• BIST 100

    14915,65%1,02
  • DOLAR

    43,12% 0,21
  • EURO

    50,20% -0,08
  • GRAM ALTIN

    6245,46% 0,83
  • Ç. ALTIN

    10147,72% 0,77

HÜDA PAR Milletvekili Demir: Siyonistseverler, güvenlik tehdididir

07 Ekim 2025, Salı 23:42
07 Ekim 2025, Salı 23:42
HÜDA PAR Milletvekili Demir: Siyonistseverler, güvenlik tehdididir
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

HÜDA PAR Milletvekili Şehzade Demir, Şırnak'ta Aksa Tufanı'nın ikinci yıldönümünde düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, "Siyonistler ve siyonistseverler bizim için çok ciddi bir güvenlik tehdididir. Onların tanınması, tespit edilmesi, yargılanmaları ve

7 Ekim Aksa Tufanı harekatının 2’nci yıldönümünde Şırnak’ta “Gazze kararlılık yürüyüşü ve mitingi” düzenlendi. Şehri Nuh Platformu tarafından düzenlenen yürüyüş ve mitinge binlerce Kudüs sevdalısı katıldı.

Ellerinde "Şırnak’tan Gazze'ye direnişe bin selam" prtı ile Ömer Kabak Meydanı'ndan Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüyen katılımcılar, terör şebekesi siyonist rejim aleyhine sık sık sloganlar atarken, kadınlar ise yürüyüş boyunca ellerinde kanlı bebek maketleri taşıyarak Filistin'de katledilen bebeklere dikkat çekti.

Cumhuriyet Meydanı'nda kurulan alanda yürüyüş tamamlanırken, Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından platform adına açıklama yapan Abdullah Çatı, son 2 yılda işgalci rejimin Filistin halkına bombalar yağdırdığını, masum bebek, yaşlı demeden onları katlettiğini söyledi.

Çatı, “Tam iki yıl oldu. Biz her gece başımızı yastığa koyup gözlerimizi kapatırken Gazzeli kardeşlerimizin semasında her gün ölüm kusan silahlar, nice katliamlar, nice soykırım kırımlar gerçekleştirdiler. Tam iki yıl oldu. Biz çocuklarımızın, torunlarımızın ağlayışını teselli edip saçlarını okşarken Gazze'de bebekler yürümeyi öğrenemeden ölmeyi öğrendiler. Tam iki koca bahar geçti. Gazzeli anneler güller, çiçekler toplamak yerine çocuklarının parçalarını topladılar, kanlı kefenlerini koklayarak teselli buldular. Tam iki yıldır her geceyi sabah ettik. Gazzeliler için her sabah kan ve ateşle başladı. Akşamlar ölüm ve dehşetle geldi. Babalar evlerine dönemedi. Dönecek evleri de kalmadı. Aziz mümin ve mümine kardeşlerim, bu iki yıl sadece Gazze için değil, bütün Müslümanlar için, bütün insanlık için tarihin en büyük imtihanı oldu.” şeklinde konuştu.

HÜDA PAR Genel Başkan Vekili ve Gaziantep Milletvekili Şehzade Demir de programa katılarak bir konuşma yaptı. Demir, 2 yıldır işgalci rejimin Filistin'de büyük bir katliam gerçekleştirdiğini ama kazananın Filistin olduğunu belirtti.

"HAMAS, İslam ülkelerinin zilletine inat çok büyük, çok şanlı, çok kutlu bir zafer kazandı"

HAMAS'ın işgalci rejime karşı insan üstü bir mücadele örneği gösterdiğini vurgulayan Demir, şunları kaydetti:

“7 Ekim Aksa Tufanı'nın üzerinden tam 2 yıl geçti. O gün hatırlıyorsanız bütün İslam aleminde hepimizin haykırdığı bir şey vardı. Bir daha hiçbir şey aynı olmayacak diye ama 2 yıl geçti.  Çok şey yaşandı, çok ağır bir soykırım yaşandı. Kimisine göre 70 bin kimisine göre 100 bin kimisine göre 150 bin kardeşimiz; çocuklar, yaşlılar, kadınlar katledildi.  İfade edildiği gibi hiçbir şey eskisi gibi olmadı. Siyonizm çok ağır bir mağlubiyet yaşadı. HAMAS, İslam ülkelerinin zilletine inat çok büyük, çok şanlı, çok kutlu bir zafer kazandı. Bunu net olarak ifade etmek gerekir. Bugün aslında biz HAMAS'ın zaferini kutlamak için buradayız.  Çünkü aslında ilk gece, 7 Ekim 2023 günü israili darmadağın etti. 1700 kahraman mücahit, 2 saat içerisinde israilin öbür tarafından çıktı. Yüzlerce askeri rehin aldı, 3 tane kocaman işlemi bütün arşivleriyle, gizliliği, evrakları da alıp getirdi. 2 yıldan beri bütün bombardımanlara Amerika'nın İngiltere'nin bütün batının desteğine rağmen ne rehineleri alabildiler ne de o arşivlerini kurtarabildiler." 

Dünya Müslümanlarına düşen en önemli görevlerden birinin de "boykot" olduğunu vurgulayan Demir, "Dolaylı bir şekilde siyonizme hizmet veren hiçbir şeye para harcayamayız. Çocuklarımızı, ailelerimizi, neslimizi Mescid-i Aksa sevdası ile büyüteceğiz, siyonizm düşmanlığıyla büyüteceğiz. Ülkemizin yönetimine de bu hassasiyeti delip aynı şekilde hareket etmek için mücadele edeceğiz.  Türkiye, bugüne kadar çok ciddi bir duruş ortaya koydu. Bürokraside hiç kimsenin veremeyeceği desteği ortaya koydu. HAMAS'ın, meşru Gazze temsilcisi olduğunu net bir şekilde müdafaa etti.” şeklinde konuştu.

“Hem Türkiye vatandaşı hem siyonistlerin vatandaşı olanların hak ettikleri cezayı almaları için bir mücadele ortaya koyduk”

Demir, atılması gereken adımları şöyle sıraladı:

"Küreciğin, NATO üstlerinin, siyonizme hizmet etmesine asla müsaade edilmemelidir. Bizim olmasa da Azerbaycan petrolünün ülkemizden oraya akmasına asla müsaade edilmemelidir. Bu iki adım çok çok önemlidir ve yetkililerimizi bu konuda net bir tavır ortaya koymaya davet ediyoruz.

Türkiye'de binlerce siyonist var. Direniş ortaya koyarak israile baskı için oraya giden kardeşlerimiz orada gözaltına alındı. Onlara eza çektiren, onları sorgulayan, onlara küfür ve hakaret eden densizler, siyonistler Türkçe konuşan insanlardı. Çok güzel bir Türkçe ile konuşan, Türkiye'den geldiklerini ifade eden bazıları vardı içlerinde. Biz öteden beri diyoruz; çifte vatandaş siyonistler var aramızda. Buradan gidip orada soykırıma katılan, kardeşlerimizi katleden insanlar vardır. Biz bir yasa teklifi verdik. Hem Türkiye vatandaşı hem siyonistlerin vatandaşı olan bu insanların, bu suçluların cezalandırılması, yargılanması, vatandaşlıkların alınması, hak ettikleri cezayı almaları için bir mücadele ortaya koyduk. Bir yıldan fazla bu yasa teklifi bekliyor. Şimdi kamuoyu çok ciddi anlamda ikna olmuş. Bunların yakalanması hepimiz için çok önemlidir. Bunların tespit edilmesi, bertaraf edilmesi çok önemlidir.” 

“Siyonistler ve siyonist severler bizim için çok ciddi bir güvenlik tehdididir”

Türkiye ile siyonist rejimin karşı karşıya gelmesinin artık kaçınılmaz olduğunu belirten Demir, "Siyonistler ve siyonist severler bizim için çok ciddi bir güvenlik tehdididir. Onların tanınması, tespit edilmesi, yargılanmaları ve tehlikelerin bertaraf edilmesi bir milli güvenlik politikasıdır. Aksi halde en sıkıntılı dönemde bizi arkamızdan vurup, çok sıkıntılı durumlara sokacaklardır. Filistinli kardeşlerimize, HAMAS'a sahip çıkmak, onlara destek çıkmak sadece diplomasiyle değil, sadece gıda göndermek değildir. Sadece yürüyüşler yapmak değil, içimizdeki soykırımcılarla mücadele etmektir aynı zamanda. Onlara bizim üzerimizden destek gönderen batılı şirketler; SOCAR gibi yapılardır aynı zamanda. Türkiye'nin içinden onlara istihbarat sağlayan NATO üsleridir aynı zamanda." diye konuştu.

Filistin temalı çeşitli video gösterimi ve ilahilerin seslendirildiği program yapılan dua ile son buldu. (İLKHA)

Trump: Küba'ya artık petrol veya para akmayacak!

TBMM’de bu hafta: Trafik cezalarında sert artış gündemde

Manisa'ya 810 milyon liralık sulama yatırımı

Avustralya'da Koji Tropikal Siklonu etkili oluyor

Alman Konsolosluğu'nda "Filistin eylemlerinde tutuklananlar serbest bırakılsın" çağrısı

ABD'den Venezuela'daki vatandaşlarına "ülkeyi terk edin" çağrısı

AFAD’dan Sudan’a 6’ncı İyilik Gemisi

Sudan hükümeti yaklaşık 3 yıllık savaşın ardından Hartum'a geri dönüyor

Slovakya: Ukrayna’ya askeri yardım yapmayacağız

Kahramanmaraş’ta eğitime bir gün ara verildi

Sivas, Kayseri ve çevreleri için kuvvetli kar yağışı bekleniyor

Gazze'de şehit sayısı 71 bin 412'ye yükseldi

Batman Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Çiftçi oyunu kullandı

Ege Denizi için fırtına uyarısı

Malatya için kuvvetli kar yağışı uyarısı

Elazığ için kuvvetli kar ve karla karışık yağmur uyarısı

Trump'tan Küba'ya yaptırım kararı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Geleneksel İslam sanatları medeniyetimizin estetik hafızasıdır

HÜDA PAR şehir içi ulaşım sorununu belediye meclisi gündemine taşıdı

Gaziantep'te düşünce kuruluşlarının toplum üzerindeki rolü ele alındı

MSB: MCM BLACK SEA Görev Grubu 8’inci aktivasyonu başladı

Kolombiya'da uçak kazası: 6 ölü

Meteoroloji’den kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı

Gazze'nin doğusunda işgalciler tarafından 4 kişi şehit edildi

BİK Genel Müdürü Çay Şanlıurfa’da konuştu

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: Meşru protestolar ve isyanlar ayrı

Diyarbakır'da 3 aracın karıştığı zincirleme kazada 2 kişi yaralandı

Diyarbakır ve Şanlıurfa için kuvvetli yağmur yoğun kar yağışı uyarısı

ABD, İran'a saldırılar planlıyor: İran, üsleri vurmaya hazır

Gaziantep'te bir ev hanımı 58 yıl sonra okuma-yazma hayaline kavuştu

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Trump: Küba'ya artık petrol veya para akmayacak!

TBMM’de bu hafta: Trafik cezalarında sert artış gündemde

Manisa'ya 810 milyon liralık sulama yatırımı

Avustralya'da Koji Tropikal Siklonu etkili oluyor

Alman Konsolosluğu'nda "Filistin eylemlerinde tutuklananlar serbest bırakılsın" çağrısı

ABD'den Venezuela'daki vatandaşlarına "ülkeyi terk edin" çağrısı

AFAD’dan Sudan’a 6’ncı İyilik Gemisi