• BIST 100

    16345,82%-0,38
  • DOLAR

    43,60% 0,16
  • EURO

    51,57% 0,37
  • GRAM ALTIN

    6942,61% 3,13
  • Ç. ALTIN

    11654,37% 0,11

HÜDA PAR Milletvekili Dinç: Tüm dünya ülkeleri Sumud Filosu'nu koruyacaklarına dair beyanatta bulunmalıdır

18 Eylül 2025, Perşembe 17:49
18 Eylül 2025, Perşembe 17:49
HÜDA PAR Milletvekili Dinç: Tüm dünya ülkeleri Sumud Filosu
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç, Meclis’te yaptığı açıklamada tüm dünya ülkelerinin net bir tavır ortaya koyarak filoyu koruyacaklarına dair beyanatlarda bulunmaları gerektiğini söyledi.

HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç, TBMM’de düzenlediği basın açıklamasında Küresel Sumud Filosu’nun Gazze’ye yelken açmasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Açıklamaya Sumud Filosuna katılmak üzere Tunus'a gidip Gazze'ye gidemeyen STK temsilcileri de hazır bulundu.

“Gemilerimize saldırı gerçekleştirildi ve iki ana gemimiz yakılmak istendi”

Küresel Sumud Filosu'na katılma arzusuyla iki haftaya yakın bir süre Tunus'ta bulunduklarını hatırlatan Dinç, "İki yıla yakın bir süredir Gazze’de bir soykırım var. Çocuklar, kadınlar, siviller dünyanın gözleri önünde katlediliyor. Çocuklar açlıktan ölüyor ve maalesef dünya ülkeleri bu konuda görev ve sorumluluklarını yerine getirmediklerinden dolayı biz Tunus’a gitmek zorunda kaldık. Özellikle vicdanlı insanlar olarak, dünyanın farklı ülkelerinden, farklı etnik gruplardan, farklı dinlerden ve farklı renklerden insanlar, insanlık ortak paydasında bir araya gelerek Gazze için bir şeyler yapmak istedik. Tunus’ta yaklaşık on beş gün bekledik. Beklediğimiz süre içerisinde işgalci israilin sözde bir bakanı bu filoya müdahale edeceğini ve bu konuda tehditler savurarak adeta tüm dünyaya meydan okudu. Bununla birlikte, Tunus’taki gemilerimize iki kez saldırı gerçekleştirildi ve iki büyük ana gemimiz yakılmak istendi. Ama Allah’a hamdolsun, gemilerimiz sağlam bir şekilde kalabildi; can kaybı ve yaralanma söz konusu olmadı, elhamdülillah. Bunun yanı sıra gemilerimize sabotaj yapıldı; bazı gemilerimizin yakıt deposu delindi, bazı motor parçaları kırıldı, bazı gemilerimize su veya farklı şeyler konularak sabotaj yapılmaya çalışıldı.” ifadelerini kullandı.

“Sabotajlara rağmen gemilerimiz yol aldı ve şu an Gazze’ye doğru gidiyor”

Küresel Sumud Filosu gemilerinin bir an öce Gazze’ye ulaşması temennisinde bulunan Dinç, “Biz de Gazze’ye gitmek istedik, ama nasip olmadı. Özellikle Türkiye’den yüz elli kişiye yakın kişi oradaydı; sadece 10’a yakın kişi gidebildi. Bunların çoğu teknik ekipten oluşuyordu. Ama buna rağmen, bu saldırılara, tehditlere ve sabotajlara rağmen elhamdülillah gemilerimiz yol aldı ve şu an Gazze’ye doğru gidiyor. Elliye yakın gemimiz şu an Sicilya’yı geçmiş durumda. İnşallah hep birlikte bir araya gelerek, İtalya’dan, Yunanistan’dan, İspanya’dan ve Tunus’tan gelen birkaç gemimizle birlikte Gazze’ye yelken açacaklar. Bu konuda duamız ve temennimiz, bu kardeşlerimizin bir an önce Gazze’ye ulaşması, Gazze’deki ablukanın kırılmasına vesile olması ve Filistin’deki bu soykırımın bitmesine vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan diliyoruz.” dedi.

“Filoda bulunan kardeşlerimizin muhafaza edilmesi ve korunması gerekiyor”

Tüm dünya ülkelerinin net bir tavır ortaya koyarak filoyu koruyacaklarına dair beyanatlarda bulunmaları çağrısını yapan Dinç, “Bu filoda yer alan arkadaşlarımız sadece kendi şahıslarını temsil etmiyorlar. Bu filoda yer alan her bir kardeşimiz vicdan ehli olan, insanlığını kaybetmemiş herkesi temsil ediyor. Bundan dolayı, filodaki kardeşlerimizin muhafaza edilmesi ve korunması gerekiyor. Bu yönüyle bir çağrı yapmak istiyoruz: Başta İslam ülkeleri olmak üzere tüm dünya ülkeleri, vatandaşları bu filoda olsun veya olmasın, filoyu koruyacaklarına dair net bir beyanatta bulunmalıdır. Bu filonun kılına zarar gelmemeli. Bu filoya verilen bir zarar, sadece filo veya gemilerde yer alan kişilere zarar verilmiş sayılmaz; bu saldırı tüm insanlığa ve tüm vicdanlı insanlara yapılmış bir saldırı olarak görülmelidir. Tüm dünya ülkeleri net bir tavır ortaya koymalı ve filoyu koruyacaklarına dair açık bir beyanat vermelidir. İnşallah bu kardeşlerimiz sağ salim bir şekilde Gazze’ye ulaşırlar ve Gazze’ye ulaştıktan sonra ablukanın kırılmasına vesile olurlar. Ayrıca bir duamız da bu kardeşlerimizin kılına zarar gelmeden, sağ salim bir şekilde evlerine kavuşmalarıdır.” diye konuştu.

“Meydanlar bizim filolarımız, mekânlar da gemilerimizdir”

Filoya katılma imkânı bulamayan vatandaşlara da bir çağrıda bulunan Dinç, “Değerli vatandaşlarımız, biliyorsunuz uluslararası kurumlar çöktüğü için, sivil halklar olarak biz harekete geçtik. Gazze’ye yalın ayak, eli boş ve şiddetsiz bir şekilde yelken açtık; oradaki soykırımın bitmesi için yola çıktık. Bu yönüyle sizlere de düşen, bu filoya destek vermek, filonun sesini yükseltmek ve filoyu gündemde tutmaktır. Evet, biliyorum milyonlarca kişi bu gemilerde yer almak istiyor; milyonlarca kişi bu filoya katılmak istiyordu, ancak sınırlı sayıda kişi bu gemilere binebildi. Bu yönüyle, kalbi Kudüs’te atan, yüreği Gazze’de atan, yüreği Filistin’de atan tüm kardeşlerimize çağrımız: Meydanlar bizim filolarımız, mekânlar da gemilerimizdir. Bulunduğumuz her ortamda bu filoya ses verelim. Bu konuda yapılan tüm çağrılara icabet edelim ve vicdanlı insanların sesini arşı alaya ulaştıralım.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Osmaniye'de 36 kilogram skunk ele geçirildi: 2 tutuklama

Çekya çocuklara sosyal medya kullanımını yasaklamaya hazırlanıyor

Bakan Kaçır CCPIT Başkanı Ren Hongbin ile bir araya geldi

Suudi Arabistan ve ABD’den ortak deniz tatbikatı

Hindistan’da kömür madeni patlamasında ölü sayısı 27’ye yükseldi

Bayburt’ta yediden yetmişe “Siyer Yarışması”nda katılım gösterdi

Tayland'da erken seçimi Bhumjaithai Partisi kazandı

ABD-Rusya arasında gayri resmi nükleer anlaşma

Trabzon’da Peygamber sevgisi “Siyer Yarışması”nda buluştu

Hakkari'de 17 kilogram skunk ele geçirildi

Lübnan'da bir bina çöktü: 6 ölü, 7 yaralı

Rize’de “Siyer Yarışması”na yoğun ilgi 

Giresun’da 16’ncı “Siyer Yarışması" yoğun katılımla yapıldı

Siyer Yarışması'nın cevap anahtarları yayımlandı

Batman Tarafsız Haber 12. Yayın Yılını Kutluyor

Peygamber Sevdalıları Vakfı'ndan Siyer Yarışması teşekkür mesajı

Arakçi: Nükleer konusunda müzakereden başka yol yok

“O’nu oku, O’nu yaşa” Siyer Yarışması'na Mersin’den yoğun katılım

Aşiret liderlerinden ortak duruş: Gençliğimizi ve ailemizi korumak zorundayız

Şanlıurfa Halkı: Bu sınavın asıl ödülü Peygamber’i tanımaktır

Kars’ta Siyer sevdası, yüzlerce aday Peygamber Efendimizin hayatı için ter döktü

Manisa'da feci kaza: 2 ölü, 4 yaralı

Edirne’de Meriç Nehri’nin debisi düşüşe geçti

Şanlıurfa’da toplumsal sorunlar düzenlenen panelde ele alındı

Şanlıurfa aşiret liderleri ve kanaat önderlerinden kapsamlı basın açıklaması

Elazığ'da Siyer Yarışması heyecanı yaşandı

ABD, Orta Doğu'ya askeri malzeme transferini artırıyor

Tayland'da halk erken seçim için sandık başında

Siyer Yarışması'na katılan Bursalı çocuklar: Ödül değil, Peygamber Efendimizin hayatını öğrenmek için yarıştık

Ticaret Bakanlığı tavuk ihracatını durdurdu

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Osmaniye'de 36 kilogram skunk ele geçirildi: 2 tutuklama

Çekya çocuklara sosyal medya kullanımını yasaklamaya hazırlanıyor

Bakan Kaçır CCPIT Başkanı Ren Hongbin ile bir araya geldi

Suudi Arabistan ve ABD’den ortak deniz tatbikatı

Hindistan’da kömür madeni patlamasında ölü sayısı 27’ye yükseldi

Bayburt’ta yediden yetmişe “Siyer Yarışması”nda katılım gösterdi

Tayland'da erken seçimi Bhumjaithai Partisi kazandı