziantep'te güvenlik operasyonu: 25 şüpheli yakalandı

Endonezya, 16 yaş altı çocuklar için sosyal medya yasağını yürürlüğe koydu

Deprem bölgesindeki esnafa "iş sürekliliği" desteği

İran, Dubai'de 500'den fazla Amerikalı askerin saklandığı yerleri hedef aldı: "Ağır kayıplar var"

Bingöl’de HES tepkisi: Çocuklarımızın yarınlarını karartmayın

Bursa’nın kadim zanaatları meslek liselerinde yeniden hayat buluyor

APP plaka ile standart plaka nasıl ayırt edilebilir?

Siirt’te yaşanan olumsuz hava şartlarına karşı ekipler sahada

Meteoroloji uyarısı sonrasında Bursa'da sağanak etkili oldu

Ankara'da siyasi ve akademisyenlerden Mescid-i Aksa’nın özgürlüğü için birlik çağrısı

Diyarbakır'da gece saatlerinde tahliye edilen binada incelemeler başladı

Bursa'da mahkeme kararıyla girilen evde 4 kamyon çöp çıktı

HÜDA PAR’ın "Diyarbakır Raylı Sistem" önergesine bakanlıktan yanıt: Projeyi onayladık, görev belediyenin!

Adana’da uyuşturucu operasyonu: 1 şüpheli tutuklandı

Ensarullah savaşa dahil oldu: İlk füze işgal rejimine

İHA saldırısı Kuveyt Havalimanı'nın radar sisteminde "önemli hasara" yol açtı

Diyarbakır'da 6 katlı binada çatlama sesi paniği: 51 kişi tahliye edildi

Ensarullah, savaşa dahil olabileceği uyarısında bulundu

ABD, savaş uçağının acil iniş yaptığını doğruladı

Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği Resmi Gazete'de yayımlandı

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Şırnak'ta istinat duvarı yağışa dayanamadı

Aniden yola fırlayan çocuk ölümden döndü

Eğil ve Kocaköy'e doğalgaz müjdesi: Kamulaştırma süreci başladı

Van-Hakkari karayoluna çığ düştü: Çok sayıda araç mahsur kaldı

Muğla’da uyuşturucu operasyonu: 14 gözaltı

Beyşehir Gölü’nde su seviyesinin yükseltilmesi için yeni proje

Kuyumcu Yüzgeç: Altın uzun vadede yeniden yükselişe geçecek