• BIST 100

    9668,36%1,33
  • DOLAR

    38,81% 0,36
  • EURO

    43,29% -0,25
  • GRAM ALTIN

    3996,59% -0,90
  • Ç. ALTIN

    6506,72% 0,56

HÜDA PAR Milletvekili Ramanlı'dan yeni anayasa açıklaması

GÜNDEM 23.09.2024 22:24:27 0
HÜDA PAR Milletvekili Ramanlı

Bir dizi programa katılmak üzere Van’a gelen HÜDA PAR Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yeni anayasa tartışmalarına ilişkin yaptığı açıklamada “Bu millet gerçekten hak ettiği ve layık olduğu bir anayasayla artık tanışacak. Bu düzen artık anayasal olara

Çeşitli programlara katılmak üzere Van’a gelen Milletvekili Ramanlı, HÜDA PAR Van İl Başkanlığı binasında aile büyükleri, üye ve gönüllülerle bir araya geldi. Burada bir konuşma yaparak, Türkiye’nin hak ettiği yeni bir anayasayla tanışacağını söyledi.

DEM Parti ile CHP’nin sürekli HÜDA PAR’a saldırdığını belirten Milletvekili Ramanlı, “Dört vekille meclisteyiz. Neredeyse gün geçmiyor ki birileri bizi diline dolamasın, birileri bizimle mücadele etmesin, birileri bize kara çalmasın. Özellikle iki mahfilden çok ciddi saldırı bize geliyor. Biri DEM parti biri de CHP, özellikle de CHP. Sanki 4 vekille gelmiş değiliz de 400 vekille gelmişiz. Her istediğimiz olacakmış gibi ortalığı velveleye veriyor. Bizden niye korktuklarını biliyoruz. Biz hakkı eğmeden, bükmeden hakça söylüyoruz. Artık hakkı hikmetle ama cesaretle haykırmanın vakti geldi. Zaman zaman bu çıkışlarımızdan CHP rahatsız oluyor. Niye? Çünkü CHP kendi kurmuş olduğu düzeni 22 yıllık AK Parti iktidarına rağmen düzmüş olduğu bu düzenin değişmesini istemiyor. O hala şu hayali kuruyor; Öyle veya böyle bir gün ben iktidara geleceğim, zaten benim ekibimin, benim ideolojimde olan insanların, benim elemanlarımın yazdığı anayasal çizdiği düzen böylece kalsın. Ben geldiğimde çok daha fazla uğraşmayayım. Maalesef 22 yıllık iktidarında da AK Parti uygulamada birçok şeyi düzeltti ama neredeyse hiçbirinin anayasal teminatı yok. Bir gecede bir kalemle bunların tamamı elimizden çıkarılabilir. Bugün hürriyet namına, özgürlük namına, hak namına yaşayıp yaşattığımız, görüp gösterdiğimiz her ne varsa elimizden kayabilir. Yeni Anayasa o yüzden çok önemli. O yüzden memleketin sivil yeni bir anayasaya ihtiyacı var. Ve biz bunun olması için de çaba sarf ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Onlar yeni bir anayasa yapılmasın diyorlar”

Anayasada değiştirilmesi yasaklanacak maddelerin olmadığını savunduklarını vurgulayan Ramanlı, “Şunun farkındayız. Biz daha şimdiden durduk yere Anayasada ne olması gerektiğini ifade etmeye kalksak zaten bu kötü niyetlilere malzeme vereceğiz ve onlar kökünden bu işin olmaması için çaba sarf edecek. Biz hiç esasa girmedik sadece usulden bir şey söyledik, kıyametleri koparttılar. Dediğimiz sadece şu; Eğer yeni bir anayasa yapacaksa bu bizim yapacağımız sıfırdan anayasada değiştirilmesi yasaklanacak, teklif edilmesi yasaklanacak madde olmasın. Neticede insan yapısı bir kanundur, bir metindir. Biz bugün uygun gördüğümüz maddeleri yazalım beraber 50 yıl sonra, 100 yıl sonra bu memleketin çocukları bizim yazdığımızdan daha güzel bir kanun bulurlarsa onlar da serbest olsun dedik. Kıyametler kopardılar. Vay siz nasıl ilk dört maddeye karışırsınız? Ya biz mevcut ilk üç maddeye, dört maddeye bir şey demedik. Yeni yapacağımız anayasada dördüncü madde gibi bir madde olmasın dedik. Yani usulü bir şey söyledik. Hemen kıyametleri kopardılar. Bunlar bayrak düşmanlarıdır, bunlar cumhuriyet düşmanıdır. Saydıkça saydılar. Niye bunu yaptılar biliyor musunuz? Onlar yeni bir anayasa yapılmasın istiyorlar. Her vesileyle bunu ağzına alan, bu gündemi önüne koyanların bundan vazgeçmesini istiyorlar ama inşallah amaçlarına ulaşamayacaklar. Bu millet gerçekten hak ettiği ve layık olduğu bir anayasayla artık tanışacak. Bu düzen artık anayasal olarak da düzelecek.” diye konuştu.

“Oturup beraber bu anayasayı yapalım diyoruz”

Yeni anayasayla beraber inanç ve özgürlüklerin teminat altına alınabileceğini belirten Ramanlı, “Biz kimseye müdahale etme, kimseyi zorla kendimize benzetme niyetinde değiliz. Tam aksine, onların bizi zorla kendilerine benzetmelerine karşıyız. Onların bizim inancımıza, yaşam şeklimize, kılık kıyafetimize, ibadetimize karışmalarına karşıyız. 85 milyon hepimiz bu memlekette yaşıyoruz. Benim ne kadar hakkım varsa Vanlının da o kadar hakkı var. Sinoplunun ne kadar hakkı varsa İzmirlinin de o kadar hakkı var. Elbette bu memlekette muhafazakar olduğu kadar seküler insanlar da var. Milliyetçiler olduğu kadar liberaller de var, Kemalistler olduğu kadar milliyetçiler de var. Hepimiz birlikte bu memlekette adil bir düzenle yaşayabiliriz. Oturup beraber bu anayasayı yapalım diyoruz. Ama beraber yaptığımızda da şunun garanti altında olduğunu biliyoruz. Biz kimseye zulmetme niyetin de değiliz. Biz kimsenin hakkını gasp etmek istemiyoruz ama beraber yaptığımız anayasada artık hiç kimse bize de zulmedemeyecek. Bizim inancımızı baskı altına alamayacak. Kur'an kurslarına kapatamayacak. Başörtüsünü yasaklayamayacak. Dindar insanları kamudan atamayacak. Biz şuna inanıyoruz. Bir memlekette özgürlük varsa, özgür irade varsa hak oraya zaten galip gelir. Eğer öyle olmasa İslam dini fıtrat dini olmasa insanların kolayca kabul edebileceği bir inanç sistemi olmasa kısa sürede milyonları bulan insanlar nasıl kabul etsin? Baskıyla bunun kabul edilmesi mümkün değil.” dedi. (İLKHA)

Topladıkları 250 bin TL.'yi Gazze için bağışladılar

Minikler paralarını Gazze için bağışladı

Adıyaman Havaalanı'nda nisan ayında 33 bin 859 yolcuya hizmet verildi

Depremzede esnaf: İş yerim çalışmaya uygun inşa edilmedi

Takla atan araç ters döndü: 1 yaralı

Avşo Deresi'nde kapsamlı temizlik çalışması

13 metrekarelik atölyede dört sanatı tek bir çatı altında yaşatıyor

Kınalı keklik avlayan şahsa 63 bin lira ceza

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde ki konferansta Filistin’de yaşanan hukuksuzluklar konuşuldu

Umut Kervanı Van’da yardım çalışmalarını sürdürüyor

Malatya'da 4-6 yaş grubu Kur'an kursları tanıtım günleri başladı

Gaziantep'te iş yerinde patlama: 5 yaralı

Siirt’te silahlı saldırı: 5 gözaltı

Dr. Dağılma: Gençlerin gelişimine katkı sunacak alanların çoğalması lazım

Gazze’de şehit sayısı 53 bini aştı

Yazar Tunç: Hasan Saklanan, şehadetiyle İbrahimi duruş sergiledi

Bağdat'ta 34. Arap Birliği Zirvesi başladı: Gazze'nin yeniden imarı ve zorunlu göçe karşı net mesajlar

Şanlıurfa’da tır otomobile çarptı: 1 kişi ağır yaralandı

Siyonist rejim Yemen'e saldırdı: 1 şehit, 11 yaralı

Şanlıurfa’da araç şarampole uçtu: Sürücü hafif yaralandı

Kitap fuarına katılan gençler: Okumayan bir nesille karşı karşıyayız

7 ilde eş zamanlı DAİŞ operasyonu: 2 kişi tutuklandı

Siyonist vekil Waldiger: Gazze'de çocuklar dahil herkes ölmeli

Ankara'da sağlığa zararlı 40 ton ürünün satışı engellendi

Pezeşkiyan'dan Trump'a: Gazze'deki katliama sessiz kalan biri barıştan söz edemez

Bağdat zirvesi başladı: Gazze için somut adımlar bekleniyor

Altın fiyatlarındaki artış evlenmek isteyen gençleri zorluyor!

İşgalciler Batı Şeria'da ev baskınlarını sürdürüyor

HÜDA PAR'dan DEM'li belediyeye tepki: O yazılar yerlere değil yükseklere asılmalı

10 ilde 11 suç örgütüne operasyonu: 86 tutuklama

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ