-
BIST 100
18677,17%0,52
-
DOLAR
45,36% 0,02
-
EURO
53,44% -0,12
-
GRAM ALTIN
6881,36% 0,09
-
Ç. ALTIN
10987,33% 0,35
HÜDA PAR Kızıltepe İlçe Teşkilatı 5'inci Olağan Kongresi'ni gerçekleştirdi
-
A+Buyut
-
A-Kucult
HÜDA PAR Kızıltepe İlçe Kongresi’nde mevcut Başkan Abdullah Kavan yeniden seçilerek güven tazeledi. Kongrede konuşan Kavan, siyasetin toplumun temel değerlerinden uzaklaştığını belirterek, referansını İslam’dan alan bir anlayışla siyaseti yeniden halkla
HÜDA PAR Kızıltepe ilçe binasında yapılan kongreye Mardin İl Başkanı İsmail Çevik, İlçe Başkanı Abdullah Kavan, yönetim kurulu üyeleri, delegeler ve partililer katıldı.
Yapılan seçimde mevcut Başkan Abdullah Kavan tekrar seçilerek, güven tazeledi.
Kongrede açıklamalarda bulunan Kavan, mevcut siyaset anlayışının toplumda olumsuz algılara neden olduğunu belirtti. Kavan, referansını İslam’dan alan bir parti olarak siyaseti yeniden toplumun temel değerleriyle buluşturmak için çaba gösterdiklerini vurguladı.
Kavan "Siyasetin birçok anlamı olmakla birlikte, aslında ‘Siyaset nedir?’ sorusuna genellikle ‘Bir idare sanatıdır, bir yönetim sanatıdır’ şeklinde cevap verilir. Fakat bugün Kızıltepe sokaklarına indiğimizde, herhangi bir muhabir elinde mikrofonla vatandaşlara ‘Siyaset nedir?’ diye sorduğunda, maalesef insanlar bunun bir aldatmaca ve yalan olduğunu söyleyecektir. Peki, toplumumuzun bu şekilde bir anlayışa ve bakış açısına sahip olmasında haklılık payı var mıdır? Bana göre son derece haklıdırlar. Çünkü bugüne kadar maalesef siyaset kurumu farklı bir şekilde işletildi. Verilen vaatler ile seçim sonrasında yapılanlar arasında büyük farklar olduğu için bu düşünce toplumumuzda yerleşik hâle gelmiştir." dedi.
"Bu anlayışı değiştirmek için somut adımlarımız var"
Toplumda mevcut siyaset anlayışının olumsuz yönde ilerlediğine dikkat çeken Kavan "HÜDA PAR olarak Allah’ın izniyle siyasetin gerçek anlamını, yönetim değerlerinin neler gerektirdiğini toplumumuza anlatmak istiyoruz. Aynı zamanda ‘Yönetim nasıl yapılır?’ anlayışını tamamen değiştirmeyi hedefliyoruz. Bugüne kadar gerek milletvekillerinin gerek belediye başkanlarının toplumda olumsuz izler bıraktığını görüyoruz. Halka belediyecilik anlayışıyla ilgili soru sorulduğunda, insanların büyük çoğunluğu belediyeleri bir menfaat kapısı, bir zenginlik kaynağı ve halka tepeden bakan bir makam olarak görüyor. Maalesef bu anlayış toplumumuzda yaygınlaşmış durumda. HÜDA PAR olarak bu anlayışı değiştirmek amacıyla yola çıkmış bulunuyoruz. İnsanların genel kanısı, milletvekillerinin görev sırasında çeşitli ihlaller yaptığı ve sadece kendi çevresini kayırdığı yönündedir. Biz diyoruz ki söylediklerimiz sadece soyut sözlerden ibaret değildir. Bu anlayışı değiştirmek için somut hedeflerimiz ve adımlarımız vardır." şeklinde konuştu.
"Siyaseti yeniden toplumun temel değerleriyle buluşturma gayretindeyiz"
Kavan, siyaseti yeniden toplumun temel değerleriyle buluşturmak için mücadele ettiklerini belirterek şunları söyledi:
"Şu anda Meclis’te bulunan 4 milletvekilimiz var ve birçok kesim, onlara ‘Allah rızası için bu doğru çizginizden ayrılmayın.’ tavsiyesinde bulunuyor. Çünkü toplumun onlara gerçekten ihtiyaç duyduğu düşüncesini yaygınlaştırmak için mücadele veriyoruz. Biz, referansını İslam’dan alan bir parti olarak siyaseti yeniden toplumun temel değerleriyle buluşturmayı amaçlıyoruz. Sizler burada ne için bulunduğunuzu, hangi değerler uğruna mücadele ettiğinizi çok iyi biliyorsunuz. Bu mesele sadece 10 kişilik bir grubun, bir seçim ya da bir parti meselesi değildir. Partiler ve fikirler yalnızca birer araçtır. Biz de siyaseti topluma hizmet etmek için bir araç olarak görüyoruz. Birileri daha fazla oy alabilmek adına toplum içinde milliyetçilik duygularını ve ayrıştırıcı tavırları körüklüyor. HÜDA PAR olarak bu bakış açısının yanlış olduğunu söylüyoruz." (İLKHA)
Çin'den ABD'nin Çinli şirketlere yaptırım kararına tepki
HÜDA PAR’dan garantör ülkelere çağrı: Gazze’deki saldırılar karşısında sorumluluk üstlenin
Afrika Birliği: BMGK'nın yapısı bugünün gerçeklerine uygun şekilde düzenlenmeli
HÜDA PAR Nurdağı İlçe Kongresi'nde mevcut başkan güven tazeledi
HÜDA PAR’dan uyuşturucuya karşı farkındalık çağrısı
Cudi eteklerinde asırlık "Cevezî" geleneğiyle yüzlerce koyun imece usulü kırkıldı
Öğretmenlerin iller arası yer değiştirme başvuruları 14 Mayıs'ta başlıyor
Türkiye ile Kanada arasında sivil havacılıkta yeni anlaşma
Rusya: Ukrayna, 3 günlük ateşkeste 23 binden fazla ihlal yaptı
Gazze'de sivillere yönelik siyonistlerin saldırıları sürüyor. 2 şehit, 8 yaralı
Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Macit: İyi insan yetiştirme mottosunu eğitimimizin merkezine aldık
Somali'de klanlar arası çatışma: 31 ölü
Şanlıurfa’da anız alarmı: Yasak ihlaline ceza uygulanacak
33 ilde nitelikli dolandırıcılık operasyonu: 8,7 milyar TL'lik suç geliri tespit edildi
Almanya ve Ukrayna, ortaklaşa insansız hava aracı üretmeyi planlıyor
Hantavirüs nedeniyle küresel sağlık alarmı: Pek çok ülke karantina önlemlerini devreye aldı
Bursa Umut Kervanı Kurban Bayramı öncesi ihtiyaç sahipleri yararına kermes düzenleyecek
Tunceli-Ovacık kara yolu 2-3 gün ulaşıma kapatılacak
Gümüş fiyatlarında yeni zirve sinyali
Nijerya'da araç köprüden düştü: 11 ölü
Gaziantep'te GAZIMOIC 2026 programı kapsamında 55 ülkeden 200 öğrenci bir araya geldi
Yunanistan'da Ukrayna’nın Magura V3 tipi insansız deniz aracına benzeyen bomba yüklü deniz dronu incelemeye alındı
Sağlık Bakanlığı: Türkiye'ye getirilen vatandaşlarımızın hantavirüs test sonuçları negatif
Adana'da kurbanlık fiyatları açıklandı
Gaziantep'te "Gençlik ve Gazze" temalı bahar etkinliği düzenledi
Belediye Başkanı Er, engelliler Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı
Aramco'dan Hürmüz uyarısı: Tarihin en büyük arz şoku yaşanıyor
Korsan taşımacılık yapan sürücüye 100 bin lira ceza kesildi
Trump'ın tehditleri sonrası Küba açıklarında ABD askeri hareketliliğinde artış
AB, Rusya'ya yaptırımını genişletti
Yükleniyor







