-
BIST 100
15807,88%-0,41
-
DOLAR
44,37% 0,19
-
EURO
51,18% -0,07
-
GRAM ALTIN
6417,41% 2,74
-
Ç. ALTIN
10535,37% -0,74
HÜDA PAR Milletvekili Faruk Dinç, Radyo Vuslat'ta gündemi değerlendirdi
-
A+Buyut
-
A-Kucult
HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç, Radyo Vuslat 101.1 FM'de katıldığı programda gündeme dair önemli değerlendirmelerde bulundu.
Program boyunca gelen sorulara içtenlikle yanıt veren HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç, HÜDA PAR'ın siyasi duruşunu ve Filistin meselesine bakışını ayrıntılı olarak açıkladı.
Faruk Dinç'e yöneltilen ilk soru, Malazgirt Zaferi'nin kutlamalarına HÜDA PAR'ın katılımının belirli kesimleri rahatsız ettiği ve partiyi hedef haline getirdiği iddiasıyla ilgiliydi. Dinç, bu rahatsızlığın sebebinin HÜDA PAR'ın manevi değerlere olan bağlılığı ve dik duruşu olduğunu belirtti. Dinç, "Bizler tarihimize ve medeniyetimize sahip çıkıyoruz, bu da bazı kesimleri rahatsız ediyor." ifadelerini kullandı.
Radyo programında ikinci olarak, TBMM'deki Filistin özel oturumunda Mahmud Abbas'ın konuşması sırasında HÜDA PAR Genel Başkanı'nın oturuma katılmaması ve parti üyelerinin alkışlamaması üzerine sorular yöneltildi. Dinç, bu tavırlarının bilinçli olduğunu ve HÜDA PAR'ın Filistin konusunda tavizsiz bir duruş sergilediğini vurguladı. "Bizim Filistin'e olan desteğimiz yalnızca söylemde değil, eylemde de somuttur." şeklinde konuştu. Dinç, Filistin'n temsilcilerinin HAMAS olduğunu ve mecliste de HAMAS yetkililerinin konuşması gerektiğini vurguladı.
Üçüncü soruda, Batı Şeria'daki Siyonist istilanın giderek artan vahşeti ve HÜDA PAR'ın bu konuda ne düşündüğü soruldu. Dinç, Siyonizmin nihai hedefinin tüm İslam coğrafyasını kontrol altına almak olduğunu ifade etti ve "Gazze ve Batı Şeria'daki zulme sessiz kalamayız." açıklamalarına yer verdi.
Dinç, dördüncü soruya cevaben, HÜDA PAR iktidarında Filistin meselesi konusunda somut adımlar atılacağını belirtti. "İslam dünyasını bir araya getirecek güçlü bir diplomasi ve yaptırımlar uygulanarak Filistin halkının hakları savunulacak ve israili terör örgütü olarak tanıyıp bütün ilişkileri keserdik." dedi.
Son olarak, CHP'nin HÜDA PAR'a yönelik iftiraları ve özellikle Özgür Özel'in desiselerini değerlendiren Dinç, bu tür iftiraların HÜDA PAR'ın halk nezdinde ki itibarını zedelemeye yetmeyeceğini ve bu durumun topluma bir ihanet olduğunu söyledi. "CHP'nin saldırıları HÜDA PAR'A değil bizatihi içlerinde gizledikleri İslam düşmanlığının ortaya çıkmasıdır." diyerek programı sonlandırdı. (İLKHA)
ABD, savaş uçağının acil iniş yaptığını doğruladı
Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği Resmi Gazete'de yayımlandı
1923’ün karanlık olayı: Ali Şükrü Bey suikastı
Volkswagen siyonist rejim için füze üretecek
Siyer Yarışması derece sahipleri ödüllerini Gazze’ye bağışladı
Meteoroloji uyardı: Ege ve Batı Akdeniz'de kuvvetli yağış ve fırtına etkili olacak
İran işgalcilerin konakladığı oteli vurdu, çıkarma gemilerini hedef aldı
Alimler Birliği'nden çağrı: Aksa'nın açılması için acil harekete geçilmeli
Kudüs ve Beytüllahim'de biri çocuk 3 Filistinli şehit edildi
ABD ve siyonist rejimden İran ve Lübnan'a yoğun saldırı: Sivil yerleşimler vuruldu
İran ve Hizbullah'tan çok cepheli misilleme: Füze yağmuru ve sahada ağır darbe
Ankara'dan Aksa çağrısı: Müminler Mescid-i Aksa'nın birleştirici ruhuyla kıyama durmalıdır
HÜDA PAR Mersin İl Başkanı’ndan Mersin Aile Platformu'na ziyaret
HÜDA PAR heyeti Akdeniz’de esnafın sorunlarını dinledi
İran'dan işgalin 6 çelik fabrikası ve bölgedeki 5 ülkeye saldırı uyarısı
Kocaeli'de 25 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı
Malatya'da otomobilin çarptığı yaşlı kadın hayatını kaybetti
Rusya, benzin ihracatını yasaklayacak
Rusya 1 Nisan’dan itibaren benzin ihracatını durduracak
Dizel fiyatlarındaki artış Malezya işletmelerini olumsuz etkiliyor
Türkiye ile Slovenya arasında 'Sosyal Güvenlik Anlaşması' imzalandı
Milli Eğitim Akademisine ek sözleşmeli eğitim personeli alınacak
Bakan Kurum: "Finansman yoksa dönüşüm olmaz, teknoloji yoksa hızlanma olmaz"
ABD Dışişleri Bakanı Rubio: Savaş haftalar içinde bitebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan WEF Başkanı Fink'i kabul etti
İran bağlantılı grup, FBI Direktörünün e-postalarını ve görüntülerini hackledi
Devrim Muhafızları Komutanı: Düşman şirketlerini terk edin!
Bakan Gürlek'ten cezaevi nakil araçlarının karıştığı kazaya ilişkin açıklama
Suudi Arabistan ve Ukrayna savunma işbirliğini güçlendirme konusunda anlaştı
YÖK Başkanı Özvar Erzurum Teknik Üniversitesi Bilim İletişimi Ofisi'nin açılışını yaptı
Yükleniyor







