• BIST 100

    10971,52%1,24
  • DOLAR

    42,03% 0,24
  • EURO

    48,46% -0,18
  • GRAM ALTIN

    5412,27% -0,31
  • Ç. ALTIN

    9047,60% 0,46

HÜDA PAR İl Başkanlığından kefenli çağrı: Adıyaman-Kahta yolu ölüm yoluna dönüşmesin

02 Kasım 2025, Pazar 17:00
02 Kasım 2025, Pazar 17:00
HÜDA PAR İl Başkanlığından kefenli çağrı: Adıyaman-Kahta yolu ölüm yoluna dönüşmesin
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Yaklaşık 20 yıldır yapımı tamamlanmayan ve sürekli trafik kazalarının yaşandığı Adıyaman-Kahta yolunda kefenli basın açıklaması düzenleyen HÜDA PAR Adıyaman İl Başkanlığı, yetkililere seslenerek "Bu kısa mesafede kaç canın daha yok olmasını bekliyorsunuz

Adıyaman-Kahta Karayolu son 20 yıldır sürekli yapım, bakım ve onarım çalışmalarıyla kentin trafik gündemini oluşturuyor. HÜDA PAR Adıyaman İl Başkanı Mustafa Yetiş ve beraberindeki vatandaşlar kefenli protesto gösterisi yaparak ihmalkarlığın boyutuna dikkat çekti.

Sıklıkla trafik kazalarının yaşandığı Kahta yolunda basın açıklaması düzenleyen HÜDA PAR Adıyaman İl Başkanı Yetiş, ulaşım sorunun sadece Kahta yoluyla sınırlı olmadığını, benzer mağduriyetlerin Samsat, Siverek, Narince-Gerger ve Çelikhan yollarında da yaşandığına vurgu yaptı.

"Uzun süren yol çalışmaları adeta bir çileye dönüştü"

"Yol çilesi ölümle bitmesin" diyen Yetiş, "Adıyaman Kahta yolu bitmek bilmeyen bir yol inşaatına dönüştü. 20 seneye yakındır 30 kilometrelik yol kaç defadır sökülüp tekrar yapılıyor. Bu yol 2021 verilerine göre Adıyaman'ın günlük ortalama 2 bin 300 araç geçişiyle en yoğun yoludur. Depremden sonra takdir edersiniz ki, bu yolun yoğunluğu neredeyse 2 katına çıkmıştır. Dolayısıyla uzun süren bu yol çalışmaları adeta bir çileye dönüşmüş durumdadır." ifadelerini kullandı.

Yetiş, "Elbette ki yollarımızın kaliteli olması, genişletilmesi ve kazalara sebebiyet vermeyecek şekilde çalışmaların yapılması hepimizin arzusu ve takdirindedir. Ancak bu kadar uzun süren yol çalışmaları dolayısıyla yoğun araç geçişi olan bu yol kaçınılmaz bir şekilde kazalara sebebiyet vermektedir. İşte bugün bundan dolayı buradayız. Depremden sonra Adıyaman- Kahta yolu tekrar yol yapım çalışmasına alınmıştır." şeklinde konuştu.

"Bu kısa mesafeden sağ salim gidip dönmek şükür kurbanı kesmeyi gerektirecek hal aldı"

Sürenin bu kadar uzamasından kaynaklı olarak sürekli kazaların meydana geldiğini hatırlatan Yetiş, "Bir ay önce bir ailenin yok olmasıyla neticelenen kaza hâlâ yüreklerde acısını ve hafızalarda tazeliğini korumaktadır. 2 gün önce Hasancık Mevkiinde yine bir kaza meydana gelmiş ve bu kazada bir polis memuru ile bir muhtar ağır yaralanmıştı. Kazalar ocaklara ateş düşürmekte, travmalar oluşturmakta ya da yaralanmalar sebebiyle sakatlanmalara yol açmaktadır. Bu kısa mesafeden sağ salim gidip dönmek şükür kurbanı kesmeyi gerektirecek hal almış, neredeyse kefen giymeden yola çıkılmaz anlayışı oluşmuştur. Bu panik hali kaza riskini daha da artırıyor, can ve mal kayıplarına sebep oluyor." diye belirtti.

Adıyaman-Kahta Yolu yanı sıra diğer il ve ilçelerle bağlantı yollarında benzer durumların yaşandığına dikkat çeken Yetiş, şunları söyledi:

"Yetkililere soruyoruz: 30 kilometrelik yol neden bu kadar sürede bitirilemiyor? Sadece Adıyaman-Kahta arasındaki yol için burada değiliz. Yıllardır Samsat yolu da ölümlü kazalara sebebiyet vermekte ve ocaklara ateş düşmektedir. Özellikle Taşkuyu ve Uzuntepe köy yol ayrımları bu kazaların olduğu noktalar olmasına rağmen buralarla ilgili bir çalışma yapılmamaktadır. Kahta-Siverek arası yol yapımı malumunuz olduğu üzere 10 yıla yakın bir süredir devam etmekte ve henüz bitirilmemiştir. Narince-Gerger yolunda çalışmalar 2 yıldır başlamış olmasına rağmen uzun süren iş durdurulmasıyla ne zaman biteceği ile ilgili bir cevap bulunamamaktadır."

"Kazaların en aza indirilmesi için lütfen bir an evvel bu çalışmaları hızlandırın"

Yetiş, "Aynı şekilde yıllardır yapılacak denilen Adıyaman-Çelikhan yolu için nihayet çalışma başlamış, ancak bunun da ne kadar sürede bitirileceği ve diğer yollarımız gibi aynı akibetle karşı karşıya kalacağı endişesi mevcuttur. Ulaştırmada ülkemiz her tarafta yol yapım çalışmalarıyla çağ atlamışken Adıyaman ilimizin yol yapım çalışmalarının bu kadar uzun sürmesine dikkat çekmek için kefenlerimizi giydik ve buradan yetkililere sesleniyoruz: Ulaştırma Bakanlığı, Karayolları Genel Müdürlüğü, ilgili mülki amirler ve her yol yapım ihalesi için bize müjdeler veren siyasi yetkililer! Adıyaman'ın toplam il yolu 517 kilometredir. Ülkemiz genelinde en ulaşılmaz yerlere tüneller ve geniş yollar yapılıyor. Adıyaman’ın en işlek yolları bu kadar uzun süre devam eden yol çalışmaları nedeniyle ölüm ve yaralanmalara sebebiyet veriyor. Kazaların en aza indirilmesi için lütfen bir an evvel bu çalışmaları hızlandırın ve vatandaşımızın bu çilesi de sona ersin." dedi. (İLKHA)

Malatya'da "torbacı" operasyonu: 47 tutuklama

Afganistan'da 6.4 büyüklüğünde deprem

Siyonist işgalciler ateşkes anlaşmasını ihlal ediyor: Gazze'de 20 günde 194 ihlal

İstanbul’da bodrum katında çıkan yangında 4 kişi mahsur kaldı

Otomobilin çarptığı yaya yaralandı

HAMAS anlaşmaya bağlı kalarak 3 siyonist esirin cesedini daha Kızılhaç'a teslim etti

Muğla’da trafik kazası: 2 yaralı

OPEC+ ülkelerinden petrol üretimini artırma kararı

Dünya liderleri COP30 için Brezilya'da bir araya geliyor

Senegal'de Rift Vadisi Ateşi salgınında ölü sayısı artıyor

Edirne'de zincirleme kaza: 1 ölü, 2 yaralı

Gazze konulu toplantı yarın İstanbul'da düzenlenecek

Burdur-Tefenni-Çavdır yolu hizmete açıldı

Yunanistan’da silahlı saldırı: 2 ölü, 4 yaralı

Suriye Dışişleri Bakanı Şeybani, Bahreyn'e gitti

Rusya yeni nükleer denizaltısı Habarovsk’u denize indirdi

ABD, Karayipler'de bir gemiyi daha vurdu: 3 ölü

Kuzey Makedonya’da yerel seçimin ikinci tur oylaması yapıldı

Bakan Fidan, Irak Cumhurbaşkanı Reşid tarafından kabul edildi

Asfaltın çökmesi sonucu oluşan çukur kazaya yol açtı

ABD'nin kamu borcu 38 trilyon doları aştı

Ermenistan'da 4.2 büyüklüğünde deprem

Mardin’de uyuşturucu operasyonu: 8 gözaltı

Diyarbakır’da yıkım sırasında 8 katlı bina çöktü

Hindistan haberleşme uydusunu uzaya fırlattı

Kabine yarın toplanıyor

Kassam, Assaf Hamami dahil 3 işgalci esirin cesedini çıkardı

ABD ve Çin gerilimi azaltma konusunda anlaştı

Ağrı’da üzerine beton parçası düşen işçi hayatını kaybetti

Şanlıurfa’da otomobil devrildi: 5 yaralı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Malatya'da "torbacı" operasyonu: 47 tutuklama

Afganistan'da 6.4 büyüklüğünde deprem

Siyonist işgalciler ateşkes anlaşmasını ihlal ediyor: Gazze'de 20 günde 194 ihlal

İstanbul’da bodrum katında çıkan yangında 4 kişi mahsur kaldı

Otomobilin çarptığı yaya yaralandı

HAMAS anlaşmaya bağlı kalarak 3 siyonist esirin cesedini daha Kızılhaç'a teslim etti

Muğla’da trafik kazası: 2 yaralı