• BIST 100

    10728,60%0,28
  • DOLAR

    42,33% 0,06
  • EURO

    49,04% -0,03
  • GRAM ALTIN

    5541,00% 0,83
  • Ç. ALTIN

    9215,88% 0,29

HÜDA PAR Milletvekili Faruk Dinç, Radyo Vuslat'ta gündemi değerlendirdi

05 Eylül 2024, Perşembe 00:18
05 Eylül 2024, Perşembe 00:18
HÜDA PAR Milletvekili Faruk Dinç, Radyo Vuslat
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç, Radyo Vuslat 101.1 FM'de katıldığı programda gündeme dair önemli değerlendirmelerde bulundu.

Program boyunca gelen sorulara içtenlikle yanıt veren HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç, HÜDA PAR'ın siyasi duruşunu ve Filistin meselesine bakışını ayrıntılı olarak açıkladı.

Faruk Dinç'e yöneltilen ilk soru, Malazgirt Zaferi'nin kutlamalarına HÜDA PAR'ın katılımının belirli kesimleri rahatsız ettiği ve partiyi hedef haline getirdiği iddiasıyla ilgiliydi. Dinç, bu rahatsızlığın sebebinin HÜDA PAR'ın manevi değerlere olan bağlılığı ve dik duruşu olduğunu belirtti. Dinç, "Bizler tarihimize ve medeniyetimize sahip çıkıyoruz, bu da bazı kesimleri rahatsız ediyor." ifadelerini kullandı.

Radyo programında ikinci olarak, TBMM'deki Filistin özel oturumunda Mahmud Abbas'ın konuşması sırasında HÜDA PAR Genel Başkanı'nın oturuma katılmaması ve parti üyelerinin alkışlamaması üzerine sorular yöneltildi. Dinç, bu tavırlarının bilinçli olduğunu ve HÜDA PAR'ın Filistin konusunda tavizsiz bir duruş sergilediğini vurguladı. "Bizim Filistin'e olan desteğimiz yalnızca söylemde değil, eylemde de somuttur." şeklinde konuştu. Dinç, Filistin'n temsilcilerinin HAMAS olduğunu ve mecliste de HAMAS yetkililerinin konuşması gerektiğini vurguladı.  

Üçüncü soruda, Batı Şeria'daki Siyonist istilanın giderek artan vahşeti ve HÜDA PAR'ın bu konuda ne düşündüğü soruldu. Dinç, Siyonizmin nihai hedefinin tüm İslam coğrafyasını kontrol altına almak olduğunu ifade etti ve "Gazze ve Batı Şeria'daki zulme sessiz kalamayız." açıklamalarına yer verdi.

Dinç, dördüncü soruya cevaben, HÜDA PAR iktidarında Filistin meselesi konusunda somut adımlar atılacağını belirtti. "İslam dünyasını bir araya getirecek güçlü bir diplomasi ve yaptırımlar uygulanarak Filistin halkının hakları savunulacak ve israili terör örgütü olarak tanıyıp bütün ilişkileri keserdik." dedi.

Son olarak, CHP'nin HÜDA PAR'a yönelik iftiraları ve özellikle Özgür Özel'in desiselerini değerlendiren Dinç, bu tür iftiraların HÜDA PAR'ın halk nezdinde ki itibarını zedelemeye yetmeyeceğini ve bu durumun topluma bir ihanet olduğunu söyledi. "CHP'nin saldırıları HÜDA PAR'A değil bizatihi içlerinde gizledikleri İslam düşmanlığının ortaya çıkmasıdır." diyerek programı sonlandırdı. (İLKHA)

Altın fiyatları güne yükselişle başladı

Döviz kurlarında son durum

Meteoroloji'den kuvvetli rüzgâr uyarısı

Siyonist rejim cezaevlerinde kış şartları dayanılmaz seviyelere ulaştı

Macron: Cezayir'le diyalog için Tebbun ile görüşmeye hazırım

Kuzey Kürdofan'da ordu ilerledi; İngiltere Sudan için acil ateşkes çağrısı yaptı

Siyonist Yahudilerden yeni provokasyon: Mescid-i Aksa'ya kurban hayvanı sokmaya kalktılar

Gazze Sağlık Bakanlığı: Siyonist rejim, neslimizi yok edecek bir sağlık soykırımı yürütüyor

HAMAS'tan siyonist rejimin Lübnan saldırısına tepki: Vahşi bir katliam

İstanbul’da suç örgütüne operasyon düzenlendi: 8 gözaltı

Rusya'da iki havalimanında İHA saldırısı nedeniyle uçuşlar askıya alındı

Siyonist işgalcilerden Lübnan'a hava saldırısı: 13 şehit, çok sayıda yaralı

İstanbul’da altın ve döviz usulsüzlüğü soruşturmasında milyonlarca liralık mal varlığına el konuldu

BM: Gazze'de kısıtlamalar acilen kaldırılmalı

Malatya'da zincirleme kaza: 2 yaralı

Beyaz Saray'da 1 trilyon dolarlık görüşme

Rusya: Ukrayna’da iki yerleşim birimi kontrol altına alındı

Hakkari’de 100 yıllık arazi anlaşmazlığı barışla son buldu

Çankırı'da feci kaza: 1 ölü, 4 yaralı

Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu 17. toplantısı yapıldı

Moskova–Washington hattında yeni mahkûm takası görüşmesi

DMM'den "LNG anlaşması nedeniyle Rus gazı alımının sona ereceği" iddiasına yalanlama

Muğla açıklarında 31 düzensiz göçmen kurtarıldı

Polonya: Demiryolu hattındaki patlamadan Rusya sorumlu

İstanbul’da zehirlenen Böcek ailesinin hastaneye gidiş anları ortaya çıktı

Endonezya'daki Semeru Yanardağı'nda patlama

Ağrı'da Gazze'deki şehitler anısına fidan dikildi

Vietnam’da şiddetli yağışlar sel ve heyelana yol açtı: 7 ölü, 7 kayıp

Patlamamış mühimmatlar, Gazzelilerin hayatını tehdit ediyor, yeniden inşayı engelliyor

Polonya'da iki tramvay ile otobüs çarpıştı: 24 yaralı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Altın fiyatları güne yükselişle başladı

Döviz kurlarında son durum

Meteoroloji'den kuvvetli rüzgâr uyarısı

Siyonist rejim cezaevlerinde kış şartları dayanılmaz seviyelere ulaştı

Macron: Cezayir'le diyalog için Tebbun ile görüşmeye hazırım

Kuzey Kürdofan'da ordu ilerledi; İngiltere Sudan için acil ateşkes çağrısı yaptı

Siyonist Yahudilerden yeni provokasyon: Mescid-i Aksa'ya kurban hayvanı sokmaya kalktılar