HÜDA PAR Malatya İl Başkanı Sevgili: Sapkınlık suç sayılsın

Tarih: 07.05.2025 20:59 Güncelleme: 07.05.2025 20:59
HÜDA PAR Malatya İl Başkanı Sevgili: Sapkınlık suç sayılsın
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült
Haberi Sesli Oku

Partilerinin, Ailenin korunması ve sapkınlığın suç sayılmasına dair verdiği kanun teklifi ile ilgili değerlendirmelerde bulunan HÜDA PAR Malatya İl Başkanı Behcet Sevgili, teklifin "sapkınlık" olarak nitelendirilen davranışların suç kapsamına alınmasını

HÜDA PAR Malatya İl Başkanı Behcet Sevgili, İlke Haber Ajansı Temsilciliğini ziyaret ederek, partilerinin ailenin korunması ve sapkınlığın suç sayılmasına dair verdiği kanun teklifi ile ilgili açıklamada bulundu.

Ziyarette teklifin detaylarını kamuoyuyla paylaşan Sevgili, şunları kaydetti:

"Ailenin korunması ve sapkınlığın suç sayılmasına dair kanun teklifi 7 maddelik bir kanun teklifidir. 4 milletvekilimizin imzasıyla 17 Nisan 2025'te Meclis'e sunulmuştur. 18 Nisan'da komisyona havale edilmiştir.

Bundan sonraki süreç:

Teklifler önce Meclis'teki komisyonlarda görüşülür. Komisyondan geçen teklif Meclis Genel Kurulu'na gelir. Teklifimiz şu anda Adalet ve Anayasa Komisyonlarına havale edilmiştir. Ancak iktidar partisinin desteği olmadan tekliflerin Meclis Genel Kurulu'na gelmesi pek mümkün değildir. Meclis İç Tüzüğü'ne göre her milletvekili, yılda bir kez bir kanun teklifinin doğrudan Meclis gündemine alınmasını talep hakkına sahiptir. Bizim milletvekilleri de bu yolla teklifin Meclis gündemine gelmesini sağlayacaktır. Ancak bu hakkın kullanılabilmesi için teklifin 45 gün komisyonda kalıp Meclis'e gönderilmemesi gerekir. Yani 45 günün dolması beklenmektedir. Meclis'e gelen teklif görüşülüp oylanır. Ancak teklifin kabul edilip kanun haline gelmesi için milletvekillerinin çoğunun kabul oyu gerekir.

Kanun Teklifinin İçeriği:

Kanun teklifi şu temel hususlarla ilgilidir;

1. Hayasızca hareketlere verilecek cezalar arttırılıyor; Hayasızca hareketler suçu mevcut Ceza Kanununda zaten var. Ancak cezalar az olduğu için caydırıcı değil. Teklifle, alenen cinsel ilişkide bulunan veya teşhircilik yapan yani cinsel bölgelerini sergileyenlere verilen cezalar arttırılıyor. Mevcut kanunda 6 ay-1 yıl arası olan ceza 3 yıl-8 yıl arası oluyor. Bu suç aynı cinsiyetten olanlar arasında işlenirse cezalar bir kat daha arttırılıyor. (Sapkınlara daha çok ceza)

2. Sapkınlığın Propagandası Yasaklanıyor; Aynı biyolojik cinsiyetten olanlar arasındaki cinsel ilişki ve davranışları teşvik eden, özendiren, propagandasını yapan, yayan kişilere 3 yıl-5 yıl arası ceza verilecek. Bu propaganda sosyal medyada, dijital platformlarda, televizyonda ve diğer işitsel, görsel iletişim araçlarıyla yapılırsa verilen ceza yarı oranında arttırılıyor. (Teklifimizin en önemli kısmı budur.  Sapkınlığın ve LGBT'nin propagandası ilk kez suç olarak düzenlenmiş olacak. LGBT birçok ülkede yasaklanmaktadır. Türkiye'de LGBT ve benzeri sapkınlıklar ile mücadelede ilk adım bizim teklifimiz olacak inşallah.

3. RTÜK, sapkınlıkla mücadele için denetim yapacak; RTÜK (Radyo Televizyon Üst Kurulu), Radyo ve televizyon yayınlarını denetleyip yaptırım uygulayan kuruluştur. Teklifimizle; RTÜK, aynı cinsiyetten kişiler arasındaki cinsel ilişkileri savunan, özendiren, yayan, LGBT ve benzeri sapkınlıkların propagandasını yapan dizi, film, reklam, program ve yayınlara yaptırım uygulayıp cezalandıracak.

4. Ailenin korunması amaçlanıyor. Teklifimizin en önemli amacı aileyi korumaktır. Bahsini ettiğimiz sapkınlığın en büyük zararı aile kurumuna yöneliktir. Sapkınlıklar ve LGBT, evliliği ve aileyi yıkmayı hedeflemektedir. Bu yüzden sapkınlığın suç sayılmasını istiyoruz.

Teklifimizde; biyolojik yani ilk fıtri cinsiyetini gizleyip (örneğin cinsiyet değiştirme ameliyatı yaparak) evlenenlerin cezalandırılması öngörülmektedir. İnsanın yaradılıştan olan cinsiyeti 'biyolojik cinsiyet'tir. Biz bu kavramı özellikle kullandık. Sapkın anlayışlar fıtratı inkar ederek bu kavrama karşı çıkmakta ve cinsiyetin doğuştan olmadığını, sonradan cinsiyet tercihi ve değişikliği yapılabileceğini ileri sürerek sapkınlıklarına zemin oluşturmaya çalışmaktadır." (İLKHA)

BM Genel Sekreteri Guterres: Gazze'de yiyecek aramak ölüm cezasına dönüşmemeli

Gazze'de yardım unlarının içinden uyuşturucu çıktı

Yemen'de milyonlar sokakta: İran ve Gazze direnişine selam

Gazze'de yeni bir ihanet halkası: "Ebu Şebab Çetesi" 3 esirin cesedini işgalcilere teslim etti

Malatya'da seyir halindeki ticari taksi alev aldı

Prof. Dr. Tarhan: İyilik yapmak, çift taraflı bir mutluluk kaynağıdır

Bingöl’de uyuşturucu suçundan aranan şahıs yakalandı

HÜDA PAR Adaklı İlçe Başkanlığı’ndan siyonist rejime tepki

Gazze Hükümeti: Yardım kuyruğundaki aç sivillerin kasten vurulması toplu infaz suçudur

Adana’da ormanlık alanlara girişler yasaklandı

Kamu görevlisi gibi davranarak vatandaşı dolandırdılar

Siyonist rejim Gazze'de çocukları diri diri yaktı

Mescid-i Aksa'da 45 bin kişi cuma namazı kıldı

Adalet Bakanı Tunç: Darbecilerin yazdığı bir anayasayla hala yönetiliyoruz!

İçişleri Bakanlığı 9 il için "sarı" kodlu fırtına uyarısı yaptı

Kamu işçisine yüzde 17’lik zam teklifi: Müzakereler sürüyor

Milletvekili Demir, medrese hadimi Sezgin’in taziyesine katıldı

Hür Gençlik, İdil’de madde bağımlılığına karşı bilgilendirme standı açtı

İdeal Eğitim Vakfı, Uluslararası Aile Fuarı’nda aile ve eğitim için sahada

Yüzme Antrenörü Dölcek: Yüzme bilmeden suya girmek intihar girişimi gibidir

Gazze'deki soykırımda şehit sayısı 56 bin 331'e yükseldi

Siirt Belediyesi'nden kaldırım ve yol işgaline karşı kararlı mücadele

Şanlıurfa’da panelvan kazası: 1 ölü, 1 yaralı

Aile ve İyilik temalı Uluslararası Aile Fuarı açıldı

YKS sonuçları ne zaman açıklanacak

Bursa merkezli 5 ilde dolandırıcılık operasyonu: 8 gözaltı, 4 tutuklama

Bursa'daki orman yangını kontrol altına alındı

Malatya'daki yıllardır devam eden yol sorunu çözüldü

Pazar esnafının gözü yerli mahsulde: sebze fiyatları makul, meyve cep yakıyor

Müftü Bulut’tan velilere Kur’an kursu çağrısı: Çocuklarınızı manevi atmosfere yönlendirin

Yükleniyor