• BIST 100

    9659,48%0,49
  • DOLAR

    37,93% -0,11
  • EURO

    41,07% -0,16
  • GRAM ALTIN

    3809,01% 1,10
  • Ç. ALTIN

    6070,97% 0,00

HÜDA PAR Milletvekili Dinç: Ahlak krizi çözülmeden gelecek inşa edilemez

EKONOMİ 26.12.2024 13:57:34 0
HÜDA PAR Milletvekili Dinç: Ahlak krizi çözülmeden gelecek inşa edilemez

HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç, ASKON'da katıldığı toplantıda ahlak krizinin çözülmeden gelecek inşa edilemeyeceğini belirterek, İslam ahlakının toplumun temel taşı olduğunu vurguladı.

HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç, Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Mersin Şubesi tarafından düzenlenen toplantıya katıldı.

Toplantıda konuşan Dinç, Türkiye’nin toplumsal ve ahlaki sorunlarına dikkat çekti.

Dinç, yüzde 99’u Müslüman olan bir ülkedse yaşanan ahlaki yozlaşmaya işaret ederek şunları söyledi:

"Yüzde 99'u Müslüman olan bir ülkede neden bu kadar ahlaksızlık oluyor diyorlar. Ama bunları biz yetiştiremedik ki! Bırakın ben İslam'a göre toplumu yetiştireyim, faturasını o zaman bana kesin. Hem İslam'a göre toplumu yetiştiremiyorum hem de faturayı bana kesiyorsunuz. Bu da işin ayrı bir boyutu."

"Eğri bir tornadan doğru sap çıkmaz"

Eğitim sistemine dair eleştirilerde bulunarak bozuk bir sistemden düzgün sonuçlar beklenemeyeceğini belirten Dinç, "Eğitim olarak da ülkemizin gittiği bir sıkıntı var. Eğri bir tornadan doğru sap bekliyoruz, ama doğru sap çıkmaz. Ahlak krizi çözülmeden gelecek inşa edemeyiz. Belki ekonomik olarak büyürüz, ABD gibi. Fakat ahlaktan yoksun kapitalist bir sistemde insanlar dışarıda kalıyor." ifadelerini kullandı.

"Aileyi ve gençliği ifsat etmeye çalışıyorlar"

Toplumun ahlaki değerlerini korumak için İslam’ın rehberliğine ihtiyaç olduğunu vurgulayan Dinç, "Şu an bizim ülkemizde temellerinde İslam anlayışı olduğu için zekât, infak, sadaka gibi ibadetler yerine getiriliyor. Her ne kadar kapitalist bir sistem içinde olsak da bu ahlak bilinci sayesinde insanlar batıdaki gibi sokaklara terk edilmiyor. Ancak birileri bu değerlerimizi de aramızdan çıkarmaya çalışıyor. Aileyi, gençliği ve nesli ifsat etmeye çalışıyorlar. Bizim huzurevlerinden önce aileleri huzur içinde yetiştirmemiz lazım. İnsan, ana babasını nasıl huzurevine bırakır? Bu konuda bilinçli bir proje olarak bizi Batılılaştırmaya çalışıyorlar." şeklinde konuştu.

"Ahlak krizini aşarsak ekonomik krizleri de çözeriz"

Ahlak krizinin çözülmesi gerektiğini belirten Dinç, İslam tarihinden örnekler vererek sözlerini şöyle tamamladı:

"Biz ahlak krizini aşarsak ekonomik krizlerin hepsi çözülür. İslam'da Asr-ı Saadet dönemi var ve bunun örnekleri ortada. Bunlar hayali şeyler değil. Diğer ideolojilerin hiçbirinin Asr-ı Saadet dönemi yoktur; hepsi hayaldir."

Toplantı, iş adamlarının ticaretteki ahlaki tutumuna da değinilerek güncel piyasa hakkında verilen bilgilerle sona erdi. (İLKHA)

Siyonist rejim bayramın 2'nci gününde de Gazze’de katliamlarını sürdürüyor

Altın fiyatlarında rekor artış devam ediyor

Osmaniye'de 39 kilo metamfetamin ele geçirildi

Prof. Dr. Tarhan: Sürekli kusur görmek ve bunları dile getirmek evliliğe zarar veriyor

Güney Ege için kuvvetli fırtına uyarısı

Fas'ta bayram münasebetiyle 1533 mahkûm affedildi

Bakan Tunç: Bebek katili barbarlar dökülen her damla kanın hesabını verecek

Bayramın ilk gününde Gazze'de 64 Filistinli şehit edildi

Gazze’de kendilerinden haber alınamayan sağlık görevlileri infaz edilmiş halde bulundu

HAMAS: Bayramlık kıyafetlerini giymiş çocuklar katledildi

Ülke genelinde hava bugün nasıl?

Çanakkale’de iki otomobil çarpıştı: 3 ölü, 1 yaralı

Ömer Çelik: Zulümleri ile Nazileri geride bırakan katliam şebekesi tüm insanlığın düşmanıdır

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pakistan ve Malezya başbakanlarıyla Gazze'yi görüştü

Antalya'da 3,9 büyüklüğünde deprem

Şevval ayında tutulan "6 gün" orucunun fazileti

Tonga'da art arda depremler

Trump'a ilhak açıklamasına Grönland'dan tepki

Bakan Kurum’dan "Sıfır Atık Günü" paylaşımı

Mardin’de hayvan otlatan çobana yıldırım isabet etti

Uganda'da M çiçeği virüsü salgını: 37 ölü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Endonezya Cumhurbaşkanı Subianto ile görüştü

İşgalci ABD'den Yemen'in başkenti Sana'ya hava saldırısı

Dışişleri Bakanlığından siyonist rejime tepki

Obeziteyle mücadele için okullarda abur cubur satışı yasaklandı

Özbekistan'da 488 mahkuma af kararı

Kontrolden çıkan otomobil başka bir otomobile çarptı: 4 ölü

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sokak terörü soygunu perdeleme çabasıdır

Donbass'ta bir yerleşim birimi daha Rusya'ya geçti

Adana'da uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ