• BIST 100

    10485,01%-0,21
  • DOLAR

    36,55% 0,21
  • EURO

    39,64% 0,20
  • GRAM ALTIN

    3415,77% 0,13
  • Ç. ALTIN

    5537,34% -0,25

HÜDA PAR Milletvekili Demir, Cizre'de "anadil" yürüyüşüne katıldı

GÜNDEM 14.02.2025 19:54:44 0
HÜDA PAR Milletvekili Demir, Cizre

HÜDA PAR Genel Başkan Vekili ve Milletvekili Şahzade Demir, partisinin Şırnak'ın Cizre ilçesinde düzenlediği "anadil" yürüyüşüne katılarak anne babalara, çocuklarını Kürtçe ve diğer seçmeli dil derslerine yönlendirmelerini istedi.

HÜDA PAR Cizre İlçe Başkanlığı, başta Kürtçe ve Zazaca olmak üzere seçmeli anadil eğitimine dikkat çekmek için yürüyüş düzenledi.

Yürüyüşe, HÜDA PAR Genel Başkan Vekili ve Milletvekili Şahzade Demir'in yanı sıra merkez ve diğer ilçe teşkilat mensupları ile üye ve gönüllüler de katılarak destek verdi.

Huzur Camii'nde kılınan Cuma namazının ardından başlayan yürüyüşe katılanlar, Kürtçe prtlar taşıdı.

Yürüyüş boyunca partililer tarafından Kürtçe seçmeli derse çağıran broşürler dağıtıldı.

Kırmızı Medrese'nin arka bahçesine kadar devam eden yürüyüşün ardından burada Kürtçe ilahiler okundu.

Burada Kürtçe bir konuşma yapan HÜDA PAR Genel Başkan Vekili ve Milletvekili Şahzade Demir, bölge halkının diline sahip çıkması gerektiğini vurguladı.

Demir, "Bizler dilimize sahip çıkmazsak, okumazsak, öğrenmezsek ardımızdan gelen neslimiz, torunlarımız dillerini, kültürlerini, kadim tarihlerini unutacaklar." ifadelerini kullandı.

Seçmeli dil derslerini başladığını hatırlatan Demir, "Okullarda 5-6-7-8 sınıfları okuyan öğrenciler için seçmeli ders imkânı bulunuyor. Çocuklarımız dillerini, kültürlerini, inançlarını ve dillerini tanımaları için seçmeli dersleri seçmelerini istiyoruz. Çocuklarımıza önder olup derslerin seçilmesi için yardımcı olmalıyız. Seçmeli dersler Kürtçe, peygamber efendimizin hayatı, İslam dininin esasları ve Kur'an-ı Kerim'dir.  Anne ve babalara, memleketimizin önderlerine ve bunu kendine dert edinmiş olanlara çağrımız bu konunun üzerinde durmalarını ve seslerini yükseltmelerini istiyoruz." diye konuştu.

Kürt halkının İslam'la şeref ve izzet bulduğunu ifade eden Demir, "Fıtratımızı, akidemizi, kültürümüzü ve kadim tarihimizi unutmamak için seçmeli dersler Kürtçe dersin seçilmesi için çocuklarımızı yönlendirelim. Bir yerde 10 öğrencinin bu dersleri seçmemesi durumunda sınıf açılmıyor. Bunun için üzerinde durmamız lazım ve bu sınıfların açılmasını istiyoruz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Almanya'da F-35 endişesi

Kayseri'de 2,5 kilogram uyuşturucu ele geçirildi

Alabora olan teknede en az 25 kişi öldü

Suriye'nin yeni yönetimi Brüksel'e davet edildi

Siyonist rejimden Suriye'nin güneyine hava saldırısı

ABD’de tüberküloz vakalarında artış

Ekvador sınır dışı edilen yabancı uyruklu düzensiz göçmenleri almayacak

Şanlıurfa'da trafik kazası: 1 ölü, 2 yaralı

Kongo'da düzenlenen saldırıda 11 kişi hayatını kaybetti

Dünya Sağlık Örgütü'nden acil salgın uyarısı

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Suudi Arabistan'da

Hafif ticari araç devrildi: 1 ölü, 4 yaralı

Kuzey Kore'den balistik füze denemesi

ABD ve Güney Kore'den ortak tatbikat

Ramanlı: Helalinden kazanmak, toplumun refahı için temel ilkedir

Bulgaristan Rusya'yı milli güvenlik tehdidi olarak tanımladı

Avustralya'yı Alfred Kasırgası vurdu

Dışişleri Bakanı Fidan, İngiltere Dışişleri Bakanı Lammy ile görüştü

Çakar lamba kullanımına 140 bin lira ceza

Kanada'da geçici başbakan belli oldu

Çin yeni iletişim uydusunu fırlattı

Çanakkale açıklarında 109 düzensiz göçmen yakalandı

Samsun'da sahte altın operasyonu: 1 tutuklama

Rusya: Kursk bölgesinde 3 yerleşim birimini ele geçirdik

Sosyal medya platformu X'e erişim sağlanamıyor

Guatemala'daki Fuego Yanardağı'da patlama

Erdoğan: Suriye'de eski rejim artığı provokatörler mezhep kavgası çıkarmak istiyor

Gebelikte görülen kansızlığın belirtileri ve önleme yöntemleri

Ortaöğretim öğrencileri için 2025 yılı staj başvuruları başladı

Malatya Havalimanı son 2 ayda 127 bin 305 yolcuya hizmet verdi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ