• BIST 100

    10908,77%0,48
  • DOLAR

    42,45% 0,09
  • EURO

    49,07% -0,11
  • GRAM ALTIN

    5659,61% 0,44
  • Ç. ALTIN

    9241,24% -0,15

HÜDA PAR Milletvekili Faruk Dinç, Radyo Vuslat'ta gündemi değerlendirdi

05 Eylül 2024, Perşembe 00:18
05 Eylül 2024, Perşembe 00:18
HÜDA PAR Milletvekili Faruk Dinç, Radyo Vuslat
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç, Radyo Vuslat 101.1 FM'de katıldığı programda gündeme dair önemli değerlendirmelerde bulundu.

Program boyunca gelen sorulara içtenlikle yanıt veren HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç, HÜDA PAR'ın siyasi duruşunu ve Filistin meselesine bakışını ayrıntılı olarak açıkladı.

Faruk Dinç'e yöneltilen ilk soru, Malazgirt Zaferi'nin kutlamalarına HÜDA PAR'ın katılımının belirli kesimleri rahatsız ettiği ve partiyi hedef haline getirdiği iddiasıyla ilgiliydi. Dinç, bu rahatsızlığın sebebinin HÜDA PAR'ın manevi değerlere olan bağlılığı ve dik duruşu olduğunu belirtti. Dinç, "Bizler tarihimize ve medeniyetimize sahip çıkıyoruz, bu da bazı kesimleri rahatsız ediyor." ifadelerini kullandı.

Radyo programında ikinci olarak, TBMM'deki Filistin özel oturumunda Mahmud Abbas'ın konuşması sırasında HÜDA PAR Genel Başkanı'nın oturuma katılmaması ve parti üyelerinin alkışlamaması üzerine sorular yöneltildi. Dinç, bu tavırlarının bilinçli olduğunu ve HÜDA PAR'ın Filistin konusunda tavizsiz bir duruş sergilediğini vurguladı. "Bizim Filistin'e olan desteğimiz yalnızca söylemde değil, eylemde de somuttur." şeklinde konuştu. Dinç, Filistin'n temsilcilerinin HAMAS olduğunu ve mecliste de HAMAS yetkililerinin konuşması gerektiğini vurguladı.  

Üçüncü soruda, Batı Şeria'daki Siyonist istilanın giderek artan vahşeti ve HÜDA PAR'ın bu konuda ne düşündüğü soruldu. Dinç, Siyonizmin nihai hedefinin tüm İslam coğrafyasını kontrol altına almak olduğunu ifade etti ve "Gazze ve Batı Şeria'daki zulme sessiz kalamayız." açıklamalarına yer verdi.

Dinç, dördüncü soruya cevaben, HÜDA PAR iktidarında Filistin meselesi konusunda somut adımlar atılacağını belirtti. "İslam dünyasını bir araya getirecek güçlü bir diplomasi ve yaptırımlar uygulanarak Filistin halkının hakları savunulacak ve israili terör örgütü olarak tanıyıp bütün ilişkileri keserdik." dedi.

Son olarak, CHP'nin HÜDA PAR'a yönelik iftiraları ve özellikle Özgür Özel'in desiselerini değerlendiren Dinç, bu tür iftiraların HÜDA PAR'ın halk nezdinde ki itibarını zedelemeye yetmeyeceğini ve bu durumun topluma bir ihanet olduğunu söyledi. "CHP'nin saldırıları HÜDA PAR'A değil bizatihi içlerinde gizledikleri İslam düşmanlığının ortaya çıkmasıdır." diyerek programı sonlandırdı. (İLKHA)

Malatya'da otomobiller çarpıştı: 3 yaralı

ABD'de 2 Ulusal Muhafız üyesi vuruldu

Elazığ’da feci kaza: Otomobil traktöre çarpıp yandı, 2 yaralı

HÜDA PAR Malatya İl Başkanı Sevgili’den Anadolu Basın Birliğine ziyaret

İşgal kuvvetleri, Suriye'nin Kuneytra kentine baskın düzenledi

Tayland'ın güneyindeki sellerde ölü sayısı 33'e ulaştı

Lübnan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, deniz sınırlandırma anlaşması imzaladı

Nijerya Devlet Başkanı güvenlikte olağanüstü hal ilan etti

Hong Kong'daki yangında ölü sayısı 36'ya yükseldi

MGK bildirisi yayımlandı

Malatya'da tefecilik ve kumar operasyonu: 36 şüpheli yakalandı

Gine-Bissau'da askeri darbe

Bakan Bayraktar: Diyarbakır'ın petrol şehrine dönüşeceği sürece doğru giriyoruz

Siirt’te sokak kavgası: 3 yaralı

Bursa’da 2,5 ton kaçak midyeye el konuldu

Almanya'da aynı aileden 5 kişi farklı yerlerde ölü bulundu

Bosna Hersek'te şiddetli yağışlar heyelan ve sellere yol açtı

Konya’da kamyonet ile tır çarpıştı: Bir yaralı

Hong Kong'daki büyük yangı sürüyor: 13 ölü

ESK'den et fiyatlarındaki dalgalanmalara ilişkin açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Savunma sanayiinde olduğu gibi sağlıkta yerlileşmede de engellerle karşılaşıyoruz

Arpaguş: İnsanın helali merkeze alan bir irade göstermesi, Cenab-ı Hakk’a sadakatinin bir ifadesidir

Florürün dozu önemli, fazlası zararlı!

Bursalı öğrencilerden Gazze'li çocuklar için anlamlı sergi

Siirt fıstığında yeni dönem: Bilimsel tekniklerle verim artışı hedefleniyor

Batman'da Türkiye'ye model olacak afet koordinasyon merkezi tanıtıldı

Milli Güvenlik Kurulu toplandı

İklim krizi hububat ekimini geciktirdi

TOGÜ’den köylere ağız ve diş sağlığı seferberliği

Umut Kervanı gönüllüsünden gençlere çağrı: Sosyal ve vicdani hayat için önemli

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Malatya'da otomobiller çarpıştı: 3 yaralı

ABD'de 2 Ulusal Muhafız üyesi vuruldu

Elazığ’da feci kaza: Otomobil traktöre çarpıp yandı, 2 yaralı

HÜDA PAR Malatya İl Başkanı Sevgili’den Anadolu Basın Birliğine ziyaret

İşgal kuvvetleri, Suriye'nin Kuneytra kentine baskın düzenledi

Tayland'ın güneyindeki sellerde ölü sayısı 33'e ulaştı

Lübnan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, deniz sınırlandırma anlaşması imzaladı