• BIST 100

    10972,60%0,15
  • DOLAR

    40,66% 0,17
  • EURO

    47,36% -0,19
  • GRAM ALTIN

    4443,86% 0,22
  • Ç. ALTIN

    7119,76% 0,58

HÜDA PAR Milletvekillerinden Meclis’e Gazze çağrısı: Bedeli ne olursa olsun insani koridor açılmalı

11 Ağustos 2025, Pazartesi 12:54
11 Ağustos 2025, Pazartesi 12:54
HÜDA PAR Milletvekillerinden Meclis’e Gazze çağrısı: Bedeli ne olursa olsun insani koridor açılmalı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Ankara’da ANFİDAP öncülüğünde düzenlenen “Anadolu’dan Meclis’e, Meclis’ten Gazze’ye; Gazze’ye İnsani Koridor” yürüyüşüne katılan HÜDA PAR Milletvekilleri, Gazze’deki açlık ve insani kriz karşısında İslam ülkelerine "bedeli ne olursa olsun" insani koridor

Ankara Filistin Dayanışma Platformu (ANFİDAP) tarafından başkentte düzenlenen “Anadolu’dan Meclis’e, Meclis’ten Gazze’ye; Gazze’ye İnsani Koridor” yürüyüşünde HÜDA PAR milletvekilleri Gazze’ye insani yardım koridorunun acilen açılması gerektiğini vurguladı.

HÜDA PAR Genel Başkan Vekili Şahzade Demir, Parti Sözcüsü Serkan Ramanlı ve Genel Başkan Yardımcısı Faruk Dinç, Meclis’te temsil edilen tüm partilere ve İslam ülkelerine "insanlık ittifakı" kurma çağrısında bulundu.

"Gazze’ye insani koridorun açılması için gerekenler yapılmalı"

HÜDA PAR Genel Başkan Vekili ve Gaziantep Milletvekili Şahzade Demir, “Bugün bütün Anadolu’dan gelen kardeşlerimizle birlikte biz de Gazze’ye insani koridor açılması için yürüdük. Taleplerimizi gür bir sesle ifade ettik. Bugün ortaya koyduğumuz husus şudur: Çok yüksek, çok gür sesli bir itiraz yapıyoruz aslında. Hem Türkiye’nin yaptıklarına hem de bütün İslam ülkelerinin yaptıklarına bir itiraz ortaya koyuyoruz. Evet, biz Gazze’ye bir insani koridor açılmasını istiyoruz. Talebimiz budur ve bütün dünyadaki Müslüman ülkelerin bir araya gelerek, bedeli ne olursa olsun, muhakkak bu koridoru açmaları gerektiğini söylüyoruz. Gerekirse oraya gidecek yardım konvoylarına, gerekirse askeri konvoyların da uçakların da eşlik etmesiyle, bu kardeşlerimizin ve çocuklarımızın Gazze’de artık açlıktan ölmesinin önüne geçilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bizim bugünkü talebimiz budur. Ama bununla birlikte bütün Anadolu halkları olarak hem Türkiye’nin hem de diğer bütün İslam ülkelerinin Gazze için yaptıklarının yetersiz olduğunu, az olduğunu söylemeye geldik. Dolayısıyla bu bir itirazdır, gür bir itirazdır. İslam ülkeleri, bedeli ne olursa olsun, muhakkak Gazze’ye insani koridorun açılması için gerekeni yapmalı ve bu koridor mutlaka açılmalıdır.” dedi.

"Anadolu’nun sesi, milletin Meclisi’nde de yankılanır ve buna dair bir inisiyatif alınır"

HÜDA PAR Sözcüsü ve Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, “ANFİDAP’ın ve Anadolu Platformu’nun öncülüğünde Kocatepe Camii’nden Meclis’e doğru bir yürüyüş gerçekleşti. Türkiye'nin 7 bölgesinden 81 ilinden insanlar Gazze için burada buluştular. Tek bir amaç, tek bir talep var: O da Gazze’ye insani koridorun açılmasıdır. Ne pahasına olursa olsun, ne gerekiyorsa yapılsın, bu koridorun bir an önce açılması lazım. Çünkü orada insanlar artık açlıktan ölüyor. İnsanlığın bu imtihan noktasında biz üzerimize düşeni yapmak istiyoruz. HÜDA PAR olarak, biz elimizden gelen her türlü gayreti göstermeye hazırız. Sokakta da varız, Meclis’te de varız. Her türlü sorumluluğu paylaşmaya hazırız. Ama istiyoruz ki diğer siyasi partilerimizin tamamı da bu sorumluluğu birlikte üstlensin. Hükümetin öncülüğünde, donanma eşliğinde bu kardeşlerimize insani yardım bir an önce ulaştıralım. İnşallah bugün Anadolu’nun sesi, milletin Meclisi’nde de yankılanır ve buna dair bir inisiyatif alınır. Biz en azından Türkiye olarak bu utançtan kurtuluruz." ifadelerine yer verdi.

"İnsanlık ittifakı kurarak Gazze’ye insani yardım koridoru için bir karar alınmalıdır"

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Faruk Dinç, “Bugün hepimiz şahit olduk ki Anadolu’nun dört bir yanından insanlık seli buraya akın etmiş. İnsanlık artık sözden öte, somut bir adımın atılmasını istiyor. Bu konuda Gazze’ye insani koridor açılması en temel haktır. Meclis’te temsiliyet sağlayan bütün milletvekillerine çağrı yapıyoruz: Bu mesele partiler üstüdür. İnsanlık ittifakı kurarak Gazze’ye insani yardım koridoru için bir karar alınmalıdır.” şeklinde belirtti. (İLKHA)

Balıkesir'de 84 artçı deprem meydana geldi

HÜDA PAR Milletvekillerinden Meclis’e Gazze çağrısı: Bedeli ne olursa olsun insani koridor açılmalı

Sözlü tartışma bıçaklı kavgaya dönüştü: 4 yaralı, 8 gözaltı

BMGK'da Suriye çağrısı

Rusya'dan Ukrayna'ya hava saldırısı: 19 yaralı

Konya'da zincirleme kaza: 7 yaralı

Ukrayna ve Azerbaycan'dan ortak Rusya tepkisi

Lübnan'da bir binada yangın: 3 ölü, 6 yaralı

Venezuela'dan ABD'ye Maduro tepkisi: Çirkin ve aşağılık bir manevra

Bakan Memişoğlu: Depremde yaralanan 4 kişinin tedavisi sürüyor

Muğla açıklarında 19 düzensiz göçmen yakalandı

Balıkesir'deki deprem nedeniyle bazı binalar yıkıldı

Ankara’da Gazze dayanışması: "Artık bir şeyler yapılsın"

Nükleer üsten radyoaktif sızıntı tespit edildi

Ankara'dan Gazze'ye insani koridor çağrısı: "Gazze, insanlığın kalbidir"

Şanlıurfa’da “Hayat namazla güzeldir” programı gerçekleştirildi

Bakan Yerlikaya'dan 6.1'lik Balıkesir depremine ilişkin açıklama

Ankara'dan çağrı: Söz değil, somut adımlar bekliyoruz!

Balıkesir'de 6,1 büyüklüğünde deprem

Rusya ile Japonya arasında Kuril Adaları gerginliği

STK ve siyasi parti temsilcileri: Gazze'ye insani koridor çağrısında bulundular

İşgal ordusu Lübnan'a İHA ve top atışlarıyla saldırdı

17 ilde termometreler 40 derecenin üzerini gösterdi

Balıkesir'de 3.5 büyüklüğünde deprem

Gazze için Meclis'e on binler yürüyüşe geçti

Balıkesir'de uyuşturucu operasyonu: 2 gözaltı

BMGK üyesi 5 ülkeden Gazze'yi işgal planına kınama

Dolandırıcılıktan 23 yıl 4 ay hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

2026 hac ön kayıt ve kayıt yenileme başvuruları başlıyor

Gazze'de açlıktan ölümler devam ediyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Balıkesir'de 84 artçı deprem meydana geldi

HÜDA PAR Milletvekillerinden Meclis’e Gazze çağrısı: Bedeli ne olursa olsun insani koridor açılmalı

Sözlü tartışma bıçaklı kavgaya dönüştü: 4 yaralı, 8 gözaltı

BMGK'da Suriye çağrısı

Rusya'dan Ukrayna'ya hava saldırısı: 19 yaralı

Konya'da zincirleme kaza: 7 yaralı

Ukrayna ve Azerbaycan'dan ortak Rusya tepkisi