HÜDA PAR Milletvekili Dinç: Tiktok yasaklansın

GÜNDEM 5.02.2025 13:05:23 0
HÜDA PAR Milletvekili Dinç: Tiktok yasaklansın
Haberi Sesli Oku

HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, “Gençliğimizi yozlaştıran, gençliğimizi kendi medeniyet değerlerimizden uzaklaştıran TikTok gibi platformlara erişim engellenmelidir.” dedi.

TBMM’de basın toplantısı düzenleyen HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç, TikTok’un kapatılması, ana dilde eğitimin önündeki engellerin kaldırılması ve esnafın sorunlarının çözülmesine dair çağrılarda bulundu.

“İskilipli Atıf Hoca'yı ve İstiklal Mahkemelerince şehid edilen tüm âlimleri rahmetle yâd ediyorum”

İskilipli Atıf Hoca’yı şehadetinin seneyi devriyesinde rahmetle yâd ederek konuşmasına başlayan Dinç, “Bu vesileyle İskilipli Atıf Hoca'yı ve İstiklal Mahkemelerince zulmen şehit edilen tüm âlimleri rahmetle, minnetle yâd ediyorum. Evet, İskilipli Atıf Hoca, İslami bir hayat yaşadığı için, Batı'yı taklit etmediği için, Frenk mukallitliğine, İngilizleştirme, Fransızlaştırma politikasına karşı çıktığı için İstiklal Mahkemelerince şehit edildi. Evet, ondan sonra onun gibi âlimler de İstiklal Mahkemelerince şehit edildi. Ancak bu zulmü sürdürenler; darbelerle, baskılarla bu hakikatin sesini susturmaya çalıştılar. Buna rağmen bu hakikatin sesi kesilmedi, kesilmeyecek. Biz var olduğumuz müddetçe İskilipli Atıf Hoca’nın davasını, Şeyh Said'in davasını, onların o İslami mücadelesini sürdüreceğiz ve asla bu yoldan da vazgeçmeyeceğiz. Bu vesileyle İskilipli Atıf Hoca'yı ve onun gibi âlimlerin şehadetini tebrik ediyor ve onları rahmetle, minnetle yâd ediyorum.” dedi.

“Aile yapımızı dejenere eden TikTok gibi platformlara erişim engellenmelidir”

Toplumda ahlaki erozyona sebebiyet veren dijital uygulamalardan TikTok ile ilgili uyarılarda bulunan Dinç, “Dijital mecralarda popüler olan TikTok platformu maalesef hem dünya için hem ülkemiz için bir güvenlik sorunu ve ahlaki yozlaşmaya sebebiyet veren bir tehlike haline gelmiştir. Bundan dolayı Avrupa ülkelerinde çeşitli kısıtlamalar, hatta yasaklamalar getirilmiştir ve TikTok'a erişim engellenmiştir. TikTok platformu maalesef gençlerimizi yozlaştırmak, ailelerimizi dejenere etmekte ve ahlaki erozyona sebebiyet vermektedir. Bu platformda müstehcen içerikler, LGBT sapkınlarının propagandası ve ahlaki yozlaştırma içerikli yayınlar yapılmaktadır. Bizim ülkemizde 40 milyona yakın vatandaşımız bu platformu sınırsızca herhangi bir denetime tabi olmadan kullanmakta ve o kirli içerikleri maalesef serbestçe yayınlayabilmektedir.” diye belirtti.

2025 yılının aile yılı ilan edildiğini hatırlatan Dinç, TikTok gibi aile kurumuna düşman platformların yasaklanması gerektiğini belirterek “Bu aile yılının altının doldurulması için somut projeler ve somut adımlar atılmalıdır. Her şeyden önce aile yapımızı dejenere eden ve gençliğimizi yozlaştıran, gençliğimizi kendi medeniyet değerlerimizden uzaklaştıran TikTok gibi platformlara erişim engellenmelidir. Gençliği hem aileyi korumak için anayasal güvence oluşturmak devletin görevidir. Çünkü kötülüğü engellenmeden iyilik korunmaz.” dedi.

“Anadilde eğitimin önündeki engeller devam ediyor”

“Ana dilde eğitimin önündeki tüm engeller kaldırılsın.” diyerek açıklamalarını sürdüren Dinç, “Dillerimiz ve renklerimiz Allah'ın ayetleridir. Diller düşmanlaştırmaz, diller kaynaştırır. Dilleri ve renkleri kalplerimizin kaynaşması için Rabbimiz var etmiştir. Bugün maalesef Batı'nın bize enjekte ettiği zehirli fikirlerle dillerimiz ve renklerimiz düşmanlaştırılmış. Kalplerimizde muhabbet olması gerekirken maalesef farklı dillerin kalplerine kin ve nefret enjekte edilmiş, kutuplaştırılmış, ötekileştirilmiştir. Evet, bu konuda ülkemizde; Kürtçe kurslarının açılması, TRT’nin Kürtçe yayın yapan kanalının açılması, Kurmanci ve Zazaki derslerinin seçmeli ders olarak okullarda verilmeye başlanması, üniversitelerde Kürt Dili ve Edebiyatı bölümünün açılması gibi bazı önemli ve kıymetli adımlar atıldı. Ancak anadilde eğitimin önündeki engeller devam ediyor. Biz diyoruz ki anadilin önündeki engeller kaldırılsın.” ifadelerini kullandı.

“Hem dilimize hem de dinimize sahip çıkalım”

Tüm öğrencilere ve ailelere seçmeli ders konusunda çağrıda bulunan Dinç, “Şubat ayının ilk iki haftasında seçmeli dersler ortaokullarda açılıyor. Tüm ailelere çağrımız, kendi ana dilleri olan Kurmanci ve Zazaki’yi tercih etsinler. Hem dilimize hem de dinimize sahip çıkalım. Eğer dinimize, dilimize, kültürümüze, medeniyetimize sahip çıkmazsak Batı emperyalizmi sürekli bu yarayı kaşır ve dost olmamız gerekirken bizi düşmanlaştırır.” dedikten sonra aynı çağrıyı kendi ana dili olan Zazaca ile dile getirdi.

“Esnafın sorunlarının çözümü için girişimlerde bulunmaya devam edeceğiz”

Açıklamalarının sonundan bir aya yakın bir süredir deprem bölgesini gezdiklerini ifade eden Dinç, vatandaşların sorun ve sıkıntılarını dinlediklerini belirterek sorunların çözümü için girişimlerde bulunacaklarının altını çizdi.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde esnafın sıkıntılarını gündeme getiren Dinç, “2015'te PKK'nın çukur siyasetinde Diyarbakır'ın tarihi ilçesi ve ticaretin merkezi olan Sur ilçesinde bir kentsel dönüşüme gidildi. Orada konutlar ve iş yerleri yapıldı. Ciddi masraflar yaparak o bölgede ticari hayatını sürdüren esnafımızın; çevre düzenlenmesi, ulaşım gibi ciddi problemleri var. Ayrıca yüksek kira ve işgaliye fiyatları sebebiyle kalmış olan ve yine restorasyonu yapılmamış bazı dükkanlar ise madde bağımlılarının meskeni olmuş durumda. Bu olumsuzluklardan dolayı bazı işyeri sahiplerinin kepenk indirdiğini de söyleyebilirim. Bize iletilen tüm bu sorunları Diyarbakır’daki yetkililer ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Bakan Yardımcısı’na da ilettik. Umarız tüm bu sorunlar çözülür ve esnafımız rahatça ticaretini sürdürür diye umuyoruz.” şeklinde konuştu. (İLKHA)


Gaziantep EBS İl Başkanı Gök: Kamu personeli alımlarında 35 yaş sınırı kaldırılmalı

Her yıl 20 milyona yakın insan kansere yakalanıyor

Mardin’de 21 kişinin öldüğü feci kazada şoförlere 15’er yıla kadar hapis talebi

Kalp krizinin belirtileri nelerdir? Kalp krizini en çok ne tetikler?

Nijerya'da medrese yangını: 17 ölü

Mardin’de yangın eğitimi ve tahliye tatbikatı gerçekleştirildi

Psikolog Bedir: Sosyal medya akran zorbalığını ciddi anlamda etkiliyor

Takas anlaşmasında serbest bırakılan en ağır hükümlü esir: Muhammed Ebu Verde kimdir?

İŞKUR Gençlik Programı’na başvurular ne zaman başlayacak?

Türkman: Hayvancılığa verilen desteğin artırılması gerekir

Elektrik faturalarında yeni düzenleme tepkilere yol açtı

Batman'da vergi denetimleri: 22 milyon TL ceza, 15 milyon TL kayıt dışı hasılat

Tarımda ilkbahar dönemi öncesinde gübre denetimi başlatıldı

Filistin'in BM Temsilcisi: Gazzelilere ilk yurtlarına dönme hakkı tanınmalı

Yeşilyurt Belediye Meclisi, şubat ayı toplantısında 24 maddeyi karara bağladı

Bursa deniz otobüslerinin 4 seferi iptal edildi

ABD'de kuş gribi alarmı

Diyarbakır'da haksız fiyat artışı etiketi denetimlerinde 13 milyon TL ceza kesildi

MESOB Başkanı Keskin: İş yerlerinin yapımı hızlandırılmalı ve teslim aşamasına geçilmelidir

Gazze'deki hükümet: Bu topraklardan gitmesi gereken varsa o da işgaldir!

Şanlıurfa'da çıkan bıçaklı kavgada 9 kişi yaralandı

Başkan Er: Yaşanılan acıları unutmadan geleceği birlikte inşa edeceğiz

Siirt'te güvenlik ve asayiş değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi

HAKSİAD: Bina yapı yönetmelikleri günümüz ve bölgemiz şartlarına uygun hale getirilmesi bir zorunluluktur

Başkan Taşkın: 6 Şubat'ta yanımızda olan herkese minnettarız

Gazi Ebu Tamaa: Şefkatli baba ve sert lider...

İletişim Başkanlığından "Asrın felaketinin 2. Yılı: İnşa ve İhya Çalışmaları" kitabı

Diyarbakır'da kış ortasında yaz keyfi: Çocuklar Anzele'de yüzdü!

Mardin’de iki esnaf arasında çıkan silahlı kavgada bir kişi yaralandı

Kuraklık alarmı: Verim düşüklüğü yüzde 80'i bulabilir

Yükleniyor