• BIST 100

    16443,38%-1,90
  • DOLAR

    43,96% 0,17
  • EURO

    51,93% 0,05
  • GRAM ALTIN

    7404,10% 0,99
  • Ç. ALTIN

    11910,55% 0,80

HÜDA PAR Milletvekili Dinç halkın sorunlarını Meclis’e taşıdı!

14 Şubat 2025, Cuma 22:24
14 Şubat 2025, Cuma 22:24
HÜDA PAR Milletvekili Dinç halkın sorunlarını Meclis’e taşıdı!
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç, birçok kentte gerçekleştirdiği temaslarda vatandaşların kendilerine ilettiği sorun ve sıkıntıları TBMM’de düzenlediği basın toplantısında kamuoyuyla paylaştı.

Son haftalarda; Mersin, Adana, Diyarbakır, Bingöl, Malatya, Antalya, Isparta, İstanbul, Denizli ve Hatay’da bir dizi temaslarda bulunduklarını belirterek sözlerine başlayan Dinç, halkın sorun ve sıkıntılarını not ettiklerini ifade ederek, “Bizim derdimiz ve siyasetimiz memlekete hizmet etmektir. Bu niyetle not ettiğimiz sorunları Meclis’te duyurarak vatandaşlarımızın sesi olacağız.” diye belirtti.

Mersin’in metro sorunu…

İlk olarak Mersin’in bazı sorunlarını dile getiren Dinç, “Mersin ilimizde ulaşım ile ilgili ciddi problemler var. 2018 yılında Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanı tarafından metro projesinin yapıldığı duyuruldu. 2019 yılında Sayın Cumhurbaşkanı tarafından bu proje programa alındı. 2021 yılında ise bu proje ihaleye çıkartıldı ve 3 Ocak 2022 yılında yani Mersin’in kurtuluş yıldönümünde dönemin CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve yine dönemin İyi Parti Genel Başkanı Akşener’in katılımıyla bu projenin temeli miting havasında gerçekleşen törenle atıldı. Ancak yıl oldu 2025 ve halen bu proje hayata geçirilmemiş. Vatandaşın beklenti içerisinde olduğu bu metro ile ilgili herhangi bir adım atılmış değil. Bu projenin ile ilgili çalışmaların ne durumda olduğuna yönelik önümüzdeki günlerde İçişleri Bakanlığı’na soru önergesi vereceğiz inşallah. Talebimiz kamuoyunun metro projesinin akıbetine dair şeffaf bir şekilde bilgilendirilmesidir.” dedi.

Antalya’nın sorunları…

Antalya’da gerçekleştirdiği ziyaretlerde vatandaşın sorunlarını dinlediklerini ifade eden Dinç, “Antalya’da özellikle muhtarlarımız tarafından bize iletilen birtakım sorunlar oldu. Biz de bu vesileyle bu sorunları Meclis çatısı altında duyurmuş olalım. Muhtarların söylediklerine göre Antalya’da; Santral Mahallesi, Kızıl Mahallesi, Odabaşı Mahallesi ve Ünsal Mahallesi’nde ciddi ‘2- B Sorunu’ diye adlandırılan mülkiyet problemleri var. Bu problemlerden kaynaklı ciddi kaos, gerginlik oluşmuş durumda. Tapuları iptal edilen vatandaşlar bu sorunlarının ivedilikle çözülmesini istiyor. Her şeyden önce halkın tapuları kendilerine iade edilmeli. Yine muhtarlarımız 4-6 yaş Kur’an Kursu öğrencilerine yönelik ciddi bir ücretin talep edildiğini söylediler. Evet, bugün bir ahlak krizi var ve bu krizi çözecek yegane çözüm de Kur’an’ın ve İslam’ın ahlakıdır. Bu yüzden Kur’an Kurslarının ücretsiz olması gerekir. Bazı aileler maalesef yüksek ücretlerden dolayı çocuklarını bu kurslara gönderemiyorlar.

Muhtarların; Kepez ilçesinin Kuzeyyaka Mahallesi’nde elektrik kablolarının yerin altına alınmasına yönelik talepleri var. Ayanoğlu Mahallesi’nde, sokak aydınlatmaları ve trafolar ile ilgili problemler var. Trafolar güçlendirilmeli ya da çoğaltılmalı ki vatandaş gece zifiri karanlıkta yürümek zorunda kalmasın. Fevzi Çakmak ve Göçerler mahallelerinde okul yetersizliği mevcut. Bu yüzden çocuklar uzak mahallelerde eğitim görmek zorunda kalıyorlar. Kendi mahallelerinden uzaktaki okullara gitmek zorunda kalan çocuklar çeşitli trafik kazalarına maruz kalıyorlar ki geçtiğimiz günlerde bir yavrumuz okul yolunda geçirdiği kaza sonucu vefat etti. Bu yüzden bu sorun bir an önce çözülmeli.”

Uyuşturucu sorunu…

Uyuşturucuyla ilgili yaşanan sorunlara dikkati çeken Dinç, uyuşturucu tedavisiyle alakalı yasal bir düzenlemenin gerekliliğine işaret etti.

Dinç, "Bugün uyuşturucuya bulaşmış bir bağımlı, kendisi isterse tedavi olabiliyor. Biz diyoruz ki 'uyuşturucuya bulaşmış bir bağımlı, kendi isteğine bakılmaksızın tedavi olmak zorunda olmalı'. Tabii bunlar bir yere kadar çözüm. Asıl çözüm bataklığı kurutmaktır. Asıl çözüm, uyuşturucu baronlarıyla mücadele etmektir." ifadesini kullandı. (İLKHA)

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Venezuela’dan ABD'ye yaptırım çağrısı

Pakistan-Afganistan gerginliği devam ederken çatışmalar nedeniyle can kayıpları arttı

Ağrı’da Akşam ezanı 15 dakika gecikmeli okundu

Kazakistan'da kafede gaz patlaması: 7 ölü, 19 yaralı

Küçük iyilikler büyük mutluluklar getiriyor

Rusya, Ukrayna'da 4 yerleşim birimini ele geçirdiğini duyurdu

Siirt’in Cahter Balı Paris’te ‘Platinum Quality’ ödülüne layık görüldü

Gazeteci-Yazar Mergen: Ramazan etkinlikleri toplumun özünü yansıtıyor

Malatya'da kar nedeniyle mahsur kalan sürücüyü köylüler kurtardı

Çin'den vatandaşlarına İran'a seyahat uyarısı

HÜDA PAR Milletvekili Demir Gaziantep'te çeşitli ziyaretlerde bulundu

Uluslararası geçerli denizcilik kursları başlıyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Malatya Büyükşehir Belediyesini ziyaret etti

Hayvancılıkta yeni yol haritası: Sektör temsilcileri bakanlıkta buluştu

İşgal topraklarındaki ABD elçiliğinden personeline uyarı

"43. Kitap Ve Kültür Fuarı" İstanbul'da açıldı

Mil-Diyanet Sen Genel Başkanı Gül: Eğitimde ahlak ve maneviyatı önceleyen bir modele geçilmeli

Şanlıurfa’da kar yağışı yeniden etkili oldu

Antep fıstığı açık artırmayla satıldı

Gaziantep’te kırmızı ışık ihlaline 18 milyon lirayı aşkın ceza

Afganistan Dışişleri Bakanlığı: Bakan Fidan'la Pakistan'la son durum hakkında görüşüldü

İzmir'de fabrika yangın

Vatandaşları gözetleme talebini reddeden yapay zeka şirketine ABD Savunma Bakanlığı’ndan tehdit

Mardin İl Müftüsü Türkmen: Mukabeleye büyük bir iştiyak var

Teravih namazına camiye gelen çocuklara çeşitli ikramlar sunuluyor

Afganistan'dan Pakistan'la yaşanan olaylara ilişkin açıklama: Sorunun diyalog yoluyla çözülmesini istiyoruz

HÜDA PAR Elazığ Kadın Kolları: Mahremiyet talebini cinsiyetçilik diye yaftalamak çarpıtmadır

İzmir Umut Kervanı, onlarca aileye Ramazan kolisi ulaştırdı

Ortadoğu’da zorunlu personel harici büyükelçilikler boşaltılıyor

Çin, İran’daki vatandaşlarına ülkeyi terk etmeleri çağrısında bulundu

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Venezuela’dan ABD'ye yaptırım çağrısı

Pakistan-Afganistan gerginliği devam ederken çatışmalar nedeniyle can kayıpları arttı

Ağrı’da Akşam ezanı 15 dakika gecikmeli okundu

Kazakistan'da kafede gaz patlaması: 7 ölü, 19 yaralı

Küçük iyilikler büyük mutluluklar getiriyor

Rusya, Ukrayna'da 4 yerleşim birimini ele geçirdiğini duyurdu

Siirt’in Cahter Balı Paris’te ‘Platinum Quality’ ödülüne layık görüldü