• BIST 100

    10914,10%-1,32
  • DOLAR

    42,08% 0,09
  • EURO

    48,34% -0,27
  • GRAM ALTIN

    5369,29% -0,96
  • Ç. ALTIN

    8820,78% -1,13

HÜDA PAR Milletvekili Demir: İran’dan sonra sıra Türkiye’ye gelecektir

13 Haziran 2025, Cuma 19:54
13 Haziran 2025, Cuma 19:54
HÜDA PAR Milletvekili Demir: İran’dan sonra sıra Türkiye’ye gelecektir
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

HÜDA PAR Gaziantep Milletvekili Şahzade Demir, işgalci rejimin, İran’a yönelik saldırılarına ilişkin, “Ortadoğu’da ayağı yere basan tek ülke şu an Türkiye ve dolayısıyla sıra Türkiye’ye gelecektir. Bütün strateji ve politikalarımızın buna göre dizayn edi

HÜDA PAR Genel Başkan Vekili ve Gaziantep Milletvekili Şahzade Demir, Haberlercom YouTube kanalında siyonist israilin İran’a saldırısından sonra sıranın Türkiye’ye geleceğini ifade etti.

“Amerika’nın müzakereler vurgusu oyalamadan ibarettir”

İran’a yönelik saldırının sürpriz olmadığını belirten Demir, “Şimdi bir yandan müzakerelerin yapılması, bir yandan da saldırının olması, aslında Amerika’nın ikiyüzlülüğünü, hiçbir zaman Müslümanların dostu olmadığını ve siyonizmi desteklemeye devam edeceğini bir kez daha ortaya koyuyor. Amerika’nın müzakerelere yaptığı vurgu tamamen bir oyalamadan ibarettir. İsrailin kendini hazırlaması, süreci tamamlaması için Amerika, bir yandan da İran’ı oyalıyor. Hepimiz biliyoruz ki şu anda Amerika ve israilin bir tek strateji ve amacı var: İsrailin güvenliğinin sağlandığı bir Ortadoğu coğrafyası, İslam ülkelerini istikrarsız ve parçalanmış bir hale getirmek. Amerika ve israilin yapmaya çalıştığı şey, israili güçlendirmek, önünü açmak, bütün rakiplerinin zayıflatılıp parçalanması, İslam ülkelerinden ayağı yere basan, İslam ordularını organize edebilecek, israilin oyunlarını bozabilecek, Hamas’a ve Filistin’e yardım edebilecek ülkeleri zayıflatmak, ardından Türkiye gibi güçlü ve istikrarlı İslam ülkelerine yönelmektir.” ifadelerini kullandı.

“İran’dan sonra er ya da geç sıra Türkiye’ye gelecektir”

İran’a yapılan saldırıların sadece İran’ın değil, tüm İslam dünyasının ortak meselesi olduğuna dikkat çeken Demir, şöyle devam etti: “Şu an İran’ın saldırı altında olmasından sonra er ya da geç sıra Türkiye’ye gelecektir maalesef. Şu an Suriye’de, Türkiye ile israilin karşı karşıya gelmemesi, Amerika’nın hakemliğinden dolayıdır. Aslında israil, Suriye’de, Türkiye’nin bazı cephelerini vurdu. Ama Türkiye, Amerika üzerinden baskı kurup onları durdurmaya çalıştı. Ortadoğu coğrafyasındaki güçlü ve ayakta kalan tek İslam ülkesi olarak, bu saldırılara karşı koymak zorundadır. Bu, sadece İran’ın değil, tüm İslam dünyasının ortak meselesidir. Ortadoğu’da ayağı yere basan tek ülke şu an Türkiye ve dolayısıyla sıra Türkiye’ye gelecektir. Bütün strateji ve politikalarımızın buna göre dizayn edilmesi gerekiyor.”

“Müslümanlar iç çekişmelerini bir kenara bırakmalıdır”

Müslümanların soykırıma karşı sessizliğinin, siyonizmi daha da güçlü hale getirdiğini belirten Demir, “Bu noktadan sonra İran’ın tavrı önemlidir. İslam ümmetinin de buradan çıkaracağı çok önemli dersler vardır. Eğer İran, bu saldırılara hak ettiği cevabı vermezse, bu sadece İran’ın da bundan sonra kendini toparlaması, güç ortaya koyabilmesi ve özgür bir devlet olarak duruş sergileyebilmesi imkânsız hale gelecektir. Gelinen süreç, İran için de ölüm-kalım meselesidir. Ya ayakta kalıp hakkıyla mücadele edecek ya da diğer ülkeler gibi teslim olacak, zayıflayıp parçalanacaktır. İslam ülkeleri, Amerika’nın baskıları nedeniyle Gazze’deki soykırıma sessiz kaldı. İslam ülkeleri, şimdi kendi iç ihtilaflarını bir kenara bırakıp ortak düşman olan siyonizme karşı birleşmelidir. Müslümanlar, kendi iç çekişmelerini bir kenara bırakmalı ve stratejilerini bu doğrultuda şekillendirmelidir. Aksi takdirde, her ülkenin başına gelebilecek olan tehlike çok yakındır.” değerlendirmesinde bulundu. (İLKHA)

Beyaz Saray: Trump, pazartesi günü Suriye Cumhurbaşkanı Şara ile görüşecek

Aydın açıklarında 23 düzensiz göçmen yakalandı

EGM: Koruyucu eldiven zorunluluğu bisiklet ve mopedleri kapsamıyor

Kassam, bir işgal askerinin cesedini daha teslim etti

Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Komisyonu'nun Türkiye ile ilgili raporunu "reddetti"

Uçurumdan düşerek ağır yaralanan adam için ambulans helikopter devreye girdi

Güney Sudan'da silahlı çatışmalar nedeniyle 445 binden fazla kişi yerinden edildi

Endonezya'daki sel felaketinde 20'den fazla kişi kayıp

Hac kurası yarın çekiliyor

İşgalciler ateşkes boyunca Gazze'de 240 kişiyi şehit etti

Burs ve kredi başvuru sonuçları açıklandı

Hindistan'da tren kazası: 8 ölü

Cumhurbaşkanı Erdoğan; Lübnan, Gana, Filistin, Gine ve Japonya büyükelçilerini kabul etti

Adana’da düzenlenen uyuşturucu operasyonlarında 210 kişi tutuklandı

MSB'den "Suriyeli öğrenciler" hakkında çıkan iddialara ilişkin açıklama

Diyarbakır’da silahlı kavga: 2 ölü, 2 yaralı

HÜDA PAR Sözcüsü Ramanlı'dan 'mafya ve çeteleşme' uyarısı: Adalet duygusu ve devlete güven sarsılıyor

Kassam, bir işgal askerinin cesedini daha buldu

Malatya'daki kitap fuarına katılan şair ve yazarlar: İnsanların ilgisi oldukça iyi

Umut Kervanı’ndan Muradiye’de yardım dağıtımı

Gaziantep’te hakkında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 3 şahıs yakalandı

Gaziantep'te araması bulunan FETÖ üyesi yakalandı

Din Görevlileri Mesleki Eğitim ve Gelişim Seminerleri tamamlandı

Gaziantep'in ekim ayı ihracatı 929 milyon doları aştı

Zirai dondan etkilenen üreticilere destek ödemesi sürüyor

Battalgazi Belediye Başkanı Taşkın: Şehrimiz her gün daha da toparlanıyor

Gaziantepli öğrenciden örnek davranış: İlk bursunu Gazze’ye bağışladı

Adıyaman’da hakkında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 3 şahıs yakalandı

Emekli İmam-Hatip Yenigün: Boykot bir protesto değil, vicdani bir harekettir

Aile Bakanlığı ile Şili arasında iş birliği anlaşması

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Beyaz Saray: Trump, pazartesi günü Suriye Cumhurbaşkanı Şara ile görüşecek

Aydın açıklarında 23 düzensiz göçmen yakalandı

EGM: Koruyucu eldiven zorunluluğu bisiklet ve mopedleri kapsamıyor

Kassam, bir işgal askerinin cesedini daha teslim etti

Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Komisyonu'nun Türkiye ile ilgili raporunu "reddetti"

Uçurumdan düşerek ağır yaralanan adam için ambulans helikopter devreye girdi

Güney Sudan'da silahlı çatışmalar nedeniyle 445 binden fazla kişi yerinden edildi