• BIST 100

    16012,97%-1,69
  • DOLAR

    44,19% 0,15
  • EURO

    50,69% -0,48
  • GRAM ALTIN

    7234,54% 0,40
  • Ç. ALTIN

    11630,13% -1,13

HÜDA PAR Milletvekili Dinç, Elazığ'da çiftçilerin sorunlarını dinledi

12 Ekim 2024, Cumartesi 18:19
12 Ekim 2024, Cumartesi 18:19
HÜDA PAR Milletvekili Dinç, Elazığ
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Faruk Dinç, İl Başkanı Metin Suiçer ile birlikte Elazığ'ın Kovancılar ilçesine bağlı Karasungur köyünde çiftçilerle buluştu.

Ziyaret sırasında köy halkının tarımsal üretimle ilgili yaşadığı sorunları yakından dinleyen Milletvekili Dinç, üreticilerin geçim mücadelesi yaptığına dikkat çekti.

Özellikle bölgenin önde gelen çiftçilerinden Selahattin Ataş, domates üretiminde karşılaştığı sulama ve pazarlama konusunda yaşadıkları zorlukları dile getirdi.

Ataş, bin bir emekle yetiştirdiği domates mahsulünün hak ettiği değeri bulamadığını belirterek, kilosuna verilen 2,35 TL'lik fiyatın sadece hasat maliyetini bile karşılamaktan uzak olduğunu vurguladı.

Çiftçinin yaşadığı sorunları yerinde gözlemleyen Milletvekili Dinç, çiftçinin kaybetmesinin ülkenin kaybedeceği anlamına geldiğini belirtti.

"Yetkililer çiftçinin kayıplarını karşılayacak bir destek sunmalıdır"

Dinç, "Bugün İl Başkanımız ve teşkilatımızla beraber Elâzığ Kovancılar ilçemizde çiftçilerimizi ziyarete geldik. Bugün domates eken bir çiftçimizin yanına geldik. Bu konuda ciddi mağduriyetler yaşıyor. Sulama yapamadığı için domatesi olduğu gibi tarlada bırakmış, görüntülerde görüldüğü gibi domatesler çürümüş haldeler. Bu mağduriyetin giderilmesi için çiftçimizin sesi olmak adına bugün buradayız. Maalesef sulama 10 günde bir yapıldığından, kanallarda sıkıntı olduğundan, kendi domateslerini sulayamadığından dolayı ürünler bu şekilde bozuluyor. Eğer bu çiftçi çökerse, bizim memleketimiz çökecek; bu çiftçi kaybederse bizim memleketimiz kaybedecek. Bu konuda yetkililerimiz çiftçinin yaşadığı mağduriyeti görmeli ve gerekirse bu kaybettiği ürünlerle ilgili olarak, bu kayıplarını karşılayacak bir destek sunmalıdır ki bu çiftçimiz bir sonraki sene yine üretim yapsın." dedi.

"Çiftçi kaybederse ülke kaybeder"


 

Bir çiftçi olarak karşılaştığı sorunları anlatan Selahattin Ataş, "Mağduriyetimiz, özellikle domatesin para etmemesidir. Domates ve salça fabrikası ile görüştüm, 2 lira 35 kuruş fiyat verdiler. Bu işçiliğini bile kurtarmıyor. Gübresidir, çapasıdır, sulamasıdır, işçiliğidir… bu fiyat kurtarmıyor. Dolayısıyla sonraki sene ekmemeyi düşünüyorum. Bu ülkemiz adına da bir kayıptır. Zira çiftçi kaybederse ülke kaybeder." değerlendirmesinde bulundu.

Faruk Dinç ise çiftçilerin yaşadığı bu tür ekonomik zorlukların farkında olduklarını, sorunların çözümü için gerekli adımları atacaklarını söyledi.

Milletvekili Dinç, "Üreticinin emeği kutsaldır, bu emeğin karşılık bulması için üzerimize düşeni yapacağız. Bu sorunları ilgili makamlara ileterek takipçisi olacağız. Çiftçilerimizin yanında olacağız." ifadelerini kullandı.

Ziyaret, köy halkı için moral olurken, çiftçilerin sesini duyurması ve sorunlarına çözüm arayışında bir umut ışığı doğdu. (İLKHA)

Ömer Faruk SEYHAN

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Ağrı'da sismik izolatörlerin kullanıldığı 270 yataklı hastanenin inşası sürüyor

Elazığ Umut Kervanından onlarca aileye nakdi yardım

Akademisyen Ceylan: İran-ABD ve israil savaşı başka ülkelere yayılırsa üçüncü dünya savaşı olur

Vergiler konut satışlarını durma noktasına getirdi!

Beyaz Saray'da İran savaşı çatlağı: Trump'ın ekibi arasında görüş ayrılığı

Müftü Çiçek: Ramazan fırsat ayıdır, gafletle geçirilmemeli

Diyarbakır'da konut satışları bir ayda yüzde 31 arttı

Batman'da aranan 4 şüpheli operasyonla yakalandı

Gaziantep’te itikaf bereketi: İnsan hem huzur hem de rahatlama buluyor

Ramazanda tandır mesaisinde kadınlar hem çalışıyor hem evine destek oluyor

Gaziantep'te konut satışlarında artış yaşandı

Özer: Müslümanlar, Kudüs'ün hürmetinin ihlal edilmesine karşı mutlaka ses vermeli

İşgal altındaki toprakların kuzeyi füzelerle vuruldu: En az 80 siyonist yaralandı, yüzlerce ev yıkıldı

Şanlıurfa’da ‘Huzur-63’ uygulamasında 78 aranan şahıs yakalandı

Ara tatil ve bayram trafiği için uyarı: Uykusuz ve bakımsız araçla yola çıkmayı!

Mersin’de uyuşturucu operasyonlarında 351 kişi yakalandı

Hükümlü ve tutuklulara bayram nedeniyle açık görüş izni

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu ve kaçak ürün operasyonu: Bir kişi tutuklandı

HAMAS, Hollanda ve İzlanda'nın siyonist rejim aleyhindeki davaya katılımını memnuniyetle karşıladı

HÜDA PAR Antalya İl Başkanı Durmaz’dan Dünya Kudüs Günü’ne katılım çağrısı

2026 YDUS başvuruları başladı

Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş’tan TDV’nin 51'inci kuruluş yıl dönümü mesajı

Olayların başlangıcından bu yana Rusya ile ABD arasında ilk kritik görüşme

Öğrenciler için hazırlanan ara tatil etkinlik kitapları erişime açıldı

HÜDA PAR'lı Başkan Özhan, öğrencileri iftar sofrasında buluşturdu

SGK’dan "650 bin kişinin emekliliği iptal edildi" iddialarına yanıt

Emeklilerin Ramazan Bayramı ikramiye ve maaş ödemeleri yarın başlıyor

Ücretli çalışan sayısı 15 milyon 444 bine çıktı

Türkiye sahipli bir gemi İran izinli Hürmüz Boğazı’ndan geçti

Batman'da anız yangını söndürüldü

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Ağrı'da sismik izolatörlerin kullanıldığı 270 yataklı hastanenin inşası sürüyor

Elazığ Umut Kervanından onlarca aileye nakdi yardım

Akademisyen Ceylan: İran-ABD ve israil savaşı başka ülkelere yayılırsa üçüncü dünya savaşı olur

Vergiler konut satışlarını durma noktasına getirdi!

Beyaz Saray'da İran savaşı çatlağı: Trump'ın ekibi arasında görüş ayrılığı

Müftü Çiçek: Ramazan fırsat ayıdır, gafletle geçirilmemeli

Diyarbakır'da konut satışları bir ayda yüzde 31 arttı