• BIST 100

    9389,16%1,21
  • DOLAR

    39,12% -0,08
  • EURO

    44,83% 0,60
  • GRAM ALTIN

    4217,41% -0,09
  • Ç. ALTIN

    6745,48% 0,66

HÜDA PAR Mardin’de ‘Anadil Yürüyüşü’ düzenledi

GÜNDEM 11.02.2025 19:37:40 0
HÜDA PAR Mardin’de ‘Anadil Yürüyüşü’ düzenledi

HÜDA PAR Kızıltepe İlçe Teşkilatı, Kürtçe için yürüyüş gerçekleştirerek anne babalara seçmeli anadil eğitimi için çağrıda bulundu.

HÜDA PAR Kızıltepe'de 2025-2026 eğitim-öğretim yılında ortaokullarda Kürtçe ve diğer anadillerin seçmeli ders olarak tercih edilmesi ve bu duyarlılığın oluşması için Özgürlük Meydanı’nda yürüyüş düzenlendi.

Yürüyüşe HÜDA PAR İlçe Başkanı Abdullah Kavan, Araştırmacı Yazar Molla Mahmut Kılınç ile partililer ve çocuklar katıldı.

Partililer tarafından yürüyüş boyunca Kürtçeye sahip çıkılması ve seçmeli dersin tercih edilmesi için vatandaş ve esnafa broşürler dağıtıldı.

Yürüyüş esnasında HÜDA PAR İlçe Başkanı Abdullah Kavan ve beraberindeki heyet, esnaf ve vatandaşlarla sohbet edip Kürtçe seçmeli ders hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Farkındalık yürüyüşünün ardından Kürtçe ve Türkçe açıklamalarda bulunan Kavan, Kürtçe’nin seçmeli ders olarak tercih edilmesi için veli, öğretmen ve öğrencilere çağrıda bulundu.

Kavan, şu ifadeleri kullandı:

“Malum olduğu üzere 2021 Eylül tarihinde yeni derslerle birlikte Yaşayan Diller ve Lehçeler adı altında Kurmanci ve Zazaki dilleri Milli Eğitim Bakanlığı müfredatına alındı. Yaptığımız saha çalışmasında özellikle bununla ilgili hem veliler hem de okullar tarafından yeterince duyarlılığın olmadığını gözlemledik. Bu duyarlılık ve farkındalığı oluşturmak için HÜDA PAR Kızıltepe İlçe Teşkilatı olarak, bütün velilere, öğretmenlere, öğrencilere çağrımızı iletiyoruz. 17 Şubat tarihine kadar seçmeli ders olarak ‘Ana Dilimi Öğreniyorum’ teması altında bütün çocuklarımızın Kürtçe dersini seçmesi için çağrıda bulunuyoruz.”

"Herkes çocuğunun elinden tutup Kürtçe seçmeli dersi seçsinler"

Hür Gençlik Kızıltepe İlçe Başkanı Vahdettin Akman da ana dilleri olan Kürtçenin kaybolmaması için sahip çıkılması gerektiğini kaydederek, “HÜDA PAR Gençlik Kolları Teşkilatı olarak Kürtçe seçmeli dil için sahalara indik. Kürtçe dilinin seçmeli ders olarak tercih edilmesi için sahadaydık. Farkındalık ve duyarlılığın oluşması için esnafımıza broşürler dağıttık. Özellikle ortaokul öğrencilerin seçmeli Kürtçe dersini tercih etmek için öğretmen ve velilere çağrıda bulunuyoruz. Ana dilimize sahip çıkalım. 17 Şubat tarihine kadar süreç devam ediyor. Ana dilimiz Kürtçe’dir. Ana dilimizin kaybolmaması için dilimizi seçmeliyiz. Özellikle anne-babalara tavsiyemiz, herkes çocuğunun elinden tutup Kürtçe seçmeli dersi seçsinler.” şeklinde konuştu. (İLKHA)

Başkan Şahin’den Kurban Bayramı Mesajı

Başkan Çiftçi’den Kurban Bayramı Mesajı

BAMMED Başkanı Özcan’dan Bayram Mesajı: “Buruk Bir Sevinç Yaşıyoruz”

BAB-GED’ den Kurban Bayramı mesajı

Yahudi çeteler Filistinlilerin ev ve araçlarını ateşe verdi

ABD, BM'nin Gazze tasarısını veto etti

Kum ocağında göçük: 11 ölü

Siirt'te yıldırım çarpması sonucu çoban yaralandı

Nijerya'daki sellerde can kaybı artıyor

Çanakkale'de zincirleme kaza: 5 yaralı

Haribo ürünlerindeki uyuşturucu skandalı büyüyor

Ağrı'da jandarma tarafından 48 tim 194 personelle uygulama gerçekleştirildi

BM'den Gazze açıklaması: Kuzeyde tek bir hastane bile kalmadı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan telefon diplomasisi

Gazze'de siyonist vahşet: 54 bin 607 şehit

Trump ile Putin görüştü

Hırsızlık anı kameralara yansıdı

Siirt’te buğday tarlasında yangın: Hasat bekleyen ekinler kül oldu

BM Güvenlik Konseyi'nin 5 yeni geçici üyesi belli oldu

Siirt’te mayıs ayı güvenlik ve asayiş toplantısı yapıldı

İnfaz düzenlemesi kararı Resmi Gazete'de

Yetimler Vakfı Kurban Bayramı öncesi Cizre’de yetimleri sevindirdi

Güney Kore'nin yeni devlet başkanı Lee Jae-myung göreve başladı

Sağlık Bakanlığı'ndan, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi uyarısı

Özel bireylerle çevre günü etkinliği düzenlendi

Gaziantep'te asayiş suçlarına karışan 4 bin 239 kişi yakalandı

Mardin'de uyuşturucu operasyonu: 4 gözaltı

Müftü Yardımcısı Aktan: Bayramlarda ziyaretleşme, hassaten yaşlıların ziyaret edilmesi önemlidir

Soykırımcı işgal rejimi, savunma ihracatında ikiyüzlü Batı ve Arap ülkeleri sayesinde rekor kırdı!

Esnaf işlerin durgunluğundan, vatandaş ise alım gücünün düşüklüğünden yakınıyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ