• BIST 100

    16651,45%-0,07
  • DOLAR

    43,49% 0,04
  • EURO

    51,64% 0,12
  • GRAM ALTIN

    6540,01% -3,62
  • Ç. ALTIN

    11627,67% 0,00

HÜDA PAR Milletvekili Demir: Deprem bölgelerindeki altyapı sorunu bir an önce giderilmeli

30 Eylül 2024, Pazartesi 13:28
30 Eylül 2024, Pazartesi 13:28
HÜDA PAR Milletvekili Demir: Deprem bölgelerindeki altyapı sorunu bir an önce giderilmeli
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Ziyaretleri kapsamında Kahramanmaraş'ın Onikişubat ilçesi Selimiye Mahallesi'ndeki vatandaşlarla bir araya gelen HÜDA PAR Genel Başkan Vekili ve Gaziantep Milletvekili Şahzade Demir, deprem bölgelerindeki altyapı sorununun bir an önce giderilmesi gerekti

Vatandaşların sorun ve sıkıntılarını birinci ağızdan dinleyerek sıkıntıların giderilmesine yönelik ziyaretlerine devam eden Milletvekili Demir, Kahramanmaraş'ın 12 Şubat ilçesi Selimiye Mahallesi'ndeki vatandaşlarla bir araya geldi.

HÜDA PAR Genel İstişare Kurulu Üyesi ve Gaziantep İl Başkanı Faruk Göçer, HÜDA PAR Kahramanmaraş İl Başkanı Adem Kılınç ve beraberindeki heyetle birlikte vatandaşları ziyaret eden Milletvekili Demir, Onikişubat ilçesinde bulunan Selimiye Mahallesi'ndeki vatandaşları ziyaret ederek sıkıntı, sorun ve taleplerini dinledi.

Vatandaşları dinleyen Milletvekili Demir, vatandaşların taleplerini basın mensuplarıyla paylaştı.

Demir, "Kahramanmaraş'ın Onikişubat ilçesine bağlı Selimiye Mahallesi'nin sakinleri ile bir aradayız. Burada kime dokunsak bin ah işitiyoruz, herkesin kendisine göre bir mağduriyeti, bir sıkıntısı var. Seçim sonrasında bölgenin tamamı gayri resmi bir şekilde imara açıldı ve binlerce konut yapıldı. Depremde şehir yıkıldığı için insanlar kendilerine, güvenilir bölgelerde sakin tek katlı evler inşa etiller." dedi.

"Mahallede altyapı çok ciddi bir sorun"

Selimiye Mahallesi'nin çok ciddi sorunları olduğunu dile getiren Milletvekili Demir, "Mahallenin en önemli sorunlardan birkaç tanesini sayacak olursak ki bunlar en fazla mağduriyet oluşturan sorunlardır. Selimiye Mahallesi'nde ve depremden etkilenen birçok bölgede altyapı çok ciddi bir sorun. Yollar, kanalizasyonlar, elektrik ve su çok ciddi bir sorun haline gelmiş. İçme suyunun bulunmasında sıkıntı yaşanıyor, kanalizasyon ve temiz şebeke suları yer yer birbirine karışıyor ve çok ciddi sağlık sorunlarını ortaya çıkarıyor." ifadelerini kullandı.

"Vatandaşlar elektrik ve su aboneliği alamıyor"

Milletvekili Demir, "Selimiye Mahallesi sakinlerinin yaşadığı bir diğer sıkıntı ise; vatandaşlar elektrik ve su aboneliği alamıyor ve bu hizmetlerden yararlanamadığı için de ciddi bir mağduriyet yaşıyor. Burada bulunan vatandaşların büyük bir kısmı, şehirde bulunan evlerini depremden dolayı kaybetmişler. Çocukları, yakınları ve akrabaları depremde hayatlarını kaybetmiş kişiler. Hâlihazırda yaralar halen acı iken vatandaşlarımız yetkililerin bu sıkıntılarını duymasını ve çözüm üretmesini istiyor." dedi.  

"Depremin ardından yeniden inşa edilen binalarla ilgili çok ciddi bir belirsizlik var"

Yer yer karşılaştığı ve dinlediği sorunlardan bir tanesinin de depremin ardından yeniden inşa edilen binaların belirsizliği olduğunu ifade eden Milletvekili Demir, "Depremin ardından yeniden inşa edilen binalarla ilgili çok ciddi bir belirsizlik var. İnşa edilen binaların ne zaman biteceği, hak sahiplerine ne zaman teslim edileceği, para ödemelerinin nasıl olacağı bilinmiyor ve bu belirsizlik de vatandaşlarımızı hem üzüyor hem de geleceğe dair umutlarını ciddi bir anlamda gölgeliyor." şeklinde konuştu.

"Rezerv alanlarla ilgili yaşanan sorunlar var"

Yine dile getirilen sıkıntılardan bir tanesinin de rezerv alanlarla ilgili yaşanan sorunlar olduğunu belirten Milletvekili Demir, "Devlet bazı bölgelere el koymuş yani istimlak etmiş, rezerv alan olarak ilan etmiş. Buralarda inşaatlar kalıcı konutlar yapmaya başlamış fakat bu noktalarda vatandaşlarımızın itirazlarına bakmamış. Belirlenen bedeller piyasaya göre çok düşük bir rakamda kalıyor, bu çok ciddi bir mağduriyet oluşturuyor ve bir nevi insanların arazileri, tarlaları ellerinden alınmış oluyor. Vatandaşlarımızla beraber bu sıkıntıları ifade etmek istedik ve basın mensuplarının da Selimiye Mahallesi'nin sorunlarını dile getirmesini ve bu tür sorunların çözülmesini temenni ediyoruz." dedi. (İLKHA)

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Döviz kurları haftaya nasıl başladı?

Yarıyıl tatilinin ardından İstanbul'da trafik yoğunluğu yeniden başladı

Altın fiyatlarında büyük çöküş

18 milyon öğrenci için ders zili yeniden çaldı

Şanlıurfa’da tefecilik operasyonu: 23 tutuklama

Meteoroloji uyardı: Ülke genelinde kuvvetli yağış, fırtına ve çığ riski

Haseke ve Kamışlı'da sokağa çıkma yasağı: Şam-PKK/SDG anlaşması uygulamaya giriyor

HÜDA PAR Milletvekili Dinç: Zehir tacirleri terör örgütleri kadar tehlikelidir

İlaçla değil inançla: Bağımlılıktan kurtuluşun hikâyesi

Psikolog Avşar: Aile ve maneviyat olmadan madde bağımlılığıyla mücadele edilemez

Gazze'de son 48 saatte 32 şehit, onlarca yaralı

Dr. Yıldırım: Madde bağımlılığı yalnızca bireyi değil tüm aileyi etkileyen kronik bir hastalıktır

İzmir açıklarında 43 düzensiz göçmen yakalandı

Prof. Dr. Agitoğlu: Dil olmazsa toplumun ve ailenin fonksiyonu bozulur

Kırklareli'nde eğitime kar tatili

HÜDA PAR Milletvekili Demir: Kürt halkı ana dilde eğitimini alırsa kardeşliğimiz daha da sağlamlaşır

Berat Kandili bugün idrak edilecek

Muğla’da 1814 sentetik ecza hap ele geçirildi: 3 tutuklama

Rusya'dan yoğun hava saldırısı: Ukrayna hava savunma sistemleri talep etti

Kar kütlesinin ağırlığı Ağrı'da bir işyeri ve bazı araçlara zarar verdi

Habur Gümrük Kapısı’nda ayakkabı içerisine gizlenmiş 41 kilogram altın ele geçirildi

Libya’da kum fırtınası alarmı

Rusya ve Çin'den kritik görüşme

Eskişehir'de iyilik seferberliği: Umut Kervanı şubat ayına "umut"la başladı

Gaziantep’te 13 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan firari yakalandı

İstanbul için kar ve soğuk hava uyarısı

Tayvan Boğazı’nda Çin-Tayvan gerilimi

Konya'da farklı büyüklükte depremler kaydedildi

HÜDA PAR Adana'da "Madde Bağımlılığı" paneli düzenliyor

Muğla'da uyuşturucu operasyonu: 3 tutuklama

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Döviz kurları haftaya nasıl başladı?

Yarıyıl tatilinin ardından İstanbul'da trafik yoğunluğu yeniden başladı

Altın fiyatlarında büyük çöküş

18 milyon öğrenci için ders zili yeniden çaldı

Şanlıurfa’da tefecilik operasyonu: 23 tutuklama

Meteoroloji uyardı: Ülke genelinde kuvvetli yağış, fırtına ve çığ riski

Haseke ve Kamışlı'da sokağa çıkma yasağı: Şam-PKK/SDG anlaşması uygulamaya giriyor